Nasterea la Medlife (18)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns patriciadic spune:

Buna fetelor!

Desi citesc de la inceputul sarcinii tot ce scrieti pe aici, abia acum m-am urnit sa scriu.
In primul rand felicitari fetelor care au nascut si sunt f nerabdatoare de vesti.

Eu vroiam chiar pe Ana sa o rog sa ma ajute cu un sfat referitor la luarea in greutate a micutilor. Am vazut ca scriai ca bebelina ta era in urma cu 10 zile, dar ca la ultima eco e cu doar 6 zile in urma. As fi vrut sa imi spui, te rog, la ce te refereai cand spuneai ca te bucuri ca acum ai gasit solutia pt a lua micutza in greutate.
Dar am vazut ca ai plecat de urgenta la spital si sper din suflet sa nu fie decat o alarma falsa.
Iti tin pumnii!!!
Eu sunt insarcinata in 34s si 4 zile, iar bebele meu ecografic are 32s si 6 zile. Ar fi vorba de 12 zile difereta. M-am cam ingrijorat.
Eu o sa nasc pe 15 sept, ora 8.30 cu dr. Dragos Albu. El mi-a zis ca important este ca la nastere sa aiba 2700 si ca sigur va avea, dar eu tot am un stres cu greutatea.
Voi fetelor ce imi puteti spune? E foarte putin pt aproape 35 de sapt? Ca eu astazi am venit de la eco si de atunci sunt f stresata.
Va multumesc si va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Perianu spune:

Cori sunt eu calma si mori tu ?
Deci asta a fost, am pierdut dopul
Insa cica am colul inca lung si posterior, deci am sanse sa mai tin ceva sarcina

La monitorizare bebelina era bine, si nu am contractii

Sunt fericita ca mi-am facut prima doza din injectia de maturare a plamanilor (fetita mea e si mai mica cu 6 zile si eu abia maine intru in 36), maine dimineata a doaua si sper sa nu nasc mai repede de 24 de ore dupa a doua, cand se instaleaza efectul final

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cori_mic spune:

Bine ca ai intrat sa ne dai vesti ca facusem sant de la bucatarie la birou . Pai cand vad ca toata lumea naste sau e pe-aproape, eu nu sunt prea departe ca nr de saptamani si casa mea arata ca un santier... ma cam sperie gandul .

Bine ca ai facut injectia, tinem pumnii stransi sa stea bebe acolo cat e cazul ca sa fie totul bine. Sa incerci sa nu mai faci nici un fel de efort.

Cori 34+ cu Maya. Doamne ajuta-ne sa crestem sanatosi.

Mergi la inceput

cori - tu trebuie sa fii exceptia asta ca vei naste spre 40 de saptamani
Prezic eu ...
Relax, pana la urma oricum s-ar intampla, va fi bine

Nu stiu zau de unde m-a apucat si pe mine sa fiu asa zen, cred ca ma stresa faza cu maturarea plamanilor, asa ca acum m-am mai linistit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gyorgi spune:

Sa va traiasca bebelusii si sa fie sanatosi si cuminti! Am trecut si eu prin aceste emotii in anul 2008 cand am nascut la Medlife. Fetita mea a venit pe lume mai devreme - la 35 sapt si 5 zile si a fost foarte bine. A avut ceva probleme de respirarie - detresa respiratorie parca se numea. Am stat in plus 2 nopti pentru ca vroiau sa fie siguri ca este ok. Si a fost. Le multumesc pentru cum s-au comportat si pentru increderea pe care mi-au transmis-o. Sunt o fire foarte sensibila dar am trecut cu bine peste toate datorita lor.
Aveti incredere si fiti optimiste.

In final as dori si eu parola pentru fotografii...cine stie , poate urmez ..

Mergi la inceput

patricia - din cauza ca esti moderata, mesajele tale apar mai greu. Din cauza asta am vazut mai greu si iti raspund acum.
In principiu, abaterile acceptate sunt de maxim 2 sapt retard. Deci la tine e cam la limita.
Retardul de crestere de la mine este dat de problemele de coagulare pe care le am au, in momentul acesta eu nereusind sa mentin o sarcina decat cu tratament. Pe scurt, sangele meu are o tendinta de hipercoagulare. asta duce la blocarea fluxului de sange prin cordonul ombilical, prin care de altfel bebelina mea primeste mancare. Daca se blocheaza, nu papa sufiecient si ramane mica. Asta explicat f simplist. Acum mi-a crescut doza de medicament si in plus am crescut considerabil aportul proteic prin mancare hiper-proteica in saptamana care a trecut (mult lapte degresat, iaurt degresat, peste, oua, branza, ciuperci la greu).
La ecografia trecuta era bebe mai mic ? Cand a fost facuta ?
Daca esti din Bucuresti iti recomand sa mergi cat poti de repede la Fundeni pt investigatii. Nu e complicat deloc. Ca sa te lamuresti intra la Odisee la Gravidute cu trombofilie.
Medicul tau nu ti-a recomandat teste de trombofilie cand a vazut acest retard ?

gyorgi - multumim pt incurajari ! Spune-mi te rog fetita ta ce greutate a avut la nastere si daca iti mai amintesti - cat avea la eco de dinainte ?

cori mic - retrospectiv privind la ziua trecuta, e posibil sa fi facut ceva greseli care au dus aici. M-am fatait cam mult in soare, m-am apucat sa strang prin casa si am facut un pic de efort , m-am cam enervat, etc
In plus, de vreo 2 zile am o constipatie urata si am citit ca si asta forta un pic nota. De la Fundeni mi-a recomandat pt asta sa caut la plafar pastile de ulei de in. Pacat ca nu am facut-o ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liana.berbec spune:

Cami si Alina,
Felicitari pentru bebelusi. Nu mai stiam ce si cum cand am vazut mesajele ca au fost unul dupa altul. Refacere grabnica va doresc fara dureri.

Liana

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gyorgi spune:

Ana - am facut decat ecografia morfologica de trim 2, si era bine atunci, chiar mai mare cu 2 zile cred ca 500 grame avea (sapt 24). De atunci si pana am nascut nu am mai facut eco. La nastere a avut 2740 si 47 cm. Mi-au spus ca se poate numi copil la termen cu greutate mica si nu prematur cu greutate mare. Am avut ceva emotii. A stat la incubator 3 zile (nu a fost intubata - a avut aport de oxigen doar). Stateam in fata acvariului si cateodata plangeam. Erau la geam copii de 3,5kg, de 4 kg...si ea statea acolo inchisa si micuta. Ei imi spuneau ca daca plang o sa-i transmit starea mea si cred ca asa era. Dupa 3 zile au adus-o la geam...era mica mica si ultima din randul bebelusilor mari.

Mergi la inceput

Draga Ana,

Ma bucur ca ai facut injectia aceea si ca esti mai linistita. Sigur va fi totul bine si sper ca bebelina ta sa stea cat mai mult in burtica la mami. Indraznesc sa te intreb si eu legat de pretul acestei injectii. Este aceea foarte scumpa?
Iti multumesc frumos pt raspunsul tau. Nu, medicul nu mi-a spus nimic cum ca ar fi prea mic sau ca ar trebui sa fac analize suplimentare. Ieri am fost la eco si mi-a spus ca totul este absolut normal.
Scuze ca te intreb dar sunt la prima sarcina si cam necunoscatoare. Trombofilia are legatura cu coagularea, nu? Eu din cate stiu nu am probleme de coagulare. Parca la inceputul sarcinii am facut analize de genul asta.
La ultima ecografie bebe avea dupa ultima menstr 31s si 5 zile si ecografie 30s si 3 zile, adica o diferenta de 9 zile.
Eu nu am mancat mai deloc lactate in sarcina pt ca nu prea-mi plac. O fi asta cauza? O sa incerc sa bag la greu acum.
Sunt din bucuresti. Deci nu mi-ar fi greu sa ajung la Fundeni.
Eu am mai trecut printr-un mare stres si acum 2 sapt cand imi iesise IGM toxoplasma pozitiv, dar m-a trimis la cantacuzino si am repetat analiza si mi-a iesit negativ, am facut si testul de aviditate care mi-a aratat ca infectia e mai veche de 4 luni. Cum am IGG pozitiv inainte de a ramane insarcinata, medicul mi-a spus ca nu este nici un motiv de ingrijorare.
Poate ar fi bine sa merg mai intai sa ma mai vada un medic? Asta asa pt linistea mea?

Pupici

Mergi la inceput

M-am uitat acum peste analizele de coagulare facute la inceputul sarcinii si se pare ca doar Proteia S nu era in intervalul de referinta, adica era 43,58%, iar intervalul 54,7-123,7%. Stiu ca medicul s-a uitat atunci peste analize si mi-a spus ca sunt ok.
Acum deja m-a luat durerea de cap. N-as vrea sa fiu nici paranoica, mai ales ca sotul meu incerca sa ma linisteasca spunandu-mi ca nu ar tb sa-mi fac griji daca medicul nu ne-a spus sa fie vreo problema.
Desi eu deja am inceput sa ma agit f tare. :(

Mergi la inceput