Trombofilia o cauza a infertilitatii - 31-

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simonia spune:

am primit si eu rezultate la analizele facute la fundeni. inca nu am vorbit cu d-na dr. uscatescu. voi ce parere aveti?
APTT-32" (N=26-36")
LA (APS/pozitiv N=30-43")
Proc. global? =0,7 cut 0ff=0,8 (nu stiu daca am inteles eu bine)
Pc=94% (70-140%)
Ps free=60% (60-140%)
AT III=94% (80-120%)
homocisteina =11,98pmol/l? (iar nu stiu daca citesc corect)
e ceva in neregula?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaryllis spune:

Este in neregula APS pozitiv (sindrom antifosfolipidic), dar eu stiu ca trebuie mai multe determinari.
Prot S este la limita inferioara. Si a mea a fost asa si mi s-a recomandat sa repet analiza, pt a stabili daca am sau nu nevoie de clexane.
Despre homocisteina nu stiu ce sa iti zic, caci eu am valorile in alte unitati de masura.
Eu as face macar prot S si profil antifosfolipidic la synevo.

19+
incepand cu anul 2010 voi fi fericita de copilas sanatos!

MTHFR C677T heterozigot, proteina S 51%, PAI 4G/5G heterozigot
Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonia spune:

am facut mutatiile, anticorpii anti-beta 2 glicoproteina 1 IgG si IgM , la synevo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alla76 spune:

aditzaC, chiar daca nu ti-a facut o impresie deosebita la telefon, trebuie sa intelegi ca la ele e flux continuu si telefoanele chiar pica hodoronc tronc, in mijlocul discutiilor cu pacientele (am folosit pluralul).
si poate dupa ce vei vedea cum e acolo le vei intelege mai bine, chiar si ironia (pe care eu una le-o inteleg...) cu "din cate stiu eu maine e sambata". nu de alta, dar cred ca putine zile sunt cand stau la spital mai putin de 12 ore.

_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, PAI-1 4G/5G heterozigot, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui edennoa

alla, asa e avem aceleasi mutatii
cind cautam ieri pe google gasesc fix semnatura ta
ce tratament ai?

eu nu am avut defel sarcini, asa ca nu stiu daca are vreo legatura sau s-a manifestat

am citit ca unii recomanda sa faci si homocisteina, altii doar pt celalalt MTHFR; oricum eu doar aseara am inceput aspenterul si acifolul, asa ca si daca ar fi sa fac mai las un pic sa vedem cum evolueaza lucrurile sub tratament

ce tare faza! mi-ai gasit semnatura la cautarea pe sfantul google
eu sunt pe acifol de 5 mg, aspenter de 75, 10 zile / luna vitamina E si vitamina C, dar de vit C nu ma tin scai... o mai compensez din alimentatie. am luat si voi mai lua femibion 800 (femibion 1), acuma fac o scurta pauza. uneori am inlocuit femibionul cu taxofit® Folsäure + Metafolin® 800 si am ramas sa rediscutam tratamentul cand reluam procedurile de reproducere asistata
homocisteina am facut-o, mi-a iesit in limite. am dozat folatii si B12, la folati s-a vazut deficit chiar si dupa aproape 18 luni de acid folic. deficitul se pare ca l-am rezolvat de cand iau si metafolin

_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, PAI-1 4G/5G heterozigot, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009

Mergi la inceput

Ruxandrada, felicitari pentru vestile bune despre misteriosul chirias te asteptam cu vesti noi despre ce este dansul/dansa la urmatoarea eco, daca o binevoieste sa-si etaleze misterul
samira33, bine te-ai reintors! sper ca ti-ai reincarcat bateriile! ce putin mai este pana incepi procedurile! tin pumnii!!

balanta_tm, nu am cuvinte...
va doresc sa aveti puterea sa acceptati situatia si sa treceti peste durerea asta mare

Ruxandrada, nu iese prea scump combinarea de femibion 1 cu capsulele de DHA de la femibion 2? ajungi la aproape 10.000 pe luna
adauga si tu un folowise la femibion 1, cred ca iesi mult mai bine

aristica, la faza cu pozele pe mobil chiar nu m-am gandit
femibion 2 costa cam 6000 de forintifelicitari pentru inbunatatire spermogramei! fiecare mica inbunatatire e o mare realizare pentru noi! eu i-am cerut cadou de aniversare o spermograma nou si buna, da vad ca nu s-a conformat inca... ce sa zic, poate maine daca nu a fost sa fie azi

brotacel83, felicitari pentru confirmarea ecografica! sa cresteti mari! sa ai o sarcina usoara si la termen
floaredemac! croatia1 ce frumos! mi-e tare dor de croatia!!!
sa te distrezi si pentru mine

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns edennoa spune:

Alla, din ce am discutat cu dr, doar la cealalta mutatie MTHFR e afectata homocisteina si acolo nu la toti pacientii; si eu am acelasi tratament aspenter si acifol; eu luam oricum vit E dar toata luna - cum iei tu 10 zile (primele 10 zile sau cum)? de ce? ca am mai auzit si la altii de 10 zile de vit E, dar nu am gasit explicatie...

cum dozezi folatii si b12, e ceva analiza anume?

merci

Citat:
citat din mesajul lui alla76

ce tare faza! mi-ai gasit semnatura la cautarea pe sfantul google
eu sunt pe acifol de 5 mg, aspenter de 75, 10 zile / luna vitamina E si vitamina C, dar de vit C nu ma tin scai... o mai compensez din alimentatie. am luat si voi mai lua femibion 800 (femibion 1), acuma fac o scurta pauza. uneori am inlocuit femibionul cu taxofit® Folsäure + Metafolin® 800 si am ramas sa rediscutam tratamentul cand reluam procedurile de reproducere asistata
homocisteina am facut-o, mi-a iesit in limite. am dozat folatii si B12, la folati s-a vazut deficit chiar si dupa aproape 18 luni de acid folic. deficitul se pare ca l-am rezolvat de cand iau si metafolin

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brotacel83 spune:

dragelor am fost la dr de familie se pare ca am puroi pe o amigdala si fac spalaturi cu apa si sare ca nu vreau sa iau antibiotic.de febra am scapat de ieri seara sunt ok, acum ma doare gatul la fiecare inghititura dar trece cu tantum verde,sper.
acum tocmai am venit de la fundeni, unde am fost sa-mi fac analizele dupa marea veste ca sunt insarcinata in 5 saptamani. Dna Vioria mi-a zis " Cu Dzeu inainte " asa ca dupa ce am dat sange m-am dus la biserica din curtea spitalului si eu si sotul, am aprins lumanari si ne-am rugat pentru puiul nostru. Inca o dovada ca chiar daca iei toate tratamentele din lume, tot ce vrea Dzeu se intampla si trebuie sa accepti drumul LUI.
Vroiam sa va intreb daca acum in sarcina e nevoie sa repet homocisteina, caci dna viorica s-a uitat pe homocisteina facuta tot la ele, in mai si nu cred mi-a mai facit-o. valoarea e 12,29.

mutatie MTHRF C677T heterozigot
2 sarcini oprite din evolutie la 8s, inainte sa aflu de mutatie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxandrada spune:

Brotacel, sa va ajute Dumnezeu sa va tineti in brate puiul sanatos si frumos !

Alla, ai dreptate, e costisitor,asa incat caut de zor Folowise- sper sa gasesc zilele astea si sa nu fie mare problema daca intarzii putin cu tratamentul!

Pup toate mutantele, cu burtici actuale sau in devenire!

R. 12+
tiroidita autoimuna, PCOS, MTHFR A1298C C677T heterozigote; 2 sarcini oprite in evolutie la aproximativ 7 saptamani; insarcinata a treia oara, Doamne-ajuta cu noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Brotacel inca i data felicitari pentru bebic!!!

Fetelor,sa va intreb ceva.Oare ce se intampla cand tatal are mutatii???Fratele meu si-a facut analizele si i-a iesit ca are aceleasi mutatii ca si mine.Le am la semnatura.Poate ca era si normal,ca suntem frati gemeni.Cumnata mea,a avut o sarcina oprita din evoilutie,in urma unui FIV,iar ginecoloaga a zis ca daca fratele meu geaman are si el aceleasi mutatii,asta s-ar putea sa fie cauza pentru care a pierdut.Si-a facut si ea analizele,acum asteapta rezultatele.

Acuma vad ca fratele meu are Pai 4G/4G homozigot...

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot

In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"

Mergi la inceput