T.O.C

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Vai Nikole! e nasol dar imi vine sa si rad, nu te supara..
Sa stii ca eu niciodata nu m-am gandit ca as putea avea ceva, dar si mama se mai uita patrat la mine cand incepeam cu crizele de nervi pe tema curateniei si mai ales cand imi criticam sotul ca nu pastreaza curatenia... de parca as fi spus ca nu e bun de nimic in pat, asa revoltata eram!

La mine simptomul asta e de foarte multi ani. Mi-am dat seama de el din primele tinereti: cand beam un pahar in plus simteam o nevoie imperioasa sa fac curatenie in toata baia: cada, WC, chiuveta, oglinda, cabina de dus si faianta si gresie. Tot. Schimbam prosoape, tot tacamul, ca o adevarata camerista. Dar mereu imi casuna pe baie si nu alta locatie. Trebuia sa ma puna pe ganduri.
Pai daca menajera mea inainte sa le am pe fete, o data pe saptamana ii dezinfecta toata camera cainelui (dupa ce o aspira), ii spala patul cu domestos si ii si schimba asternuturile?! ca o pusesem pe mama sa ii faca cearceaf de pat si fata de perna maidanezului? clar sunt cu capul... chinuiam bietul caine si il spalam de 4 ori pe zi pe picioare si pe burta sa nu aiba strop de mizerie... pana s-a imbolnavit de la atata spalat.

Promit iubita ca merg la doftor dupe ce incep fetele gradi, dar te rog ai si tu grija mare de tine si incredere ca vei scapa din "infernul" asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Kariris si eu te sfatuiesc sa mergi la o discutie cu un terapeut, nu neaparat un psihiatru, ca parca prea imi suna cunoscut ce spui tu. Si la mine au venit diverse femei pentru curatenie dar pana la urma am renuntat pentru ca oricum faceam curatenie dupa ele. Desigur ca exageram dar aveam senzatia ca nimic nu este asa cum trebuie.

Nikole inteleg ca si tu erai relativ agorafobica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

yoy, sarmanul caine!!!

uite ca si mie imi vine sa rad, insa lasand gluma la o parte , nu-s de neglijat impulsurile astea!

Am inceput tratamentul, imi da o stare de somn,si parca accentueaza anxietatea(ma trec toate apele-caldurile, nu am stare, ma plimb ca leul in cusca) insa functionez perfect, nimeni nu-si da seama de nimic...

Monica, u cu mare drag, multumesc ptr gandurile bune

Edit:Val...am avut nesansa sa asist/vad niste imagini nasoale in tren(nasoale ptr mine, niponeii nu sunt afectati de asa scene, nu dau detalii sa nu fac rau cuiva).
Ei...la un moment dat, imi amintesc, stateam intinsa in pat, si m-am "trezit" ca nu reuseam sa scap de imaginea aia ce se tot repeta in minte mea...deodata am facut legatura cu ceva similar ce vazusem pe cand aveam 10 ani si m-a socat rau de tot, din ziua aia nu am mai fost om.
Prima persoana cu care am vb urgent, a fost maica-mea,insa nu m-a crezut, a zis ca o mint, ca am altceva si nu vreau sa-i spun

Asa a inceput calvarul...am inceput sa evit trenurile, masinile, spatiile inchise...in lift era groaznic, lucram la et 42, luam liftul de la et3 , si de regula era plin de functionari(cladirea plina de birouri), sa ma fi vazut atunci...ajungeam la destinatie leoarca, tremurand, cu stomacul in gat, rece ca sloiul de gheata, gura uscata, ce mai...
ulterior nu mai reuseam nici sa lucrez, sau de se intampla sa ma cheme careva sa-i explic sistemul(de ex) eram terminata...nu cred ca observa careva ce mi se intampla , numai eu stiam ce era in sufletul meu.
A fost f f greu...si eu nu stiam ce am, m-am cautat de toate cele, nu m-am gandit ca anxietatea era cauza...

Nikole, mami de Albastrel si Albastrica

SA-L AJUTAM PE ANGELO

www.tlig.org/ro/ro3pryrs.html" target="_blank">CELE TREI RUGACIUNI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

o sa fie bine sigur, Nikole, fii cu ochii pe side effects si daca ti se pare ceva suna dr ca sa te linistesti
si eu am avut pusee de curatenie maniaca. sau aranjat la linie tot din casa si apoi totul trebuia sa stea fix cum le-am pus eu, sa nu cumva sa fie deranjate. sau ma apucam si faceam atatea intr-o zi pana la miezul noptii: curatenie, mancare, diverse activitati cu fata, apoi vreo prajitura, iar curatenie excesiva si tot asa
si io am inceput in seara asta Fluoxetine, provoaca stari de somnolenta. mai am maine doar Cipralex si gata.
noapte buna.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica Floricele frumusele

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Buna,

Toate antidepresivele au efecte secundare, mai mult sau mai putin intense. La mine a fost greata si o stare de agitatie, care au disparut cam dupa 2 saptamani. Si o reducere drastica a apetitului sexual, care se mentine, nu chiar ca la inceput dar suficient cat sa fie deranjant.

Oricum efectele benefice sunt cu mult mai importante decat dezavantajele , cel putin din punctul meu de vedere. Este pentru prima oara cand, dupa ani de zile ma simt cu adevarat bine si functionala.

Pentru prima data merg cu liftul si cu metroul fara nici o teama, traversez strazi oricat de largi si nu imi mai petrec toata ziua facand curatenia si monitarazandu-i pe cei din familie ca nu cumva sa faca vreo "greseala de igiena".

In ceea ce ma priveste as lua linistita pastile toata viata dar ma gandesc la doua aspecte: oare mi se vor prescrie antidepresive pentru o perioada asa lunga de timp si daca la un moment dat va apare toleranta si va trebui sa incerc altceva care poate va functiona sau poate nu?

Desigur ca si aceste intrebari imi arata natura anxioasa, sotul meu ar gandi strict in prezent si ar fi bucuros ca ceva are efect dar eu am obiceiul anticiparii. Desi am remarcat ca cele mai groaznice lucruri care mi s-au intamplat au fost doar in mintea mea.

Mergi la inceput

da, nu contest ca toate au efecte secundare, stiu deja pe pielea mea de un an ... nu numai din prospect. nu vorbesc nici de withdrawal symptoms.
insa trebuie citite bine prospectele si daca apar efectele secundare serioase trebuie anuntat medicul de urgenta si intrerupt tratamentul. dr va prescrie altceva compatibil in schimb.
ex: eu am avut side effects f serioase de la Effexor, am ajuns la urgenta cu ser fizio intravenos. era sa intru in coma. nu spun sa va sperii, doar ca sa stiti ca nu e ok sa va simtiti rau cand le luati. un pic de discomfort e ok, altfel trebuie schimbate.
si eu sunt pro-pastile cu conditia sa le tolerezi normal.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Fluotetina(Prozac) este de obicei foarte bine tolerata de pacienti. Eu am luat 1 an si jumatate doza pentru TOC, apoi doza mica de intretinere 10mg/zi. Tot ce va pot spune e ca si-a facut treaba, adica dupa 3 ani de infern si tratamente date aiurea de catre medici, am fost super-ok , iar efectele adverse au fost minimale.Putina insomnie la inceput care a fost combatuta cu o benzo care oricum se da pentru a diminua starile de neliniste.

Mare atentie la generice, sunt mai ieftine,dar eficacitatea este relativa, macar la debutul tratamentului ar fi bine sa incepeti cu medicamentul original-Prozac.

Mergi la inceput

io Prozac original, sirop, iau am dat o caruta de bani- vreo 50 euro, pe sirop de 20/5ml, sticla mica de 60ml.
Giulia, mai iei inca? as fi vrut sa stiu cum a fost cand ai redus gradual, ai avut simptome de dependenta?

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Nu, acum nu mai iau. Iau Luvox.
N-am avut nici-un simptom de dependenta.
Din pacate, eu fac parte din categoria de pacienti care nu prea le merge fara medicatie si cam tb sa iau. Am si o usoara tendinta depresiva de cand ma stiu, in plus sunt si panicoasa, ce mai...tabloul complet.
Nu am facut terapie CC in ultima vreme din diverse motive pe care n-are sens sa le insir.
Insa mi-e ok asa.

uneori gandesc prea mult....

Mergi la inceput

si io-s la fel daca te consoleaza cu ceva ca nu esti singura

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput