Mamici si bebici din Pitesti (7)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mamecitta_C spune:

of, of greu si cu pitici si cu mamaie pe cap... si noi am stat in acelasi bloc si stiu cum e... cum nu-i convenea ceva, fugea la ei...

dar ar trebui sa vezi si partea buna: te ajuta stand cu ei, altfel cu cine i-ai lasa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank999 spune:

Mirela mor de ras. E de coma socrele ta. la mine cam asa face mama. Carmen are dreptate: incearca sa respiri adanc, ca sa o mai schimbi acum nu poti, si sa vezi partea buna a lucrurilor.
Cat despre Erica : nu a mai facut temperatura, da ieri a facut kk un pic mai moale, deci burta era in propozitie, in rest e ok, azi a mers la gradi, cam fara chef da asta e .
V-am spus de ce cred eu ca Ericai nu-i place la gradi: este singurul loc iunde ii este cat de cat rusine si nu face absolut numai ce vrea ea, si de aici e clar ca nu-i va placea niciodata.
Carmen si ai dreptate. Arunca si la mine niste optimism.

Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03//" target="_blank">poze,

Mergi la inceput

eu am invatat sa gandesc pozitiv si sa fiu optimista, atfel nu cred ca as fi reusit sa trec peste necazul patit cu dani... si sa stiti ca optimismul atrage si noroc si lucruri bune dupa el...

Mergi la inceput

Salutare fetele si un mare
Carmen ai dreptate. O sa incerc si eu la fel.

Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03//" target="_blank">poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

buna fetelor! soacra e mai emotiva cand vine vb de copii, ea le vrea binele, dar uneori binele pe care il considera ea este diferit de binele pe care il decidem noi pt copii nostri. trebuie sa o fac sa inteleaga lucrul asta, sa nu mai comenteze deciziile noastre si sa nu mai intoarca ceea ce noi, parintii, am stabilit pt ei. poate sa se conformeze si sa te ajute in acest sens, sau poate sa nu iti mai ofere ajutorul. nu vrem nici unul sa ii suparam pe copii, insa este mai bine pt ei sa mearga la camin decat sa stea in curte cu ea, sa se uite nostop la desene si sa nu invete nimic. ori ca merge de anul acesta la camin, ori de anul viitor, pana la urma tot va merge la camin. daca i-am reintrodus la camin pe amandoi, de ce sa intrerupem? doar pt ca bazaie un pic dimin?
si rebeca se simte rusinata/certata/"pusa la colt" si nu mai are libertatea sa faca doar ce vrea ea. ca doar accese de furie si razvratire are si acolo si acasa... macar acolo de rusine va face si ceea ce trebuie. acasa face harakiri cu noi toti, are pasele ei de nervozitate in care nimeni nu ii intra in gratie, nimic nu ii convine si nu se impaca orice ai face sau i-ai da. ne "aliniaza" pe toti si abia se impaca, dupa ce ne scoate fire de peri albe la toti. acolo ii vor trece cu timpul aceste "nebuneli".

Mirela cu Rares-Mihai (19 aug 2006) si Rebeca-Maria (4 iun 2008)

Mergi la inceput

da, e clar ca trebuie sa mearga la gradinita decat sa stea acasa... dar va trebuie tuturor o "perioada de acomodare": fetitei, ca e prima data cand pleaca de-acasa, mamaiei, ca "ii e mila de copil" si tie ca nu stii cum sa le impaci pe toate...

si mie mi-e greu si cand se duce si cand nu se duce la gradinita, dar asta e, trebuie sa ne adaptam la noua etapa de "gradinari"...

Mergi la inceput

in dimineatza asta a fost randul lui rares sa faca talente! d-na ingrijitoare i-a primit in cealalata clasa (in zona unde este el sunt 2 clase una langa alta). nu stiu exact ce anume nu ii place lui acolo, ori clasa, ori vre-un copil de acolo, el stie ce s-a intamplat recent in clasa aia, pt ca nu a vrut si pace sa intre acolo. iar inainte nu avea absolut nici o problema. ba chiar era incantat sa mai stea si acolo, nu numai in clasa lui. s-a pus pe jelit ca el nu vrea acolo, ca lui nu-i place acolo. pana la urma l-a luat ingrijitoarea in primire si nu a avut incotro.
rebeca in schimb are un baietel cam de aceeasi varsta cu ea (el are 2,8 luni si ea 2,4 luni) cu care se joaca mai mult, si de rusinea tatalui lui nu a mai plans. s-a dus la el si a inceput sa se joace cu el. iar dimin cand s-a dat jos din masina imi zicea mie si lui mamaie "eu nu mai 'pang, ma fac cuminte si nu mai 'pang". eu i-am zis "bravo beki, sa nu mai plangi! sa papi toata mancarica de la gradi ca apoi vine mamaie sa va ia acasa".
plus ca aseara mi-am facut special timp sa ne jucam amandoua de-a gradinita la ea in camera. ea este innebunita sa se joace cu mine la ea in camera. sa fim doar noi doua. si am schimbat jocurile noastre obisnuite de-a mama si copilul (ea fiind mama si eu cu bebelusii copiii ei) si am inventat/inversat un joc de-a gradinita. m-am gandit sa ii prezint activitatea de gradinita ca pe ceva frumos si placut, sa fie si ea in postura de ingrijitoare/educatoare si eu de copil. eu eram copilul si stateam in pat, iar ea era d-na cami (o ingrijitoare draguta care pare sa iubeasca pe toti copiii de acolo). stigam: "mi-e foame d-na cami! adu-mi ceva de mancare, du-te la bucatareasca si spunei sa faca de mancare ca mie mi-e foame! uite, ma doare burtica mea mica de foame" iar ea, pe o masuta multifunctionala, insirase tot felul de craticioare cu capace si lua cu manuta din ele si imi dadea la gurita sa pap, imi pusase si servetel la piept sa nu ma patez... a fost tare haioasa! ce te faci ca dimineatza avem in schimb probleme de cum ne trezim sa ne imbracam...

Mergi la inceput

Mirela si eu am patit azi ;a fel cu grupa cealalta, asa ca am asteptat singure la ea in clasa pana a venit educatoarea. Super tare jocul tau cu Beki. Noi impreuna facem puzzle , cantam, dansam, dar cu fetitele vrea sa se joace singura. Cand face pe ducatoarea mai mult le cearta, ca de, asa e si ea autoritara.
Cat despre a ta soacra: asa e mama si dc ii spun ca eu vreau altceva se supara si face tot cum vrea ea . Important e ca am un ajutor.
Carmen .
Restul fetelor ce or face?
ralu ai plecat?
Tamina?
Maya pe aici nu mai treci?
Alexuta voua cum va mai e?
Feteleeeeeeeee?

Mergi la inceput

Mai fetelor sunt un car de nervi. Ieri cand a luat-o mama de la gradi Erica s-a plans ca o doare burtica si asa a fost toata dupaamiaz de mai aveam un pic si fugeam cu ea la urgente. Aseara cand stateam noi de vorba ca fetele mi-a spus ca la gradi un baiat Iustin i-a mancat toata mancarea, ca s-au jucat si imi descria cum infuleca baiatu' mancarea ei , de ma apucase chefu;l sa o iau la bataie. Deci practic nu mancase nimic toata ziua. Am incercat sa-i explic frumos ca trebuie sa manance, ca sa se faca mare, ca de asta a durut-o burtica,, ca se va imbolnavi si multe altele, dar degeaba. Pana nu am certat-o rau de tot nici nu m-a bagat in seama. Azi i-amzis educatoarei si bineinteles nu a recunoscut nimic

Mergi la inceput

anca nici ai mei nu mananca la gradinita! rares are un baietel prieten cu el cu care se joaca si sta la masa si amandoi isi spun unul altuia sa nu manace ca nu e bun, ba chiar si acasa face "beah, ce scarboooooooos!" cand e vb de mancare orice ar fi fara ca macar sa se atinga de ea, sa bage lingura in ea si sa guste! iar rebeca nici pe scaun nu sta la masa asa ca nu poate fi vorba sa bage ceva in gura. ieri chiar i-a zis ingrijitoarea soacra-mii ca a mancat mai nimic, decat dimin 2 felii de salam goale, nu a vrut sa manance nici ciorba nici felul2, iar ca desert au avut banana (inca nu raman la nani) si pt ca au ramas un pic in parc sa se joace i-a cerut lui soacra-mea banana si a mancat 1 banana intreaga si putin din a lui rares (iar ai mei nu pun gura pe fructe mai deloc, poate din joi in paste un pic de mar). apoi a baut acasa laptic si parca zicea soacra-mea ca i-a dat o chiftea nu mai retin sigur, iar aseara i-am dat supa de galusti si a mancat singura, neajutata, 2 galusti maricele cu 1 polonic zdravanm de zeama. asa ca ea recupereaza acasa mancarea!
incearca sa ii dai acasa sa manace mai mult. da-i cand vine de la gradinitza o supa ceva si eventual da-i si seara cu 1 ora inainte de nani ceva felul 2. numai asa te poti asigura ca mananca cat de cat

Mergi la inceput