Burtici cu buburuze de ian-feb 2011 (47)
Raspunsuri - Pagina 17
Shines spune:
mie imi somn si vreau acasa..
sunt la sot la birou sa il ajut cu treaba..ca are teancu de acte si nu stie de ce sa se apuce..desi si el e in concediu
suntem de la 12 aci..am papat in oras si acu m-a luat lenea
ati adormit ?
Simo
19 +
lcazangiu spune:
Daca tot se vrobeste de nasteri, uite va scriu si eu cum a fost la David, sper sa aveti rabdare sa cititi:)
Era intr-o luni 23.06.2008 diminea#355;a, cu o zi înainte de termenul final al sarcinii, eram programa#355;i la spital la un ultim consult. Atât eu cat si tati eram destul de emotionati, curio#351;i sa vedem cat mai are David chef sa stea la mami in burtica.
Toate bune si frumoase, mi-a monitorizat burtica, aveam contrac#355;ii u#351;oare nedureroase, copilul nu era inca angajat, nu d#259;dea semne sa ias#259;, era destul de sus. Astfel, doctorul decide sa ne vedem joia viitoare pentru cezariana.
Ajungem acas#259; la prietenii unde deja st#259;tusem o saptamana si m#259; apuc sa m#259;nânc pepene ro#351;u la greu si cire#351;e, afara era cuptor. Se face ora 17, începe sa m#259; doar#259; burtica, m#259; gândesc ca e de la prea mult pepene, nici prin gând nu mi-a trecut ca începuser#259; contrac#355;iile dureroase. Se face 7 seara si deja am început sa cronometrez, erau ini#355;ial la 15 minute, apoi la 10 ca apoi sa ajung#259; la 7 minute. Se f#259;cuse ora 12 si eu deja cronometram la greu, ideea era ca nu erau sus#355;inute, nu durau decât maxim 20 de sec.
Am decis sa mergem la spital pe la ora 2 noaptea când am constatat cu stupoare iar sânge destul de ro#351;u si mult, m-am speriat groaznic. La 2.15 eram deja la urgenta, si aveam dilata#355;ie 4J
L-am sunat pe doctor, care a vorbit acolo sa-mi fac#259; epidurala si sa-l chemam când am 7 dilata#355;ie. Zis si f#259;cut, urc eu la etajul 5, m#259; controleaz#259; iar cineva, care îmi spune ca am dilata#355;ie 6!!!! Eu ii zic ca e imposibil c#259;ci doar la parter aveam 4, deci pa-pa epidurala…
Îl sun iar pe doctor, care nici lui nu-i venea sa cread#259;, pana la urma a venit intr-un sfert de ora, noroc ca sta aproape de spitalJ
M-a controlat si el, de data asta finut, nici m#259;car nu m-a durut, a zis ca e ok sa nu m#259; sperii ca mi s-au rupt membranele si sa a#351;teptam sa se rup#259; si apa. Buuun, in 10 minute s-a rupt si apa.
Se f#259;cuse ora 3 si ceva când au început contractile de final, doctorul mi-a spus sa încercam normal cu toate ca bebeul era destul de sus iar eu aveam contrac#355;ii f scurte nesus#355;inute. Era 3.30 când doctorul a plecat sa fac#259; rost de anestezist ca sa intram la cezariana, pentru ca si-a dat seama ca indiferent ca ajunsesem la dilata#355;ie maxima, capul copilului nu era angajat, fiind destul de sus.
Acum vine partea cea mai urata, doctorul era plecat si o moa#351;a binevoitoare vroia ea sa ne arate noua, sau mai bine zis doctorului, ca eu pot sa nasc normal, si dai si împinge, hei-rup, hei-rup, m#259; rog am sim#355;it si eu ce înseamn#259; durerile na#351;terii.
Când a venit doctorul si a v#259;zut ca eu eram varza, îmi pusese acea moa#351;a o perfuzie (ca sa am contrac#355;ii mai dese), iar eu s#259;raca de mine le aveam la fiecare 2 minute dar erau prea scurte si pana apucam eu sa împing ele se terminau…a#351;a sa revin, când a v#259;zut el perfuzia i-a spus acelei moa#351;e sa m#259; lase in pace ca in 15 minute m#259; baga la cezariana.
Zis si f#259;cut, la 4.30 m-au dus in sala de opera#355;ie, eram varza, contrac#355;ii gârla, abia au apucat sa-mi fac#259; rahia. Dar la 4:50 când i-am auzit gl#259;sciorul lui David, parca totul s-a uitat, am început sa l#259;crimez de fericire, iar când mi l-au dat sa-l pup, pluteam de fericire.
Deci concluzia, am avut parte atât de o na#351;tere naturala (fara expulzie) cat si de una prin cezariana.
Va pupa Lori mami de David-Andrei(24.06.2008) si bubu+13
anka-maria spune:
Am scris ditai mesajul si l-am pierdut la logare
.
Bon, pe scurt era ca io vreau cezariana si suferinta de dupa.In capul meu e mai usor, bebe e deja afara si e ok.
Prefer sa fie totul programat (data, ora, taietura) si sub control maxim. Nu am incredere in mine si corpul meu sa faca mai bine, asta e.
Acuma intrebare: astia in Olanda zic ca dupa sapt 38 esti "gata", bebe nu face decat sa ia in greutate, nu mai e problema de maturizare. Atunci de ce e asa nenorocire sa faci cezariana dupa sapt 38?
Si mai ales cum naiba poti sa spui ca e diferenta intre bebeii nascuti natural si prin cezariana (in sensul ca aia prin cezariana sunt speriati, nelinistiti, plangaciosi)??
---------------
Just me
loutzy spune:
Ziki esti moderata, ami ai de scris vreo 4-5 mesaje ca sa apara mesajele tale in timp real. Srie si tu cat eo prop in cate un mesaj ca sa scapi si sa vb in timp real.
Laura
17+ cu 
loutzy spune:
Buritici eu va parasesc pt vreo 1 ora o ora juma pana ajung acasa. Va pupacesc.
Laura
17+ cu 
Codruta84 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui loutzy Ziki esti moderata, ami ai de scris vreo 4-5 mesaje ca sa apara mesajele tale in timp real. Srie si tu cat eo prop in cate un mesaj ca sa scapi si sa vb in timp real. Laura 17+ cu ![]() |
Si eu patesc la fel, ma modereaza astia, ma apuca spumele, scriu si nu-mi vad mesajele.
Codruta84 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Codruta84
Si eu patesc la fel, ma modereaza astia, ma apuca spumele, scriu si nu-mi vad mesajele. |
hai ca acum a vers suntem in direct...bine v-am gasit