Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (10)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flory_blanca spune:

Nana multumesc mult.

Fetele care ziceati ca nu cresc bebei (scuze ca nu nominalizez dar ma asteapta patul ca sunt rupta) si eu eram disperata cu Nadia ca la cerere manca cam 500ml pe zi si parea foarte multumita si nu cerea mai mult si crestea putin in greutate, i-am facut eu program de papa respectiv 6 mese pe zi si papa mult mai bine desi inainte ea nu cerea.
Maine o cantaresc sa vedem ce zice si cantarul dar eu zic ca e mai bine asa pt ca era foarte molesita de la caldura si dormea mult si nu cerea papa.
Nu stiu daca e bine sa o trezesc sa pape dar ma apucase disperare cand vedeam cat de putin mananca.

Mami de fetita frumusica foc!
Nadia 29.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Cris, sa aveti un concediu minunat caruia sa ii urmeze muuulte alte super concedii

Vivela, pt carti, sunt super! Cea de Niculescu e faina si ptr ca nu cer investitie jocurile sugerate. Deja am inceput sa o folosim; momentan recuperam ce ne-a "scapat"

Ioana & PYS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Virgi17 spune:

Neataaa!! pe Valea Prahovei e full de lume,de cand nu am mai vazut asa ceva...coada de masini a fost pana azi noapte la 11.si inca dis de dimineata a reinceput(noi avem casa cu vedere la DN1) zici ca esti in jocul ala ZUMA.

mai fetelor, ma tot intreb dar n-am raspuns, de ce oare pitica mea se tot agita cand e pusa la bibe sa suga.de vreo doua saptamani nici nu mai mananca prea bine,manca inainte de 150 ml,cerea si peste portie, acum abia ma chinuiesc cu ea cu 100-110ml.azi noapte a facut un circ cand i-am fat biberonul,era moarta de foame,chiar daca mancase la 10 si au mai fost nopti cand a dormit mai mult de 6 ore.acum, de 3 nopti se trezeste iar mai repede si se zbate la bibe,uneori numai cand simte ca o asez in brate la mine se arcuieste toata si se zbate ca leul in cusca, pana sa simta laptele.habar nu am de o fi de la lapte,ca se mai si stramba uneori cand ii simte gustul.cert e ca mananca mai putin, se zbate mai mult.inca nu am cantarit-o insa mi-e clar ca a luat mai putin in greutate in luna asta decat in primele 2.o sa o intreb pe pediatra saptamana viitoare ce o fi cu ea,ma batea gandul ca sa ii schimb laptele praf,insa habar nu am de o fi cea mai buna idee.sa vad ce imi zice ea. am vazut ca si unele din mamicile de aici s-au exprimat in acelasi sens, ca bebeii lor mananca putintel...ce or avea dragii de ei?

Virginia si Ioana(19.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flory_blanca spune:

Am intrat doar sa va spun ca sunt tare suparata dezamagita si suparata. Dupa ce o saptamana am tras de fata asta sa manace la ore fixe (cand poate nici nu ii era prea foame) si incepuse sa pape mai mult pe cantar mai putin ca niciodata 90gr, deja ma simt depasita de situatie si nu stiu ce sa mai fac. Cand cred ca gata am gasit solutia constat ca nu e asa. In plus doarme intr-una, nu mai are chef de nimic.
Cred ca o sa plecam si noi la tara ca e mai racoare poate acolo o sa fie in forma.
Se pare ca nu mai scapam de stresul cu mancatul si cu luatul in greutate. OFfffffff.

Mami de fetita frumusica foc!
Nadia 29.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

'Neata!

Dormit-am si eu aseara 2 ore fara sa ma intrerupa nimic. Cum:)????
A stat mama cu Mateo, iar eu am DOOORMIIIT separat orele despre care v-am spus in ideea de a reface laptele: iar ma "imputinarea" lui. Aseara am "bagat" la foc automat 2 beri NA, ceai de lactatie, pepene, ca aveam o burta ca un balon: si-apoi tine-te cu vizite la toaleta.
Nici somnul nu m-a readus pe linia de plutire...

Artu: vazut frumusete de fata, daca nu mentionai ca are 5500 as fi spus ca are 7000:).
Mateo la cintareala de aseara avea 6800; dupa ce o saptamina sau mai bine a stagnat si el la 6300 (tratament, lipsa poftei de mincare) acum a revenit in forta: se pare ca recupereaza. Si cum Dumnezeu le aranjeaza pe toate, in perioada in care el a mincat mai putin mi s-au vindecat si mie ragadele, si sper sa nu-mi produca altele... insa sper sa nu mi se traga de aici imputinarea productiei lactate... ca nu stiu ce fac. Care e parerea voastra?

Onana, Cris - iesiri placute si relaxare va doresc!

Rocsy si noi vrem sa dam o fuga la mare tot prin septembrie insa tot anemic asa... ca si voi ne gindim la iesire.

A, ce nu v-am spus este ca Bilica azi are botezul si suntem invitati si noi la petrecere... sa vedem cum se comporta azi Mateutz si daca nu este agitata ca si ieri poate iesim putin... ne-ar prinde bine si noua! Bineinteles ca iesim in familie

Si noi stam cu kuku la bec azi pt ca la chiculitza de pe piciorul sting au aparut niste bubitze albe: cauza o banuiesc a fi elasticul de la pampers - a schimbat tati un pamp ieri...
va pup si sper sa revin azi, macar sa va citesc!

Am vrut sa constat ca avem activitate mult mai intensa ca mamici: 10 capitole intr-o luna jumate! Sau e cam la fel???

Marlena (Mary) mamica lui Tudor Mateo , 19.05.2010, ora 12.19

Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!

Mergi la inceput

Virgi, Flory: eu am tot considerat ca o fi de vina caldura asta nenorocita, care dupa cum vad pe siteuri nu ne lasa: cel putin pina marti inclusiv avem temperaturi de 36, 38 grade. Dupa marti: 32... si asta dupa jumatatea lui august, cin teoretic ar fi trebuit sa fi scazut demult. Eu una ma declar invinsa de aceste calduri de-a dreptul insuportabile!!!
Poate ca si ei, micutii sufera la fel de rau, sau mai rau ca noi: demonstrat stiintific este ca pe calduri mare se modifica si comportamentul animalelor, insectelor... oamenii de ce nu ar avea dreptul:)?
Ar fi mai bine sa va relaxati si sa luati o decizie impreuna cu pediatrul saptamina urmatoare, dupa ce mai trece canicula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu30 spune:

Virgi ceea ce descrii tu acolo cu Ioana la masa este copia la indigo a ceea ce mi se intampla mie cu Alexandru.
Diferenta e ca el mananca tot din biberon de cele mai multe ori, adica 170 ml, dar in vreo 40 de minute si cu niste impinsaturi si plansete de ma simt ca si cum m-as fi intors de la sala dupa o masa cu el.
Uneori asa de tare ma consum psihic dar si fizic, ca imi vine sa plang si sa il pun in pat si sa nu ii mai dau nimic de mancare.
Problema e ca nu stiu ce sa mai fac cu el ca totusi nu e de la lapte cred, pt ca tragedia incepe inainte sa ii pun tetina in gura, doar dupa ce il pun in pozitia de mancat.
Eu m-am gandit ca si de lene face asa, ca nu are chef pur si simplu sa manance, chiar daca ii e foame.

Flory ceea ce zici tu cu somnul patesc eu cu Alexandra.
Doarme in nestire si dupa 3,5-4 ore de somn o trezeam sa ii dau papa si surpriza - manca doar 70-80-90 ml, cand ea in general cand ii e foame mananca 150-170 ml si ma apuca disperarea ca am ajuns la 3 luni sa manance cat manca la 2 sapt.
Asa ca am observat ca mai bine sa o las sa se trezeasca atunci cand vrea ea si sa ii dau doar la cerere ca imi mananca dublu.
Cand o trezeam pe langa ca manca asa putin ma mai si stresa ca doar se juca cu varful tetinei si il molfaia , fara sa traga si nu inghitea nimic.
Si eu sunt tare suparata ca in ultimele 2 sapt s-a transformat din fata mancacioasa ce termina 170 ml in 10 minute intr-o mironosita care abia asteapta sa impinga cu limba afara biberonul si sa isi faca greata daca incerc sa ii mai dau.
Si nu faptul ca volumul zilnic pe care il mananca a scazut ma ingrijoreaza ci faptul ca nu ia in greutate.
Si eu tot sper ca e legata de caldurile de afara lipsa poftei de mancare.
Eu chiar nu stiu ce sa mai fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LAlexandra spune:

Buna, fetelor.
Am intrat si eu putin pe la voi, sa vad daca doar eu am probleme cu somnul cu piciul meu...vad ca peste tot sunt copii mai agitati.

am citit chiar acum ca va plangeati ca nu stau bebeii sa pape. O cauza ar putea fi ca au dureri de burtica, gaze si atunci cand ii puneti in pozitia de alaptat incep sa simta mai tare. Si al meu a avut asa o perioada.

Vaam.

Mami de printisor Alessandro - 15.04.2010

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui LAlexandra

Buna, fetelor.
Am intrat si eu putin pe la voi, sa vad daca doar eu am probleme cu somnul cu piciul meu...vad ca peste tot sunt copii mai agitati.

am citit chiar acum ca va plangeati ca nu stau bebeii sa pape. O cauza ar putea fi ca au dureri de burtica, gaze si atunci cand ii puneti in pozitia de alaptat incep sa simta mai tare. Si al meu a avut asa o perioada.

Vaam.

Mami de printisor Alessandro - 15.04.2010

Da Alexandra, si la noi aceeasi atmosfera plina de caldura, nesomn si tintari precum in amintirile lui Creanga:).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Mai fetelor nu e cumva tetina de vina, sa aibe fluxul prea mic sau prea mare? De ex eu le-am trecut pe ale mele pe chicco cu tetina de cauciuc.

Am fost si eu cu al meu sot 3 ore afara, am mancat un pic in oras, mi-am luat 2 bluze, acum sunt un pic fresh si happy, ca am mai vazut lume.

Mergi la inceput