Dovlecei in sarbatoare *179*

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iulika29 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristina_ana

Sotul nu ma intelege de ce ma framant, lui i se pare ca nu e asa mare chestie sa ramana fata cu bunicii. Insensibilul!!!!

Cristina, mamica de Andrei Eric (26.07.2007) si Emma Ioana (05.09.2009) )
POZE

POZE NOI

Nu e singurul. Al meu ba considera un avantaj ca are cu cine så mai stea nu decat cu noi toata ziua.Bine o fi si asa, nu zic nu dar eu ma rog sa inteleaga ca as vrea si eu så simt la fel dar nu pot.Il mai las cate 2 zile cand mai lucrez si mor de dorul lui.

Iuliana, Cea mai Fericitå de Bruce Nicholas (14.08.2009) si acum 10+

Bruce, minunea noastrå

Mergi la inceput

Vå multumesc fetelor pt complimente.

Cristina initial am vrut så ma fac Raluk dar apoi mi-am amintit reactia lui Bruce cand s-a ras tat-su in cap si am zis ca nu as putea så il vad ca plange cand ma vede.Si cu pårul så stii ca nu l-am luat de la coafor dar se invarteau coafezele pe langa el de ziceai ca nu stiu ce era acolo.

Selen påi as ase poarta mami acu nu stiai?!El cu pleata in vant si ea finuta si rasa in cap.

Bruce, minunea noastrå

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Cristina ma bucur ca exista Bia pe forumul asta, care stie sa la zica in asa fel incat totul ti se pare rezolvabil si decizia ce o iei e cea mai buna!

Pentru ca eu nu am cuvinte de explicat ce simt . Dar sunt foarte trista ca o intarci asa fortat si ea ar mai vrea tzitzi. Hai te rog eu mai da-i laptic, daca mai ai si ea vrea. Eu in ultimele luni am citit zeci, daca nu cumva am depasit si suta, de articole in care se explica importanta alaptatului (si nu numai din punct de vedere al alimentatiei) si importanta intarcatului cand e pregatit copilul. Este foarte traumatizant pentru copii sa le iei sanul. Pentru ei, in perioada asta lumea este o necunoscuta pe care cu frica incep sa o cunoasca. Dupa cum vezi, anxietatea separarii si angoasa fata de straini acuma sunt la maxim. Ei in perioada asta au nevoie sa simta ca ceva e constant, ca pot reveni oricand la sanul mamei si acolo sunt in siguranta. O astfel de decizie a mamei ii traumatizeaza si ii face sa nu aiba incredere in mama si in lume in general. Si ii invata ca mama nu face pe lumea asta tot posibilul sa le fie lor bine. Pentru ca ei vad tzitzi, ea nu dispare din peisaj, dar nu mai au acces la ea. Ma rog, nu ma pricep eu sa scriu, dar din cate am citit, e o perioada destul de nepotrivita de intarcat. Din punct de vedere alimentar e foarte bine ca ai alaptat si pana acum (desi Organizatia Mondiala a Sanatatii si Unicef spun ca pana la minim 2 ani). Dar din punct de vedere psihologic am inteles eu din ce am citit ca ar fi destul de grav sa o intarci fortat acum.

Cu excursia nu stiu ce sa te sfatuiesc, ca eu nu as putea lipsi nici doua ore de langa el. Si Relu abia asteapta weekendul sa stea cu el. Deci nici nu s-ar pune problema. Din moment ce oricum il luati pe Andrei, deci nu e o escapada romantica perfecta, eu as lua-o si pe printesa mica. Gandeste-te doar cum va clatina din cap cand va fi mare si va afla ca ati lasat-o la niste bunici pe care nu-i cunoaste la prima ei aniversare si va afla ca a plans dupa voi... Stiu ca plansul nu ar dura mult, cat poate sa planga, numai in prima zi? Dar eu vad la Alex ca daca Relu a plecat la Bucuresti doua zile, cand s-a intors inapoi si l-a vazut a inceput sa planga! Cand s-a intors! Deci intr-adevar el abia atunci a realizat ca Relu a fost plecat si a dat afara prin plans toata supararea. Il tragea de tricou, se agata de el, parca spunandu-i sa nu-i mai faca din astea, ca sufera! S-a bagat cu capul in pieptul lui si plangea de numa si si-a pus mainile pe umerii lui! Mie mi-au dat lacrimile! Mai ales ca eu sunt mai individualista, asa, ca sa nu spun egoista. Si de cate ori ma uitam la ceva filme din alea in care barbatul era mai rau ziceam "eiii da de ce nu isi ia femeia copiii si sa plece?". Si mami, care e o sotie perfect de iubitoare imi spunea ca ar suferi copiii dupa tata. Eu nu reuseam sa inteleg, ca doar tata gresise . Si toata viata m-am gandit ca si daca fac un copil asta nu ma va lega de un barbat daca acesta ma va face sa sufar. Dar uite ca nu eu as decide. Alex il iubeste la nebunie pe Relu si nu as avea puterea sa intervin intre ei. Nu vointa, puterea . Nu m-as fi putut gandi ca de asa mici ei se ataseaza si de tati.

Na ca am deviat si nu era vorba de atasamentul de tata.

Sper sa nu te superi pe mine ca mi-am dat cu parerea . Ai mai zis tu de intarcat si am incercat sa ma abtin pentru ca nu as vrea sa consideri ca spun ceva jignitor sau ca ma bag in treburile familiei tale.

Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana15 spune:

Ralu ce frumos ai zis-o!
eu sunt copilul ala ce la adolescenta am dat din cap dezaprobator cand mama a inceput sa-mi insire momentele cand a lipsit si cand imi povestea ce haioasa eram la 3 ani cu batul in mana batand masina parintilor si zicand "na, na, masina lea..ca tu o iei pe mama mea"..in fine,ceva de genul..

hai, incurajati-ma si pe mine..ca ma sanii un pic cam franjuri de la dintisorii Anei..mare minune de scap fara mastita

Iulika te pup, mami! iti sta bine!

pup si pe Brucu, pe Carinuta si Zeinuca

mai trimit un mail, mai arunc un ochi la voi

mami de Ana Elisa (16.octombrie.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Ralukule , asa de frumos ai scris, incat, in afara de faptul ca mi-au dat lacrimile am fugit imediat si i-am dat o portie maaare de tzitzi Emmei. (care oricum, cat am citit eu subiectul a stat langa mine tragand disperata de tricou, ca deobicei)
In primul si in primul rand, vreau sa te asigur ca niciodata, indiferent de ce imi vei spune, nu o sa am supar, chiar daca nu sunt de acord cu tine. Eu apreciez orice sfat si sunt recunoscatoare cand vreuna dintre voi isi rupe putin din timp pentru mine. Ma deranjeaza, recunosc, mesaje de genul celui a Mamei si pisa, (daca va mai amintiti , ala, cand am zis eu ca mi-am pus sterilet).
Si ca sa revin la subiect, vacanta asta nu e in nici un caz una romantica. De fapt ii este dedicata lui Andrei, o planuim de ani, visul nostru era sa avem un copil (cel putin) si sa mergem cu el prin parcurile de distractii din Europa (de genul Dineyland), si sa ne bucuram si noi de bucuria lui. Emma e un pic cam mica ca sa reziste la o asemena calatorie, care presupune mersul mult cu masina. Cam asta ar fi motivul pentru care nu vroiam sa o luam cu noi. Eu pe Andrei l-am lasat de nenumarate ori cu parintii mei si nu a fost nici o problema, dar el e oricum genul de copil foooarte independent si niciodata nu a fost atasat prea tare de mine. Pe cand Emma e exact opusul, este fetita sufletului meu, creata exact dupa cum mi-am imaginat eu un copilas.
Cu intarcatul, sa stii ca nu am facut-o brusc. Inca ii mai dau, mai ales seara pana adoarme. Doar ca oricum trebuia sa introduc laptele praf. Era evident ca nu se mai satura noaptea, chiar se trezea extrem de des, de vreo 10 ori, nu exagerez, eram chiauna de somn. Acum are doua treziri pe noapte pentru papa de laptic si e mult mai bine pentru amandoua.
Hai ca m-am intins prea mult si va plictisesc.
Va multumesc mult penrtru sfaturi, la toate! Mai am vreo 3 saptamani sa ma hotarasc ce fac. Sper ca solutia sa vina singura si evidenta, asa cum mi se cam intampla mie cand am vreo dilema in viata.

POZE

POZE NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana15 spune:

Cristina

mami de Ana Elisa (16.octombrie.2009)

Mergi la inceput

Gata, am culcat papusica si mi-am luat un pahar de vinulet sa ma relaxez. Nici o petrecere, nimic, azi?
Techila, cand ziceai ca e ziua ta? Cumva azi? Hai sa ne traiesti, atunci!

POZE

POZE NOI

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cristina_ana

Gata, am culcat papusica si mi-am luat un pahar de vinulet sa ma relaxez. Nici o petrecere, nimic, azi?
Techila, cand ziceai ca e ziua ta? Cumva azi? Hai sa ne traiesti, atunci!

POZE

POZE NOI

Chiar asa!nici o petrecere??Eu merg pana la colt så imi iau dulciuri si revin poate mai apare lumea.

Bruce, minunea noastrå

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biaz29 spune:

Raluk, draga,
Imi place ca pui multa pasiune in ceea ce spui si crezi. Ma regasesc in multe dintre ideile si idealurile tale. Numai ca in ceea ce ii priveste pe ceilalti, am fost nevoita sa invat cateva lectii grele in ultimii ani. Una dintre ele a fost aceea ca oamenii sunt foarte diferiti si, desi exista principii de viata sanatoasa, ele nu se aplica uniform. E nevoie de mult echilibru pentru a te mentine pe varful muntelui si a nu aluneca pe nici una din pantele lui.
De exemplu, in ceea ce priveste alaptatul, sunt o sustinatoare infocata. Dar cred, totusi, ca este mai bine ca o mama sa isi intarce copilul care a trecut de 9 luni (sa zicem) decat sa-l alapteze fortandu-se pe sine si cultivand resentimente, care vor conduce la conflicte mai tarziu. (Cristina, sub nici o forma nu e vorba de tine!)
Sau in ceea ce priveste vacanta, copiii mei sunt foarte atasati si cand ni s-a oferit ocazia sa mergem intr-o excursie numai noi doi (sotz si cu mine), n-am putut sa ne convingem sa o facem. Pur si simplu ni s-a parut ca nu ne-am putea bucura fara ei. Dar stiu copii care nu sunt asa atasati ca ai mei. (Eu am fost unul de genul asta Mamaaaaa, ce bine era fara mama! ) Si mai stiu parinti care au nevoie disperata de un moment in care sa-si repare relatia de cuplu sau pur si simplu sa se odihneasca de la sarcina foarte dificila de a avea grija de niste copii hiperactivi. Asa ca ii inteleg. Si nu mi se pare ca gresesc sau isi ranesc copiii atunci cand aleg sa plece singuri. Cred ca o alegere asumata, avand in vedere binele pe termen lung al tuturor membrilor familiei e o sarcina destul de dificila pe care nu o pot indeplini decat parintii.

Hai ca m-am lungiiiiiit. Si sunt tare obosita, ceea ce nu compatibil cu idei coerente. Ceea ce voiam sa spun e ca scopul meu nu e acela de a-i face pe ceilalti sa se simta bine cu orice alegere ar face. Totusi, daca e se gresesc, prefer sa o fac fiind prea indulgenta cu ceilalti si prea exigenta cu mine, decat invers.

_
Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si a lui Mosorel (22 sept 2009)

Mergi la inceput

Iuliko, imi statea pe limba sa iti spun sa ai grija cu dulciurile ca te ingrasi, dar mi-am dat seama ca tu si grasa esti frumoasa frumoaselor, asa ca papa, mami, linistita! Norocoaso....!!!!!!!
Eu de ceva timp pur si simplu refuz sa mai cumpar dulciuri sa am in casa. Ca daca stiu ca le am nu ma pot abtine. Am doar miere in frigider, si mai iau cate o lingurita din cand in cand ca sa imi potolesc pofta imensa de ceva dulce.

POZE

POZE NOI

Mergi la inceput