T.O.C
Raspunsuri - Pagina 9
ary_v spune:
Nikole am fost si eu intr-o situatie f grea acum ceva timp. Eu nu cred in pastile minune, trebuie multa munca si hotarare sa iti schimbi viata. Nu poti vindeca sufletul cu pastile, trebuie sa te regasesti intai de toate pe TINE. Eu sunt inca in plina lupta dar nu mai sunt de mult pe marginea prapastiei si asta in putine sedinte cu un psihoterapeut adevarat.
Acesta este blogul lui, poate fi contactat pe adresa de mail: http://www.siegfriedschnapp.blogspot.com/
nikole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ary_v Nikole am fost si eu intr-o situatie f grea acum ceva timp. Eu nu cred in pastile minune, trebuie multa munca si hotarare sa iti schimbi viata. Nu poti vindeca sufletul cu pastile, trebuie sa te regasesti intai de toate pe TINE. Eu sunt inca in plina lupta dar nu mai sunt de mult pe marginea prapastiei si asta in putine sedinte cu un psihoterapeut adevarat. Acesta este blogul lui, poate fi contactat pe adresa de mail: http://www.siegfriedschnapp.blogspot.com/ |
Sunt de acord
Din pacate medicul nu vrea sa incepem terapia acum, e de parere ca trebuie sa asteptam efectul medicatiei, iar alta recomandare, de incredere, nu am, ma refer la un medic cu experienta.
Acesta la care am mers, am inteles ca este cel mai bun din oras, e medic psihiatru, dar si terapeut.
Eu sunt in Brazil,deci din pacate terapeutul tau nu ma poate ajuta
multumesc pentru intentie, si multa multa sanatate iti doresc
Nikole, mami de Albastrel si Albastrica
SA-L AJUTAM PE ANGELO
www.tlig.org/ro/ro3pryrs.html" target="_blank">CELE TREI RUGACIUNI
iarina spune:
citat din mesajul lui ary_v Nikole am fost si eu intr-o situatie f grea acum ceva timp. Eu nu cred in pastile minune, trebuie multa munca si hotarare sa iti schimbi viata. Nu poti vindeca sufletul cu pastile, trebuie sa te regasesti intai de toate pe TINE. Eu sunt inca in plina lupta dar nu mai sunt de mult pe marginea prapastiei si asta in putine sedinte cu un psihoterapeut adevarat. Acesta este blogul lui, poate fi contactat pe adresa de mail: http://www.siegfriedschnapp.blogspot.com/ |
Nikole nu trebuie sa se ea acum dupa experienta lui X sau Y ci trebuie sa urmeze sfatul medicului. Daca el i-a spus ca pastilele si psihoterapia o vor ajuta, ar trebui sa il creada, ca de aia a studiat vreo 10 ani, plus mii de pacienti de-a lungul timpului. Parerea noastra conteaza intr-o mai mica masura.
Ary, succes in lupta ta, insa problemele tale nu pot fi identice cu ale lui nikole, fiecare individ este unic, asa ca cel mai bine ar fi s-o sfatuim sa acorde incredere medicului.
emaaimee spune:
Nikole, nu te ingrijora, chiar o sa fie bine. indiferent cat de puternica ai fi, nu ai cum sa echilibrezi imbalanta chimica care e creierul tau/ meu, etc. pt ca de asta apar manifestarile noastre. de aceea intai trebuie sa luam pastile pe o perioda indelungata, pt ca nu exista pastile minune. apoi cu ajutorul terapiei sa intelegem gandurile, angoasele si framantarile gresite. pshihologul ne poate invata cum sa le transformam in gandire pozitiva.
din pacate depresia si alte probleme de gen nu trebuie ignorate, nu trec de la sine, poate se atenueaza simptomele si cand nu te astepti, gresit spus, de fapt am invatat ca stiu exact cand sa le astepti. atunci cand treci iar peste perioade dificile, se intorc toate framantarile, uneori mult mai puternice din cauza evenimentelor traumatice traite.
dupa cum am zis selfhelp nu merge, am incercat 20 de ani. am citit si rascitit. am zis ca am depasit situatiile. dar, nu am avut cum sa balansez dezechilibrul chimic din creier, nu merge cu hocus-pocus, carti, autoimpunere ganduri pozitive. e un porces indelungat si anevios, uneori cu suisuri si coborasuri, nu ai de ce sa renunti/ sa te indoiesti de abilitatile tale. fara efort nu obtii nimic de care sa fii mandra. apoi o sa iti spui cu o satisfactie imensa: da, eu am reusit s-o fac si pe asta.
ai incredere in medicul tau, chiar esti pe maini bune
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica Floricele frumusele
POVESTEA MINUNII
ary_v spune:
citat din mesajul lui ary_v [quote]citat din mesajul lui nikole Sunt de acord Din pacate medicul nu vrea sa incepem terapia acum, e de parere ca trebuie sa asteptam efectul medicatiei, iar alta recomandare, de incredere, nu am, ma refer la un medic cu experienta. Acesta la care am mers, am inteles ca este cel mai bun din oras, e medic psihiatru, dar si terapeut. Eu sunt in Brazil,deci din pacate terapeutul tau nu ma poate ajuta multumesc pentru intentie, si multa multa sanatate iti doresc Nikole, mami de Albastrel si Albastrica SA-L AJUTAM PE ANGELO www.tlig.org/ro/ro3pryrs.html" target="_blank">CELE TREI RUGACIUNI |
Eu am discutat in cea mai mare parte pe skype. Nu e solutia ideala dar e la indemana oricui. Eu de ex. nu am alta varianta, aici nu am la cine merge si in Bucuresti nu pot ajunge decat rar. Oricum la oricine vei merge daca in cateva sedinte nu vezi o oarecare imbunatatire, daca nu te zguduie din radacina inseamana ca iti pierzi timpul. Iti doresc succes!
Val_ spune:
Buna si eu sufar de TOC pe langa atacuri de panica si agorafobie. In mod normal ar trebui sa vorbesc la timpul trecut dar cred ca tulburarile de anxietate nu pot fi considerate total vindecabile ci doar ameliorabile, pana la limita la care sa fi perfect functional.
Adica pot fi tinute sub control cu medicatie si terapie. Cam acesta este cazul meu si ma consider norocoasa.
Acum cativa ani nu puteam iesi din casa nici macar insotita. Cat despre tulburarea obsesiv compulsiva, faceam curatenie incontinuu, nu puteam atinge nimic "contaminat", nu puteam invita pe nimeni in vizita fara ca dupa sa fac curatenie generala si sa dezinfectez si as putea insira la nesfarsit.
Faceam eforturi supraomenesti sa traiesc (impreuna cu familia mea) intr-un glob de sticla iar asta imi producea o anxietate greu de controlat si care ma impingea catre diverse rutualuri si compulsii.
Acum sunt o persoana curata si cu grija pentru igiena dar normala. Este incredibil cat timp am recuperat, timp pe care il pot folosi pentru altceva. Chiar daca nu este prea curat sau ordonat in casa nu mai simt nevoia sa las totul balta si sa ma apuc de aranjat.
Acest progres a fost posibil datorita meduicatie (Cipralex) si terapiei cognitiv-comportamentale. Si eu am fost sceptica vis-a-vis de antidepresive si regret foarte mult ca am ascultat sfaturile celor care imi recomandau sa nu incep un tratament cu antidepresive. Sunt ani in care m-am chinuit si nu ii mai pot recupera.
nikole spune:
Val, este imbucurator progresul tau!
De cand am discutat cu medicul(psihiatru) parca mi s-a luat un val de pe ochi, ii vorbeam,ii explicam cu lux de amanunte ce mi se intampla, efectiv ma ascultam si ...imi cam pierea vocea, realizam ca anxietatea(o frica/panica ce ma apuca din senin, de multe ori fara sa inteleg ce o declansa ) ma facea sa evit trenurile, locurile inchise, mijloacele de transport in comun, etc...
groaznic,cu atat mai mult cu cat aveam nevoie de tren sa ajung la munca, zilnic, 30 minute dus, 30 min intors...erau zile cand ieseam din tren in fiecare statie, il luam pe urmatorul,ma simteam vinovata ca din cauza fricii asteia nu puteam ajunge repede acasa la copil(sotul trebuia sa plece la servici, eu trebuia sa ajung in timp util acasa).
Am inteles astfel, ca problema mea a inceput acum 2 ani in urma, si nu acum o luna...
mesajul tau e unul optimist, multumesc!
SA-L AJUTAM PE ANGELO
Kariris spune:
Val, ma faci sa ma intorc la psihiatru. si eu sunt la fel cu curatenia. Angajez menajere si nici una nu e buna, dupa fiecare a doua zi fac eu din nou curatenie si am mereu ceva de comentat. Toata lumea, inclusiv sotul imi spune ca sunt exagerata cu curatenia. chiar azi ma gandeam oare nu oi avea ceva la cap? Ca prea vreau totul impecabil si perfect mereu! Eu nu pot adormi seara (noaptea) daca nu stiu ca e totul in perfecta ordine si curatenie exemplara in casa, fapt pt care, eu la 1 noaptea spal uneori aragazul.
Maine vine femeia la calcat rufe. Azi vroiam sa ma apuc eu de ele "ca precis nu o sa le faca bine"... off
Poate ar fi trebuit sa merg la psihiatru la a doua vizita, dar eu am intrerupt tratamentul si m-am luptat singura apoi cu episoadele care au urmat, crezand ca le pot invinge. Dar inautrul sufletului meu ma simt vulnerabila.
Nikole draga, asculta-ti terrapeutul. El stie cel mai bine ce iti face bine.
nikole spune:
of Lachi...mergi rogu-te la un medic, poi una dintre primele intrebari dupa ce am terminat ce am avut de spus a fost daca am fix-uri in ce priveste curatenia...
stii ce am facut odata???
o sa rada/planga tot forumul, dar asta e...
spalasem baia, aranjasem totul, dupa ce am terminat am mers sa dorm, era vreo 12 noaptea...am stat cateva minute, nu reuseam sa ma calmez ptr ca imi amintisem ca nu curatasem bine, spatiul dintre placile alea de gresie...
asadar am mers de am curatatt spatiile cu un betigas de ureche inmuiat in dezinfectant(eu rar folosesc asa ceva, doar ptr wc in rest curat cu produse naturale facute in casa)
in mare vb. eu nu sunt exagerata in ce priveste ordinea/curatenia, dar am zile cand ma apuca baturile, ma ia cu o stare de agitatie/nervi si-apoi sa ma vezi, as spala si casa vecinului...
oricum, intoarce-te la medic, macar sa-i spui TOT ce te supara,macar pentru un simplu dialog.
SA-L AJUTAM PE ANGELO
monica-elizabet spune:
Nikole si ma bucur ca te simti mai bine, tu esti o femeie puternica si ai sa reusesti sa treci peste perioada aceasta.