Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (85)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana.b

alinushca in ce consta de fapt diferenta intre epidurala si rahi-anestezia ????????

23+

la epidurala iti baga un cateter in coloana care ramane acolo pana nu mai ai nevoie de anestetic.
procesul fixarii cateterului poate fi mai greoi si mai lung decat rahianestezia. cantitatea de anestetic pe care o baga, determina daca te mai poti si misca sau daca te amorteste complet de la bust in jos.

la rahie, te intzeapa o singura data, foarte scurt, in spinare (nici nu apuci sa iti dai seama), moment in care e introdus tot anesteticul. amortesti imediat complet de la bust in jos si garantat nu te mai poti misca 2-3 ore pana dispare efectul anesteticului.

e clar ca la amandoua indemanarea anestezistului la a aprecia de cat anestetic este nevoie si la a nimeri locul potrivit este cruciala...

Mami de (28.10.2008) si bb2 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana.b spune:

uite inca o intrebare pentru doctorul meu
sa vad el ce recomanda sau ce foloseste in mod frecvent.....

mersi frumos pentru raspuns, acum trebuie sa aflu cand se recomanda una si cand cealalta

o noua tema de cercetare

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana.b

Citat:

fetele care aveti baieti putza se pune in jos in pampersi asa cum o poarta si baietii mari! daca nu, puteti avea surprize

asta e o informatie de tinut minte

pot sa intreb care e motivul? sau la ce fel de surprize te referi?!?!?

23+

Da.. mai ales la baieteii "mai bine dotati" sunt sanse sa directioneze jetul de pipi inspre marginea pampersului sau chiar afara din el. Sunt si baietei care au putica cat un nasturel si la ei nu se mai pune problema

Apropos, pentru mamicile de baieti, cand ii veti pune pe masa de schimbat se va intampla cu siguranta de cateva ori sa faca pipi din senin si sa dea un jet de cel putin un metru in directia voastra. Foarte distracticv! Un indiciu este ca li se intareste, si atunci puteti sa o culcati gentil cu mana pana trece momentul... La fetite nu ma pricep deocamdata .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona-maris spune:

Citat:
citat din mesajul lui Vasari

Simona, voi ce mai faceti? Mi s-a parut ca ai lipsit ceva timp de pe forum.:)
_
dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si bb2 22+

Suntem bine.Nu am lipsit,am citit mereu,nu am mai intervenit asa desBebe misca ,comunicam,suntem prieteni deja.si nu mai pot de dragul lui..Eu ma simt f bine...nu am contractii,nu am dureri,decat cele uzuale de coloana,.Il astept pe Stefan in viata mea

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alinushca

Beatrice, eu sper pentru tine pana in ultima clipa ca placenta se va ridica. Mult prea tarziu nu este! Intre generala si orice alt fel de anestezie, clar: orice alt fel de anestezie. Poate e doar un mit dar stii ca se zice ca fiecare anestezie generala iti ia un an din viata. Aia se tine numai pentru cazuri de urgenta sau pentru operatii care dureaza mult si sunt complicate. Insa mai bine decat epidurala as zice ca e rahi-anestezia. Avantajul la epidurala este ca poti continua sa iti bagi anestetic cat vrei tu dupa nastere impotriva durerilor, pe cand la rahie trebuie sa recurgi la altceva perfuzabil gen paracetamol. Dezavantajul este ca poate sa prinda mai putin bine si ai sanse mai multe sa simti operatia... judeca si tu...

FF adevarat,ALINUSHCA,la ambele interventii cu rahi,m-am simtit ff bine si m-am putut misca repede.Si nu am simtit nimic in timpul operatiei.LA generala m-a durut capul 4 zile de am uitat de durerea taieturii in sine.Am pierdut lichidul cefalo-rahidian,deci un motiv in plus pt durerile de cap,dar eu cred ca si efectul anesteziei in sine.Plus ca la generala iti baga fff multe perfuzii ca sa urinezi mult ,sa o elimini,si toata ziua ceream plosca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Simona, ce frumos... Eu ma gandeam acum ca o simt f putin pe bb, cam la fel a fost si la Maria, dar parca acum si mai si.:(

Poate sa-mi recomande si mie cineva un dr pt eco la Sanador? In afara de Herghelegiu. Vreau sa-mi fac o programare pt septembrie.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Va recomand un blog foarte util si interesant despre alaptat:
http://atasatlasanulmamei.blogspot.com

_

Mergi la inceput

Alina,ff interesant! Imi doresc din tot sufletul sa alapez,si mi-e frica.Voi avea cezariana,si mai nasc si la Elias,unde alaptatul e punctul lor slab.Am sa lupt cu toate puterile pt bebe al meu
Fetele..ma plictisesc de moarte! Sotul doarme de la 7 de cand a venit,voi nu sunteti pe aici...m-am saturat de net,m-as uita la o comedie buna...
Simona+27 cu STEFAN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Simona, am auzit si eu ca la Elias alaptatul e punctul lor slab.

Da, fetelor, mai m-am interesat, exclus anestezia generala, mai ales ca am trecut de 2 ori prin asa ceva si stiu ce inseamna acest lucru. La prima interventie, a fost ceva usor si nu a durat mult, nefiind-mi nici mie rau dupa interventie. Dar la cea de-a doua interventie, a fost horror. Cam cat dureaza operatia de cezariana?Asa cu semi anestezie, particip si eu la nastere, imi pune copilasul la piept imediat, mai ales ca vreau clar rooming-in.Chiar daca laptele nu mi se va declansa imediat, sa fie lipit de pielea mea.

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana.b spune:

m-am dus sa ma intind putin pe canapea si am adormit

problema e ca acum nu mai am somn

ce ma fac???????

23+

Mergi la inceput