Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (84)
Raspunsuri - Pagina 15
diana.b spune:
apropo de depresie....
eu ma documentez cat de mult pot, dar tot imi e teama ca nu constientizez cu adevarat ce urmeaza
de fapt imi e frica ca nu o sa fac fata , ca nu o sa fac bine , ca nu o sa............, ca nu o sa.............
offfffffff.........
23+
sugubina spune:
ratusca83 buna decizie-asa o sa fac si eu cu Pufescu-ne ocupam de Pufice noi doi. O sa chem ajutoare dar sa faca de ex curat, sa spele rufe, sa gateasca, sa faca compras..chestii de care nu mai avem noi timp..
Brave m-am uitat peste hainutele tele din poze: foarte util asa ma inspir si eu ce sa mai iau..ce am nevoie. A fost ceva ce nu ai folosit?
sugubina 22+ cu Puficele
sugubina spune:
diana.b SIGUR nu constientizam ce urmeaza ...Dar va fi o perioada tare frumoasa, de asta nu ma indoiesc!
sugubina 22+ cu Puficele
pissi78ro spune:
sugubina, ratusca - si noi am hotarat la fel: sa ne ingrijim singuri de bebelusa. Orium parintii mei sunt in Braila si sunt in varsta, iar ai sotului meu sunt in....Germania. Deci...foarte bun.
Saptamana viitoare, joi, pleam in vacanta . Intai trecem la socri in Germania, sa ii vad si eu macar o data pe an. Mi-am programat si acolo o echo, sa vad si o parere din alta tara. Apoi mergem in Valencia. Deabia astept. Avem rezervat un hotel superb si vreau sa stau, sa ma odihnesc si of course shopping
19+
BraveGirl spune:
la captolul haine, n-am folosit body-urile cu maneca scurta...am explicat de ce. Ma refer la cele de 0-3l. de fapt am folosit f putine, de ex cd ii puneam un costumas de iesit afara, ii puneam un body cu maneca scurta pe dedesubt. Apoi dc va stiti genul de oameni care nu vreti sa mergeti peste tot cu copilul, nu are rost sa luati prea multe hainute de oras. Mai ales rochite. Tentatia e mare, dar la un bebe de pana in 6l, e greu sa-l chinui cu diverse tinute, doar ca sa-l vezi tu si tati. Noi am iesit f mult cu ea, asa ca am avut f multe hainute de oras. Pt plimarile la aer, cd sunt mici si e frig, mi se par f ok costumasele intregi si peste costumasul de iarna.
f putin am folosit si cadita de la masa de infasat. am trecut repede la una de la Ikea, in care puneam suportul de baie, apoi am luat o cadita OKbaby, cu forma din aia. f utila.
In rest am folosit cam tot ce am cumparat.
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria si 27+
POZE CU PRINTESA
BEBE2
allexxia_m spune:
Fetelor merci mult pentru sfaturi!
Alexa imi pare rau ca nu stiu sa-ti raspund la intrebare, mai bine suna doctorul si intreaba decat sa stai cu stres!
27+
allexxia_m spune:
Eu am in continuare cam multe contractii, chiar daca am inceput tratamentul dat de doctora
Incepe sa-mi fie teama caci ma doare si spatele, dar cam tot timpul, sper ca nu sunt acele dureri asociate cu contractiile.
Cine a mai nascut, cum sunt acele contractii dureroase? sau asociate cu durerile de spate? cum se simte acea durere de spate?
27+
diana.b spune:
Citat: |
citat din mesajul lui beatrice75 Nu-mi vine sa cred, i-am scris moasei de la spitalul Filnatropia de la curs, un mail si ea mi-a raspuns, desi se afla in concediu in strainatate si nu m-a vazut la fata decat o singura data!Si nu era ceva care nu suporta amanare 26+ |
apropo, daca afli cand exact in septembrie incep cursurile la Filantropia, tine-ma si pe mine la curent, te rog!!!
23+
ana_o spune:
Buna dimi, din nou!
Fluturasha, Amelia, Beatrice,, dar ce sa fac, incet, incet terminam. Decat sa le vad nearanjate, mai bine pun "osul" la bataie, ieri am folosit mainile, azi nu le mai simt.
Allexxia, imi pare rau ca trebuie sa urmezi tratament, dar bucura-te ca ai o bebelina grasulina, data trecuta erai trista ca nu luase in greutate, Ti-am zis eu c-o sa vina ziua in care o sa te convingi ca totul e ok cu greutatatea fetitei. Oricum, ma bucur tare ca te-ai linistit, cat priveste tratamentul, orice pentru copilul tau!
Raportez ca al meu copil, azi noapte la ora 1.3o s-a jucat cu al meu cordon ombilical, de m-am socat, efectiv, cum imi facea mie buricul, la exterior. Dar dupa ce m-am amuzat de imaginea aia cu buricul "miscator", mi-a venit o intrebare: si-o fi infasurat cordonul?! Adica sa se fi miscat atat de mult, incat sa aiba cordonul infasurat dupa gat? Sau doar se juca si tragea de cordon si de asta se vedea buricul meu alive?? Si daca e asa(daca i s-a infasurat), il poat afecta cu ceva, acum? Fetelor, dau si eu in paranoia, dar gandul asta ma cam sperie, de la ce a patit Balanta, am in mine o suferinta si il iubesc pe David din ce in ce mai mult, daca stiu ca ar suferi in vreun fel, doar gandul m-ar distruge.
Recuperez si ultimele pagini, apoi ma bag la treburi. Sper ca pana atunci sa-mi poate raspunde cineva.
Ana
27s, viitoare mami de, David Ciprian
alinushca spune:
loredana e absolut minunat ca adesea aud povestiri din astea prin tzara unde sunt doctori super care fac nasteri normale fara probleme, care fac si nasteri naturale dupa cezariene fara sa se streseze atat, si care trateaza pacientele normal nu ca pe niste bolnave de ceva.
beatrice cred ca este foarte complicat subiectul cu "depresia postpartum". am pus ghilimele pentru ca ceea ce simt majoritatea femeilor nu este o depresie adevarata. putine sufera de depresie post-partum si o chestie destul de grava. la o femeie normala apare in general din cauza scaderii f bruste a nivelului de hormoni din corp. deci e oarecum inevitabila. cu cat ai mai bine stabilite dinaintea nasterii toate chestiile care sa iti ofere un confort maxim, si cu cat sunt mai putine situatii neprevazute (rude care sa reactioneze ciudat, sa faca vizite neprevazute, persoane care sa te oboseasca in loc sa te ajute etc.), ai mai multe sanse sa te simti bine si sa nu suferi prea tare de baby blues. mai este si socul inevitabil pe care il are orice noua mamica, cand observa ca bebe are atat de multa nevoie de ea in primele zile/saptamani ca poate nu apuca sa faca nici un dush sau sa manance (asta depinde si de copil). daca mai e si un copil din aceia care lovesc in timpul noptii in burtica, iar dupa nastere continua sa "confunde noaptea cu ziua", se mai adauga oboseala in plus si deci sanse de suparare in plus. cezariana si recuperarea grea dupa cezariana (cam in 2 saptamani te simti aproape ca inainte) sunt iarasi un factor in plus pentru tristete.
la mine personal a durat cam 2-3 saptamani; plangeam in fiecare seara. dar nici situatia din jurul meu nu ma ajuta. soacra mea se trezise sa considere toata tarashenia "all about her" si murea de ciuda mereu ca nu o las pe ea sa ii faca baie sau sa ii schimbe scutecele... incearca sa avertizezi pe cat posibil pe noobi ca vei fi foarte sensibila si nu vei avea nevoie decat de ajutorul pe care il ceri expres si nimic in plus.
Mami de (28.10.2008) si bb2 25+