Iepurasi de Mar-Apr 2010 (39)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kossir spune:

Am continuat si cu ccerealele, avem masa completa la 6, 7 seara, fara acompletare de tzitzi. Cerealele sunt cu lapte, le prepar cu apa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kossir spune:

Au luat-o razna iconurile sau eu m-am dilit de tot. La semnatura si in mesajul precedent. Nu am pus eu steagul Marocului in mesaj si nici la semnatura n-am schimbat nimicuta. Era invers si uite ce s-a intamplat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kossir spune:

Eu m-am dilit. E tarziu si Sofia nu vrea sa doarma . Si Mihai e pe langa mine, asteapta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

ELLANIKO - Lasa, fata, ca te echilibrezi asa, in fata burta. in spate curul.

Si nu voi face niciodata gogosi la batranete pentru nepoti sau sa ies cu facaletul. Asta fac acuma. Atunci voi fi o mare diva. voi iesi in camasa de noapte transparenta si lunga pana la calcaie pe terasa mea cu vedere la capuse si-mi voi bea cico de dimineata cu capul mult dat pe spate casa ma feresc de viespi in timpul ala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladimirescu spune:

miria esti de coma cum te descrii tu diva la batrinete :))) Genial!

Asta cu iesitul in neglijeu mi-a amintit de o faza din studentia mea (adica de acum vreo 20 ani :))
Ca sa stiti ca n-am fost mereu asa serioasa, conservatoare si rigida... dimpotriva, eram dilie de-a dreptul!
Eram internata la Socola cu colega mea de camera ca sa putem sa ne motivam o droaie de absente de la lucrari practice si sa putem intra in examene, ca nu ne primeau de la un nr de absente in sus... (Socola e celebrul spital de nebuni din Iasi, cum se zice popular :))
Internate fiind eram in tinuta de stat la pat, dar noi defilam toata ziua pe aleile umbrite de copaci si prin parcul spitalului cu tigara aprinsa in mina, in niste camasi lungi de noapte cu neglijeu asortat.
Intr-o buna zi am ajuns in capatul parcului, unde erau nist eciresi. Si ne-am gindit noi sa mincam citeva, drept pt care ne-am urcat in unul, ea cu neglijeul roz si dantelute oranj, eu cu camasa neagra cu bretelute subtiri si volane din dantela albe... Eram de poza, asa tablou mai rar!!
Dar, ca sa fie si mai tare tabloul, in livada au mai aparut niste pacienti in pijamale cu dungi, si aia erau internati pe bune, adica nebuni cu hirtiuta. Si unul din ei nu stiu ce i se nazare ca vine sub ciresul nostru si, fara o vorba, incepe sa scuture de el, si scutura, si scutura... Noi abia ne mai tineam de crengi si strigam cit puteam sa vina cineva sa ne scape ca nu mai aveam mult si cadeam ca prunele pe jos :))
In cele din urma au venit 2 infirmieri si au strigat la nebunul cu pricina asa cum haulesti la urs sa s ecare de linga oi... si ala a luat-o la fuga si noi am scapat.
Am coborit noi cam ciufulite de acolo (cred ca eram si aranjate la par, machiate sigur si cu unghiile facute!) si infirmierii ne-au ajutat la coborire cu delicatete, asa cum li s-ar cuveni unor doamne care coboara din trasura, in genul ala... Am facut cunostinta si ne-au pupat mina ceremonios.
Acu' ca mi-am amintit mor eu de ris, ca rememorez faza ca pe un film... zau ca ar fi de film ! :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladimirescu spune:

... si revenind la oile noastre:

ella - cu diversificarea eu nu consider ca e asa de litera de lege diversificarea asta, numai greseli grave sa nu se faca (lapte de vaca, miere de albine sau mai stiu eu ce chestii care pot da probleme serioase)... in cele din urma toti copiii maninca d etoate pina la un an. Asa ca nu te stresa prea tare, ia-o usor si ghideaza-te dupa ideile tale de dieta sanatoasa si , desigur, reactiile iepurasului la mincare, preferintele lui etc.

Eu o sa incep catre 6 luni cu supa de legume pasate, consistenta ca smintina (semilichid la inceput). Pun un morcov, 1/2 pastirnac si 1/2 dovlecel. Cite 1 lingurita, 2, 3, 6... pina cind masa de prinz devine 100% supa, fara completare de lapte (si uite asa scap de un alaptat!)
Dupa aia imbogatesc supa la fiecare 2 zile cu cite un nou ingredient: ceapa, ardei gras, brocoli, plus o lingurita d eulei masline rece adaugat direct in cana si amestecat. Apoi adaug un pic de carne de vita, alternind cu galbenus ou fiert tare si pisat. Deci aceasta supa devine masa completa, cu proteine, lipide si glucide, si o mentin pina il insor daca o mai primeste :) (pe Vladimir l-am prostit multi ani cu aceasta supa zilnica la prinz, tirziu de tot s-a prins ca ar puta minca si altceva daca insista :))
Am uitat sa zic ca treptat cresc consistenta supei pina ajunge cam ca piureul moale.

Dupa ce a devenit o masa completa fara lapte, incep cu brinzica calcica (facuta cu lapte praf sau de capra sau uht de vaca), combinata cu mar copt sau banana. Dar o sa-i dau asta pe la 6 dupa-amiaza, tot asa cu cite o lingurita, apoi 2, apoi 4... pina inlocuiesc inca un alaptat complet.

Trebuie sa calculezi de acum sa distantezi mesele diversificate astfel incit sa-ti ramina alaptaturile la intervale cit mai regulate de timp. De exemplu, eu mut supa de la prinz mai spre ora 11, ca sa am alaptat dimineata, apoi supa, apoi iar alaptat, apoi brinzica cu fructe, apoi iar alaptat... E mai bine pt sini asa, nu sa ai 2 mese de lapte una dupa alta si apoi pauza mare intre alaptari, ca nu mai stiu sinii ce sa faca si cind sa produca :))

Hai ca m-am intins rau - marca mea :)

Urmatoarea masa introdusa va fi de cereale cu fructe (deci nici cu lapte, nici cu apa, ci cu fructe in stare cruda pasate): intii mar, apoi si piersica, para sau ce-o mai fi de sezon. In cele din urma ii bag cam toate fructele, dar intotdeauna cele de sezon, care cresc in livezile patriei, nu importuri (citrice, banana, kiwi etc le las pt iarna, ca atunci e "sezonul" lor)

Si asa catre 8 luni ramin cu 3 mese diversificate si 1 alaptat dimineata si unul seara. Apoi eventual mai inventez o masa dimineata, iaurt cu ceva, si scap si de alaptatul de dimineata, raminind doar cu cel de seara, pina la 1 an, cind zau ca ma las de tot :) Dar mai vad eu, functie de cum se comporta Floricica, ca el e seful

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladimirescu spune:

ella am uitat ca ai intrebat de cereale... ia ce crezi tu ca e mai putin procesat si mai "bio", nu prea amestecat ela inceput. Poti incepe doar cu orez sau orez + tapioca sua cu roscove... Scrie pe cutii pt ce virsta e. In general, e mai prudent sa iei cereale pt o virsta mai mica, nu pt una mai mare.

La Vladimir am inceput cu faina orez + tapioca si dupa o luna m-am aruncat direct la 7 Korn (amestec de 7 cereale bio, neimbogatite cu nimic, arata ca niste tarite... sanatoase :) Si cu 7 Korn ala a dus-o pina la 3 ani, zilnic, ca masa de dimineata (in ameste cu multe fructe taiate).
La fel, intr-o buna zi, la un hotel, a aflat ca exista si cereale gustoase, cu miere si nuci , nu numai din alea "sanatoase" cum ii dadeam eu :))

Pup!
PS - felicitari pt dintisor! Cum te descurci cu alaptatul "cu dinti"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CoriMami spune:

Neata mamici,
azi poate reusim si noi sa ne vaccinam BCG, am emotii!

Nafi si Sanzi multumim de complimente la adresa Petalei.
Sanzi, mergi cu curaj in concediu, vorba aia cu "copilul e fericit daca mama e fericita" e foarte adevarata, plus ca e bine sa-i invatam de mici sa se adapteze, cel putin eu asa cred

Mamica de 8 martie - dulcea fetita Eliza Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabyHila spune:

Neata,

Hai sa fac un review al cerealelor.

Am avut si cu formula de lapte si fara.
Hipp - piersica cu banane - f bune

Humana - piersica cu maracuja - a mancat-o pe nerasuflate - atentie face cocoloase sa amestecati incet.

Milupa:
1. 7 korn - le amestec cu fructe sau cu legume. Nu au nici un gust de unele singure. Eventual cu niste lapte de la mami:)
2. Cereale cu biscuiti - nu cred ca exista copil pe planeta caruia sa nu ii placa. Sunt dulci asa ca aveti grija.

Holle

1. Bio cu spelt.
2. Bio musli
3. Bio ovaz
4. Bio cereale amestecate

Holle nu au lapte cu exceptia la Musli. Incerc sa ingros supa cu ele sau sa le pun in fructe/suc de fructe sau sa le amestec cu lapte de al meu.

In privinta fierberii supelor, eu am inceput sa le fac in steamer si folosesc apa ce ramane in vasul de deasupra vasului unde se pune apa. In nici un caz nu le las pe toate 60 de minute. Radacinoasele se fac intradevar mai greu dar in 60 de min la steamer sunt mai mult decat bune. Restul: dovlecel, ardei gras, mar in max 30 de min sunt gata.

Cat despre consistenta eu i-am dat legume pasate de la inceput cu cantitate de apa variabila in functie de cum vreau sa iasa de groasa.

brb.. fi`mea doreste titi...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabyHila spune:

De la 6 luni am adaugat odata pe saptamana un sfert de galbenus fiert tare la supa. Intotdeauna pun cate o lingurita de ulei extravirgin la supica. Am primit ulei de la mamica lui greaca cand s-au intors ai mei din Corfu:) nu se compara cu gustul celui din comert!!!

La ffructe la noi au avut succes:

1. Avocado amestecat cu mar sau para.
2. Mango sub orice forma:)
3 Mere de vara
4. Pere
5. Afine
6. Piersici

Fac tot soiul de amestecuri cu ele. Adaug pruna daca consider ca e caca prea tare sau ii pun mai multi morcovi in supa daca e prea moale.

Zilele astea o sa incerc sa fac branza calcica.



Mergi la inceput