Mamici si bebici din Pitesti (7)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

carmen si dani. ii urez insanatosire grabnica! sa se intoarca repede la cpopii
eu cred ca de saptam viit o sa ii duc la gradi cu soacra. adik o urc cu ei in masina, o duc pana la gradinita si o las pe ea sa ii bage in clasa, sa ii dea in primire la d-ne. pai nu e corect ca ea sa fie "aia buna", iar mami si tati "aia rai", ca deh, mamaie nu ii duce la gradi, ii tine acasa cu ea, numai mami si tati sunt rai si ii duc la gradi desi ei nu vor. asa poate vor intelege ca vor sau nu toti copii se duc la gradi si asa trebuie sa faca si ei si nimeni nu este rau sau bun cu ei, ci facem ceea ce trebuie sa facem. le-am explicat in fel si chip ca nici mami si tati nu vor sa mearga la serv, ca si noi vrem sa stam acasa cu mamaie, dar ca TREBUIE sa mergem, ca asa merge toata lumea si sefu' si statul/legea nu ne lasa sa stam acasa si ne obliga sa mergem la serv. voi ce explicatii le dati copiilor vostri? de ce trebuie sa mergem la gradi si nu putem sta acasa?

Mirela cu Rares-Mihai (19 aug 2006) si Rebeca-Maria (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mamecitta_C spune:

mersi de urari... ii trece lui, dar mai afectata sunt eu cand il vad asa tusind... el isi vede de ale lui...

in magazine, anca, e dezastru si cu dani... noi stam in prundu si cel mai des mergem la cumparaturi la romaria, un supermarket, cred ca treceti mereu prin fata lui... ne-au invatat toate fetele de-acolo si-l mai aduna ele de pe unde e bagat/catarat (adica pe frigigerele alea mari sau prin locurile de bagaje sau "la becuri" - e fascinat de multimea de becuri din raft)...

cu gradinita e greu sa le explici sau mai bine zis e greu pentru ei sa priceapa... ca si pe mine daca m-ai duce undeva unde nu-mi place, cu toate ca tu-mi spui ca e bine si frumos, tot n-as vrea sa merg...

eu lui dani i-am aratat ca la 8-9 dimineata nu e niciun copil la locurile de joaca, fiindca toti sunt la gradinita si ne asteapta acolo sa ne jucam cu ei... nici el nu e incantat sa mearga, ma piseaza la cap sa-i iau inapoi punga cu rechizite pe care am dus-o, sa-i sterg numele de pe nu stiu ce chestii duse acolo...

problema mare, la noi, nu e cine il duce, ci cine il ia... s-a jelit zilele trecute ca de ce l-a luat ta-su de la gradinita: "sa nu ma mai duci, ca vine tati si ma ia", de parca asta ar fi ceva rau...

in fine, sunt problemele lor grave la varsta asta, noi nu prea le intelegem sau le-am uitat (ca si noi le-am avut), dar sunt sigura ca or sa le rezolve toti...

s-aveti un we frumos si aveti grija sa nu raciti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank999 spune:

si va doresc o saptamana super.
Mirela eu ii zic ca trebuie sa ma duc la serviciu ca altfel nu avem bani si nu mai putem lua jucarii sau dulciutri, ci mai mult trebuie sa le vindem pe alea pe care le are, ca nu o sa mai avem ce manca, iar rezultatul este ca o doare fix in..., zice sa se duca doar tati la serviciu si oricum dc nu fac ca ea sunt: rea si alte epitete...Si la Erica e buba cu luatul...eu nu am cum asa ca o ia mama, care de fiecare data ii aduce dulciuri
, asa ca atunci cand se duce al meu sa o ia e jale.
Carmen se pare ca Dani e tare intelegator si aii perfecta dreptate cu neplacutul:nici mie nu-mi place sa vin la munca si sa stau aici 10 ore

Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03//" target="_blank">poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank999 spune:

Ma sa va povestesc ce am patit in we ca tot aveam o groaza de planuri pt duminica: dimineata pe la 4 a inceput capra sa maraie in somn, se plangea ca o doare burtica si parca era cam calda, dar a adormit la loc si am lasat-o, iar pe la 7 alta tura.
Cand s-a trezit i-am luat temperatura 38.2 , i-am dat nurofen, nu i-a scazut deloc, da nici mu i-a crescut...a tinut-o asa pana pe la 14. Automat ca nu am mai iesit pe afara si nu am fost nici la cumparaturi. M-am uitat in gatul ei (da nu m-a prea lasat) da nu am vazut nimic. S-a mai plans o data de burtica, dimineata a facut kk normal, da pe seara a mai bagat o tura mai cu miros si ceva mai albicios si mai moale. Temperatura nu a mai facut pana acum si nici kk. I-am mai dat aseara o portie de nurofen asa, sa fie.
ma intreb dc o fi mancat ceva ce nu i-a priit? S-o face temperatura de la asta? Nu prea a avut pofta de mancare ieri si vad ca azi tot asa zice mama. Ca tonus e ok, da a fost si ieri cand avea temperatura.

Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03//" target="_blank">poze,

Mergi la inceput

stiti ca va ziceam ca saptama asta o pun si pe socrela sa puna osul la bataie si sa duca copiii la camin, sa fie si ea AIA REAUA! zis si facut. aseara rebeca a fost adormita de mamaie, pe la 23.15 (cred ca i s-au urcat piticii in cap pana a culcat-o) ca deh, mamaie a lasat-o sa doarma de la 14 pana la 17, in timp ce rares dormea cu sforaituri de la 21.30. asa ca am anuntat-o ca saptam asta "nu pot sa intarzii de la serv dimin si o rog sa mearga cu mine sa ii ducem la camin, o duc cu ei cu masina si o las in fata la gradi". zis si facut!!! am sunat-o de dimin sa o intreb cum a fost. concluzia ei: "e prea mica, plange mult. sa nu o mai lasi atat la camin pe ea, o mai tinem 2-3 zile acasa, o mai ducem, ca e prea mult pt ea". am simtit ca imi plesneste capul! am zis categoric NU!!! nu va intelege nimic daca o ducem doar 2-3 zile pe saptamana, mai rau o dam peste cap. plus ca rares IN MOD SIGUR nu va vrea sa mai mearga nici el daca surioara va sta iarasi acasa si el va fi singuril care va merge la camin. mai bine ii formam acum (anul acest, 1 an, o jumate de an nu conteaza cat va dura "protestul" acesta) o rutina/un program/o rigoare pt ca altfel vom avea aceleasi probleme si la anul!!! si la anul ce facem? iarasi vom considera ca e MAI MICA? si peste 2 ani la fel?!? i-am reamintit ca nici rares nu mergea anul trecut DE PLACERE, si el se scandaliza cand ramanea acolo, si uite, pana la urma s-a obisnuit!!!!

Mergi la inceput

anca, vezi cum se mai prezinta astazi si daca e ceva grav cheama medicul sa o vada. nu stiu ce sa zic... poate e de la ceva vanticel temperatura. cat despre kk, nu cred ca e ceva anume. si ai mei cand fac mai moale si mai deschis (cand nu prea mananca manacre dar beau mult lapte ca bebelusii), cand mai tare si mai negru. urmareste-o astazi. va doresc sanatate multa!

Mergi la inceput

anca, cum se mai simte erica? e mai bine?
carmen, gata cu mucisorii? sunteti bine?

Mergi la inceput

sa va povestesc: cand am ajuns ieri acasa am intrebat-o pe soacra mea "eh, cum a fost? ce a zis d-nele de rebeca? a mai plans?" la care ea "nuuuuu, am gasit-o bine. nu plangea, nici nu se uita la usa macar si nici nu a fugit repede de acolo cum facea ea inainte cand veneam sa o iau", la care eu "eh, vedeti ca se poate, vedeti ca se obisnuieste usor usor, asa a fost si cu rares, si el plangea un pic cand il duceam si cand il luam era super vesem nu vroia acasa", la care ea "dar ce a plans cand am lasat-o dimin!!! plangea si ea, plangeam si eu!!!". cu asta ce a vrut sa demonstreze? pe mine crede ca nu ma doare sufletul cand stiu ca plage? si ca nu ii place acolo? crede ca imi este indiferenta situatia? NU!!! dar am incredere ca usor usor se va obisnui si va fi mai bine, si stiu ca e un loc potrivit pt ei in acel camin... plus ca am vazut-o eu dimin ca nu se mai scandalizezza asa tare ca inainte, deci un mic progres tot este...
mai ramane sa fac progrese cu soacra sa o fac sa nu mai comenteze tot ceea ce hotaram noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mamecitta_C spune:

cam toata lumea are aceleasi problemute (nu probleme) in perioada asta: cu raceala, cu febra, cu caminu, cu soacra, dar trecem cu calm peste toate si va fi ok...

dani e mai bine, l-am dus de dimineata la camin, a plans ca nu vrea sa ramana sau cumva sa fiu si eu pe-aproape sa-l astept... e grea despartirea de mama, la orice varsta, si mai ales la varsta lor, dar altfel cum se invata independenti?

raceala sa zicem ca a trecut in mare, dar muci tot are, cred ca izvorasc de undeva... cu toate siroapele si picaturile, tot curg... acum am luat-o si eu, dar era cam inevitabil...

Mergi la inceput

de dimin bineinteles ca iara s-a lasat cu plansete! din partea SOACREI!!! nu au protestat mai deloc cand i-am imbracat si i-am urcat in masina. nici cand au coborat in fata gradinitei. dar acolo soacra nu s-a putut abtine si a dat cu bazait cand a inceput fetita sa planga ca vrea acasa cu ea, ca nu vrea sa ramana la camin. si normal a inceput si rares sa planga... si uite asa...

Mergi la inceput