Mamica incapabila sa-si educe copilul cauta...(2)
Raspunsuri - Pagina 9
Sabina spune:
nu trebuie luat cu forta.
ii spui, hai sa vedem ratele sau gasesti ceva sa ii distragi atentia.
de unde ai tras concluzia ca il iei de acolo cu sentimente negative exprimate direct?
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
gmmm spune:
LilianaR, multumesc, desi nu m-am asteptat la altfel de reactii. Cum am mai spus, singurul meu gind este ca mamele care vor sa se informeze sa auda si alt "son de cloche", alta varianta.
Si inca n-am abordat problema esentiala si spinoasa a temperamentului copilului. Atunci sa vezi acuzatii ca vreau sa dau vina pe copil.
Rrox3 parca a spus ceva in treacat. Deocamdata stau cuminte in banca mea si astept ca ea sa mai evoce subiectul. Ca daca o spune ea risca mai putin sa si-o ia pe ceafa.
denizel spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui rrox3
Denizel asta nu a fost frumos. Ideea e sa ajutam, sa dezbatem, sa explicam, nu sa ne aratam cu degetu' si sa ne luam cu mainile de cap... Nu stiu... poate o pana, doua... Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
Ei, si?!
Si ce daca nu a fost frumos?
Din cate stiu, n-am semnat vreun contract in care ma oblig sa performez conform STAS-ului in vitrina cu "Asa da!"-uri (aia din care se transmite zilnic live in tot Universul), prin urmare, am libertatea de a ma purta... aaa... urat atunci cand am chef si atunci cand asa consider ca trebuie sa o fac. Libertate pentru care pledez de ani buni, libertate de care tot sper sa se tina odata seama si atunci cand e vorba de propriii copii (sau ai altora).
Iar tu, draga Rox (ca tot draga imi esti, chiar daca... hmmm.... :)), ai avut libertatea de a ma trage de maneca si de a-mi oferi doo pene , libertate pe care ti-o respect si, iata, nu ma supar pe tine .
La fel cum, gmmmm are libertatea de a-mi raspunde cu aceeasi moneda.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
Sabina spune:
gmmm, acuma chiar ca mi se pare aiurea.
alta varianta la ce?
alta varianta la faptul ca singura cale sa-ti cresti copiii fericiti e sa te simti responsabil pentru problemele lor si ca e profund gresit sa confunzi situatiile stresante prin care ei trec cu sintagme de genul copil rau care face crize si ma face de rusine?
si cu cat temperamentul copilului e mai coleric, cu atata trebuie parintele sa fie mai destept si mai bland si mai zen.
Si care nu reusesete, da, e de vina!!
si sa faca bine si sa se duca la terapie si sa citeasca p[sihologie sa devina doxa de carte.
nu glumesc deloc.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gmmm denizel, va invidiez daca aveti tot timpul libertatea de a decide. Eu, cam 90% din timp, fac lucruri care pur si simplu trebuiesc facute. |
Asta consider ca e o chestie naspa, chestie de care esti singura vinovata. A face 90 % din timp doar chestii care trebuiesc facute, e o pedeapsa pe care nu ar trebui sa o accepte nimeni.
In afara de situatia in care ai nevoie de bani si trebuie sa mergi chiar si la un serviciu care nu-ti place, nu ar trebui sa existe alte lucruri pe care sa fie cineva obligat sa le faca. Asta e ceea ce cred.
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
denizel spune:
Tangerine ma cam iubeste.... Tangerine ma cam iubeste... ta na na na na naaaa.... . Pup, Tangerine!!
Lala_D, pup si pe tine, mi-a placut foarte mult ce ai pove tu acolosa!!!!
In legatura cu limitele, zic ce am mai zis: in relatia parinte-copil trebuie ca totul sa decurga firesc, natural, ca totul sa fie o expresie armonioasa a celei mai mari iubiri posibile. Cam asa ceva .
Pe bune, eu chiar nu mai vad rostul acestor discutii.
Cum adica "cum sa ma port cu copilul meu?"?
Da' ce-i copilul? O cratita care a prins viata peste noapte si nu stim daca sa o hranim cu praf de smaltz sau cu praf de tuci si nu stim daca prefera perna din tabla sau perna din lemn???
Copilul e fiinta pe care o adoram si ne purtam ca atare, ce e asa greu de facut si de ce avem nevoie de jdemii de teorii si reguli?
Din cate imi amintesc, in 5 ani de DC nu am vazut vreodata vreun topic cu titlul "M-am indragostit la mare. Cum sa ma port cu Iubi?"
Cu Iubi stim sa ne purtam ingereste, fiindca il iubim si fiindca ii ghicim cea mai mica dorinta, cea mai mica nemultumire si vrem sa il rasfatam si sa-l facem fericit si sa-l facem sa rada samd.
Cand e vorba de copil, gata, ne-am blocat.
Vrem sa fie fericit, da' sa ne stie de stapani.
Vrem sa il iubim, da' sa nu ni se urce in cap.
Vrem sa fie puternic, da' sa nu cumva sa iesim cu aura shifonata.
Ce-i asta, domle, a???? Cum adica "cum sa ma port cu copilul pe care il ador?"
nu, frate, copilului nu-i impui. Pai, ok, e super ca functioneaza, dar poate nu la fel e pe ntru toti. |
ha hahaha!!! :))))
Arata-mi si mie un sclav fericit...
Liliana, vrei sa fii sclava mea? Am maniere destul de alese si, pana la urma, n-am nici un motiv sa-ti doresc raul. Ce zici? :D
gmmm spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui denizel
Asta consider ca e o chestie naspa, chestie de care esti singura vinovata. A face 90 % din timp doar chestii care trebuiesc facute, e o pedeapsa pe care nu ar trebui sa o accepte nimeni. In afara de situatia in care ai nevoie de bani si trebuie sa mergi chiar si la un serviciu care nu-ti place, nu ar trebui sa existe alte lucruri pe care sa fie cineva obligat sa le faca. Asta e ceea ce cred. Pentru parinti, de dragul copiilor "Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel. |
Faptul ca ceva trebuie facut nu exclude placerea de a-l face. Chiar daca trebuie sa ma duc la serviciu, nu inseamna ca nu-mi si place ceea ce fac (desi, ca oricare, citeodata as prefera sa ramin acasa). Trebuie sa maninci, dar asta nu inseamna ca nu-mi si place etc.
Bineinteles, asta nu inseamna ca-mi place tot ceea ce trebuie sa fac.
La fel si cu copii: trebuie sa faca baie, insa in acelasi timp le face si placere etc.
Si in ziua cind placerea scade, "trebuie" iese la iveala.
denizel spune:
citat din mesajul lui gmmm Faptul ca ceva trebuie facut nu exclude placerea de a-l face. Chiar daca trebuie sa ma duc la serviciu, nu inseamna ca nu-mi si place ceea ce fac (desi, ca oricare, citeodata as prefera sa ramin acasa). Trebuie sa maninci, dar asta nu inseamna ca nu-mi si place etc. Bineinteles, asta nu inseamna ca-mi place tot ceea ce trebuie sa fac. La fel si cu copii: trebuie sa faca baie, insa in acelasi timp le face si placere etc. Si in ziua cind placerea scade, "trebuie" iese la iveala. |
Asa. Si ce vrei tu sa spui cu asta? Ce legatura are ce ai spus cu discutia de pana acum?
P.S. In realatia cu partenerul tau, cam cati de "trebuie"/sens exista? Sau, mai bine, exista vreun "trebuie"?
olympia spune:
Uf, dam niste pagini inapoi si vedem ca "trebuie" este doar pentru cand ia casa foc si "trebuie sa iesi". Altfel, sunt alegeri intre mai multe posibilitati si consecintele respective. As zice ca asta ar fi bine sa invete si sa intelega copilul, sigur treptat si intr-un ritm adaptat.
Daca loveste, nu se mai joaca nimeni cu el ca le face rau si deci e bine sa nu loveasca, daca nu se spala pe dinti face carii si merge la doctor si nu e chiar o fericire acolo, daca nu face temele, cand ajunge la scoala nu se descurca si apoi tot el nu va fi multumit si tot asa...
Poti sa nu zici "trebuie sa papam sau trebuie sa ne spalam" ci "hai la masa", "hai la baita", sau "acum e timpul pentru...", ca nu suna asa ultimativ si cand cresti cu "trebuie" asta in coasta, ori astepti toata viata sa te dirijeze cineva ori nu mai accepti nicio regula. Si nu-i de dorit, nu?
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
gmmm spune:
citat din mesajul lui Sabina gmmm, acuma chiar ca mi se pare aiurea. alta varianta la ce? alta varianta la faptul ca singura cale sa-ti cresti copiii fericiti e sa te simti responsabil pentru problemele lor si ca e profund gresit sa confunzi situatiile stresante prin care ei trec cu sintagme de genul copil rau care face crize si ma face de rusine? si cu cat temperamentul copilului e mai coleric, cu atata trebuie parintele sa fie mai destept si mai bland si mai zen. Si care nu reusesete, da, e de vina!! si sa faca bine si sa se duca la terapie si sa citeasca p[sihologie sa devina doxa de carte. nu glumesc deloc. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Alta varianta exact la ideea asta: ca daca nu reusesti, esti de vina.
Nu zic in nici un caz sa nu incerci sa te imbunatatesti pe cit se poate.
Insa nici nu trebuie sa confunzi starea de parinte cu o lupta incrincena in care iti petreci timpul cu cartea in mina (care carte de fapt, ca se contrazic intre ele) si pe la psihologi. S-a mai discutat deja: chiar asa, toata lumea trebuie sa mearga pe la psihologi? Incepind de la cite trintituri pe jos/zi?
A fi parinte se presupune ca e o chestie agreabila, ca altfel de mult s-ar fi stins omenirea.
Si n-am zis niciodata ca in caz de esec ar fi vina copilului.
Datoria parintelui e sa incerce. El insa nu e Dumnezeu.