Copiluti maricei de mai-iunie 2005 (12)
Raspunsuri - Pagina 18
Androix spune:
cine a vrut mah sa ne inchida gura??? n-am prins faza, cred ca a fost o greseala ca doar suntem abia la pagina 17
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
gabitzam spune:
Si eu cred ca a fost din greseala, ca s-a rezolvat imediat dupa ce am anuntat?
Cum mai stati cu crizele? Andrei a fost ceva mai cuminte ieri. Mi-a zis ca vrea sa doarma cu mine diseara. De obicei el doarme cu taica-su si eu cu piticot. La Andrei cred si acum ca toate se trag de la Raducu, n-a putut trece niciodata complet peste faptul ca trebuie sa imparta atentia noastra cu ala mic.
Androix spune:
Cum sa stau, n-au mai fost de ceva timp, incerc sa le anticipez, sa iau totul din pripa. Mai las de la mine, mai negociez, ne descurcam in mare. Dar lucrez intens la increderea in el si in mine, si la dovedirea iubirii neconditionate si nemarginite pe care i-o purtam noi. Are conflicte cu un copil la gradinita. Altul decat ala de anul trecut. Li s-a desfiintat grupa si au fost impartiti pe la alte 3 grupe.
La grupa la care am nimerit noi, probabil si la restul dar nu stiu ca nu m-a interesat, am fost primiti cu reticenta atat copiii cat si parintii la sedinta. Inainte de inceperea sedintei am fost luati la intrebari care este "baza materiala" cu care am venit in grupa, aka jucarii, rechizite and stuff, ce s-a cumparat anul trecut la grupa si in mod normal trebuia mostenit si impartit in mod egal intrea copiii grupei respective. Nooua atunci ne-a picat fisa ca nu ne-am ales cu nimic din ce am cumparat anul trecut totul gasindu-se in grupa fostei educatoare care acum a preluat o grupa pregatitoare. A mers o mamica si i-a cerut sa ne dea o parte din "baza" constand in cateva plansete de plastilina, cateva palete de plastic de intins vopselele de pictat, doua pahare pentru pastrat creioanele, vreo doua jocuri de puzzle din lemn si o etajera cu sertare din palstic gen mobilier de balcon. Jucariile au fost luate din dragon si s-au cam faramat in cursul anului trecut. Au mai fost cateva care nu s-au desfacut de la inceput si care probabil s-au salvat dar alea nu-s de gasit...
Eu am ramas cam cu gura cascata cand am fost luate asa la intrebari, inteleg ca grupa asta s-a format de la gurpa mica, inteleg ca au apucat in cladirea noua inca din grupa mica (acum in ianuarie cladirea noua implineste 2 ani de cand a fost data in folosinta) deci ei au fost acolo de la inceput, inteleg ca au participat cu bani pentru dotarea gradinitei (cu spaliere la sala de sport - de care nu au apucat sa se foloseasca decat un an pentru ca anul trecut in iarna copiii de la fosta grupa a lui Filip s-au mutat TOCMAI in acea sala de sport, debaraua in care facusera gradinita pana atunci devenind de nefolosit din cauza infiltratiilor din tavan) si a grupei cu covoare si ce-o mai fi fost nevoie. Dar sa ma ierte Dumnezeu or avea pretentia sa particip din urma la toate aceste cheltuieli? In conditiile in care oricum n-as fi participat la ele chiar daca ar fi fost Filip cu ei in grupa de la inceput? {entru ca sunt de acord sa platesc rechizite si jucarii si alte lucruri pe care le folosesc ei nu mobilier si covoare si spaliere in sala de sport! Asta e treaba gradinitei si a primariei nu a parintilor!
Ei si ca sa aflu saptamana asta ca are un baietel care il bate sau cu care se bate, inca nu am dezlegat misterul. L-am intrebat daca e cumva Andrei de anul trecut. Nuuuu, Andrei e prietenul meu acum! Nu ne mai batem. Inteleg ca imprejurarile i-au reunit intr-un grup restrans impotriva unuia mai numeros si nevoia i-a impins sa devina prieteni. Foarte bine, e bine ca au reusit sa se alieze. Nu este ideal si nu vreau sa ramana asa ci vreau sa se integreze total in noua grupa.
Revenind: da cum il cheama? Cristi. Cand mergem maine la gradinita te rog sa mi-l arati. Booooon. Zis si facut. ii zic a doua zi: sa nu strigi in gura mare: mama, asta e cristi, ci sa mi-l arati asa mai discret. L-a luat de mana si mi l-a adus la usa. Ala un ghindoc de copil, cred ca s-a speriat cand m-a vazut. Problema e ca fiind dimineata cand e mare vanzoleala in usa nici nu am putut vorbi cu el mai nimic. In schimb am vorbit cu educatoarea. O femeie extraordinara, calma, calda, ce mai o educatoare foarte buna, cum si-ar dori orice parinte pentru copilul lui. Si sa auzi din gura ei: "Doamna, se bat ca chiorii!" pana la urma e un lucru care iti cam da fiori. Pentru ca initial m-a bufnit rasul, pe mine ma distreaza maxim expresia in sine si tot incerc sa-mi imaginez cum se bat chiorii. Dar pana la urma tot rumegand zilele astea ce mi-a zis am ajuns la concluzia ca nu e asa amuzant.
Iar aseara Filip a facut un pas urias in procesul nostru de consolidare a increderii in el si in mine (va aduceti aminte ca anul trecut eram disperata ca nu vorbeste cu mine despre neplacerile de la gradinita): mi-a povestit ce motiveaza Cristi cand da in el. Asta fara sa-l mai trag eu de limba ci vorbind pur si simplu, povestind. Auziti si voi! ca de ce nu aduce jucarii de-acasa pentru toti copiii de la gradinita. Zic da de ce are el pretentia asta la tine? El a adus? Nu. Si atunci? Spune-i sa aduca el daca vrea nu sa iti impuna tie. Pai el a adus deja. Cand? Cand eram eu la grupa mijlocie, jos la parter. Acum eu nu stiu, poate copilul meu sa fie mai talamb de felul lui asa, stiti mai incet la minte, dar judecand dupa nivelul lui nu cred intr-o mie de ani ca asta sa fie un rationament pe care sa-l fi facut integral un copil de varsta asta. Cred mai degraba ca este o discutie purtata si auzita in familie.
Long story short: schimbarea asta imi baga bete in roate la greu, am inceput aikido unde ii place si sper sa mearga cu placere si sa ramana o activitate pe termen lung, incerc sa schimb purtarea mea fata de el acordandu-i mai multa atentie si rabdare.
Cred ca trebuie sa faceti ceva in legatura cu dormitul, banuiesc ca acum ca va mutati la mai multe camere baietii vor avea fiecare camera lui si voi pe-a voastra.
Scriam si al subiectul lui Mickyyy ca si mie imi fileaza o lampa cu egalitatea asta intre frati, tocmai ca sa nu ajunga sa fie gelosi unul pe celalalt. Trebuie gasit un echilibru, ca de altfel in toate cele, ce e prea putin nu ajunge si ce e prea mult strica. Ar mai putea fi o chestie pe care mie mi-o spunea Filip anul trecut: oricat de bine se distra la gradinita el de fapt tanjea sa stea acasa cu mine ca Georgia. S-ar putea si Andrei sa simta la fel, chiar daca e constient ca Raducu nu ramane cu tine ci cu bona, dar percepe asta ca pe un tratament preferential si poate si din cauza asta sa fie putin gelos. Eu i-am impacat pe amandoi, ca si Georgia vroia la gradinita cu Filip si Filip vroia acasa cu ea, spunandu-le ca Georgia nu are voie la gradinita ca e prea mica. Si m-am folosit in fata lui Filip de dorinta ei de a merge uite ea vrea dar nu are voie, tu esti mai mare deci esti privilegiat, cu alte cuvine trebuie sa apreciezi sa te bucuri ca mergi. Acum zic mersi ca am depasit etapa si merg amandoi si nu ai trebuie sa dau explicatii de genul asta. Desi problema a ramas in continuare pentru ca de exemplu si ea vrea la aikido, dar e prea mica inca
Hai ca am scrissssss
gabitzam spune:
Uof, greu cu mamiceala asta
Si eu astept sa ne mutam, mai avem o saptamana. Si sa-i organizez altfel. Andrei are cateva lucrusoare-jucarioare la care tine foarte mult (prostiute, nu cine stie ce, gen surprize Kinder sau altele de acelasi fel) si uraste pur si simplu sa i se bage Raducu in ele. Sunt comorile lui, le plimba pe la gradinita (dar le lasa in vestiar la dulapul lui), doarme noaptea cu ele. De multe ori dimineata el face instructaj cu Mariana sa nu cumva sa-i umble Raducu in ele.
In "apapament"-ul nou (asa zice Raducu) o sa aiba o etajera de jucarii in camera lui unde sa le faca inventarul si sa si le aranjeze si sa nu mai dea Raduc peste ele.
Sunt convinsa ca el ar vrea sa stea cu Raducu acasa. Iarna trecuta cand au mai fost zile cu viscol si l-am tinut acasa cu Mariana si Raducu a fost foarte fericit. Desi ii place foarte mult la gradinita.
Ma bucur ca are o educatoare foarte buna, cu mult tact, care o sa-l mai struneasca nitel.
monu spune:
Ola, si eu pe fuga pe aici. Am vrut sa va zic o faza. Alexia s-a pupat azi cu un baiat. Viitorul ginere. Sper sa nu ma apuc de pe acum sa am dicursuri mai elaborate si detaliate privind baietii si fetele.
Tdi spune:
Ciao!
Trec si eu pe aici sa va salut , computerul meu e inca la reparat dupa tratamentul cu coca cola pe care i l-a facut atomika, sper sa nu mai dureze mult ca astept deja de 2 saptamani, intre timp il mai prind seara pe cel de serviciu al sotului dar trebuie sa-l impart tot cu atomika si, de obicei, castiga ea.
Noi suntem ok, traversam o perioada calma si sper sa tina tot asa...Aly a reinceput gradinita de 3 saptamani, are o asistenta noua (ca sa vedeti de mica-i lumea, tipa e romanca si a lucrat inainte sa plece din tzara la aceeasi companie unde am lucrat si eu), o asista pe Aly 17 ore pe saptamana si merge fbine. Educatoarea de referinta este aceeasi pe care a avut-o si Juniorul nostru acum 17-18 ani cand a frecventat acceasi gradinita, este o femeie deosebita si se intelege tare bine cu Aly, de fapt am observat ca toate educatoarele sunt atasate de atomika noastra, le zice pe nume si le pupa pe fiecare la sosire si la plecare!
Ce sa va mai zic de Alyssa...analizele pe care le-am facut la spitalul de neuropsihiatrie infantila din Trieste au iesit foarte bine, nu au gasit anomalii la RMN, problemele de la EEG s-au diminuat substantial incat reintra in normal, in plus i-au facut controale amanuntite la ochi si e totul perfect...anul viitor vor fi gata mapele genetice si sper sa fie ok si astea. Am primit si din partea echipei de acolo acelasi diagnostic (autism asperger) si incet incet imi dau seama ca e adevarat, pe masura ce creste se vad si mai clar trasaturile...nu stiu cum va fi in viitor insa deocamdata nu ma pot plange, merge totul bine.
Sa va dau un exemplu, la gradinita au avut de invatat o poezie in grup, educatoarea le-a expus-o o singura data si ziua urmatoare cand erau toti copiii in salon a intrebat daca cineva isi aduce aminte ceva din poezia cu pricina, momita de o bomboana (noua ei pasiune) a ridicat mana si in fata tuturor (erau vreo 100 de copii si 10 educatoare) a spus TOATA poezia de i-a lasat pe toti cu gura cascata(inclusiv pe mine, cand mi-au povestit asistenta si educatoarea). Stiam ca are o memorie teribile insa nu ma asteptam sa isi invinga timiditatea si sa vorbeasca in fata atator persoane.
Cu temperamentul stam muuult mai bine, nu mai face crize de nervi si e cooperanta, ideea e sa reusesc sa o ademenesc cu ceea ce o intereseaza la momentul respectiv si merge totul struna.
Ah, uitam , avem si noi gelozii in familie, Alyssa si iepurele! Banditul asta mic si imblanit e bine, are deja 9 luni si a devenit stapanul casei, s-a atasat mult de mine si sta scai toata ziua iar Aly a devenit geloasa si il capseaza de cate ori are ocazia.
Eu am inceput nedoritul pelerinaj pe la doctori si analize, am evitat cat am putut insa am ajuns varza si nu mai merge "tratamentul" cu indiferentza. Am facut 2 RMN si rezultatele sunt super nasoale, stiam ca e de rau dar nu mi-as fi imaginat chiar asa. Peste 3 saptamani fac si tomografie, intre timp merg la fizioterapie.
Va las ca ma asediaza iepurele, are chef de joaca, sper sa intru mai des pe la voi.
Pupici!
nelia spune:
N-am citit inca, dar voiam sa va spun ca...
Incepind de astazi, familia noastra are un nou membru: www.dropshots.com/agtuli#date/2010-10-02/20:07:16" target="_blank">Ritza! Are 7 saptamini si o dulceata de pisicuta!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
gabitzam spune:
Mutarea inca e "under construction". Am strans cam 90% din casa in cutii si saci. La apartamentul nou cred ca maine se termina lucrarea. Joi vine firma de curatenie sa faca totul luna iar vineri se produce mutarea efectiv, cu firma de mutari.
Sambata vine firma de curatenie iar sa lase curat dupa noi in apartamentul vechi.
Cand am strans hainele copiilor n-am estimat ca vine iarna peste noi asa repede si nu aveam cu ce sa-i imbrac gros, asa ca aseara am luat sacii la rasturnat sa le scot haine groase. Noroc ca le-am gasit doar in al treilea sac. Pe cutii am scris pe fiecare ce este, dar nu m-a dus capul sa fac si pe saci acelasi lucru.
Le-am strans si jucariile si sa-i vezi pe pitici ce isi fac de joaca alergand si facand ca maimutele in creierii mei.
ioanailincam spune:
Hello! Tocmai ce se mai intetise atmosfera, acu' vad ca iar ati parasit locatia.
Raportam si noi finalizarea renovarii in camera la bb, am montat si mobila, de azi dau drumul la spalat de hainute urmand sa le calc printre picaturi. Mai avem un hop ca vreau sa renovez si holul si bucatarie, barbatul incearca sa se faca ca a uitat, dar nu il las eu. E o placere sa intri intr-o camera proaspat renovata si dupa ce se naste bebe chiar ca nu o sa mai facem astfel de lucrari macar vreun an-doi.
Ana a fost ieri la gimnastica ritmica la Palatul Copiilor, aleluia ca de data asta nu s-a mai opus. Ieri a fost doar selectia, a fost repartizata intr-o grupa mai avansata decat incepatorii pentru ca "are mobilitate buna si este constiincioasa". De luni incep cursurile propriu-zise, sper sa-i placa.
Azi are si baletul, la care probabil se va da tot proba, intrevad din pacate o problema de suprapunere cu gimnastica ritmica pentru ca desi initial era decalate si picau in zile diferite, acum un curs de gimnastica ritmica pica in aceeasi zi cu baletul (o ora dupa alta) si cred ca efortul fizic e prea mare. Vestea buna e ca intre timp am aflat ca si profesoara ei de la gradi face cursuri la un club chiar langa gradi, deci la o adica o voi duce acolo daca nu gasim vreo solutie miracol pentru a impaca gimnastica si baletul la Palat.
Cam astea ar fi noutatile, de aseara vad ca-i curge nasul si are si o tuse seaca (desi gatul e curat), probabil ca era si timpul, se face aproapte luna de cand a inceput gradinita. Am pus-o preventiv pe Nurofen si Prospan, sa speram ca nu se va agrava, desi cu vremea asta...
Hai sa avaeti o zi buna!
Ioana cu Ana (22.06.2005) si 35
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...
Androix spune:
Hello,
Ce faceti doamnelor, iar e liniste pe-aici?
Noi am venit aseara din excursia noastra bulgareasca. A fost frumos, dar o vreme fosrte nasoala am prins. Mihai se tot minuneaza cum prindem vreme proasta de fiecare data, e si normal daca ne aniversam in octombrie. Doar cand ne-am luat a fost soare si frumos
Nu va povestesc prea multe ca sunt cobza in pat cu laptopu si nu orea pot sa scriu calumea de pe prostia asta mica, nu ma incape ca sa zic asa o sa pun poze pe FB cand o sa ma pot ridica din pat.