Luam bebelusii cu noi in concediu?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui valicutu

Buna fetelor!
Cer si eu parerea unor mamici mai experimentate.
Am un bebe de 6 luni jumate, si cand va avea el 8 luni noi ne planificam concediul (luna de miere chiar). Il alaptez inca, si intentionez sa-l alaptez in continuare, mai ales ca refuza categoric lapte formula.
Eu doresc sa-l iau cu mine in concediu, dar taticul nu vrea, si prietenii nostri cei mai buni, care ne vor fi si nasi, spun sa-l lasam acasa cu bunica, ca se vor descurca ei doi.
NU VREAU sa-l las acasa, 1 saptamana fara mine gandesc ca va insemna intarcarea, lui ii va fi greu fara mie, si mie la fel fara el.
Sfatuiti-ma ce sa fac, si cum sa imi impun punctul de vedere.

Daca alaptezi opinia mea este sa iei copilul cu tine. In mod normal relatia intre mama si copilul care este alaptat ar trebui sa fie indiscutabila, indestructibila si intangibila. Desigur este doar opinia mea. Nu ai voie sa te atingi de aceasta relatie dintre mama si copilul alaptat. Never, ever!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JARMO spune:

LAURA25
Si noi l-am luat pe pitic cu noi, la 6 luni deja zbura spre Finlanda si a fost ok.
Gandeste-te ca daca il lasi acasa, nu iti va mai fi linistita luna de miere, mereu te vei gandi la puiut , ce face, daca a papat, daca a dormit ... etc . Cred ca alaturi de voi ( in special de tine) , va veti simti minunat si tu, si el . Cat despre prieteni ... poate nu vor sa fie deranjati cu plinsul, scutece ... etc .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

inca ceva, spui ca nu accepta lapte formula , ai grija ca daca il lasi cu bunica (acum nu stiou cum e bunica asta ca poate fi o femeie inca tanara , moderna, care stie sa creasca un copil asa cum se face acum, nu cum era pe vremuri, sau o bunica care e dupa conceptul ca creste el mare ce atata grija, pe vremea mea cum cresteau copiii), sa nu-i dea mancare din cea facuta pentru adulti ca am mai intalnit bunici, pe principiul e mare deacum sa mance , sa se invete.Si daca ii da lapte de vaca sa il dea mai diluat ca face rau la burta, astea asa offtopic, nu te superi ca am scris, nu e cu rea intentie, ci mai bine sa stii decat sa zici uite la asta nu m-am gandit.
Mult curaj si incearca sa il iei cu tine, mai ales ca sunt atatea zile la mijloc, sau cum zicea cineva, ia un ajutor care sa stea cu bebe, sa-l ai acolo, si voi sa fiti liberi.
Impuneti punctu de vedere pentru ca deacum inainte ai toata viata sa te lupti pentru binele acestui omulet.Asta inseamna sa fii mama, nu doar schimbat si hranit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valicutu spune:

Legat de bunice, exista vreuna care sa faca numai ce ii spui sau o rogi tu legat de copil? Nu stiu de ce am impresia, dar toate cred ca stiu mai bine decat tine sa creasca un copil, doar ele te-au crescut pe tine sau pe sotul tau... Oricat de mult si-ar iubi nepotul si de bine intentionate ar fi, nu au cum sa cunoasca atat de bine copilul ca si tine, si oricum nu sunt la curent cu "noutatile" in cresterea copilului. A stat o zi intreaga cu bb, si cand ne-am intors a zis ca mai bine mergeam toti La Bucuresti si avea ea grija de copil cat ne rezolvam noi treburile. Si.. nu a apucat sa manance toata ziua de cat de solicitant a fost bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu am impresia ca te-ai hotarat.
asa ca va urez un concediu minunat impreuna cu bebelusul tau alaptat si abia astept sa povestesti cum nu te mai iei dupa asa zisii prieteni.

bafta!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Parerea prietenilor si a celor de pe forum nu are nici o importanta. E concediul vostru, al tau si al sotului si ar fi bine sa plecati amandoi impacati. Daca aveti o parere diferita in problema asta discutati-o pana va puneti deacord, gasiti o solutie care sa va multumeasca pe amandoi. Iti inteleg punctul de vedere dar nu e cazul sa ti-l impui. Nu asa se face intr-o casnicie. Cauta metode mai dulci, arata-i sotului ca poti sa intelegi si punctul sau de vedere si vrei sa gasesti solutia care sa va multumeasca pe amandoi. Cu prietenii nu-ti bate capul, nu ai de ce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marutzu spune:

noi am plecat si cand avea fata mea o luna doar...a ramas cu mama mea si i am stocat laptele meu la congelator. apoi am plecat si cu ea. dar una e cand esti cu bb esti strict legat de programul lui pe cand daca esti singur kiar ai timp pt toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Parerea prietenilor si a celor de pe forum nu are nici o importanta.

Atunci nu conteaza nici parerea ta.

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patrisuca spune:

ar fi foarte bine sa-l luati cu voi, eu una nu mai concep o zi fara fetita mea, dar o saptamana..mi se pare enorm. am fost si noi in mai la mare in turcia cu ea si avea 8 luni si jumatate. pe langa faptul ca a fost mai cuminte ca acasa, aproape ca nici nu am simtit-o, i-a priit aerul de mare.
parerea mea este sa nu-l intarci acum, e pacat, daca ai lapte sa nu-i mai dai,altele si-ar dori sa mai poata alapta dar poate nu mai au...eu si acum ii dau san si are 11 luni si jum.
pana la urma e decizia voastra dar cred ca in momentul in care a aparut un copil,toate au trecut pe planul 2,iar micutul e intotdeauna pe primul plan.
distractie placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Parerea prietenilor si a celor de pe forum nu are nici o importanta.

Atunci nu conteaza nici parerea ta.

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever

Exact. Tocmai de-aia nici n-am exprimat-o. Pentru autoarea subiectului nu are nici o importanta daca eu si sotul meu ne luam sau nu copiii in concediu (sau nu ar trebui sa aiba). Importanta este ideea ca e o decizie de comun acord (comun=eu si sotul, nu eu si forumul sau eu si prietenii) si nimeni nu merge bosumflat sau tarat in concediu. Intrebarea era de fapt 'cum sa-mi impun punctul de vedere?' iar sfatul meu este sa nu impuna nimic caci ar fi un inceput de casnicie cu stangul. Casnicia nu este o lupta iar sotul nu este dusmanul ei.

Mergi la inceput