Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (10)
Raspunsuri - Pagina 13
marylenac spune:
Buna dimi...
Multumesc tuturor pentru urarile de ieri.
Noi suntem binisor, Tudor are ceva mucusori, deh...am tinut AC deschis dar nu in camera unde stam noi si totusi...Ii pun ser si ii scot secretiile cu batista bblusului. Am ramas masca cand am vazut ce iese. Matei e si el un pic luat de raceala, tuse si mucusori. Dar fara sa mai dam un pic drumu la AC pur si simplu nu se poate sta in casa....e ingrozitor. Apoi, Tudor a avut cateva nopti fff agitate, nu prea a dorimit, de-abia aseara a fost mai bine, mai m-am odihnit si eu.
O saptamana buna va doresc
Mami de Matei nazdravan si Tudor (28.05.2010)
mommy_to_be spune:
Ziua buna, dragele mele!
Noi am avut un weekend tare incarcat si prelungit, am putea spune, caci Andreas a fost liber si a fost tare frumos sa petrecem atata timp impreuna toti trei.
Laurita, sanatate multa puisorilor tai, sa nu se imbolnaveasca.
Rocsy, Maia nu plange cand ii curat nasucul, insa na, stii tu... fiecare copil e diferet si poate reactiona diferit la ce se petrece in jurul lui. Sper totusi, sa se mai amelioreze situatia.
Artu, mi s-a facut pielea gaina cand am citit randurile tale despre o ipotetica lume perfecta... frumoase cuvinte E sperba Sabinuta ta. M-am topt... si-mi place tare mult bentita ei
Virgi, Maia mea la fel face cu manutele. Le baga in gura si le suge intr-o veselie. Si molfaie la ele cu atat patos de zici ca ar curge miere si lapte din degete. Cat despre suzeta, maia nu o mai accepta absolut deloc de vre-o luna jumate, La inceput reuseam sa o "pacalesc" cu suzeta doar cateva minute. Acum insa, o impinge instantaneu cu limbuta afara.
Mary, sper din suflet sa isi mai regleze Mateo somnul ca sa poti dormi si tu. Te inteleg perfect!!! Pe mine ce m-a dat mai tare peste cap in primele saptamani, a fost acest somn intrerupt odata la 3 ore. Sper sa vii cu vesti mai bune! Cat despre crinul in alcool, e vorba de petale si sunt bune pentru iritatii, muscaturi de insecte, si se pare ca si pentru infectii. Sa va fie de bine petrecerea de la botez. Abia asteptam pozici! Despre laptic, si eu dau o gramada de bani pe tampoanele de san, ca altfel nu ctiu ce m-as face, deci curge lapticul si daca nu suge Maia...
Nana, ce frumos povestesti tu acolo de Iubiricea ta... Nu te stresa cu greutatea, mai ales daca zice pediatrul ca e ok. De o saptamana nici Maia nu a mai luat in greutate, insa eu incerc sa nu ma panichez.
Rossane, nu tiu ce sa-ti spun de luatul asta in greutate... Poate nu mai e destul laptic... Of... sanatate multa va doresc si sper sa se rezolve cumva problema.
flory, daca asa a luat in greutate de la inceput, inseamna ca asta e ritmul ei... pediatrul ce zice?
Cris, La Multe Lunite inainte pentru Sebi, iar voua Multi Ani Inainte de casotorie frumoasa si dragoste!
Marylena, multa, multa sanatate va doresc!
Despre noi... Am fost vineri la medic sa-mi verifice unghia infectata, mi-a dat amoxicilina, iar acum astept sa se faca bine, numai ca ma cam ingrojoreaza ca nu prea vad progrese.
Cand am fost la clinica am dus-o si pe Maia la pediatru sa o vada putin, caci mi-a plans foarte tare cu o zi un urma, nu mai voia sanul si urla de nu stiam ce sa-i mai fac si-mi rupea inima, nu alta/. Se pare ca buburuza e bine, e asa din cauza caldurii si s-ar putea sa aiba si ceva activitate in gingii. Ce mi-a recomandat pediatra asta (a noastra e in concediu si de asta a vazut-o altcineva), a fost sa-i fac screaning de control, ecografie fontanelara, abdominala si la sold. Azi la 15:30 avem programare. Nu mai spun ca toate fac 300 RON. Nu ne scaldam in bani acum, cat eu inca astept indemnizatia, da ce sa-i faci? Voi ati facut aceste ecografii?
Uf... v-am innebunit de cap cu mesajul meu kilometric. Ma duc ca se trezeste buburuza si vrea sa pape. Pupici la mamici si bebici.
Reallaura spune:
Mira eu nu am facut analizele astea la nici un copil...poate sa o vada si pediatra ta cand vine din concediu si sa vezi atunci daca i le faci..Ms de urarile de sanatate, la fel si voua!
Marylena si noi am trecut prin asta in we, nu stiu daca e de la AC sau a venit Mirci uc ceva de la gradi, cert e ca pe el l-am pus pe picioare cu aerosoli, nu mai tuseste deloc, iar ei ii mai scot mucii. azi e mai bine
Mary am mai recitit din urma, e ok ce scrii tu acolo cu alaptatul. si mie imi mai curge un san - dar doar stangul cand ii dau din dreptul. Dreptul nu mi-a curs niciodata la alaptatul Ilincai, la Mirci da. depinde cine stie daca e ceva de inteles neaparat..important e sa pape bb bine.
NicoB asteptam pozicile cu interes. Sa va fie de bine botezul si odihna de dupa
Madamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui arturicii Mary, eu "cheltui" in continuare absorbante ptr sani ca altfel nu fac fata la schimbat de bluze. Exista zile si zile si la mine; de regula depinde de cerere. Am avut de curand cateva nopti de alaptat din 2 in 2 ore si nu a fost problema, am avut de unde. Despre mecanism...nu stiu prea multe. Discordia, eu de-abia astept sa vina iarna ca poate ma potolesc cu inghetata asta Ioana & PYS |
...deci normalitate asta inseamna???
inseamna ca la mine chiar e o problemaa
Marlena (Mary) mamica lui Tudor Mateo , 19.05.2010, ora 12.19
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
bubu30 spune:
citat din mesajul lui mommy_to_be Ce mi-a recomandat pediatra asta (a noastra e in concediu si de asta a vazut-o altcineva), a fost sa-i fac screaning de control, ecografie fontanelara, abdominala si la sold. Azi la 15:30 avem programare. Nu mai spun ca toate fac 300 RON. Nu ne scaldam in bani acum, cat eu inca astept indemnizatia, da ce sa-i faci? Voi ati facut aceste ecografii? Mira, mamica implinita si fericita cu perfect, Maia-Alexandra (11 mai 2010) http://community.webshots.com/user/maia_alexandra?action=publicAlbums |
Noi am facut aceste ecografii, la recomandarea neonatologului.
Cand ne-a externat ne-a chemat la controlul de 1 luna si le-a facut atunci, in spitalul unde am nascut pe sectia de neonatologie.
Pe urma acum la controlul de la 3 luni (tot cu acelasi dr.) le-a repetat.
Mai mergem din nou la 6 luni si atunci facem si alte analize.
Madamar spune:
citat din mesajul lui Reallaura Neata Ilincuta mi-a facut ceva muci in we, am tot incercat sa-i scot, dar sunt undeva mai jos, nu reusesc. e ineaca cu ei si vomita cam des Azi, daca nu e mai bine bag batista bb, dar Slava Domnului pare mai ok. I-am dat aseara 4 ml panadol. cris-09 ce poze frumoase, sa va fie de bine excursia! Multi inainte pentru aniversari, multi ani fericiti de casatorie si de acum inainte si puiucul sa fie sanatos!! Aniska asa e, cum spune discordia, eu nu mi-am mai simtit sanii plini de muuult, fata suge putin si des, ba chiar f putin uneori, nu-mi vine sa crad ca e gata...dar e grasuna si nu ma impacientez.Sa vedem sambata la control si cat a luat luna asta... iesim afara. sa aveti o zi buna! Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si Ilinca, 19 aprilie 2010 |
Sa fie asa cum spui...si o chestie diferita de la femeie la femeie?! Asa ce mi-as dori sa am laptic pentru puiul meu drag... exclusiv inca 3 luni!!!
Madamar spune:
citat din mesajul lui flory_blanca Neata! Ne-am intors si noi dupa un weekend la tara unde a fost racoare si bine. Am renuntat la Wii in favoarea unei clime ca era insuportabil aerul la noi si acum o montam. De abia astept sa ii dam drumul. Bebei vostri cum dorm ca Nadia nici acum nu vrea sa isi tina capul pe spate doar pe stg sau pe dr si mi-e frica sa nu ii ramana tuguiat. Parca are Duracell in fund fiica-mea, de cateva nopti se agita intr-una si nu mai imi doarme ca lumea, din ora in ora se trezeste si zbiara dupa suzi. Sper sa fie doar o etapa si sa treaca ca nu stiu ce sa ii mai fac. Foarte frumoasa cartea despre activitatile bebeilor pe saptamani. Am inceput sa ma ghidez si eu dupa ea. Nico felicitari pentru micul crestin. Tatyana fiica-mea parca e copia fiicei tale. Se pare ca ramen codase la papa. Ma ingrijorez cand vad cat papa restul bebeilor. In plus nici nu mai imi ia ca lumea in gretate. Mami de fetita frumusica foc! Nadia 29.04.2010 |
doarme pe toate partile... si capusorul tot cam tuguiat mi se pare si cik de-acum asta e forma! asa nmi-a spus un pwdiatru!!!
aleesicoo spune:
buna
ce fac fetele?
iubitele eu am nunta si botezul pe 22, duminik asta, ieri am fost la o nunta unde nasi au fost nasii mei
pup....revin...
oricum va multumesc pt urari
fericita de printesa Karinutza Scorpiutza (01.06.2010)
multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa!
Are mama o fetita frumusica foc, are mama o fetita cat un ghemotoc!!
http://mamica24h.desprecopii.com/galerie-foto/printesica-mica-2445
Madamar spune:
citat din mesajul lui mommy_to_be Ziua buna, dragele mele! Noi am avut un weekend tare incarcat si prelungit, am putea spune, caci Andreas a fost liber si a fost tare frumos sa petrecem atata timp impreuna toti trei. Laurita, sanatate multa puisorilor tai, sa nu se imbolnaveasca. Rocsy, Maia nu plange cand ii curat nasucul, insa na, stii tu... fiecare copil e diferet si poate reactiona diferit la ce se petrece in jurul lui. Sper totusi, sa se mai amelioreze situatia. Artu, mi s-a facut pielea gaina cand am citit randurile tale despre o ipotetica lume perfecta... frumoase cuvinte E sperba Sabinuta ta. M-am topt... si-mi place tare mult bentita ei Virgi, Maia mea la fel face cu manutele. Le baga in gura si le suge intr-o veselie. Si molfaie la ele cu atat patos de zici ca ar curge miere si lapte din degete. Cat despre suzeta, maia nu o mai accepta absolut deloc de vre-o luna jumate, La inceput reuseam sa o "pacalesc" cu suzeta doar cateva minute. Acum insa, o impinge instantaneu cu limbuta afara. Mary, sper din suflet sa isi mai regleze Mateo somnul ca sa poti dormi si tu. Te inteleg perfect!!! Pe mine ce m-a dat mai tare peste cap in primele saptamani, a fost acest somn intrerupt odata la 3 ore. Sper sa vii cu vesti mai bune! Cat despre crinul in alcool, e vorba de petale si sunt bune pentru iritatii, muscaturi de insecte, si se pare ca si pentru infectii. Sa va fie de bine petrecerea de la botez. Abia asteptam pozici! Despre laptic, si eu dau o gramada de bani pe tampoanele de san, ca altfel nu ctiu ce m-as face, deci curge lapticul si daca nu suge Maia... Nana, ce frumos povestesti tu acolo de Iubiricea ta... Nu te stresa cu greutatea, mai ales daca zice pediatrul ca e ok. De o saptamana nici Maia nu a mai luat in greutate, insa eu incerc sa nu ma panichez. Rossane, nu tiu ce sa-ti spun de luatul asta in greutate... Poate nu mai e destul laptic... Of... sanatate multa va doresc si sper sa se rezolve cumva problema. flory, daca asa a luat in greutate de la inceput, inseamna ca asta e ritmul ei... pediatrul ce zice? Cris, La Multe Lunite inainte pentru Sebi, iar voua Multi Ani Inainte de casotorie frumoasa si dragoste! Marylena, multa, multa sanatate va doresc! Despre noi... Am fost vineri la medic sa-mi verifice unghia infectata, mi-a dat amoxicilina, iar acum astept sa se faca bine, numai ca ma cam ingrojoreaza ca nu prea vad progrese. Cand am fost la clinica am dus-o si pe Maia la pediatru sa o vada putin, caci mi-a plans foarte tare cu o zi un urma, nu mai voia sanul si urla de nu stiam ce sa-i mai fac si-mi rupea inima, nu alta/. Se pare ca buburuza e bine, e asa din cauza caldurii si s-ar putea sa aiba si ceva activitate in gingii. Ce mi-a recomandat pediatra asta (a noastra e in concediu si de asta a vazut-o altcineva), a fost sa-i fac screaning de control, ecografie fontanelara, abdominala si la sold. Azi la 15:30 avem programare. Nu mai spun ca toate fac 300 RON. Nu ne scaldam in bani acum, cat eu inca astept indemnizatia, da ce sa-i faci? Voi ati facut aceste ecografii? Uf... v-am innebunit de cap cu mesajul meu kilometric. Ma duc ca se trezeste buburuza si vrea sa pape. Pupici la mamici si bebici. Mira, mamica implinita si fericita cu perfect, Maia-Alexandra (11 mai 2010) http://community.webshots.com/user/maia_alexandra?action=publicAlbums |
multam mira: pun si eu la macerat.
cu sinii nu stiu ce concluzie sa trag insa incerc sa ma relaxez si sa imi cintaresc puiul saptaminal, sa vad evolutia lui.
pupic
n_a_n_a spune:
Salutare mamici si bebici !
Din pacate, noi sarim din lac in put... Am scapat de febra cu nurofen, patru doze la opt ore, de vineri de la amiaza pana sambata la amiaza si duminica dimineata ne-am trezit pline de bubite; plus ca de sambata ii cam merge burtica. Uffff, se tin in lant toate! Am vorbit cu pediatra si ar fi reactie de la nurofen in combinatie cu caldura asta nesuferita; chiar daca in casa e ok, a transpirat super tare de la febra si in masina, in scoica (am fost la eco la sold - care a iesit super bine - si la un botez ieri, undeva langa Arad, sa scapam un pic de bloc si sa mai socializam si noi).
In rest, toate bune si frumoase, iubiricea mica e cea mai vesela, zambareata, neastamparata, ganguritoare, plangaciasa, incapatanata si plina de energie dintre toti prietenii ei, de aceiasi varsta. Ce- drept, toti trei sunt baietei (nascuti in 15 aprilie, 21 mai si 4 iunie), si se zice ca baieteii sunt bebelusi mai linistiti, dar pe cuvant daca nu, pe langa ea, toti trei sunt niste bleguti si jumatate . I-am cumparat sambata carticica "Hello Kitty - Familia mea" si am observat ca fiica-mea adora sa "citeasca" , daca ii tin carticica in fata, sta cumintica si isi plimba ochisorii de la dreapta la stanga, tare curioasa. Daca i-o iei plange dupa ea si daca i-o arati cand plange imediat se linisteste. Stam cu tati si ne uitam la ea si ne prapadim de ras, ca e atat de serioasa (nu rade si nu incearca sa o manance) si de interesata, de parca ar studia enciclopedia britanica .
Theo, iti sunt datoare cu un raspuns, scuze de intarziere . Am folosit marsupiul pana inainte sa vina caldurile astea nasoale, chiar incepand din a doua saptamana de viata. tati o plimba in marsupiu si ii placea tare mult, mie parca imi vine prea jos si am impresia ca piciorusele ei ma impiedica la mers. Nu a vrut niciodata sa stea la orizontala in el (si in brate sta culcata doar cand o alaptez). Eu mi-am luat sling, dar nu ma prea ajuta: ma doare umarul (chiar daca il tin rasfirat pe tot spatele), transpira crunt in el (ca si in marsupiu, pe vremea asta, de altfel), refuza sa o tin in el in casa, iar afara e cumintica scurt timp, si doar daca sunt in miscare. Ea tot timpul vrea sa se intoarca si sa se suceasca, sa vada nu stiu ce, sa-mi molfaie ba urechea, ba umarul, sa ma traga de bluze sau de nas. In principiu noua ne-a fost util, ne-a placut si speram sa-l mai folosim (adica tati sa-l mai foloseasca, mie nu mi se potriveste).
Rocsy, eu am lasat-o de cateva ori sa se prinda de degetele mele, sa vad ca se poate ridica, si ca sa-i arat si lui tati; si a fost de ajuns ca sa tina minte .
Sorana, distractie placuta!
Vivela, mi-a zis de biscuiti pentru bebelusi de la Nestle sau Milupa, sincer nu stiu daca sunt cu gluten sau nu . Oricum discutia despre diversificare a fost una de principiu; serios o sa discutam peste vre-o trei luni. Sper sa ma tina laptele pana atunci, ca eu am sanii moi (exceptie dimineata) de cand mi-a venit lapele, si acuma sunt si stresata ca in doua saptamani fata mea n-a pus nimic pe ea, doar in inaltime...
Ruxi, , o sa pun poze cand ma voi invrednici sa le dau jos de pe camera ...
Ioana, Sabinuta duuulceee si Arturicii nazdravani! - vazut pozicile frumoase.
Tatiana, era destul de rosie in jurul anusului, asa un rosu mai inchis, nu cum e acum, cu o usoara tenta rozalie... Nu stiu daca a iesit cum am gandit-o . Si Adelina isi molfaie tot pumnul, si degetele cate unu, doua, trei, cate apuca; ba ma rontaie si de tzitzi mai nou, dar n-am observat nimic suspect la gingiute.
Cris, Flory , ma bucur ca v-ati simtit bine in evadarea din weekend!
Mira , noi am facut doar ecografia de sold (100 de lei). In rest ar trebui sa ne vedem cu pediatra lunar, pentru evaluare (masuratori: greutate, lungime, perimetru cranian si toracic, fontanela; ascultat plamani, apasat pe burtica, verificat gatut, "tras" de maini si de picioare, intors copil pe toate partile; alte povesti conexe). Din pacate ne-am vazut mult mai des datorita problemelor, dar nu ne-a pomenit de alte feluri de eco. Cand am fost pentru eco la sold, si nenea doctor ortopedul a verificat-o la centimetru, de la fontanela la degetele de la picioare - nu va spun ce scandal a facut Adelina, de a daramat clinica, abia am tinut-o la eco ... Si de fapt nu o durea nimic, dar nu-i convenea tratamentul, desi medicul era foarte bland.
Laurita, va tin pumnii sa scapati de mucisorii enervanti cat de repede !
Hmmm incep sa cred ca e ceva cu puisorii nostrii, si nu neaparat in neregula. Cam multe floricele de liliac tin la silueta in ultima vreme, in concluzie, incep sa dau vina pe caldura... Parca incep sa ma linistesc... deocamdata doar "parca".
Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010