Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (121)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioana_fota spune:

Citat:
citat din mesajul lui cris.dogarel

helau, helau

caldura mare, mon cher. ma cam enerveaza clima "temperat continentala" a romanicii: asta iarna stateam in casa de crivatz, zapada cat casa, minus jdemiii de grade, acu' invers, da' tot in casa tre sa stam...

ema face vocalize pe silaba mea preferata: maaaaa-maaaa-maaaa. asta cand e vesela si ok, ceea ce e nou, fata de mmmma-mmmma cand e supi.deci

LILLO f tare puful!

ce de chestii papa unii pufi. mie mi-e si frica de cat de putine i-am facut, ca diversificare...sper sa nu refuze anumite chestii din cauza asta mai tarziu... desi daca e sa judec dupa experienta proprie si cea cu ana, avem cu totii preferinte si perioade: degeaba ii dau eu 200 de tipuri de alimente in 10 luni, daca e sa nu ii placa 190 dintre ele tot aia e pe mai tarziu... adica ana a papat la un moment dat de rupea legume (gen mexicane); supa crema cu de toate, ciupercutze, eetc. chestii de care acum, cand poate zice "nu"...nu se atinge. eu, ca sunt "mare" am avut perioade de imi placeau anumite mancaruri si le papam des (cum e MIMA cu pui cu ciuperci, ), gen varza calita, salata de vinete, etc. acum...nu imi place uneori nici mirosul...
una peste alat o sa imi zic si mie si ei ca Mancam pentru a trai si nu invers", asa ca daca e cat de cat sanatos (macar ce e acasa la mama, ca restul nu pot ontrola), sunt multumita.
nici de cantitati nu-mi fac deloc griji: ema papa cam 80 de grame (adica am vazut in concediu ca nu depaeste juma de borcanas de mancare, alea au 190 grame si ea papa des o treime, asa). baga tzitzi la greu, habar nu am cat. dar des. aici seamana cu mine, ca eu nu pot sta mai mult de 3 ore fara sa pap ceva (nu stiu Bobitza cum poate, dar daca vad mami fotomodela, imi inchipui ca asa e "stilul",familiei). io pap des si (incerc sa fie) putin.
depinde de zile....astea cu 2 copii in casa de dimi pana seara (cu aerul dat drumu si sus si jos, gatit la rapid totul, etc, sunt zile in care sunt prietena cu cioco neagra sau nu, gustarele multe si dese . si dupa cum se vede, de "vorbarie" multa, cand prind momentu' (ema doarme, ana face "lectzii")

Cris, mami de Ema, my lucky 13 si Ana

Sper ca nu te supi sti cum se zice :gustarile mici si dese cheia marilor succese si la vorbarie multa care este baiul?f bine asa si trebuie

de Maria Alexandra 26.03.2010

Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sa fim bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris.dogarel spune:

eu bag meniul generalizat, ca la ema e cam restrans: ea a papat la 10 juamte 2 mere mici cu scortzishoara si 1 linguritza de cereale de bebei (le am in casa de 1 luna si ii plac si Anei, asa ca tre' sa le terminam cumva, DECENUELA, stiu ca una am zis si alta iese la...castronel. dar am inceput sa i le pun dupa ce am citit postul de la cristies despre cereale. are dreptate fata. insa nu o sa cumpar altele dupa ce le termin, ca mi se par scumpe fata de orez, malai, grau. no, om vedea)
asha...la pranz o sa pape, sper, supa crema de-a noastra, cu de toate. noroc ca i-am oprit in castronel inainte sa arun linguroiul de sare in ea. dar are si ceapa si ardeiul blenduite. sper sa fie ok.

si atat la ea. ca nu ii dau alta masa deocamdata.
la noi am mai facut conopida si fasole verde la abur, afara pe terasa, ca sa nu incing casa. si am luate de ieri de la restaurant niste frigarui si cush-cush.fasolea si conopida le "dam" prin sos de smantana-iaurt-mushtar-usturoi-patrunjel

MIREMIA fetitza care "stie sa cada". a trecut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Cris D
Puful meu e mai mititel decat Ema si papa de ceva vreme si ceapa si ardei blenduite. Ii plac si nici nu a avut vreo problema de genul dureri de burtica, gaze, diaree, constipatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rox_y spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioana_fota

Rox_y sa nu fie nevoie de operatie zic si eu ca am mai auzit fete ,eu una nu am cu cine exersadc nu folositi un lubrifiant?

nu merge....adica n-am incercat...dar nu cred ca merge...ma doare de ma urc pe pereti..

ps..hai sa va zic si voua...de ramaneti masca....de 8 luni n-am mai prestat..

31.12.2009 Roxi de Diana

http://soferderomania.promotor.ro/rox_y pls...un vot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris.dogarel spune:

IOANA, ma "iau de tine" daca o mai stresezi pe Uca sa pape. pai are DOAR 4 luni juma'. daca ai decis sa o diversifici asa devreme las-o macar mai usor..ok?nu ii da vitamina C fara sa zica un dr. de ce. e medicament, nu merge pe principiul " nu are ce sa ii faca rau".
daca te supara mesaju meu, da-mi ignore, dar eu zic ca e timp destul de papa....o viatza.

si eu personal mai am un cui impotriva "indesatului", insistatului sa pape tot. din aceleasi motive ca si MP (avem efectul la copii mari care acum trebuie opritzi sa nu pape mult, ca se pufacesc). organismul si stomacul si celulele grase se formeaza in primii 2 ani, din cate am citit. riscam sa ii predispunem la obezitate si "stil de macat mult "(ce academic ma exprim....dar s-a trezit ema, ana ma intreaba jdemii de chestii pe secunda,....).

ma rog, intelegeti voi ce zic si faceti cum credeti, fiecare, ofc, da' eu am zis ca dacaq e vorbarie, sa tot zic

gata, ma opresc, ca "m-au incoltzit"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_fota spune:

Citat:

IOANA, ma "iau de tine" daca o mai stresezi pe Uca sa pape. pai are DOAR 4 luni juma'. daca ai decis sa o diversifici asa devreme las-o macar mai usor..ok?nu ii da vitamina C fara sa zica un dr. de ce. e medicament, nu merge pe principiul " nu are ce sa ii faca rau".
daca te supara mesaju meu, da-mi ignore, dar eu zic ca e timp destul de papa....o viatza.

si eu personal mai am un cui impotriva "indesatului", insistatului sa pape tot. din aceleasi motive ca si MP (avem efectul la copii mari care acum trebuie opritzi sa nu pape mult, ca se pufacesc). organismul si stomacul si celulele grase se formeaza in primii 2 ani, din cate am citit. riscam sa ii predispunem la obezitate si "stil de macat mult "(ce academic ma exprim....dar s-a trezit ema, ana ma intreaba jdemii de chestii pe secunda,....).

ma rog, intelegeti voi ce zic si faceti cum credeti, fiecare, ofc, da' eu am zis ca dacaq e vorbarie, sa tot zic

Cris D cum sa ma supar tocmai ca dr a zis ca-i pot da vit C si nu vreau deloc sa o indop nici pe departe ideea e ca ea acum abia papa 250-300 ml de LP mi se pare f putin la varsta ei si in 4 sapt a luat doar 200 gr mi se pare putin de la 5-6 luni incolo mi se pare normal sa ia ami putin dar acum...oricum e vioaie,sanatoasa si ciudat,f ciudat are copanele,falcute,din ce nu papa mai deloc e mai copanoasa si falcoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xela_07 spune:

un cappucino ptr fete??

dulcineea - am uitat sa-ti spun apropo de constipatie. incearca sa-i scoti morcovul fiert pana isi revine, sau pune f putin ca proportie in supa/piureul de legume. iarasi orezul constipa. daca nu manaca fructe incearca sa-i dai legume gen dovlecel, fasole verde, mazare, brocoli.

cris.d - ce bine le spui tu acolo. cred ca asta cu indopatul e sport national cum e si cu infofolitul. si C manaca maxim 100 gr de piure (1/3 dintr-o ceasca de cafea). nici el nu vrea mai mult dar si mie mi se pare suficient pentru moment. acum cateva saptamani era doar pe lapte ce pretentii sa am. LM fara numar in schimb
am inteles ca au pui bio congelati la naturalia din feeria. stii ceva, asa e?

nikole - sper sa gasesti un diagnostic corect. sa incerci o intrebare pe site-urile specializate cu alaptatul gen kellymom? oricum nu ai nimic de pierdut ...
cum papa Irina?

miremia - naspa cu cazutul, bine ca a fost una usoara. eu nu il las nici o secunda ca sunt patita cu A cazuta peste perne.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns al3csa spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioana_fota

Citat:

Cris D cum sa ma supar tocmai ca dr a zis ca-i pot da vit C si nu vreau deloc sa o indop nici pe departe ideea e ca ea acum abia papa 250-300 ml de LP mi se pare f putin la varsta ei si in 4 sapt a luat doar 200 gr mi se pare putin de la 5-6 luni incolo mi se pare normal sa ia ami putin dar acum...oricum e vioaie,sanatoasa si ciudat,f ciudat are copanele,falcute,din ce nu papa mai deloc e mai copanoasa si falcoasa

Pai si atunci nu iti face griji . Important e ca ea este bine, ca ii merge bine, ca e vioaie si atat! De luat o sa ia. Mie intr-o luna mi-a luat 500 gr iar in urmatoarea 800 gr. Se compenseaza ... E si f cald, ei transpira f mult. Acum numai e cum era la 2 luni, papa, caca, somn. Acum consuma altfel caloriile. Se zbenguie, se ridica, dau din maini si din picioare! Ai rabdare ca o sa ia ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayanna_xem spune:

Buna fetele...

...eu iar n-am mai apucat sa intru, of...vad ca nici voi nu ati avut activitate prea intensa totusi...
Am mai citit asa din urma pe fuga, dar nu mai tin minte mare lucru...nu stiu ce sa va raspund asa repede, ca am intrat numai o fuga...bineinteles ca sa intreb ceva...

Sun cam supi. V-am zis ca fii-mea a facut reactie alergica (la contact) cu LP-ul...de atunci nu i-am mai dat si nici nu am mai incercat alt fel de LP. Am tot asteptat sa mai treaca timpul, ca tzitzi am destul, ma rog...si medicul mi-a zis sa mai astept si mai vedem pe parcurs daca o fi vorba de reactie la proteina din lapte de vaca care se gaseste in LP. Ma rog, am inceput diversificarea si ne-am axat pe altele...fructe, legume...toate bune si frumoase, cupila mea papa bine, reactioneaza bine...

Azi insa noi am papat branza cu smantana si m-am gandit s-o ung si pe ea un picutz la gura sa vad daca ii apare ceva...si ce credeti??? in 5 minute era rosie in jurul gurii, unde a atins-o branzica, de ziceai ca-i batuta cu urzica. Deci imi face alergie CLAR!!! I-a trecut roseata in juma' de ora, dar m-a dezumflat tare....
Eu totusi nu inteleg de ce nu face reactie alergica si la laptele meu ca doar eu pap si lapte si branza si de toate...nu inteleg!!!!!

Stiu ca s-a mai vorbit, dar n-am fost atenta atunci......a mai patit vreuna din voi asa??? Mai este vreun pufulete alergic la proteina asta din lapte de vaca? Cum se manifesta alergia? Tot asa la contactul imediat??? Daca ea reactioneaza la contact, oare daca ar papa de-a binelea oare ce s-ar intampla? Sunt tare supi....cum o s-o pazesc eu de toate alimentele care contin lapte de vaca??? Ce analize trebuie sa-i fac???
Bineinteles ca o sa merg la medic sa vedem cum e cu situatia exact, dar vreau sa fiu cat de cat informata...ce fel de analize se fac? cum? se ia sange din vena sau cum?
Mi-e si frica in chichineata asta de oras si cu medicii pe care ii avem...
Sunt cam debusolata...n-avem nici un caz de alergie in familie, nu prea am habar cum e cu asta...tot caut informatii pe net dar nu gasesc nimic sa ma lamureasca...

Of, nu va suparati pe mine....dar daca aveti cunostinte mai multe ca mine despre asta va rog ziceti-mi si mie...

Cred ca am s-o alaptez pe fii-mea pana la 2 ani, numai sa am tzitzi acuma...

Si inca ceva...ce fel de lapte putem sa-i dam daca la cel de vaca face alergie? De soia? Se gaseste in comert asa ceva? Unde?

Ma gandeam acum ca eu i-am tot dat cereale, adica orez simplu...dar pe el scrie ca nu trebe dat la copii cu alergie la proteina din LV si totusi eu i-am dat de multe ori si nu a avut nici o reactie...

Sunt in plop!!!...si plopu-n aer!!!!

Hai ca ma duc sa-i fac supica...cu de toate, dar monotona...ca e aceeasi in fiecare zi...nush ce sa mai adaug...

...si am sa mai revin, sper intr-o pasa mai buna ca sa nu va mai 'stresez'...

...dar daca totusi imi puteti raspunde si mie cele care sunteti mai in tema cu subiectul, va raman datoare....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns al3csa spune:

ayanna Eu stiu de lapte HA (hipo-alergic) sper sa nu ma insel. De ce spui tu acolo zicea Ruxita.. dar cum ea numai intra pe la noi ... . Hai numai fi suparata! Coboara din plop ca nu iti sta bine acolo!!. Pupam si zgubilicea

Mergi la inceput