Copiluti maricei de mai-iunie 2005 (12)
Raspunsuri - Pagina 20
nelia spune:
Tudorei i-a cazut primul dintisor! Si i-a cazut in seara asta. Desi se clatina si stiam ca ii va cadea, nu ma asteptam sa se intimple atit de repede. Asa ca, nu am nici bani in casa si nici vreun cadou... Aveam urechiuse, masca si codita de pisica neagra, ca asta vrea sa fie de Halloween, dar le-a gasit Agata (care vrea sa fie dracusoara si isi cauta costumul ei, ca simtea ea ca i l-am luat).
Acum i-am spus ca a venit zina la geam si mi-a spus ca nu poate veni in noaptea asta, dar va veni negresit noaptea urmatoare, sa punem dintele bine... si, suprinzator, m-a crezut micuta.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
Cloreta spune:
Gabitza, da, alea erau cele mai faine doar ca ne-am izbit de dimensiuni, culoare etc, dar erau cele mai frumoase din tot ce am vazut, chiar f bine finisate Da, la electrocasnice iti dadeau dulapul gratis daca luai de la ei, adunat cam tot acolo ajungi ca au adaos mai mare la cuptor si plita, practic baga in pret si dulapul dar macar sunt toate la un loc, nu alergi ca noi Ce combinatie de culori ati ales?
Nelia, wow,primul dintisor! La noi niciun semn,in schimb a iesit o masea de minte si o lustruieste de zor cu periuta
Se pare ca oricum ilmosteneste pa tatui la dantura, slava cerului, eu numai probleme am avut de cand ma stiu.
Unde arat doamna bine? Poze nu cred ca mai am pe aici de curand, sunt in cadere libera la kg, atata stres Sper sa imi revin ca nu vreau sa ajung la 57 de kg.
I-am luat gargaritei perdea cu Mica sirena, e de fapt cadou de la pritena mea buna, o sa fie foarte fericita
nelia spune:
Cloreta, pai in pozele de la concurs... mie mi se pare ca arati foarte chic!
Uitati www.dropshots.com/agtuli#date/2010-10-11/20:30:56" target="_blank">aici poze cu stirbuta dulce!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
gabitzam spune:
Clara, am luat varianta cu lila.
Am o problema cu Andrei, m-a oprit educatoarea si mi-a zis ca Andrei vorbeste urat, tot repeta intr-una 'kk..t', ca se stramba la copii si face pe clovnul intr-un mod exagerat... Nu accepta nici un fel de pedeapsa si daca incearca sa-l puna in "time-out" se crizeaza urat...Deja au inceput sa se planga alti parinti de el, am intrat in pamant de rusine, si acum m-am inrosit cand mi-am amintit. Joi o sa fie sedinta cu parintii, nu stiu ce m-o astepta acolo...
Androix spune:
Gabitza promit ca revin dupa ce cul kinderii
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Androix spune:
Gata!
In nici un caz nu ai de ce sa te temi de sedinta cu parintii! Doar nu isi imagineaza ca asta il inveti tu acasa si cat e ziua de lunga spui kkt si te strambi la el. Eu am remarcat acum dupa cateva saptamani bune ca Filip nu prea mai spune kkt, pipi, putzi si toate cate mai spunea. Dupa indelungi amenintari ca ceilalti copii il vor ocoli daca continua sa vorbeasca urit am inceput sa dau ignore si vad ca s-au rarit episoadele. Ca daca incepea o tinea asa ore bune si lesinau de ras amandoi, nu pricep in veci amin ce li se parea asa amuzant. Eu cand am fost mica nu am vorbit prostioare da tin minte ca vorbea sormea si tot asa lesina de ras.
Si de ce se plang alti parinti de el? Daca lovea copiii intelegeam sa aibe ceva de reprosat dar asa?
Ma duc ca mai am un "copil" de hranit si de bagat la culcare, mai povestim maine.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
nelia spune:
Gabitza, este o perioada, si fetele mele au avut-o. Agata se intilnea cu Tudor, baietelul nasilor si faceau cum fac kinderii lui Androix... repetau prosteste cuvinte din astea si rideau de nu mai puteau... ba se mai pocneau si ei singuri cu mina peste gura si rideau, si iar spuneau, si iar se pocneau si iar rideau... Mie nu mi se parea amuzant deloc, mai ales in public, dar lor da.
Din experienta si lecturile mele, stiu ca este la fel de normal ca si masturbarea la virste mici, si ca orice interzicere, pedeapsa pot crea probleme. Dar nici nu trebuie sa-i lasi sa spuna, sa te faci ca nu auzi, pentru ca ei vor crede atunci ca e normal sa o faca. Eu le spuneam: pipi si kk se fac la olita sau la wc, putzi e o parte a corpului pe care nu o arati la toata lumea, deci nu vad nici un rost sa tot vorbesti despre ea... Asa ca, te rog frumos, iti inteleg nevoia de le spune cu voce tare, dar te rog du-te si fa-o in baie. Mie nu-mi place sa te aud...
Strimbaturile si refuzatul pedepsii tin cred ca de un fel de a testa limitele, sa vada pina unde poate merge. Dar eu cred ca mai degraba tin de altceva, ceva ce nu-i convine si singura lui metoda de aparare sau de iesire din situatie este sa se strimbe, la fel cum altii bat, la fel cum altii pling sau urla... Ar trebui urmarit cind anume se strimba, legat de ce, ca raspuns la ce anume... Poate sa fie si o incercare de a atrage atentia, poate ca e mai timid, nu stie cum sa intre in cerc si atunci a observat ca daca se strimba, atunci lumea il baga in seama...
Ar fi interesant sa te joci cu el asa de-a gradinita, sa faci ce fac copiii, educatoarea... si la un moment dat sa te strimbi asa cum ti s-a spus ca face el... sa vedem ce spune, ce reactie are... Sau sa discuti cu el, sa-i spui ca stii ca face asta (dupa sedinta, ca doar stie ca te duci acolo) si roaga-l sa faca un desen cu ce se intimpla sau crede el ca se intimpla in momentul in care ii vine sa se shimonoseasca in fata celorlalti.
Eu cind eram mica ma strimbam... asa gaseam eu de cuviinta sa scap de jena ca eram certata si pusa la colt citeodata. Si dupa ce trecea, ma duceam in oglinda si ma strimbam tare de tot, dar ma si gindeam la persoana pentru care erau strimbaturile... era o forma de razbunare. Si cu cit ma certau mai tare sa nu mai scot limba si sa ma strimb, cu atit imi venea sa o fac, ma mai abtineam citeodata, dar de cele mai multe ori nu reuseam... desi imi parea rau de bunicii meu ca se simteau rusinati. Dar imi aduc aminte ca ma strimbam si pe mine, cind nu-mi placea cum ma comport: ma imitam ce am spus, cum am facut si imi schimonoseam fata in oglinda, tot asa, ca o pedeapsa la adresa mea, din razbunare ca iar am facut-o lata...
Ma gindesc ca poate daca mi s-ar fi spus ok, stiu ca-ti vine sa te strimbi, sa faci in toate felurile pentru ca te cert, dar daca nu reusesti sa te abtii, uite, du-te acolo si strimba-te si apoi te intorci cind te potolesti. Dar asa, eram certata, ma faceau sa ma simt vinovata ca i-am facut de ris de fata cu musafirii sau cu oamenii cu care s-au intilnit, mi se dadea chiar peste gura... sau eram pedepsita... asa ca, era un cerc vicios, ei ma certau pentru o alta chestie, eu ma strimbam (ma mai strimbam cind ma intreba cineva cum ma cheama, cit ani am, ia zi, tu stii o poezie... le uram, si nu stiam cum sa scap, asa ca scoteam limba sau ma strimbam si asa scapam, ca eram certata pentru asa, de obicei, trimisa in alta camera sau in alta parte... spre bucuria mea).
Si am iesit greu din cercul asta vicios... cind mi-a fost jena sa o mai fac... Daca am iesit, ca si acum imi vine sa ma strimb la oameni cind nu mai am argumente... si-mi place de nu mai pot acel na-na-na-na-na-na in sens de sic-sic! Si in virtual mai folosesc .
Stiu ca e neplacut, dar rusine nu are de sa-ti fie pentru un copil de 5 ani, daca avea 12 sau 42 (eu il mai strimb pe Octav pe la spate)... si facea asa sau altele, da. Dar eu zic ca sint etape normale ale dezvoltarii unui copil.
simona_filipas spune:
Am lipsit nemotivat dar am rezolvat toate problemele
In sfarsit am vandut apartamentul mamei si am mutat-o langa noi. Gard in gard cu noi.Am rezolvat 150% din toate problemele mele.Si e asa de bine sa vii acasa de la servici si sa gasesti ordine, mancare calda, copilul spalat, culcat si mancatNiciodata nu mi-am imaginat asa ceva.Din iulie si pina acum , cand totul s-a terminat m-am imbolnavit de stomac.Am trecut de la extaz la agonie.Il cumpara/nu-l cumpara, va dam atat apoi ne-am razgandit....asta prima etapa.Aici alta mancare de peste.Cred ca am imbatranit cu 10 ani.Bine ca ,in sfarsit, totul s-a terminat cu bine.
In sfarsit am putut si noi sa mergem 5 zile la Herculane, fara copil.Si uite asa ne-am odihnit si noi.Poze puteti vedea aici: http://www.flickr.com/photos/11906214@N03/5056976695/
Dragos e bine, putin racit dar cel mai fericit ca il ia buni de la gradi la 12 .Si el are zilele lui in care este obraznic si neascultator.Cu buni isi permite cel mai mult........si pe mine ma apuca dracii.
Si eu am observat la Dragos ca atunci cand vrea sa fie bagat in seama de alti copii face pe clownul.Nu stiu, el e mai timid, mai rusinos.Are momente cand ne scoate din sarite desi incercam din rasputeri sa ramanem calmi si cu zambetul pe buze.In sfarsit, mai lucram la capitolul asta.
Eu iara m-am ingrasatasa ca de luni trec la regim ca nu se mai poate asa.
Cloreta spune:
Hello,
Gabitza si eu ma gandeamla lila, aiaa fost mai ieftina, ziceau ca au frontuile gratis. Ee ma gandesc sa imi fac ceva mov sisalipesc pe mobila
Cu Andrei nu te necaji, eu ca si Nelia, ma strambam mult cand eram copil si ma "lupt" acum cu Teodora sa isi controleze grimasele.
Nelia, nu stiu la ce poza te-ai uitat, eu nu sunt in pozele pt concurs, ale mele sunt cea in sepia cu gargaita in cadita si cea cu trei prieteni. Ei, chiar cu mine nu puneam poze in concurs:)))
Simona, felicitari! Da, ai avut ghinion de la atat stres sa dai in ceva:(
va pup
nelia spune:
Aoleu, am incurcat borcanele! Dar tu esti oricum dama bine, asa ca, macar cu complimentele nu cred ca am gresit. Nu vad de ce nu s-ar pune poze si cu mamici, vezi daca nu pui poze, te uita lumea. Superba poza cu cadita! Am crezut ca esti cea de mai sus, cla-... Scuze!