Luam bebelusii cu noi in concediu?
Raspunsuri - Pagina 2
theo_2004 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui emilia.m ca de va fi plangacios din cale afara poate o sa aiba nevoie de o pauza departe de rutina zilnica). Vom trai si vom vedea. Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai. |
de va fi plangacios il pedepseste ea, mama lui, sa stea fara ea, ca deh, o oboseste pe mami
semnatura e in contradictie cu afirmatia ta!
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
lulu77 spune:
Cu copilul in concediu.
Luca a avut primul lui "concediu" la varsta de 6 saptamani, la munte...si apoi, peste tot.
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
Natasa spune:
Eu cred ca decizia iti apartine, mai ales ca alaptezi si nu vrei sa-l intarci. Noi am plecat singuri in concediu cind copilul avea 8 luni, dar era intarcat si nu au fost probleme. Avem in continuare (atunci cind ne permite bugetul :)) vacante cu copilul si vacante pentru adulti (cu muzee, rafting, pesteri etc). Daca vacanta asta e chiar "luna" de miere si vreti sa o petreceti in doi, atunci aminati-o pina la intarcare si iesiti in trei vara/toamna asta.
toanca spune:
noi am luat copilul cu noi in concediu si la mare (si niciodata in Romania) si la munte de cand avea 6 luni,
Anul acesta, cand copilul are aproape 5 am fost un weekend plecati doar noi doi.
Nu mi se pare normal sa pleci fara copil!
Fomalhauti spune:
Eu cred ca va trebui sa-i explici taticului ca tu, de acum incolo, vei face intotdeauna ceea ce este bine pentru bebe. Si pentru bebe e bine sa stea cu tine si sa fie alaptat.
In ceea ce priveste prietenii, nu cred ca au prea multe de spus. Adica, pot merge cu voi sau pot decide sa mearga fara voi, dar nu e treaba lor sa va impuna daca sa mergeti in doi, in trei sau in patru (ideea ca mama ta sa va insoteasca este buna).
Tisina spune:
Cum sa iti impui punctul de vedere? Simplu: EU sunt mama lui, asadar EU hotarasc ce e mai bine pentru el.
Pacat sa il bagi pe formula daca inca ai lapte.
Ayla21 spune:
Fara vreunul din copiii mei nu ar fi concediu. Cum sa ma simt bine in concediu fara sa stiu ce fac ei? Cum sa ma distez, cand ei nu au parte de aceasta distractie. Si noi suntem de nedespartit, si eu am luat-o pe Luana cu mine pana si la sedintele de masaj. In concediu am fost de cand nu avea nici 4 luni (si asta pana in Germania), apoi la mare la 6 luni jumate. La 4 luni a facut baie in piscina prima data, apoi am mers regulat la balaceala.
Ce sa faci? Cum sa iti impui punctul de vedere? asa cum esti in stare sa-ti aperi puiul de orice altceva. esti decisa (dar esti?) ca fara bebe nu pleci, si nu cedezi indiferent de ce motive ar gasi ceilalti...care nu au nici un drept sa comenteze, atata timp cat nu sunt parintii copilului (mai putin sotul tau, pe care nu-l inteleg, sotul meu cred ca mai repede ar pleca fara mine decat fara copii). Nu pleci fara bebe pt ca nu il poti lasa de la varsta asta cu cineva de care sa fi sigura ca se ocupa la fel de bine ca tine (cu bunica "se descurca"...dar nu ajunge cand e vorba de bebe). Nu ati mai fost despartiti pana acum, nu stii daca nu va plage fara tine ore in sir, daca va dormi linistit noaptea si nu te va cauta, daca va papa lapte formula daca tu nu mai esti sa-l alaptezi. fa un exercitiu de gandire: ok, pleci, ce faci? pas cu pas. Cum aranjezi lucrurile? cum va ramane bebe? Cu programul, cu somn, mancat, plimbat, baia, masaj de seara, calmat plans de oboseala...crezi ca bunica te poate inlocui? sau numai "se descurca ei"? te multumesc acest "se descurca ei cumva?". Cred ca vei gasi singura calea sa iti impui punctul de vedere, si sa nu iei in considerare parerile altora, care ar trebui sa te respecte pe tine, deciziile tale si copilasul.
Concediul va fi mai complicat cu un bebe, dar va avea si partile foarte frumoase, cand va veti bucura impreuna, cand te vei bucura de bucuria puiul tau. De altfel dupa venirea unui copil, toate se schimba, nu mai e ca si viata in doi, dar nu acest lucru este cel mai frumos? si la fel ca si acasa, iti poti imparti timpul intre a fi cu bebe, si a fi cu sotul tau. Si asa toata lumea e fericita.
Iti doresc multa intelepciune si concediu minunat!
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mami de Claudiu si Luana - raza mea de soare
Adun cioburi de fericire. Poate candva isi vor da mana.
valicutu spune:
DA, sunt hotarata ca nu vreau fara el! Si am sustinut asta de la inceput in fata tuturor. Deci, cu bebe sau deloc. Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi o saptamana fara el acum. Cred ca i-as distruge toata increderea pe care o are in mine.
marutzu spune:
si eu sunt de acord cu plecarea cu bb in concediu,dar anul acesta am plecat mai departe adik 14 ore zbor cu avion si 3 escale. am ajuns noi franti si m am bucurat ca nu am luat o cu noi. a avut si ea parte de concediu la mare la noi o saptamana in fiecare an. in fiecare an am plecat cel putin intr o calatorie si fara ea.erau acolo si persoane cu copii, obositi prin aeroport , plangaciosi prin avion de plictiseala de somn ...nu stiu eu una nu am luat o niciodata in calatorii lungi cu avionul,mai ales ca a mea e genul care se plicti imediat si dupa juma de ora de mers cu masinao prietena a mea a plecat cu copil in jamaica 12 ore zbor, cand a plecat a fo bn pt ca era noapte si copilul a dormit la venire insa a fo cosmar a urlat deja facea crize de plictiseala oboseala nici ea nu mai stia de ce
roxy spune:
parerea mea e ca era bine sa obisnuiesti copilul sa stea si fara voi cateva ore pe zi, sa vezi cum reactineaza, daca aveti idei de astea sa plecati singuri pentru mai multe zile.E posibil sa fie un copil care nu protesteaza, se acomodeaza in orice conditii, dar fiind asa mic, orice risc e de luat in calcul.E vorba totusi de 7 zile , nu de o iesire in oras cu prietenii.Nu te poti intoarce cand vrei tu, si nici nu poti sa condamni prietenii ca ti-au dat sfatul asta, pentru ca daca ei nu au copii nu le trece prin cap cate se pot intampla daca persoana cu care sta nu e atent.Nu incepeti cu faze de genu ...se poate intampla si cu tine de mana,oricat ai fi de atent...ca nu tin.
Bunica e obisnuita sa aiba griji de un copil asa mic care incepe acum sa misune prin casa? Banuiesc ca merge deja in 4 labe, si poate oricand sa bage ceva in gura sau sa se bage undeva unde e periculos pentru el.
Eu pe ai mei nici acum nu-i las decat la parintii mei care stiu ca au grija mai ceva ca mine, dar la ceilalti bunici, doar cu mine, pentru ca ei au casa, si beci si multe locuri, ca la casa, si nu stau dupa fundu copilului avand mereu ceva treaba prin curte.Poate sunt mai exagerata dar decat sa plang dupa mai bine previn macar atat cat pot , pentru ca sigur nu sunt Dumnezeu sa le vad pe toate, dar ...
Nu stiu daca ai luat in calcul si aspectele astea, pentru ca bebe poate plange dupa tine, pana face febra, bunica poate sa se ocupe sa-l trateze, asa cum trebuie, sau e genu lasa maica ca nu moare, ii trece, ca am intalnit si din astea, ce daca plange pana se invineteste, se invata.
Si sotul e normal sa vrea sa va distrati doar voi doi, ca i se pare ca daca iei copilul nu mai poti merge cum e normal, la discoteca, sau noaptea pe terase, trebuie sa mergeti la plaja doar dimineata sau dupa masa, sa nu stati cand e foarte cald, si normal sa nu vrea, dar reaminteste-i ca e si copilul lui si ca suntei o familie de 3 persoane acum, are si el raspundere pentru acest copil.