Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (121)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ayanna_xem spune:

Citat:
citat din mesajul lui al3csa

ayanna Eu stiu de lapte HA (hipo-alergic) sper sa nu ma insel. De ce spui tu acolo zicea Ruxita.. dar cum ea numai intra pe la noi ... . Hai numai fi suparata! Coboara din plop ca nu iti sta bine acolo!!. Pupam si zgubilicea

de Yannis Andrei (23.01.2010)
DOAMNE DA-NE PUTERE SI SANATATE !!!

O definitie data mamei pe care am auzit-o candva, este "Cineva care spera pentru tine"
-Din "Cartea prieteniei, a lui Francis Gay"

"Stii? Eu m-am nascut ca am vrut sa fiu cu mama mea." -- Yannis

Acuma nu mai am curaj sa-i dau nimic, nici macar HA...dar mai vad pe parcurs...cred ca o sa merg la analize totusi.
Sunt pe la mijlocul plopului, cobor!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Cris D si mie mi-a zis cineva ca e mai safe curcanul. Am crezut ca glumeste dar daca si tu stii la fel, probabil asa e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris.dogarel spune:

Citat:
citat din mesajul lui ayanna_xem

Buna fetele...

...eu iar n-am mai apucat sa intru, of...vad ca nici voi nu ati avut activitate prea intensa totusi...
Am mai citit asa din urma pe fuga, dar nu mai tin minte mare lucru...nu stiu ce sa va raspund asa repede, ca am intrat numai o fuga...bineinteles ca sa intreb ceva...

Sun cam supi. V-am zis ca fii-mea a facut reactie alergica (la contact) cu LP-ul...de atunci nu i-am mai dat si nici nu am mai incercat alt fel de LP. Am tot asteptat sa mai treaca timpul, ca tzitzi am destul, ma rog...si medicul mi-a zis sa mai astept si mai vedem pe parcurs daca o fi vorba de reactie la proteina din lapte de vaca care se gaseste in LP. Ma rog, am inceput diversificarea si ne-am axat pe altele...fructe, legume...toate bune si frumoase, cupila mea papa bine, reactioneaza bine...

Azi insa noi am papat branza cu smantana si m-am gandit s-o ung si pe ea un picutz la gura sa vad daca ii apare ceva...si ce credeti??? in 5 minute era rosie in jurul gurii, unde a atins-o branzica, de ziceai ca-i batuta cu urzica. Deci imi face alergie CLAR!!! I-a trecut roseata in juma' de ora, dar m-a dezumflat tare....
Eu totusi nu inteleg de ce nu face reactie alergica si la laptele meu ca doar eu pap si lapte si branza si de toate...nu inteleg!!!!!

Stiu ca s-a mai vorbit, dar n-am fost atenta atunci......a mai patit vreuna din voi asa??? Mai este vreun pufulete alergic la proteina asta din lapte de vaca? Cum se manifesta alergia? Tot asa la contactul imediat??? Daca ea reactioneaza la contact, oare daca ar papa de-a binelea oare ce s-ar intampla? Sunt tare supi....cum o s-o pazesc eu de toate alimentele care contin lapte de vaca??? Ce analize trebuie sa-i fac???
Bineinteles ca o sa merg la medic sa vedem cum e cu situatia exact, dar vreau sa fiu cat de cat informata...ce fel de analize se fac? cum? se ia sange din vena sau cum?
Mi-e si frica in chichineata asta de oras si cu medicii pe care ii avem...
Sunt cam debusolata...n-avem nici un caz de alergie in familie, nu prea am habar cum e cu asta...tot caut informatii pe net dar nu gasesc nimic sa ma lamureasca...

Of, nu va suparati pe mine....dar daca aveti cunostinte mai multe ca mine despre asta va rog ziceti-mi si mie...

Cred ca am s-o alaptez pe fii-mea pana la 2 ani, numai sa am tzitzi acuma...

Si inca ceva...ce fel de lapte putem sa-i dam daca la cel de vaca face alergie? De soia? Se gaseste in comert asa ceva? Unde?

Ma gandeam acum ca eu i-am tot dat cereale, adica orez simplu...dar pe el scrie ca nu trebe dat la copii cu alergie la proteina din LV si totusi eu i-am dat de multe ori si nu a avut nici o reactie...

Sunt in plop!!!...si plopu-n aer!!!!

Hai ca ma duc sa-i fac supica...cu de toate, dar monotona...ca e aceeasi in fiecare zi...nush ce sa mai adaug...

...si am sa mai revin, sper intr-o pasa mai buna ca sa nu va mai 'stresez'...

...dar daca totusi imi puteti raspunde si mie cele care sunteti mai in tema cu subiectul, va raman datoare....

DA! NOI! EXACTLA FEL! scuze de litere mari..

ema a facut la fel: o data la iaurt prodlacta, a doua oara la branza de vaci proaspata, de la tnuva. a doua oara doar am atins-o pe buze si s-a inroshit toat fata.
am fost iri la pediatr si a zis sa nu ii mai dau deloc, dar ca sa vad daca face alergie de contact la cev din LV sa o ung pe alta zona, picior, mana si sa astept. daca se inroseste la fel, e cam clar ca nu e nevoie sa si pape, ca e alergie.
cica trec mai taziu, trebuie sa sistam acum lactatele, sau sa dam HA. eu am pus o masura de NAN hipoalergenic in piureul de legume si a fost ok, nu a mai facut. deci de la cele din comertz, poate de la chimicale, ceva conservantzi din ele (ca au termen ....fara expirare) sa faca. eu deocamdata o las fara, doar lapte de mama. o sa incerc alt fel de gustare dupa-amiaza. poate alt fruct cu cereale sau alte legume, sau alt fel de proteine: galbenush de ou cu o leguma? daca avem LM, nu cred ca sufera deloc de ...lapte.
incerca si tu un lapte praf HA, vezi ce reactie are. sa ii dai cu cereale, de exemplu... Eu i-am dat Milumil cu cereale, tot de incercare, s-a inrosit...si de la ala.
daca mergi la dr. sa vezi clar ca are sau nu alergie/intolerantza la LV, ii face dozare de imunoglobuline (Ig e, nu stiu mai ce..), recoltand sange. eu stept pana o intzarc si...om vedea apoi.
strumfitza

Cris, mami de Ema, my lucky 13 si Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Am mai frunzarit blogul fetei cu autodiversificarea si printre altele am gasit si ceva retete de biscuiti, lapte de caju si alte lucruri interesante. Pt cine doreste le gasiti aici

_
Mirela fericita de Mara Ioana (27.01.2010)

AMR 7 kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorex

Citat:
citat din mesajul lui myky791

a, cand am fost la vaccin, sa va zic bilantul: la 6 luni si 3 sapt are 7900. a luat in 5 sapt 400 grame. dct a zis ca eputin sai mai adaug o masa. dar el mananca la 3 ore 4. dak ii mai adaug o masa vomita. si asa cand el nu mai vrea papica eu ii mai dau cateva lingurite il pacalesc si vreau sa vazic ca pe acele mi le vomita dupa putin cate putin. nul pot forta sa manace mai mult. e bine ca aluat in greutate si nu stagnat nu?
va pup si zi buna va doresc desi sau anuntat iar caldurile alea mari.ufffffffffffffffff

Mihaela mami mandra de baieti cucuieti

da' bineinteles, cum e putin?
nu-i putin...tre sa ia pana in 500 de gr pe luna
deci...e f bine!
nu-l forta
cum spunea si simplicity ca le-a predat la curs,
citez: "FFF IMPORTANT...daca copilul nu vrea sa nu-l fortam,sa nu ne stresam,suparam pt ca oricum el mananca si laptic,noi acum il obisunim cu alimentele,testam,pregatim pt urmatoarea etapa nu il indopam"

_
Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele...

01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure..
_
azi am fost si noi la cantarit si la 6 luni si 2 sapt aproape are 6.200 si ia cam pe sapt 80 gr(cam cum spuneai si tu myky) si mi-a spus,din nou,ca nu am motiv de ingrijorare,pt ca ea ia in greutate,e vioaie si seamana cu noi(noi amandoi suntem slabi)....eu nu ma mai stresez pt ca o vad pe Ariana,ma las ghidata de ea,si cu diversificarea la fel....si incepe,incet incet ,sa isi dea drumul....acum tu stii mai bine,myky,dar aici nu prea ne preseaza....

Mami de 2 iminimioare(sotior si albinuta Ariana)
Vesnic indragostita de voi doi !

Mergi la inceput

Lillo felicitari pt ridicatul in picioare
Miremiatrimitem un la Mara sa ii treaca mai usor...si la mami ca sa nu mai fie speriata

Noua ne-a spus sa bagam carnita/oul la 7 luni....
Pt azi aveam o programare la ceva gimnastica pt bebe(asa credeam eu)....free....si eu merg imbracata casual...toate mamicile sport....era de fapt fitness pt mamiciiiiiiiiiiii....ioiiiiiiiii eu nu mai facusem asa ceva de mult....bebeii stateau pe ceva buretel pe podea si se jucau,se uitau la noi cum topaiam,ba la un moment dat am folosit bebeii pe post de greutate(sus-jos...)sunt frantaaaaaaaaaaa...dar mai merg si urmatoarea data,asa de fun si socializare si cu alte mamici

Mergi la inceput

La multe lunite
Andrei de Ratusca Mica
Petra Anastasia de Danasor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns plateea spune:

helouuuuuu....

fluturim in ritm de vara torida, da? am ajuns si eu la zi nu din alte cauze ci datorita faptului ca am ramas la retetele xelei vreo 2 zile. Respect, mami! esti tare, ce mai! sa-ti traiasca puiutii.

cris.d... vazui pozele, facut demo la sot : "uite asa se face!", el a zis da, da... dar ce munceste barbatul ala ca eu mi-s doar bugetar... io... dadui cu virgula si a ramas ca-n ploaie. una peste alta, se vede ce familie frumoasa si fericita suntet, un exemplu...

lillo... se ridica? manca-l-ar mama... !!!

bea sunt happy pt voi!

roxy, 122 de monede, sper sa nu ajungi la operatie. dar daca e sa fie, macar sa te operezi, sa fie bine si sa prestati si voi ca oamenii. sau macar ca alicredo...

ioana... si eu zic sa lasi fata in pace. al meu mananca 99% LP si nu ma plang la 7 luni. nu pricep de ce o faci tu la 4 jumate...

nikole... se poate si cu un san daca nu e solutie pt 2... dar mult sa treaca totusi. stii ca TE IUBESC, nu?

cris.m hai, coloreaza mai des DC-ul, mami! ce mai face alexandra?

MP... unde esti? ce fac puii? mi-e dor de voi!

loreeex... Doamne, ce de chestii face bobita... m-a lasat masca cum priveste ea la masina de spalat! sunt siderata! bravoooo...

ale1212...

al3csa, foarte frumos papa yannis! e super cum ai reusit sa il faci sa pape de toate! spor!

larisel, esti un exemplu pt mine! nu stiu cum reusesti, dar... esti cea mai tare! si ce meniu cool au gemanutele... aproape ca sunt invidioasa ca nu mananc nici eu asa bine!

ayanna ce zici tu acolo cu alergia! sa stii ca nu e ceva cu care nu se poate trai. o sa fie bine in timp. esti o mamica responsabila si sunt convinsa ca incet incet, nu numai ca o sa iesi din butoi dar o a ajungi la o atitudine relaxata ca a lui cris.d si o sa privesti lucrurile mai lejer. este o problema dar nu e nimic grav. va fi bine, vei vedea! si felicitari pt invitatia pt la anul. sunt convinsa ca o sa reusesti sa plecati toti 3 ca sa va bucurati toata familia de vacanta!

miremia, lorex, lucia, ne intalnim la mare? hai, cand, cum facem?

simplicity... ce bine creste puiul... sa va fie de bine si sa cresteti mari fara probleme...

danyelana... ce frumoase poze aveti! la combina!

LML sarbatoritilor pe care i-am ratat! sanatate multa va doresc, ca iubire au mamicile voastre cat incape!

iertare daca am omis pe cineva, sunt pe fuga...

app... pastaia! nu mai sta loclui o clipa, merge... mersul ploii... in fata, in spate, in lateral, cu mainile cu picioarele, cu nasul... nu-l pot lasa nesupravegheat nici o clipa... (fetele cu cazutul dn pat va iteleg de minune!) vorbeste incontinuu, incontinuu, numai cand doarme tace. dar in limba lui. doar lui taica-su ii zice dede. mie... nimic. eu sunt happyy, are o viata sa-mi zica ce si cum vrea el. stam afara tooot timpul. e negru de bronzat. papa tot la max 3 ore ca si gemanutele. si tot LP... altceva doar de gust sau incercare. si doar cu cana sau biberonul fara tetina! ca oamenii mari. ajungem noi si la marele D la un mom dat! a crescut 20 de cm fata de momentul nasterii si nu-mi vine sa cred. nu sta inca in fund dar nici nu il pun... mergem la mareeeee... si aia astept! rog fetele care au fost sa mai zica ce au facut/luat la mare si au folosit si ce nu, sa nu pun bagaje de aiurea...avea 6800 la 6L2S...
a ridicat ceaunul plin cu lapte (2l) de pe aragaz si eram sa pic jos. (de unde atata putere?) nu sta fara noi, doarme iepureste ziua, se trezeste la 7, afara 8-9:3, somn 10-12, afara 12:30-14:00, somn 14:00-16:00, afara 16:30-19:30, baita si somn 21:30... si asa trec zilele noastre.

nikole, am zis ca te iubesc? si lillo... si si... poate vedem pufuleti la mare!

va salut si va doresc flutureala placuta!

I will survive...

povestea unei pastai...numita bbTo

Mergi la inceput

sa nu mai stai dupa cortina Plateea,in fiecare zi sa scrii macar un pic daca nu vrei sa fluturesti toata ziua,ca in fiecare zi avem de invatat cate ceva de la fiecare om...........

pt mamicile care sunt un pic ingrijorate cu diversificarea.....va spun ce mi se pare ca functioneaza la mine....eu ii ofer masa de solide la vreo 10-15 minute,poate jumatate de ora dupa ce mananca de la san(cand vad ca e bine dispusa)de 2 zile fac lucrul asta si pana acum a mancat tot ce i-am dat,nu a mai lasat in castronel nimic....dar nici eu nu i-am marit cantitatea,ii dau tot cam echivalentul a 2 cuburi de gheata,dar mananca tot....si numai sapt viitoare cred ca o sa maresc cantitatea.....poate ca o sa mearga si la voi,sincer m-am lasat ghidata de ea,am incercat sa vad cand i-ar trebui ei sa manance si orele sunt aceleasi(9-10/13-14/18)......va pup si poate ca va e de folos informatia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayanna_xem spune:

Citat:
citat din mesajul lui cris.dogarel

Citat:
citat din mesajul lui ayanna_xem

....

DA! NOI! EXACTLA FEL! scuze de litere mari..

ema a facut la fel: o data la iaurt prodlacta, a doua oara la branza de vaci proaspata, de la tnuva. a doua oara doar am atins-o pe buze si s-a inroshit toat fata.
am fost iri la pediatr si a zis sa nu ii mai dau deloc, dar ca sa vad daca face alergie de contact la cev din LV sa o ung pe alta zona, picior, mana si sa astept. daca se inroseste la fel, e cam clar ca nu e nevoie sa si pape, ca e alergie.
cica trec mai taziu, trebuie sa sistam acum lactatele, sau sa dam HA. eu am pus o masura de NAN hipoalergenic in piureul de legume si a fost ok, nu a mai facut. deci de la cele din comertz, poate de la chimicale, ceva conservantzi din ele (ca au termen ....fara expirare) sa faca. eu deocamdata o las fara, doar lapte de mama. o sa incerc alt fel de gustare dupa-amiaza. poate alt fruct cu cereale sau alte legume, sau alt fel de proteine: galbenush de ou cu o leguma? daca avem LM, nu cred ca sufera deloc de ...lapte.
incerca si tu un lapte praf HA, vezi ce reactie are. sa ii dai cu cereale, de exemplu... Eu i-am dat Milumil cu cereale, tot de incercare, s-a inrosit...si de la ala.
daca mergi la dr. sa vezi clar ca are sau nu alergie/intolerantza la LV, ii face dozare de imunoglobuline (Ig e, nu stiu mai ce..), recoltand sange. eu stept pana o intzarc si...om vedea apoi.
strumfitza

Cris, mami de Ema, my lucky 13 si Ana

Imi pare rau ca si Ema are aceste 'probleme'...de fapt ai mai zis tu ceva legat de asta acum vreo cateva pagini, dar am crezut ca e o simpla coincidenta...
Vad ca tu esti mult mai relaxata...eu nu stiu de ce m-am 'panicat' asa, dar mi s-a parut ca toate-s ok si bune si cand deodata am descoperit ca face alergie m-a cam luat asa pe nepregatite...
Si e si o ironie a soartei faptul ca porkeriile astea de alergii le facem fix noi care avem o anumita 'atitudine' legat de ideea de a creste un beb...adik mai multe voci din familia mea imi 'reproseaza' ,ca sa zic asa, ca ei au crescut si si-au crescut copii cu mancare normala si cu lapte de vaca si n-a mai facut nimeni nici o alergie si eu care fac nazuri la una alta, ca vezi aia nu se da inainte de 6 luni sau 7 luni sau ma rog in functie de aliment, ca ailalta nu e buna pt bb etc...tocmai la noi apar alergiile. Aiurea!

Na, asta e...Bine ca macar stam bine la capitolul tzitzi...a stiut el doamne-doamne cui tre' sa-i dea o tzara de alergie, ca altfel nush ce ne-am fi facut...

Ziceam io ca n-o alaptez pe fii-mea decat pana la un an, dar ia sa vezi cum o sa mergem amandoua la plimbare cand o fi mai marisoara si o sa strige in gura mare "mami, vreau tzitza!!!!"...pana la 18 ani ii dau, ca DeCe...

Mergi la inceput