Trombofilia o cauza a infertilitatii - 31-

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns broscuta7 spune:

Balanta, imi pare tare rau de ce ti s-a intamplat. Sa va dea Dumnezeu putere si sanatate sa treceti si peste aceasta incercare.

Fetelor, va rog sa ma ajutati si pe mine. Fac tratament dat de dr.Uscatescu cu aspenter, vit C, vit E, magne B6, acid folic.Trebuie sa merg la control si nu stiu daca trebuie sa intrerup tratamentul inainte si cu cate zile. Am sunat sa vad dc e dr., dar am uitat sa intreb si de asta. Ce sa fac???
Va multumesc din suflet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brotacel83 spune:

broscuta7 aici brotacel :)
sa stii ca nu trebuie sa intrerupi tratamentul pe care il iei, doar sa-i spui cand iti ia sange si oricum scrie la tine in dosarul cu care te duci. Bafta!

mutatie MTHRF C677T heterozigot
2 sarcini oprite din evolutie la 8s, inainte sa aflu de mutatie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralu_mv spune:

Am mers si eu azi la synevo, pentru a repeta homocisteina, B12 si folatii serici (merci Alla) (doar in Grozovici se face homocisteina).
Pe luni ar trebui sa am rezultatele.
Cred ca va fi de bine... zic asta ca am observat ceva...nu stiu dc are legatura... dar mie imi inghetau picioarele si vara, doar la un mic curent... iar la aer conditionat eram spaima tuturor, ca nimeni nu voia sa mearga cu mine in masina. Acum vad ca nu mai sunt asa de sensibila... am picioarele mult mai calde... (si zic eu ca nu e de la canicula :) )

--------------

Gena MTHFR C677T genotip homozigot o sarcina obt. natural in oct. 2008, soe la 7 sapt..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Hello fetele,

Floricicademac vacanta frumoasa la croati! Cum a fost drumul?

AditaC, ce a zis Uschi?

Broscuta, nu e nevoie sa intrerupi nimic. Iei in continuare. Bafta!

Ramonella, eu stiu ca trombofilia da formarea coagulilor pe vasele mici de sange si nu-i permite lui bebe sa se irige cu sange, acesta ar fi motivul pierderilor de sarcina sau chiar al infertilitatii. Eu cred ca daca barbatul are ceva mutatii, riscul de tromboze este doar pt el nu si pt bebe ca doar bebe se iriga cu sange de la mama. A, si mai exista un risc, cred, sa transmita si el mutatia la bebe (eu fiind homozigota am mostenit "minunatia" de la ambii parinti). Dar eu vb din logica mea, nu sunt hematolog. Poate ar trebui intrebat.

Ralu, si eu am observat incalzirea mainilor si picioarelor dupa clexane. Bine, irigarea mai buna cu sange poate fi si de la sarcina.

Ruxi, folowise gasesti sa iei si de pe net. Gasisem undeva cu 22 de lei cutia. Nu mai stiu, tu esti din Bucuresti? Daca da, vezi ca gasesti la farmacia Tei.

Alla, tu ce mai faci? Ceva noutati?

Brotacela, felicitari inca odata pt bebe! Sa dea DD sa fie bine! Sa-ti treci semnatura sa numaram impreuna!

Felix13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Felix multumesc pentru raspuns.Si eu astiam asa,ca trombofilia e o problema de coagulare a sangelui,si nu vad ce legatura ar avea asta cu barbatul...oricum o sa intrebe un genetician.

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot

In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralu_mv spune:

Felix, daca luam un anticoagulant (apirina sau heparina) eram sigura ca nu ma insel, dar eu iau doar vitamine B6 1.6 mg, B12 3ug si acid folic 5,3mg. La B6 si B12 ma gandeam eu ca au ceva de-a face... ca acid folic iau de mult...
Am zis sa nu iau de la mine putere aspenter pana nu merg la dr U cu absolut toate datele pe care pot sa strang. Si sa vad ce face homocisteina mea de 21 umol/L...

--------------

Gena MTHFR C677T genotip homozigot o sarcina obt. natural in oct. 2008, soe la 7 sapt..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brotacel83 spune:

multumesc tare felix 76. Inca nu imi trec la semnatura, astept sa ii auzim activitatea cardica :).
Vroiam sa te intreb ca ai trecut peste primul trim., eu am 5 sapt dupa eco si hcg insa nu am nici un simptom nici macar sanii nu sunt f mariti si durerosi. am facut eco luni, mi-a zis ca e ok ca e in uter,am 5 saptamani insa nu stiu daca l-a masurat si sincer mi-e teama ca s-a concentrat sa vada doar daca e in uter si nu si daca e in evolutie. S-ar fi vazut daca nu era in evolutie, nu?
poate ca exagerez insa sunt a a treia sarcina si vreau sa imi iau de data asta toate masurile de precautie.

mutatie MTHRF C677T heterozigot
2 sarcini oprite din evolutie la 8s, inainte sa aflu de mutatie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns edennoa spune:

ramonella si noi facem si la sot, daca are si el aceleasi mutatii va primi tratament (ac folic cred); ieri am vb cu dr; daca nu asimileaza bine folatii sotul atunci calitatea spermatozoizilor nu e okay, chiar daca spermograma e buna

Citat:
citat din mesajul lui RAMONELLA

Brotacel inca i data felicitari pentru bebic!!!

Fetelor,sa va intreb ceva.Oare ce se intampla cand tatal are mutatii???Fratele meu si-a facut analizele si i-a iesit ca are aceleasi mutatii ca si mine.Le am la semnatura.Poate ca era si normal,ca suntem frati gemeni.Cumnata mea,a avut o sarcina oprita din evoilutie,in urma unui FIV,iar ginecoloaga a zis ca daca fratele meu geaman are si el aceleasi mutatii,asta s-ar putea sa fie cauza pentru care a pierdut.Si-a facut si ea analizele,acum asteapta rezultatele.

Acuma vad ca fratele meu are Pai 4G/4G homozigot...

2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot

In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns donna79 spune:

Buna! Pe mine nu ma stiti ca nu am mai scris aici. Am scris un mesaj la "Gravidute cu trombofilie" dar stiu ca aici sunteti mai active asa ca il copiez:

Vi s-a intamplat sa faceti iritatii in zona unde injectati Clexanele? Eu le fac in maini si picioare, de aprox o luna am inceput tratamentul. La maini nu am nimic, dar la picioare am facut un eritem destul de urat. Ma gandesc ca e din pricina transpiratiei si materialul pantalonilor frecandu-se de piele probabil m-a iritat. Vad ca nu cedeaza nici la gheata, mixtura mentolata sau Fenistil Gel. Ma calmeaza pe moment dar atat, nu stiu ce sa mai fac...

Multumesc anticipat pt raspunsuri...

Donna 32+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Edennoa multumesc de raspuns.Interesant.Deci problema este.I-am scris un mail si doamnei Uscatescu.Sa vedem ce zice si ea.Sunt tare curioasa.

Aaa,despre cumnata mea Petruta vorbesc,am vazut ca si tu scrii la FIV la Cluj.

Mergi la inceput