Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (121)
Raspunsuri - Pagina 8
xela_07 spune:
azi A m-a topit. stateam cu ea la masuta si-i citeam o poezie si mi-a spus ca ii place f f mult de mine ca sunt f frumoasa si m-a luat in brate . no comment ...
lillo - ce frumos. felicitari! ai baiat mare, Doamne cand au crescut ...
bea - i-ai facut instructaj lui Ivan ca trebuie sa doarma in weekend mai mult sa ai timp sa stai la "vorba" cu al tau ?
lorex - eu i le dau crude (fructele).
simplicity - guma de guar din cate imi amintes este un agent de ingrosare care probabil se pune in iaurturile cu fructe. e clar ca nici eu nu o sa-i dau lui C mult timp iaurt cu fructe din comert, insa iaurtul simplu natur chiar nu am ce sa-i reprosez.
miremia spune:
Ayanna sper sa nu vb prostii dar parca Maya de haircut (haircut daca vb prostii te rog sa ma ierti)avea pb asta. S-au dus la Stanciu, i-au facut analize si stiu ca ii dadea un lapte special. si sper sa va lamuriti si sa va linistiti repede.
Cris.d fetita vorbareata. Eu imi imaginez mereu cum o "creste" Ana pe Ema...mi-ar placea si mie sa am 2 fetite.
Ioana si eu zic sa o lasi pe Alexandra in pace, stie e cat are nevoie.
_
Mirela fericita de Mara Ioana (27.01.2010)
AMR 7 kg
ioana_fota spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ayanna_xem Buna fetele... ...eu iar n-am mai apucat sa intru, of...vad ca nici voi nu ati avut activitate prea intensa totusi... Am mai citit asa din urma pe fuga, dar nu mai tin minte mare lucru...nu stiu ce sa va raspund asa repede, ca am intrat numai o fuga...bineinteles ca sa intreb ceva... Sun cam supi. V-am zis ca fii-mea a facut reactie alergica (la contact) cu LP-ul...de atunci nu i-am mai dat si nici nu am mai incercat alt fel de LP. Am tot asteptat sa mai treaca timpul, ca tzitzi am destul, ma rog...si medicul mi-a zis sa mai astept si mai vedem pe parcurs daca o fi vorba de reactie la proteina din lapte de vaca care se gaseste in LP. Ma rog, am inceput diversificarea si ne-am axat pe altele...fructe, legume...toate bune si frumoase, cupila mea papa bine, reactioneaza bine... Azi insa noi am papat branza cu smantana si m-am gandit s-o ung si pe ea un picutz la gura sa vad daca ii apare ceva...si ce credeti??? in 5 minute era rosie in jurul gurii, unde a atins-o branzica, de ziceai ca-i batuta cu urzica. Deci imi face alergie CLAR!!! I-a trecut roseata in juma' de ora, dar m-a dezumflat tare.... Eu totusi nu inteleg de ce nu face reactie alergica si la laptele meu ca doar eu pap si lapte si branza si de toate...nu inteleg!!!!! Stiu ca s-a mai vorbit, dar n-am fost atenta atunci......a mai patit vreuna din voi asa??? Mai este vreun pufulete alergic la proteina asta din lapte de vaca? Cum se manifesta alergia? Tot asa la contactul imediat??? Daca ea reactioneaza la contact, oare daca ar papa de-a binelea oare ce s-ar intampla? Sunt tare supi....cum o s-o pazesc eu de toate alimentele care contin lapte de vaca??? Ce analize trebuie sa-i fac??? Bineinteles ca o sa merg la medic sa vedem cum e cu situatia exact, dar vreau sa fiu cat de cat informata...ce fel de analize se fac? cum? se ia sange din vena sau cum? Mi-e si frica in chichineata asta de oras si cu medicii pe care ii avem... Sunt cam debusolata...n-avem nici un caz de alergie in familie, nu prea am habar cum e cu asta...tot caut informatii pe net dar nu gasesc nimic sa ma lamureasca... Of, nu va suparati pe mine....dar daca aveti cunostinte mai multe ca mine despre asta va rog ziceti-mi si mie... Cred ca am s-o alaptez pe fii-mea pana la 2 ani, numai sa am tzitzi acuma... Si inca ceva...ce fel de lapte putem sa-i dam daca la cel de vaca face alergie? De soia? Se gaseste in comert asa ceva? Unde? Ma gandeam acum ca eu i-am tot dat cereale, adica orez simplu...dar pe el scrie ca nu trebe dat la copii cu alergie la proteina din LV si totusi eu i-am dat de multe ori si nu a avut nici o reactie... Sunt in plop!!!...si plopu-n aer!!!! Hai ca ma duc sa-i fac supica...cu de toate, dar monotona...ca e aceeasi in fiecare zi...nush ce sa mai adaug... ...si am sa mai revin, sper intr-o pasa mai buna ca sa nu va mai 'stresez'... ...dar daca totusi imi puteti raspunde si mie cele care sunteti mai in tema cu subiectul, va raman datoare.... |
Ayanna tu nu se stresezi niciodata ba din contra ne mobilizezi,imi pare rau sa aud ca are strumfita probleme si ca tu esti supi.Eu ti-am mai zis stiu ca este LP pt bebeii cu alergii in rest daca aflu ceva te anunt cu mare drag.Sanatate multa,rabdare si sa ne auzim cu vesti bune.
de Maria Alexandra 26.03.2010
Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sa fim bine
ioana_fota spune:
Gata ma conformez las Ucuta in pace,dar na mi-ar fi placut si mie sa fie un pic mai pufi dar important e ca este sanatoasa,partea nasoala este ca tocmai dr mi-a zis sa-i dau fructe si legume.
de Maria Alexandra 26.03.2010
Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sa fim bine
xela_07 spune:
ayanna - daca nu a facut alergie de la cereale (care sunt cu LP, nu?) inseamna ca e clar ca are doar o alergie de contact (o exista asa ceva ). parca data trecuta tot doar la gurita i-a aparut, nu? eu zic ca pana mergi la medic sa intrebi undeva gen http://www.alergo.ro/forum/index.php si sa nu-i mai dai cu lapte pe piele la nora mea, da ?
Lillo spune:
citat din mesajul lui xela_07 ayanna - daca nu a facut alergie de la cereale (care sunt cu LP, nu?) inseamna ca e clar ca are doar o alergie de contact (o exista asa ceva ). parca data trecuta tot doar la gurita i-a aparut, nu? eu zic ca pana mergi la medic sa intrebi undeva gen http://www.alergo.ro/forum/index.php si sa nu-i mai dai cu lapte pe piele la nora mea, da ? |
Exista si se numeste dermatita de contact.
al3csa spune:
citat din mesajul lui ioana_fota Gata ma conformez las Ucuta in pace,dar na mi-ar fi placut si mie sa fie un pic mai pufi dar important e ca este sanatoasa,partea nasoala este ca tocmai dr mi-a zis sa-i dau fructe si legume. de Maria Alexandra 26.03.2010 Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sa fim bine |
Pai si Yannis la 4 luni papa tot fructe si legume, mai mult sucuri. E normal sa pape mai putin. Usor usor a urcat (noi ne-am diversificat de la 3 luni de aia papa asa de mult acum si nu face nazuri la nimic-suntem deja avansati).
ayanna_xem spune:
citat din mesajul lui xela_07 ayanna - daca nu a facut alergie de la cereale (care sunt cu LP, nu?) inseamna ca e clar ca are doar o alergie de contact (o exista asa ceva ). parca data trecuta tot doar la gurita i-a aparut, nu? eu zic ca pana mergi la medic sa intrebi undeva gen http://www.alergo.ro/forum/index.php si sa nu-i mai dai cu lapte pe piele la nora mea, da ? |
Esti o scumpa! M-ai facut sa rad...nu-i mai dau cu lapte pe piele, gata...promit!
Cerealele nu sunt cu lapte...orez simplu...dar specifica pe el sa nu se dea la copii alergici, dar probabil era prea putin 'material' alergen ca sa aiba reactie...acum nush...
cris.dogarel spune:
citat din mesajul lui xela_07 un cappucino ptr fete?? dulcineea - am uitat sa-ti spun apropo de constipatie. incearca sa-i scoti morcovul fiert pana isi revine, sau pune f putin ca proportie in supa/piureul de legume. iarasi orezul constipa. daca nu manaca fructe incearca sa-i dai legume gen dovlecel, fasole verde, mazare, brocoli. cris.d - ce bine le spui tu acolo. cred ca asta cu indopatul e sport national cum e si cu infofolitul. si C manaca maxim 100 gr de piure (1/3 dintr-o ceasca de cafea). nici el nu vrea mai mult dar si mie mi se pare suficient pentru moment. acum cateva saptamani era doar pe lapte ce pretentii sa am. LM fara numar in schimb am inteles ca au pui bio congelati la naturalia din feeria. stii ceva, asa e? nikole - sper sa gasesti un diagnostic corect. sa incerci o intrebare pe site-urile specializate cu alaptatul gen kellymom? oricum nu ai nimic de pierdut ... cum papa Irina? miremia - naspa cu cazutul, bine ca a fost una usoara. eu nu il las nici o secunda ca sunt patita cu A cazuta peste perne. |
NU STIU, eu nu am fost. am auzit la fel, dar cica 50 lei kilu''. azi, in schimb, mi-a zis o prietena ca ea i-a da piept de curcan, la recomandarea pediatrei, care cica i-a zis ca ashtia, curcanii, nu accepta hrana imbunatatzita cu hormoni si antibiotice fara numar, deci sunt un pic mai safe. o sa iau si eu cand ajung in supermarket, il potzionez in bucatzele mici si...ajunge un an, ca-s pachete de 1 kil, parca. eu am avut vitzel de tzara in conge si i-am pasat 1 linguritza acu' 3 zile. in rest...puiul din borcanash, in concediu.
Cris, mami de Ema, my lucky 13 si Ana