Iepurasi poznasi de Mar-Apr 2010 (38)
Raspunsuri - Pagina 15
child spune:
Fetelor, o intrebare la cele care dati cereale in sticluta, seara.
Ce tetina folositi?
Eu am de la avent, am incercat si cu 2 picaturi si nu curgea si la tetina in Y curgea prea mult si copilul s-a inecat, de nici nu a mai vrut sa manance in seara aia.
Am pus 2 lingurite de cereale la 150 ml lapte.
Cred ca renunt deocamdata la cereale, daca ziceti ca nu le tine mai mult de foame, eu de aceea vroiam sa-i introduc, sa mai pot si eu inchide ochii noaptea, ca ma termina cu alaptatul si ziua sunt rupta, de nici pe unde merg nu mai vad
DENISA stiu ca toate cuvintele din lume nu te consoleaza, dar si eu cred ca daca Maya se simte bine, este ok. Dar mai cere opiniile mai multor medici, cand e de operat eu as intreba vreo 5 medici pentru siguranta.
Maya e in rugaciunile noastre, o sa fie bine, o sa vezi
child fericita de Albert-Krisztian (2.03.2010)
babyangel spune:
Child, tetina Y e prea mare momentan. Eu am luat o tetina pe care o folosesc la LP simplu si am ciupit foarte putin varful cu forfecuta mea de unghii. Dar foarte putin. Si e ok, nu se infunda si nu se ineaca. Oricum eu pun doar o masura, dar am zis ca renunt. Al meu copil se scoala tot la ora 5. asa ca nu are sens sa-l mai umflu degeaba. De maine schimp tetina si ii dau LP simplu!
Anca
_
mami de Codrin (20.03.2010) si
de Lucas (21.09.2000)
Codrin luna a 4-a
nibi_niki spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanaiacovita Niki eu stiu de la dra mea ca nu e bine sa se depaseasca 1000ml pe zi de lichide, pentru ca rinichii lor nu sunt pregatiti sa primeasca asa mare cantitate de lichide. Noi nu depasim 900 pe zi. Are mese de 120-150 Oana, mami de minune mica, Eric Nicholas(21.02.2010) Multumim Doamne pentru minunea data si ajuta-ne sa fim sanatosi! Cand cineva acolo SUS te iubeste... |
Oana, nu cred ca depaseste 1000ml pe zi.Dar nu stiu sigur ca noi papam si tzatzi.In medie cam 500 ml bibe restul san.Sunt zile cand bea f mult seara
MAMICA FERICITA DE PUI FRUMOS(11.03.2010)
http://www.flickr.com/photos/44856184@N03/
AMR....7KG
ami_84 spune:
citat din mesajul lui babyangel Intrebare pt mamicile cu experienta: e normal sa faca kk verde daca toate alimentele pe care i le dau sunt portocalii?? Anca _ mami de Codrin (20.03.2010) si de Lucas (21.09.2000) Codrin luna a 4-a |
Irina are o sapt de cand ii dau seara o masa de cereale si azi a facut un pic verzuliu si mai dens.. scuzati fetele detaliile.
Irina Paula (8 martie 2010)
"Nimic nu-i mai scump pe pamānt,
Ca chipul mamei cel bland,
Nimic nu-i mai frumos,
Ca ochii mamei duiosi.
Si glasul ei fermecator,
Ca un cantec in zbor,
O raza de soare, o stea,
Asa-i scumpa mama mea!"
nibi_niki spune:
Anca pe cutie scrie 210 ml pt varsta ei.Pe timp de zi nu ajunge sa bea atat,dar seara...
Ami,nu ai somn?La mine toata lumea doarme,numai eu nu am somn ca am dormit la amiaza 3,5 ore
MAMICA FERICITA DE PUI FRUMOS(11.03.2010)
http://www.flickr.com/photos/44856184@N03/
AMR....7KG
ellanik spune:
Ntz ntz ntz.Noaptea trecuta Geo nu s-a trezit deloc la papa.In schimb eu m-am trezit si la 1 si la 3 fara ceva si la 3 jumate si la 4 jumate...m-am dus sa-l verific..respira...ma uitam la el...poate se scoala....nimic...dormea pe burta(asta o face de cateva zile ca inainte nu suporta sa faca nani pe burta)....ma asezam in pat si nu ma inveleam ca ma gandeam äcu'se scoala si sa nu ma mai invelesc.Intr-un final s-a trezit la 6 fara 10 adica a pufait ...l-am luat intre noi,i-am dat sa pape si dupa aia a mai dormit pana la 8.Na!ce conteaza ca geo doarme daca mama e nebuna???
Denisa un si pt voi.Hai fii optimista asa cum te stim ca va fi bine.Doamne Doamne are grija de puii nostri.
Dayanara ce-o face?Ar trebui sa ii fac un rezumat fetei ca sa nu piarda nimic.
Castelana oare s-a intors acasa?
Fetelor cu experienta cu ce fel de cereale ar trebui sa incep cand le va veni randul?Am vazut pe piata o gramada si ...nu stiu care sunt potrivite.Sunt pe varste?Le pot face cu LM?
Miruna eu nu ma pricep deloc asa ca vorbesc ca sa nu tac.E posibil ca Dani sa nu accepte piureul din cauza ca s-a obisnuit cu supa in biberon si practic abia acum incepi diversificarea....ca mod de alimentare cu lingurita .Zic si eu,na!
Sa va zic una.Am o carte despre ingrijirea copiilor scrisa de o elvetianca .Cartea este super ok si am citit acolo o explicatie care mie personal mi se pare plauzibila.Trendul diversificarii incepand cu luna 4 de viata a aparut prin anii 60 intr-un scop oarecum de marketing.Se pare ca celebrul mar cu biscuite dat inainte de maturizarea aparatului digestiv ,,hranirea cu manncarea pt adulti si alte si alte tampenii(parerea mea) au dus la imbolnavirea unei generatii de hipercolesterolemie,hiperglicemie,hipertensiune.Daca stam sa ne gandim la persoanele din jurul nostru care apartin acelei generatii(pana si noi ca doar si noi am tras aceeasi diversificare pe matz)aceste afectiuni sunt mai mult decat frecvente.Industria farmaceutica a avut de castigat evident pt ca daca stiti...este o explozie de medicamente anti colesterol,anti tensiune....mda!mi s-a parut interesant sa va spun si voua.
Am mai citit acolo ca acei copii carora le place sa se joace cu degetele vorbesc mai repede din nu stiu ce explicatie medicala pe care nu m-am obosit sa o retin ca studiam pe buda la 12 noaptea.
Am mai studiat si am aflat (ceea ce mai stiam si eu ca nu-s asa proasta cum ma arata fatza) ca in luna 6 de viata bebe trebuie sa apuce cu amandoua mainile jucariile,daca are o jucarie in mana si i se ofera alta...normal ar fi sa o lase pe aia din mana si sa o ia pe cea noua ,sa studieze cu gura/limba tot din jurul lui (ceea ce am vazut ca bebicii nostri o fac),sa se ridice in fundic chiar daca nu stau bine ci cu sprijin....o sa mai studiez...si mai scriu daca aflu ceva nou si interesant....Ma rog a fost interesant pt mine pt ca multe dintre voi stiti asta .Eu abia acum descopar!!!
Mamica de George-Theodor
7 Martie 2010
Doamne ajuta!
ami_84 spune:
citat din mesajul lui babyangel Iar azi la cartoful dulce am adaugat 2 buchetele de conopida, si fara adaos de lapte praf a papat absolut tot! Anca _ mami de Codrin (20.03.2010) si de Lucas (21.09.2000) Codrin luna a 4-a |
Conopida nu imbaloneaza? E ok?
Nimic nu-i mai frumos,
Ca ochii mamei duiosi.
Si glasul ei fermecator,
Ca un cantec in zbor,
O raza de soare, o stea,
Asa-i scumpa mama mea!"
ami_84 spune:
citat din mesajul lui nibi_niki Anca pe cutie scrie 210 ml pt varsta ei.Pe timp de zi nu ajunge sa bea atat,dar seara... Ami,nu ai somn?La mine toata lumea doarme,numai eu nu am somn ca am dormit la amiaza 3,5 ore MAMICA FERICITA DE PUI FRUMOS(11.03.2010) http://www.flickr.com/photos/44856184@N03/ AMR....7KG |
Acum ii dau ultimul bibe la strumfita si fug la somn. Si de ce somn ai avut parte la amiaza!! Bravo! Eu numai visez la cum era odinioara somnul de amiaza!
Nimic nu-i mai frumos,
Ca ochii mamei duiosi.
Si glasul ei fermecator,
Ca un cantec in zbor,
O raza de soare, o stea,
Asa-i scumpa mama mea!"
ami_84 spune:
citat din mesajul lui ellanik .. ca studiam pe buda la 12 noaptea. Mamica de George-Theodor 7 Martie 2010 Doamne ajuta! |
Sa ne mai zici ca sunt curioasa. Am obs ca si Irina a inceput sa prinda cu amandoua manutele o jucarie, sau daca sta pe burta, intinde mana in fata (deci isi sprijina greutatea pe cealalta cat de cat) dupa o jucarie..
Nimic nu-i mai frumos,
Ca ochii mamei duiosi.
Si glasul ei fermecator,
Ca un cantec in zbor,
O raza de soare, o stea,
Asa-i scumpa mama mea!"
ellanik spune:
Ami la ora aia pot sta in tihna fara sa striga unu sau altu dupa mine.
Am mai citit ca sunt atrasi de pungi,sticle cu apa(de parca asta nu o putem vedea noi) si ca e momentul sa-i facem sa simta iarba cu piciorul gol,apa rece,apa calda,apa pe fata,perii aspri aiunei perii de par sau covor....al meu il pipaie pe sot pe cioc si e asa haios cum face!!Perioada dintre 2 dinti est de 8-10 zile(ma refer la perioada dintre iesiri)si ca dintii ies din 2 in doua luni intai cei doi incisiv de jos apoi doi de sus...da asta stie toata lumea si oricum copiii nu prea se mai inscriu in tiparele astea (geo al meu nu avea 5 luni implinite cand si-a scos coltzul).Si acum pot spune ca are un dinte impotriva mea pt ca ma mushca de tzitzi cand se joaca.Si ce se mai distreaza cand ma vede ca fac AUUUU!
Mamica de George-Theodor
7 Martie 2010
Doamne ajuta!