Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (84)
Raspunsuri - Pagina 19
![](images/user_woman.png)
ALEXA1985 spune:
Olgutzika asta nu inseamna trombofilie, nu? nu e acelasi lucru? Trebuiesc facute ceva analize?25+
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
alinushca spune:
mai vroiam sa va spun ca sambata aceasta se organizeaza un eveniment deosebit despre alaptare la Afi Palace Cotroceni. Vor fi prezenti La Leche League România, moashe, doule, Asociatiei pentru Nastere Naturala si Alaptare (ANNA), etc.
Detalii pe http://www.nastecumsimti.org/ sau pe mailul de yahoo unde o sa trimit eu comunicatul
Mami de (28.10.2008) si
bb2 25+
heidy spune:
Buna fetelor
.... si mii de scuze pentru absenta indelungata. Eu una m-am panicat. Am ramas la capitolul 76 cu cititul si trebuie sa recuperez pana la 84 .., mai este putin si treceti la 85.
Va salut pe toate si va .
Noi suntem bine,avem 22sapt +, crestem incet incet si noi si burtica ..
.
Va doresc o zi cat mai buna si va promit ca incerc din rasputeri atunci cand serviciul in permite sa va citesc si sa mai si scriu.
beatrice75 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alinushca sunset e bine ca stii dinainte cu cine ai de-a face. pe mine m-a luat prin surprindere comportamentul ei absurd. si mai tare m-a luat prin surprindere faptul ca nici mama nici soacra nu se mai pricepeau absolut deloc la ingrijit/manevrat copii. Erau mult mai varza amandoua decat mine care eram proaspat mamica. Pana la urma si copiii lor au fost crescuti de bunici ca pe vremea lor la 3 luni se intorceau la munca... Nu stiu daca ai sa ai putere ramasa sa faci urat in perioada aia... mai bine iti aranjezi putine spre zero vizite macar in primele 10-12 zile. Mami de ![]() ![]() ![]() |
Ai dreptate. Iti trimit pm
![](smiley_pregnant.gif)
![](baietel.gif)
![](al9leacer.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Olgutzika spune:
Nu, nu e acelasi lucru, apar si in trombofilii, e drept, dar nu e conditia obligatorie, adica ai lacuri vasculare in placenta=ai musai vreo trombofilie. Trebuie urmarite, dar la placenta se uita fiecare ecografist, deci vrei nu vrei, o sa tot afli despre ele de acum inainte . Uite pe fff scurt http://www.babycenter.ca/pregnancy/ref/placentallake/ si un studiu http://www.placentajournal.org/article/S0143-4004(02)90837-4/abstract
The aim of this study was to determine prospectively whether an association exists between the finding of placental lakes at the 20 week scan and an increased risk of uteroplacental complications or a poor pregnancy outcome. We studied the placental appearances in 1198 consecutive second trimester ultrasound scans performed for routine foetal abnormality screening at our institution. The placental thickness was measured at its widest diameter in the sagittal plane and the presence or absence of placental lakes was recorded. The birth weight in each case was plotted against the centile charts in use at the hospital and recorded. Specific outcome measures included foetal growth restriction (IUGR) with a birth weight below the 5th centile, pre-eclampsia, placental abruption, and perinatal deaths. Placental lakes were seen in 17.8 per cent of the scans. There was no significant association with either maternal socio-demographic factors or perinatal mortality (OR 0.94, 95 per cent CI 0.35–2.51). No association was seen with maternal cigarette smoking (OR 1.07, 95 per cent CI 0.75–1.52), a birth weight below the 5th centile (OR 0.68, 95 per cent CI 0.39–1.18), the development of pregnancy induced hypertension (OR 0.68, 95 per cent CI 0.35–1.32), severe pre-eclampsia (OR 0.72, 95 per cent CI 0.21–2.50), or placental abruption (OR 1.79, 95 per cent CI 0.46–6.99). A finding of placental lakes was six times more likely with a thick placenta >3cm at 20 weeks gestation (OR 6.30, 95 per cent CI 4.39 to 9.05). A finding of placental lakes during the second trimester ultrasound scan does not appear to be associated with uteroplacental complications or an adverse pregnancy outcome. The lesions are more prevalent with increasing placental thickness.
Trebuie sa vorbesti si cu medicul tau, evident, dar pana atunci, stai linistita, placenta ta e inca de grad 1, deci...don't worry!
Olga 25+ cu Alexandru
si mami de
Ioana-Sofia (25.02.2008 )
lorin7774 spune:
Alinuscha, intr-adevar in localitatile mici se mai intampla si lucruri frumoase...desi maternitatea este de fapt o aripa a unui mic spital orasenesc , il are pe acest doctor care face lucrurile din pasiune, (o consultatie la cabinetul particular e 30 de lei cu lama cu tot) si pot sa scriu pagini intregi despre nou-nascuti salvati efectiv de mainile lui sau mame in aceeasi situatie. Eu desi locuiesc in Brasov, n-as da pe nimic linistea si caldura pe care am gasit-o acolo pentru nebunia unei maternitati pe 5 etaje, cu sute de doctori si asistente care te lasa sa te chinui sau te taie direct, ca e mai simplu.
Despre depresie, eu zic ca am fost scutita, desi daca imi intreb sotul poate ca n-o sa spuna acelasi lucru
am fost mai plangacioasa, dar in rest nu mi s-a parut nimic deosebit. Incapatanata si atotstioutoare, da. Posesiva si obsedata de program fix la copil, da.
daca ma apuc sa va zic si de soacra, termin maine postarea am exclus-o din ceea ce a insemnat bb pentru simplu motiv ca atunci cad a venit sa ne vada prima data, mi-a zis ca sunt o mama rea ca tin copilul in patut, singur in camera lui, ca copiii se cresc in brate leganati pe picioare
Am avut-o langa mine pe mama, primele 6 saptamani, care m-a ajutat enorm si ma cunoaste suficient de bine ca sa stie cum sa se poarte cu mine cu "depresii" cu tot...
nu mai tin minte cine a intrebat de durerile din travaliu, dar nu seamana deloc cu ce s-a descris aici ca fiind durere de spate.
O sa va dati seama exact cand incep contractiile dureroase, sunt inconfundabile si uneori debuteaza cu acea durere brusca de spate, care incepe exact de sub burta si se continua catre spate, ca si cum te-ar taia cineva cu coasa peste mijloc
scuze daca m-am exprimat aiurea
gata, ca v-am zapcit de tot......
-----------------------------------------
LOREDANA, mamica de MIRUNA CAPSUNA
cu ajutorul lui Dumnezeu 23+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/sunset_zuzi/sunset_zuzi.jpg)
sunset_zuzi spune:
citat din mesajul lui lorin7774 Posesiva si obsedata de program fix la copil, da. |
si eu am obsesia cu programul fix...asta in viata mea de zi cu zi , imi place sa fie toate calculate si programate dinainte...dar la copil tine faza asta cu programul? ajuta?
![](chatterbox.gif)
Doamne ai grija si de noi
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
fluturasha23 spune:
citat din mesajul lui sunset_zuzi si eu am obsesia cu programul fix...asta in viata mea de zi cu zi , imi place sa fie toate calculate si programate dinainte...dar la copil tine faza asta cu programul? ajuta? ![]() Doamne ai grija si de noi ![]() ![]() |
si inca cum...uite un articol
h t t p : / / w w w . c o p i l u l . r o / R u t i n a _ z i l n i c a _ a _ b e b e l u s u l u i _ 1 4 _ 1 3 2 . h t m l
scoate tu spatiile, caci altfel e considerat reclama
21+
![](fetita.gif)
lorin7774 spune:
Sun, pe mine m-a ajutat enorm...poate ca si copilul a fost de asemenea "natura" incat mi-a permis sa fac asta, dar pentru mine a fost excelent...am avut si "timp liber", am putut sa-mi fac si eu program (2-3 ore), individual de necesitatile copilului...
Miruna a mancat intotdeauna la ore fixe, a dormit si a facut baie la ore fixe.....pana pe la 1 an...apoi am diversificat in functie de necesitatile copilului.
Nu-ti imagina ca totul a mers snur...mi s-a intamplat sa planga sau sa fie maraita si sa nu respectam strict totul, sa caleasc ceapa de 2 ori ca am stat cu copilul in brate, etc....
dar Miruna a dormit din a treia zi de venit acasa, respectiv din a 10 zi de viata, toata noaptea, fara sa manace sau sa bea ceva, incat de la 6-7 luni dormea 12 ore neintrerupt...eu nu am stiut ce inseamna o noapte nedormita ca am copil mic...
acum ma rog sa se repete "schema"
-----------------------------------------
LOREDANA, mamica de MIRUNA CAPSUNA
cu ajutorul lui Dumnezeu 23+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/sunset_zuzi/sunset_zuzi.jpg)
sunset_zuzi spune:
lorin super tare ...as vrea sa mearga si la mine schema ta
dar o sa fac tot ce tine de mine sa functioneze mai ales ca sunt copilasi la care merge
Doamne ai grija si de noi 24+