FIV 278
Raspunsuri - Pagina 23
pisucmic spune:
Cristy draga,
Eu am ca si cauza endometrioza, desi a fost o endometrioza usoara si tratata cu laser laparoscopic in Belgia; cu toate acestea, alta cauza nu exista la mine, iar la sotz nici pe atata.
Cu proful se vorbeste in engleza, el intelege putin romana (intelege de ex dosarul). Daca nu te descurci in romana zi-i Ioanei (de la receptie, ea e foarte importanta ca ajutor al lui) ca sa aiba pe cineva cu el; uneori mai sunt doctori romani care stau cu el la consultatie).
Fa-ti din prima si analizele de trombofilie (citeste pe la gravidute cu trombofilie), sa nu afli apoi ca si asta era cauza, si ca sa stie sa iti dea daca e cazul Aspirina sau Clexane. Oricum apoi, daca iti lipsesc analize iti da el ce sa faci.
Vezi ca la MNL se face transfer de embrioni numai la 48 ore din cate stiu, din motive de timing al profului (punctie duminica si transfer marti, apoi el pleaca). Are embriolog f bun tot din Israel.
Daca ai opinii despre tratament (nu stiu, vrei de ex progesteron injectabil, desi de obicei la primul FIV nu se da, ca poate se prinde fara), ii poti spune, e deschis; pe mine m-a lasat ca asta a fost fixul meu la FET dupa FIV-ul din Austria (unde si acolo mai mult la sugestia mea m-a lasat proful sa fac...).
Cred ca ti-am povestit de toate,
Sa ai multa multa bafta
Pisuc Mic
Ce minune de la Dumnezeu! 8+
cristy1977 spune:
draga pisucmic, iti multumesc tare mult pentru toate informatiile valoroase pe care mi le dai, o sa incerc sa ma pregatesc cat mai bine pentru aceasta intalnire, o sa vad si ce analize ar trebui sa fac pentru trombofilie, ideea este insa ca eu nu am ramas niciodata insarcinata, trombofilia ar putea sa fie o cauza? dar poate ai dreptate: mai bine inainte, decat atunci cand totul este pierdut. cat despre progesteron injectabil, daca acest lucru creste sansele de prindere a sarcinii, sigur ii voi cere sa-l fac, pana acum nu am luat decat progesteron pastile in faza luteala, din pacate fara nici un rezultat. si eu am endometrioza insa in stadiu foarte avansat din pacate, cu dureri foarte mari la ciclu, cu dureri la contact, ciclu de 7 zile si pana acum 1-2 foarte abundent, de la 13 ani sufar enorm din cauza acestei boli, am ajuns inclusiv la urgenta de cateva ori din cauza durerilor insuportabile
gata, nu te mai bat la cap, stai linistita si ai grija de minunea din burtica ta
"After all, tomorrow is another day!"
cristy1977 spune:
ah fetelor, si inca o intrebare: transfer de embrioni la 48 de ore este ok,nu? iar punctia duminica si embriotransfer marti este ok? adica punctia nu ar trebui sa se faca in functie de ciclul menstrual al fiecarei femei? of, intreb si eu ca nu a habar...
many_bani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristy1977 pisucmic, multumesc pentru raspuns, probabil ca voi merge la Synevo si voi face toate analizele ce apar pe site (nu platesc asigurari deci nu pot fi decontate), mai putin histero_salpingografie si biopsia de endometru. am facut histero_salpingografie si de asemenea 1 histeroscopie si 3 laparoscopii si la toate mi-au iesit trompele permeabile, deci nu mai vreau sa mai verific, mai ales ca histero_salpingografia m-a durut de m-a rupt, iar biopsia de endometru chiar este necesar s-o fac, suna cam dureros? voi intreba si la clinica vad ca tu deja ai reusit, felicitarile mele, te-am mai citit pe forum si inainte si ma bucur tare ca ai avut succes, care erau cauzele infertilitatii la tine? tin pumnii sa fie totul bine, scuze daca te stresez cu intrebarile, daca vrei sa stai linistita, te inteleg te pup si te imbratisez cu drag "After all, tomorrow is another day!" |
Iti spun cum am facut noi, am facut o programare la Dr. Anca Gherasie unde am mers cu dosarul cu ce analize aveam, dupa ce s-a uitat pe toate ne-a dat o lista cu ce alte analize mai sunt necesare. Am facut restul de analize la Centul Medical Matei Basarab cu care MNL colaboreaza, este chiar langa ei. Cand am avut totul gata am mers la intalnirea cu prof. Ron-el, cu care am si dat startul la FIV. La noi a fost asa: FIV1 reusit, sarcina oprita din evolutie, FIV2 nereusit, FET reusit, acum un strengar de 10 luni.
Bafta.
mami de Vlad (29.10.2009)
many_bani spune:
citat din mesajul lui cristy1977 ah fetelor, si inca o intrebare: transfer de embrioni la 48 de ore este ok,nu? iar punctia duminica si embriotransfer marti este ok? adica punctia nu ar trebui sa se faca in functie de ciclul menstrual al fiecarei femei? of, intreb si eu ca nu a habar... "After all, tomorrow is another day!" |
La MNL se lucreaza pe loturi, tratamentul se adapteaza in functie de raspunsul organismului la stimulare.
Asa cum a zis si Pisucmic, cu proful se vorbeste in engleza, dar nu-ti fa probleme de limba, tot timpul este insotit de Ioana sau de o alta asistenta care vorbeste engleza(sau vorbeau, ca acum din cele pe care le cunosteam eu una a nascut cu mine, iar celelalte doua erau gravide), Ron-el este rabdator si poti sa pui cate intrebari ai, iar daca iti scapa suntem noi aici sa-ti raspundem
mami de Vlad (29.10.2009)
cristy1977 spune:
pisucmic, many bani este atat de reconfortant cand vad cat de multe dintre voi ati reusit chiar daca ati avut un drum greu de parcurs, ok, gata am inteles, pentru moment nu mai am intrebari, dar sigur voi mai reveni
iubitika spune:
fetlo am nevoie de ajutorul votru
am fost la eco am foli de 22 mm si am facut un pregnyl. problema e ca am si un chist posibil endometriozic de 1.5 cm. poate afecta cumva chistul acesta faptul ca am facut pregnylul, ma refer dc poate sa se sparga si chistul de la pregnyl? am uitat sa intreb asta desi doctorita a vazut chistul la eco si tot a zis sa fac pregnylul..pls help?
ma gandesc ca si dc se sparge chistul ar putea afecta cu ceva? mentionez ca am facut luna trecuta punctie pt chisturi endomtriozice si punctia tot pe baza astea functioneaza, adica se sparg chisturile sub ghidaj ecografic...a mai facut cineva pregnyl si sa fi avut si chisturi?
cristy1977 spune:
iubitika, eu zic sa stai linistita, si eu am endometrioza si cam stiu cu ce se mananca boala asta si mai stiu ca de la pregnyl chisturile endo nu se sparg, mai mult decat atat este o fata boo care sunt sigura ca la un moment dat a scris si aici: ea a facut fiv avind chisturi endo din cate stiu eu (sper sa nu gresesc) iar medicul i-a zis ca nu are sens sa le opereze si ca poate face fiv cu ele si numai ca nu a avut probleme din cauza lor dar a si ramas gravi iar acum are o minune de baietel, asa ca fruntea sus si mergi inainte
iubitika spune:
citat din mesajul lui cristy1977 iubitika, eu zic sa stai linistita, si eu am endometrioza si cam stiu cu ce se mananca boala asta si mai stiu ca de la pregnyl chisturile endo nu se sparg, mai mult decat atat este o fata boo care sunt sigura ca la un moment dat a scris si aici: ea a facut fiv avind chisturi endo din cate stiu eu (sper sa nu gresesc) iar medicul i-a zis ca nu are sens sa le opereze si ca poate face fiv cu ele si numai ca nu a avut probleme din cauza lor dar a si ramas gravi iar acum are o minune de baietel, asa ca fruntea sus si mergi inainte "After all, tomorrow is another day!" |
esti o draguta..merci mult...sper si eu sa fie ok, ma gandesc ca nu imi dadea doctorita asa dc era ceva si nu trebuia sa fac pregnyl.
stiu si eu de boo, mereu am admirat-o...acum de o fi sa se sparga si chistul ce poate fi? ca doar la punctie acum o luna tot asa mi s-au spart chisturile prin punctie, deci nu vad mare diferenta..dr sper totusi sa fie ok..iti multumesc mult de tot!
cristy1977 spune:
iubitika , nu ai pentru ce, tu acum te afli in procedura de fiv, imi cer scuz dar nu am apucat sa citesc prea mult din urma si nu prea va cunosc povestile , la a cata incercare esti?