Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (85)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreeacc spune:

Citat:
citat din mesajul lui simona-maris

Alina,ff interesant! Imi doresc din tot sufletul sa alapez,si mi-e frica.Voi avea cezariana,si mai nasc si la Elias,unde alaptatul e punctul lor slab.Am sa lupt cu toate puterile pt bebe al meu
Simona+27 cu STEFAN

Intrucat am insomnii, raspund la subiectele dezbatute de voi.

Alaptatul la Elias

Simona-maris, beatrice75 eu am nascut acum 7 ani la Elias. Nu stiu ce s-o fi schimbat intre timp pe acolo, dar de ce spuneti ca alaptatul e punctul lor slab?

Sa va povestesc cum a fost pe vremea mea...

Am nascut prin cezariana cu anestezie generala, la cateva ore mi l-au adus pe bb in salon la reanimare si l-am tinut pe piept.

A doua zi dimineata la ora 9 am plecat sa il alaptez. Neplacute mi s-au parut, ptr fetele care nascusera normal, scaunele pe care stateam cand alaptam...erau tari si din lemn. Asistentele ne dadeau copiii, ni-i puneau la san si ne invatau cum sa ii tinem si cum sa ne prinda sfarcul.Alaptam la 3 ore 6,9,12,15,18,21,24 cu 6 ore pauza peste noapte. Dupa fiecare sedinta de alaptat puneai ramane sa folosesti pompa electrica pe care asistentele chiar o recomandau celor care nu aveau inca prea mult colostru sau lapte. Ceea ce rezulta in urma operatiunii ii era dat copilului din biberon daca cumva era cazul intre alaptari peste zi sau noapte.

Eu, mama denaturata, nu am dorit sa stau cu copilul in camera, lucru pe care nu l-am facut nici acasa (camera lui, patul lui), asadar ma deplasam la el.

Cel mai nasol la faza cu alaptatul mi s-a parut acea "proba" pe care a trebuit sa o trec cand m-au tras de sfarc sa vada daca am lapte...parca eram o vaca la targ, nu mai zic de durere.

Cand am plecat din maternitate si am intrebat ce lapte praf sa am in casa; imi aduc aminte ca mi-au spus ca mai bine fara, ptr a nu fi tentata.

Suzeta

Baiatul meu a folosit-o pana la 2 ani jumate, nu a avut si n-are nici acum probleme cu dantura. Medicul pediatru cat si stomatologul mi-au spus ca ajuta la formarea valului palatin cu conditia sa folosesc de calitate si adaptate varstei. Le sterilizam in sterilizatorul de biberoane.

De ce am preferat-o? Ptr ca il puteam linisti in masina sau avion (noi calatoream foarte mult), pentru ca la un moment dat dorea sa suga degetul si mi s-a parut mai igienic sa suga suzeta (degetul bu-l puteam steriliza) si nici nu riscam sa isi deformeze degetelul.

Anestezie la nastere

Prima oara am nascut cu generala, acum voi naste cu rahi-peri.

Si dragi mamici pentru prima oara; nu exista retete perfecte pentru cresterea copilului. Trebuie sa va informati si sa faceti asa cum simtiti voi ca va este voua si copilului mai bine, nu cum este in carti sau "trendul".

Poate imi iau rosii, dar eu nu am dormit cu copilul in camera sau in pat, l-am alaptat pana la 4 luni jumate (atat s-a putut si nu am dorit sa devina un stres ptr mine sau copil acest lucru), am folosit suzeta pana la 2 ani jumate, pampers pana la 3 ani.

Consider ca o mamica relaxata care sa nu se compare pe ea sau copilul ei cu cei din jur este tare importanta pentru bebe.

Si lucru foarte important pentru mine a fost relatia cu pediatrul.Am cautat pe cineva cu care sa ma simt pe aceeasi lungime de unda si care sa fie diponibil oricand am nevoie.

Andreea, mami de baiat si 26+ cu
asa creste bebelusa
www.perfectnanny.ro/" target="_blank"> ... we care

Mergi la inceput

Legat de ce spunea alinushca cu puta baietilor in pampersi, am observat ca pe copilul din dotare il deranja daca o asezam in jos, asa ca pana la urma statea in sus; n-au fost accidente cu pipi care sa iasa din pampers.

Insa, pana m-a invatat pediatra un pont, am fost udata foarte des la schimbarea scutecului. Ideea de baza e ca atunci cand schimbi pampersul, dupa ce il deschei la hainute si desfaci pampersul, sa nu il scoti imediat ci sa il mai lasi 10-20 secunde pe copil.Din cauza senzatiei de racoare va face pipi si asa nu mai te mai uda pe tine.

La noi a functionat.

Ne mai auzim dimineata.Ma duc sa mai incerc sa dorm, desi nu mi-e somn....oofff tare rau cu caldurile astea, AC merge non-stop si parca tot n-am aer.

asa creste bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinushca

Citat:
citat din mesajul lui diana.b

Citat:

fetele care aveti baieti putza se pune in jos in pampersi asa cum o poarta si baietii mari! daca nu, puteti avea surprize

Mami de (28.10.2008) si bb2 25+

asta e o informatie de tinut minte

pot sa intreb care e motivul? sau la ce fel de surprize te referi?!?!?

23+

Da.. mai ales la baieteii "mai bine dotati" sunt sanse sa directioneze jetul de pipi inspre marginea pampersului sau chiar afara din el. Sunt si baietei care au putica cat un nasturel si la ei nu se mai pune problema

Apropos, pentru mamicile de baieti, cand ii veti pune pe masa de schimbat se va intampla cu siguranta de cateva ori sa faca pipi din senin si sa dea un jet de cel putin un metru in directia voastra. Foarte distracticv! Un indiciu este ca li se intareste, si atunci puteti sa o culcati gentil cu mana pana trece momentul... La fetite nu ma pricep deocamdata .

Mami de (28.10.2008) si bb2 25+

La fetitze pui dop .

Madalina
mami de Isabella Andreea si 25+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput

Citat:
[La fetitze pui dop .

Madalina
mami de Isabella Andreea si 25+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mamicilor de fetite, chiar doream sa va intreb cum se face corect igiena acestora. Stiu ca trebuie sterse din fata in spata pentru a evita aducerea materiilor fecale spre vagin, insa intrebarea mea e: aveti sfaturi din experienta proprie care sa ne ajute si pe noi?

asa creste bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Andreea, asa am auzit fete care au nascut la Elias ca nu le-a invatat deloc sa alapteze, nu le-a facut niciun fel de "instructaj"

Alinushca, ai pm.

eu tot citesc referitor la placenta asta previa si mi se face frica ca vor incepe cu sangerari, contractii si unele nasc chiar la 7 luni. N-am voie sa fac absolut nimic, decat sa ma plimb cate putin.....deocamdata.Sunt fete care au facut hemoragie chiar daca au facut cezariana, altele au pierdut copilul, altele si-au pierdut uterul.Unele isi pierd cunostinta din cauza ca se pierde mult sange.Pe de alta parte, am exemplul mamei mele care a nascut-o pe sora mea natural avand placenta previa.

26+

Mergi la inceput

Crestere insuficienta a fatului datorita unei aprovizionari insuficiente cu sange
• Anemia( scaderea numarului de globule rosii sau a nivelului de hemoglobina din sange) fetala
• Detresa fetala(stare patologica caracterizata prin slabirea grava a unor functii,cu amenintarea vietii,in afara tratamentului)
• Moartea fatului (circa 20% mortalitate, in special prin prematuritate)
• Soc si deces al mamei, in cazul hemoragiei abundente(pierderea masiva de sange necesita transfuzii de sange)
• Infectie la mama (endometrite,septicemia)
• Boala trombo-embolica (formarea de cheaguri de sange) puerperala

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Neata!

Cu anestezia:

1. Rahianestezia ( spinal block - pentru cautari pe Google ) se efectueaza prin introducerea de anestezic prin intermediul unei seringi in spatiul subarahnoidian- cel dintre membrana aranhnoida si pia mater. Te amorteste de la brau in jos.

2. Anestezia epidurala ( epidural, epidural anesthesia ) - se efectueaza in spatiul epidural- cel dintre vertebra si dura mater ( deci sunt zone diferite de introducere a anestezicului ) prin introducerea unui cateter ( un tub subtire ) prin care se vara acolo pori anestezice ori analgezice. E util in ceza pentru ca se pot introduce pe acolo analgezice ce functioneaza mai eficient decat ce primeam eu intravenos, de ex.

Eu am nascut doar cu rahi-anestezie, epidurala e de evitat in trombofilii, ori cum eu eram mare suspecta ...A fost ok si asa, nu am avut nevoie de analgezice decat cand m-am dat jos din pat prima oara.

Andreeacc, punctul slab al Eliasului legat de alaptare consta taman in ce povestesti tu: alaptatul la ore fixe, si nu la cererea nou-nascutului, de pe scaune tari de lemn, industrializat, dupa ce ei sunt deja satuli de lapte praf. Dupa parerea mea nu sunt puncte forte in sustinerea alaptarii, asa cum o vad eu.

Crisis, cum primeai lucrurile de pe ebay? Ca nu livreaza in Ro...ai pe cineva in tari de incredere? Eu comand Next si Mothercare de pe net, muuult mai ieftine pe site-urile oficiale decat la noi. Dupa Next sunt efectiv lesinata, dar vreau sa imi bag nasul la DPAM si aici http://www.t-a-o.com/, a primit Sophie hainute de la ei care mi-au placut ffff mult.

Mai stau pe aici, azi mergem sa sarbatorim doua fetite de doi anisori, vor fi muuulti multi pici mici !

Olga cu Alexandru si mami de Ioana-Sofia (25.02.2008 )

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui beatrice75

Andreea, asa am auzit fete care au nascut la Elias ca nu le-a invatat deloc sa alapteze, nu le-a facut niciun fel de "instructaj"

26+

Pe mine m-au invatat cum sa-l pun la san, cum sa-l spal si cum sa ii ingrijesc buricul; este adevarat ca m-am dus eu peste asistente si le-am zis ca vreau sa stiu cum se face.

asa creste bebelusa

Mergi la inceput

Moshulik, stiu ca intri foarte rar pe acest forum. Imi poti trimite un pm referitor la ce am scris pe pag 6 a acestui capitol?

26+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Olgutzika

Andreeacc, punctul slab al Eliasului legat de alaptare consta taman in ce povestesti tu: alaptatul la ore fixe, si nu la cererea nou-nascutului, de pe scaune tari de lemn, industrializat, dupa ce ei sunt deja satuli de lapte praf. Dupa parerea mea nu sunt puncte forte in sustinerea alaptarii, asa cum o vad eu.

Olga cu Alexandru si mami de Ioana-Sofia (25.02.2008 )

Pe mine m-a ajutat alaptatul la ore fixe ptr ca mi-a dat ocazia sa ma odihnesc, sa-mi revin.Si intre alaptari i-am rugat sa le dea laptele meu, nu glucoza, nu lapte praf...bine asta din a 2 a zi de cand am avut eu "surplus". Si nu stiu daca a fost simpla intamplare sau nu, dar copilul meu a mancat fix la 3 ore pana s-a intarcat.

Eu nu am fost stresata cu alaptatul, nu m-am "incapatanat" sa alaptez cand am vazut ca nu mai am suficient si nici mama Galactogilului nu-si mai facea treaba. Pentru mine a fost tare placut sa alaptez, dar la fel de incantata eram si cand imi tineam bebelusul in brate si-i dadeam biberon.

asa creste bebelusa

Mergi la inceput