Mamici si bebici din Pitesti (7)
Raspunsuri - Pagina 11
mayaione spune:
Mai trec Ank
si pe aici... Nu prea mai pot sta in fund si cand intru scriu unde m-am obisnuit repede si apoi ma intind in pat. Am fost la doctor si mi-a zis ca s-a subtiat cam rau cicatricea si doareee de nu mai pot, plus ca stau cu frica in san.
Cu bunicii cam asa stau lucrurile, Ana cand o cert plange dupa bunica-sa sa vina sa ma bata pe mine. Ei le permit mai multe si pt ca nu stau 24 de ore cu ei, e mai usor sa-i tolerezi rasfatul 3 ore pe zi doar. La mine e dezastru cand o las cu soacra acasa, gasesc casa intoarsa pe dos, dupa ce ca nu pot face curat. Soacra nu misca nimic sa ma ajute. De doua zile a venit tata la noi, saracu e si bolnav si sta si departe, la 160km de noi. Si ma ajuta, strange masa, face ordine, patul, sta cu Ana, cam de toate. Mi-e o mila dar eu chiar nu mai pot sa fac. Si ma gandeam ca soacra sta asa aproape si nimic ajutor si el vine tocmai de acolo si face treaba, desi e tatal meu vitreg, dar m-a crescut de mica si nu am simtit ca nu ar fi tatal meu natural. Tata a murit cand aveam 6 saptamani, mama s-a recasatorit cand aveam eu 3 ani. Si uite ca tot el ma ajuta si acum.
La gradinita e f bine, Ana e tare incantata, si ma bucur ca la sfarsit de sapt vine cu mapa de lucru acasa si realizez ca am o fetita isteata, face progrese mari.
ralu80 spune:
Salutare fetele..
Anca ce m-ai amuzat..n-am plecat
din tara cel putin, ca locatia actuala ne bate gandul sa o schimbam. Ne-am mutat in urma cu 1 an jumate mai la tara
,la ai mei..ca au ditamai casoaia si sa nu stea singuri mititeii..eu ma dau altruista p-aici, dar ideea era sa stam la ei pana ne construim si noi casa. Doar ca venii criza, casa am amanat-o pe termen nedeterminat si am ramas aici "sechestrati"..iar cum pe noi ne apuca cate una asa brusc,ne-am gandit azi sa ne reintoarcem in Pitesti cu chirie,ca vine iarna,se intuneca mai repede si iar incep ai mei cu comentariile, ca intarzie Cristi la serviciu si ajunge tarziu acasa cu Riana si e obosita si bla bla bla. Plus alte chestii care ma enerveaza, ca tare sensibiloasa sunt de la un timp. Si pe de o parte as ramane aici ca daca reusim sa obtinem viza, sa se mai bucure si ei de nepoate,pe de alta parte vreau si eu sa incerc sa-mi educ copiii asa cum ma taie pe mine capul,nu sa-mi fie teama ca-i deranjez pe ei ca plange Riana cand nu-i fac pe plac. Deci daca stiti un apartament cu 2 camere, curat,bine ar fi si mobilat,zonele Craiovei, Exercitiu, Banat,Popa sapca, Eremia, si evident la pret bun(adica mic
), dati-mi si mie de stire.
Maya care e faza cu cicatricea..cred ca nu am fost pe faza cand ai scris.
Mirela tu lucrezi la P....m?Ca daca da, am fost aproape colege. Ce curaj a avut prietena ta sa plece singura, eu nu fi putut.
Pupici piticilor,la cat mai putine lacrimi la gradi.
Raluca mami de Riana(2 iulie 2006) si Erica(3 septembrie 2009)
ank999 spune:
Mirela eu ajung acasa pe la 19 si mama cand se duce sa o ia ii ia o cioco, o acadea ceva , iar foamea dispare. Seara ii dau paste cu lapte, macaroane sau iaurt cu cereale, ca nu prea mananca de toate. Ieri nu a avut pofta de mancare si iar am avut niste crampe la burtica vreo 10 min dupa-amiaza.
Deci si joi si ieri dureri de burtica cate 10 min. Ai vostri se plang de dureri de burta? Au trecut imediat cu espumisan, deci nu cred ca e ceva grav...
Maya super tatal tau. E bine ca mai are rabdare. Si a mea vrea tot timpul la miti (mama) ca-i face toate poftele. Cu soacra cand sta tot dezastru gasesc in casa 
Ralu stiu cum e sa stai cu parintii, am stat si noi la inceput, iar soar amea inca sta cu ei si sae gandea sa se mute in Constanta ca i-a gasit o prietena un job. Sper sa nu plece. Imi pare rau da apartament de inchiriatnu stiu da imi intind antenele.
Da Mirela lucreaza unde ai zis tu , da la capatul lui 19. Si eu am lucrat pe acolo
Anca cu
Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03//" target="_blank">poze,
mirela0521 spune:
ancuta si eu am aceeasi problema cu mama in privinta mancarii. ea sare cu dulciurile pe ei fara sa intrebe daca au mancat sau nu. si mereu baga scuza:"pai daca ei cer, nu vezi ca se duc singuri la dulapul cu dulciuri". ba rares chiar de zice de la obraz "haide, voi nu plecati acasa, ce sa stati aici la mine si la bunica?!?" ca sa ramana el singur cu bunica sa manance el toate dulciurile pe care si le doreste. iar daca vine mama pe la noi o cauta amandoi la sacosa sa vada ce le-a adus. asa ca nu poate veni niciodata cu mana goala la ei ca are "probleme" apoi...
rares in fiecare weekend merge sa stea la mama, iar rebeca merge doar in vizita cu noi la mama (noi manancam in fiecare sambata si duminica masa de pranz la mama, e "regula de aur" ce nu poate fi incalcata ca ies dicutii mari de tot!!!). il ducem pe rares acolo vineri seara, stam 2-3 ore si apoi noi cu beki plecam acasa. ea nu a mai dormit la mama de cand avea 8-10luni si s-a dezobisnuit sa stea mult cu mama. o prefera pe soacra-mea, ca doar stam cu ea nonstop in casa/curte. daca noi am fi plecati o saptamana rebeca nu ar avea absolut nici o problema sa stea numai cu soacra-mea, nici nu ar intreba de noi. in schimb daca ar fi cu mama dupa o ora ar vrea acasa! rares in schimb ar sta cu mama si o luna de zile si nu i-ar fi dor de noi, iar cu soacra-mea as sta cam 1-2 zile dupa care i s-ar face dor de noi sau de mama.
soacra-mea, fiind cu noi in curte, e un pic mai responsabila si are grija sa le dea mancare inainte de a le da dulciuri. oricum ea nu le prea cumpara mult dulce. mai mult pufuleti si biscuiti. iar de mizerie nu prea se pune problema ca nu sta cu ei la etaj, ii coboara la ea la parter. asa ca e bine din punctul asta de vedere.
Mirela cu Rares-Mihai (19 aug 2006) si Rebeca-Maria (4 iun 2008)
mirela0521 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mayaione La mine e dezastru cand o las cu soacra acasa, gasesc casa intoarsa pe dos, dupa ce ca nu pot face curat. Soacra nu misca nimic sa ma ajute. De doua zile a venit tata la noi, saracu e si bolnav si sta si departe, la 160km de noi. Si ma ajuta, strange masa, face ordine, patul, sta cu Ana, cam de toate. Mi-e o mila dar eu chiar nu mai pot sa fac. Si ma gandeam ca soacra sta asa aproape si nimic ajutor si el vine tocmai de acolo si face treaba, desi e tatal meu vitreg, dar m-a crescut de mica si nu am simtit ca nu ar fi tatal meu natural. Tata a murit cand aveam 6 saptamani, mama s-a recasatorit cand aveam eu 3 ani. Si uite ca tot el ma ajuta si acum. www.smi.ro/ana" target="_blank">poze Ana jps palaria pt tati al tau!!! asa tati extrem de rar am auzit. cinste tie, sa-ti traiasca! eu nu ma pot "lauda" cu astfel de tati/socru. tati al meu nici nu se joaca cu copiii, e multumit ca ii vede si atat, le da bani/dulciuri vorbeste 2-3 propozitii cu ei si in rest ii lasa in plata lor sa faca ce vor. cand sar calul ii mai cearta sau ma striga pe mine sa vin la ei sa ii despart. el nu se baga. iar de treburi casnice ce sa mai zic, ca el insusi este un BB mare dupa care mama strange nonstop! iar socrul este tot cam la fel. oricum nici un copil nu colaboreaza cu ei! |
ank999 spune:
pe toata lumea si va doresc o zi frumoasa.
Mirela super ca te mai eliberezi in week-end. Eu nu am niciodata undesa o las pe Erica sa doarma. Am o nunta sapt viitoare si nici nu stiu ce o sa fac.
Anca cu
Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03//" target="_blank">poze,
mirela0521 spune:
noi o avem pe soacra-mea care nu se duce niciodata la nunti si in general e acasa (exceptand 1 luna primavara si 1 luna toamna cand pleaca la tara la ea), in rest e "angajata" ca bona!!! parintii mei au multe nunti, asa ca vara e cam plina la ei, dar macar sta rares de vineri dupa-masa pana sambata dupa-masa, iar duminica, cand mergem iar la masa de pranz, ramane acolo toata dupa-masa. il luam seara acasa ca sa ne pregatim de gradi, iar mama de serv.
ieri a fost prima zi cand au ramas la nani. si culmea, amandoi au facut
nani. i-am dus canita cu laptic lui beki si a adormit, iar rares a adormit cu puful de nasuc in manuta. amandoi in acelasi pat dupa cate am inteles. sincer nici nu ma asteptam sa doarma din prima zi. dar nu am avut incotro si i-am lasat (soacra e la tara plecata). cand am sunat-o pe d-na educatoare si mi-a zis ca dorm nu mi-a venit sa cred. bineinteles ca acasa i-am intrebat cum a fost la nani cu copii la camin si amandoi au zis ca nu mai vor. ba chiar si-au adus plasuta cu pijamalele inapoi acasa!!!! astazi le-am pus alte pijamale, mi s-au parut cam subtiri acelea, si i-am trimis cu tati cu sacosica. amandoi au ramas plangand. beki a inceput sa bazaie ca ea nu vrea sa ramana la nani acolo, iar rares ca el vrea pernuta pt nani (i-au dat ieri d-nele lui beki o pernuta sa doarma pe ea si el nu a primit). asa ca astazi o sa caut la bagajul de bebelus pe care l-am urcat in mansarda sa le dau la fiecare pernuta lor de acasa, desi eu stiu ca nici un copil nu are perna, ca ii culca pe saltea direct fara perna. o sa vedem daca ii primeste d-na cu perna la ei!
oricum ested e remarcat ca de 2 zile de cand e soacra plecata sunt mai ascultatori, nu mai au atatea accese de furie si nervi, nu mai are cine sa le puna coarne. parca nici nu ii recunosc cat de cumintei sunt. offf, ce ma fac cand se intoarce soacra?!? o luam de la capat cu nervii, cu urletele etc
mirela0521 spune:
cred ca s-au obisnuit copii la gradi! am fost ieri sa-i iuau si ziceau d-nele ca e mai bine. se plangeau ca saptamana trecuta cand i-a dus soacra-mea mai mult rau le-a facut. mai ales rebecai care a plans nonstop si a stat permanent in bratele unei ingrijitoare pe care p place beki
ank999 spune:

Bravo Mirela. Trebuia sa se obisnuiasca, mai ales ca vad ca nu-s super rasfatati ca a mea.
Anca cu
mirela0521 spune:
ieri a fost sotul la directoarea de la camin, ceruse inca de luni, sa vina unul din parinti sa vb ceva cu noi. daca stiam despre ce este vb nici nu il mai trimeteam pe sot. a zis ca, vezi doamne, a fost anuntata ca rebeca plange mereu si ca deranjeaza orele, ca nu isi pot tine educatoarele orele din cauza asta, si ca poate e mai bine sa o mutam la cresa daca situatia va continua. el i-a zis ca acum e mai bine, ca nu mai plange cum plangea cu o saptam in urma (cand i-am trimis cu soacra-mea, mai bine nu o mai alsam pe ea ca mai mult rau le-a facut), si a convins-o sa o mai lasam, sa asteptam sa mai vedem cum se adapteaza, dar normal ca sotul s-a "impresionat" si deja vroia sa renuntam, sa o tinem acasa pe beki pana la primavara. plus ca i-a zis sa nu ii mai dam cana cu laptic, ca nu au voie sa primeasca asa ceva, ca vad si ceilalti copii. sotul normal "sa o luam la pranz daca nu vrea nani fara lapte". m-am enervat la culme!!! pai rares anul trecut era tot cu laptic la nani (e drept ca il bea doar acasa, acolo nu ii dadeam) dar nu a fost asta motiv sa il iau la pranz acasa. s-a culcat la camin si fara laptic. nu o sa ii mai dam nici ei cana de laptic la camin (daca se insista atata cu asta), va face nani fara ca toti copii, dar nu o iau acasa!!!! acasa iar se posteste fara rost, iar se rasfata in fel si chip cu mamaie, si la primavara o luam de la capat cu aceleasi probleme. nu se va schimba nimic!!!!
asa ca am sunat-o ieri pe educatoarea care este de dimin saptamana aceasta sa o intreb care mai este situatia, i-am zis ca am o piatra pe inima ca nu stiu daca mai plange si mai face scandal, si ea a zis sa nu ne facem probleme, ca e totul bine, ca nu mai plange mai deloc (dimin un pic doar cand o lasam) ca a inceput si sa colaboreze la activitati, ca mananca singurica, ca se vede progresul. acelasi lucru mi l-a spus si educatoarea de dupa-masa cand am fost marti sa o iau. daca totul e bine, de unde pana unde atatea vb spuse la directoare? probabil ca s-au plans ingrijitoarele. probabil ca saptamana aceea cand i-a dus soacra-mea, si a plans cot la cot cu ei, rebeca a ramas nervoasa toata ziua si ca sa nu deranjeze clasa a dat-o in primire la ingrijitoare, iar aia probabil a dat in greu!!! una este sa pui masa dimin si la pranz, si in rest sa freci menta pe la bucatarie sau ce or fi facand ele ca ingrijitoare la camin, si alta sa stai cu un copil de gat de dimn pana la pranz cand o lua soacra-mea acasa. mai mult ca sigur ele au creat discutiile astea fara rost... si normal sotul cedeaza si zice sa i mai tinem acasa, iar eu nu vreau ca mai rau o prosteste soacra-mea acasa. daca nu mi-o mai lasa la camin, sa o primeasca la cresa, ca eu acasa nu mai vreau sa o mai tin din cauza soacra-mii!!!! sunt eu cumva rea?!? voi ce ati face in situatia mea?

BB mare dupa care mama strange nonstop! iar socrul este tot cam la fel. oricum nici un copil nu colaboreaza cu ei!