Luam bebelusii cu noi in concediu?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Nu vad de ce se discuta atat de aprins pe tema asta. Cred ca la fiecare in "bucatarie" este mai diferit, pt ca ceea ce se aplica unora nu e neaparat sa se aplice altora. Eu fac parte dintre aceea care "nu concep"sa plece fara copil, mai bine stau acasa decat fara copil.
Dar nu imi pare nici capat de drum dc altii o fac. Depinde de copil dc iti permite sa-l lasi si se multumeste cu lapte muls, ca aici e cazul de lapticul mamei, depinde de parinte dc poate sa stea fara copil. Si fiecare poate sa faca anumite artificii ca sa fie impacata toata lumea, cum unii isi iau si bunicii dupa ei in concediu.
Nu m-am odihnit in concediu, mai vreau. Dar am fost toti 3 impreuna, tatal-fiica au relationat mai mult, s-au intarit legaturile, deh acasa cand vine seara tarziu, dupa o zi plina mai greu din pacate sa petreci un timp calitativ cu copilul pt ca cred eu ca in acest caz calitatea chiar e direct proportionala cu cantitatea. Asa a vazut mai bine si prin ce trec eu si m-a inteles, practica face mai mult de jde de cuvinte. Si apoi, asta e:suntem 3. Am vrut copil, multumesc lui DD ca mi l-a dat, acum totul se face in 3. Vremea concediilor in 2 a trecut si cat ne-am permis am trait-o. Probabil ca va reveni ac copilul va fi doritor de tabere sau cand va fi suficient de mare sa mearga unde doreste si vrea sa fie independenta. Atunci babalacii vor pleca in doi la scalda in apele termale bune de tratat spinari intepenite si picioare obosite. Ce romantic(reumatic) va fi!
Ps:in toate vamile parca stia fie-mea ca suntem in vama, cerea tzitza, asa ca am prestat cu spor, la plaja idem, sefa e sefa si trebuie ascultata
Solutii sunt, cred ca e bine sa ajutam cu asta, pt ca unii pot fi mai inventivi ca altii si sunt chiar unii carorara poate li s-a intamplat sa treaca prin problema prezentata aici si pot da o mana de ajutor:uite, noi asa am facut.
Adelamaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valicutu spune:

E clar ca in fiecare bucatarie e altfel, ca doar suntem diferiti. Tatal petrece mult timp cu bb pentru ca are un program foarte bun. El si-ar fi dorit sa doarma mai mult si probabil sa mai fie doar cu mine o perioada. Si daca am fi plecat fara copil, sunt sigura ca i-ar fi lipsit si i-ar fi parut rau ca nu l-am luat cu noi.
Si sa stiti, cu toate ca eu nu sunt de acord ca parintii sa plece singuri in concediu macar pana la o anumita varsta a copiilor, ii inteleg pe parintii care ii lasa, le inteleg si pe mamele care merg inapoi la munca cand bb are 3 luni si implicit ii intarca. Fiecare are problemele lui, are dreptul sa aleaga cum traieste, iar noi nu avem dreptul sa-i judecam. Una e sa dai sfaturi si sa-ti spui parerea, alta e sa judeci.
In ceea ce priveste anxietatea de separare, deja se manifesta la noi, de pe la 6 luni si am fost constienta si de acest aspect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariya spune:

Valicutu eu am 3 copii si,de cand am devenit mama prima oara,nu mi-am lasat niciodata copiii!probabil ca sunt un caz clinic,dar noi ne simtim excelent numai cu ei langa noi...anul trecut spre sfarsitul lunii august,am plecat cu o gasca de prieteni,in Thassos...toti eram cu copiii,eram vreo 20 de persoane ,in total...micutzul meu era alaptat exclusiv la san si avea 7luni,deci chiar nu am avut probleme...incepusem si diversificarea si a fost ok...manca,dormea,intram cu el in apa,am fost cu vaporul care face inconjurul insulei,iar el a dormit in caruciorul lui langa carma,unde era"cabina" capitanului,l-am lasat in bratele unei prietene de a mea ca sa ma pot arunca si eu de pe vapor ,in apa,cu ceilalti 2 copii...
Ei te-as sfatui sa nu te desparti de el deloc acum,se petrec schimbari multe la copiii atat de mici si ai norocul enorm de a putea sta langa copilasul tau si,mai ales,sa-l alaptezi...crede-ma ca trece atat de repede perioada asta si o sa ti se faca dor de momentele in care sunteti doar voi doi,cand il alaptezi,cand sunteti lipiti unul de celalalt...
Ia bebele cu tine si ,o sa vezi ca o sa va bucurati toti trei de tot timpul petrecut impreuna

amedeo 12ani,annamaria 8 ani,miguel adriano 27/01/2009

sunt o mama implinita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

Prietenii fara copii ar trebui sa taca la fazele astea. Noi anul trecut am fost in primul nostru concediu de cand suntem parinti, fetita avea 9 luni. Si prietenii nostri (nasii nostri) care nu aveau copii ne-au tot batut la cap ca vai, dar ce concediu e ala cu copilul dupa voi, de ma si simteam aiurea ca-s au exagerata ca nu las copilul acasa la bunici. Plus ca sotul incepea tot mai tare sa incline si el spre plecatul fara bebe dupa discutiile cu ei.

Ei.... acum au si ei un bebe de 4 luni si ia ghiciti cum merg ei in concediu in septembrie: in 3! Nici nu concep sa-l lase acasa, ca mi-e si ciuda pe ei cat m-au facut pe mine sa ma simt aiurea anul trecut si ei acum fac fix la fel! Incerc sa m-abtin de fiecare data sa-i intreb, "vai, dar ce concediu o sa fie ala cu copilul dupa voi?".

Asa ca parerea celor fara copii la treaba asta eu zic ca nu conteaza pur si simplu, e neavizata.

Si a fost foarte bine cu copilul in concediu, nici nu ma gandesc sa mergem altfel in urmatorii ani.

Citat:
citat din mesajul lui valicutu
Cat despre prieteni, in general cei care nu au copii nu se pot pune in pielea parintilor, si le e foarte usor sa spuna: "lasati-va copilul acasa sa va puteti distra mai bine".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Eu sunt de principiul ca daca imi permit mai multe iesiri, fac una si fara copii ca sa ma odihnesc. Daca nu-mi permit decat un concediu, atunci sigur iau copiii cu mine. Eu plec sa ma simt bine si copiii stau acasa? Nu pot concepe.
Cat despre prietenii fara copii, e clar ca nu prea au ce cauta in vacanta impreuna cu familii cu copii si nici sfaturi nu sunt indreptatit sa dea.
Acolo programul e complet diferit, deci timpul petrecut impreuna nu prea exista.
Ref. la alaptare, concediile cand erau sugari, erau cele mai odihnitoare.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

Nici noi nu concepem sa plecam undeva fara Cezara. Ce-i drept ne "ajuta" si faptul ca nu avem cu cine o lasa ... ca mi-ar surade o iesire intr-o seara macar 1-2 ore numai cu sotul. Dar in concediu ... nu cred ca mi-ar tihni.
Tati nici atat nu vrea sa se desprinda de fata lui, as vrea sa merg la ai mei vreo 2 saptamani (vreo 400 km) si el inca se mai gandeste daca ne lasa acolo atat de mult.

Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Poate o sa citesc aici raspunsuri inversunate la ceea ce voi scrie.
Mie mi se pare ca unele mamici chiar exagereaza cand spun ca nu exista sa nu plece fara micuti in concediu. Ok, esti linistita sa-l stii langa tine, dar atunci cand copiii sunt mici, cateva luni de exemplu, sau poate chiar mai marisori, eu nu cred ca este un capat de tara sa-i lasi cu bunicii cateva zile, pentru ca mama si tata sa poata pleca intr-un concediu adevarat. Credeti ca se "incheie" aici relatia mama-copil sau tata-copil? Nicidecum, eu consider ca plecatul fara bebe-copil, este linistea si calmul dupa care tinjim cu totii, dar nu vrem sa o recunoastem. Copilul este si el linistit acasa, bine ingrijit, sa nu mai spun ca la cateva luni, saracutul bebe nu realizeaza aceasta "plecare".
Asta nu inseamna ca dai dovada unei mame rele sau fara sentimente, aici vreau sa spun ca unele exagereaza cand sustin ca ele nu pleaca pentru ca se simt vinovate fata de copil.

Zina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

zina, mi se pare aboslut jignitor sa consideri ca bebelusul nu isi da seama ca ai plecat.
ceea ce ai scris da impresia ca tu consideri bebelusii niste chestii stupide care nu-si dau seama de nimic.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Sabina draga mea, dupa cum ma asteptam, s-a si inceput cu "datul pietrelor"...
Dupa raspunsul tau nu pot spune decat ca ar trebui sa-ti dai jos "ochelarii"...esti una dintre persoanele care citesc dar nu inteleg nimic, si pe deasupra si jignesti.

Zina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

tu ai jignit toti bebelusii din lume spunand ca ei nu-si dau seama de despartire.
in afara ca e absolut oribil sa afirmi asa ceva despre copii, e si total neadevarat dpdv stiintific.

eu am comentat cuvintele tale, nu pe tine, cum o faci tu acuma.
astept niste scuze.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput