In campu' muncii, dupa 2 ani de stat cu bebe
Raspunsuri - Pagina 3
magghyc spune:
Andira,
Sper la tine sa fie asa.
La mine nu a fost. Au angajat om nou pe proiect meu cu contract normal - pe perioada nedeterminata. Asa e obiceiul, gandirea fiind ca un proiectul de care te ocupi trebuie sa continue. Evident, firma isi va proteja tot timpul propriile interese.
Eu nu am avut pretentia sa ma intorc pe vechiul meu proiect. Stiam ca o iau de la capat pe un proiect nou, nu ma asteptam insa la atitudine ostila. Sunt de multi ani in firma, si m-a prins si 11 noaptea in birou, chiar cand eram gravida si aveam de la Tutunaru hartie ca nu am voie sa lucrez mai mult de 6 ore.
Brusc ma simt in echipa adversa.Si ma deranjeaza mentalitatea asta, care asimileaza expresiei "ai stat acasa" intelesul de "nu ai facut nimic".
In fine, acum m-am mai calmat , sunt convinsa ca o sa aud multe lunile astea si ca o sa vad priviri ironice si malitioase ori de cate ori o sa deschid gura.
Culmea e ca venisem la job hotarata sa ma implic, imi asumasem chiar ca o perioada voi sta mai mult pe acolo, ca sa ma updatez. Mi s-a luat, obiectivul meu actual e sa imi fac treaba cat de bine posibil si la 5 jumate sa ..cum se spunea? sa rup usa.
Daca jobul ma forteaza sa aleg intre el si copii, imi pare rau, dar cu toate criza, aleg copiii. Inca sper intr-o varianta de echilibru, desi cred ca singura viabila e sa fii independent si/sau sa lucrezi de acasa.
Succes tuturor!
corap spune:
he... eu m-am intors dupa 3 ani si 4 luni. intr-adevar, salariul era de acu' hat, dar l-au mai updatat pe parcurs. dar eu le-am spus de cand am plecat ca planul meu e sa fac 2 copii si sa ma astepte peste cativa ani.
Chestiunea cea mai stranie e ca atunci cand am stat acasa cu copiii imi gaseam timp sa mai citesc cate ceva (profesional), eram mult mai updatata decat acum, cand nu mai am niciun chef.
Plafonarea e asa, o vorba-n vant.
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
Burtocika spune:
Citat: |
Nu prea se pune asa problema. Omul angajat in locul celei plecate in CIC stie din capul locului de ce si in locul cui a venit. Erau (cel putin cam pana acum 1 an) destule locuri de munca pe perioada determinata de 1 an, iar la interviu ti se spunea clar ca tii locul cuiva plecat in CIC. Cu posibilitatea (sau nu) a prelungirii contractului. Angajatorul are posibilitatea legal sa te angajeze pe perioada determinata, pe diverse motive. Unul ar fi asta, ca tii locul cuiva plecat in crestere copil. In momentul in care motivul pentru care ai fost angajat pe perioada determinata nu mai exista (se reintoarce persoana respectiva) angajatorul e obligat fie sa iti faca contract pe nedeterminata, fie sa termine contractul. In oricare din variante, e optiunea fiecaruia sa accepte sau nu un astfel de contract. Deci e constient ca dupa 1 an e posibil sa fie nevoit sa caute alt job. Cum e si dreptul meu, al celei care ma intorc la munca, sa beneficiez de aceleasi drepturi contractuale ca si inainte. |
Da, ai dreptate, DACA angajatorul i-a spus ca e pe perioada determinata. Depinde de conditiile in care a fost angajata persoana respectiva. Dar daca astepti performanta de la un angajat, nu prea iti vine sa-i spui ca il vrei doar pe perioada determinata ... Si pe urma poate ca omul chiar e bun ... Repet, depinde cum a fost facuta angajarea, dar eu nu prea cred ca i s-a spus de la inceput ca e doar pt 1 an sau 2.
Magghyc - atitudinea pe care o vei avea sa stii ca va determina si felul in care vei fi privita. Pana la urma este alegerea ta, si evident ca familia primeaza, dar daca te pregatesti ca la 5 jumate sa "rupi usa", sa nu te astepti sa fii "repusa in drepturi" ! Ba dimpotriva, nu vei face decat sa confirmi parerea lor ca "stai degeaba" si nu-ti mai place munca ... E trist, dar din pacate asta e societatea in care traim.
Ce vreau eu sa spun este sa nu-ti tai toate puntile la actualul serviciu pana nu-ti gasesti altceva mai bun (sau macar la fel) in alta parte.
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
andira spune:
citat din mesajul lui Burtocika Da, ai dreptate, DACA angajatorul i-a spus ca e pe perioada determinata. Depinde de conditiile in care a fost angajata persoana respectiva. Dar daca astepti performanta de la un angajat, nu prea iti vine sa-i spui ca il vrei doar pe perioada determinata ... Si pe urma poate ca omul chiar e bun ... Repet, depinde cum a fost facuta angajarea, dar eu nu prea cred ca i s-a spus de la inceput ca e doar pt 1 an sau 2. |
Pai, cum sa nu-i spui daca asa e contractul?? Se specifica din start "contract pe perioada determinata". Am impresia ca e mentionat chiar in primul paragraf.
Iar daca omul e intr-adevar bun, pai ca angajator gasesti n modalitati de a-l tine si dupa aceea (il muti pe alta pozitie, creezi un job pt el etc).
Nu ai cum sa nu-i spui, pentru ca altfel apoi nu ai cum sa-l dai afara (daca e pe nedeterminata).
La contractele pe perioada nedeterminata modalitatea de a zbura un om e cu totul alta, decat sa-i spui pur si simplu "ti s-a incheiat perioada de 1 an".
Cred ca vorbim de lucruri nitel diferite.
andira spune:
citat din mesajul lui corap Chestiunea cea mai stranie e ca atunci cand am stat acasa cu copiii imi gaseam timp sa mai citesc cate ceva (profesional), eram mult mai updatata decat acum, cand nu mai am niciun chef. Plafonarea e asa, o vorba-n vant. |
Perfect de acord cu tine!
Si eu vreau ca acum cat stau acasa sa ma apuc sa invat, sa imi iau 2 certificari, pentru ca atunci cand o sa ma intorc sa-mi caut altceva. La fel, salariul pe care il am acum va fi cu mult depasit, peste 2 ani.
cleo78 spune:
hai sa pove din experienta mea.
IO sunt fosta workoholica, din aia cu 12 noaptea si weekenduri la munca. In timpul sarcinii, randament mic - oarecum constienta de limitele scazute ale mele. Cat am stat casa, shefiii m-au intrebat periodic cand ma intorc..ca e nevoie, etc. Intradevar, aflu ca au angajat 2 oameni in locul meu si amandoi au plecat. Ma intorc mai devreme de 2 ani, dar din pacate nu mai era aceeasi echipa si atmosfera, salariul acelasi, fiind criza, de munca mai mult.... din pacate eu nu mai eram dispusa sa stau pana la 12 noaptea. Ba chiar cu tupeu, ma ridicam dupa 9-10 ore de munca si plecam. Mi s-a insinuat, mi s-a spus direct, io am zis ca nu e vina mea ca am primit task la ora 16:00 si la prima instabilitate in firma am pus cv-uri.
Acum am alt job. La 18, plec - asta am si zis la interviu, ca la 19 maxim tre sa iau cupilu de la gradi, si m-au 'acceptat' asa, cu buba asta.
Am avut nevoie de acea revenire in vechiul job. De ce? eu nu am incredere in mine... faptul ca am lucrat, ca m-am simtit utila si ca nu am uitat tot (desi am uitat 90%, astazi am mai trecut print-o tristete, cand vazui cat uitai, fatza de un coleg...).
In concediul de maternitate, am avut 3 interviuri. Unul - am intrat in shoc - nu imi aduceam aminte nimic. EI, si dupa primele 2 raspunsuri NU STIU, am inchis gura si m-am blocat si plans...
Al 2lea interviu: m-am pregatit, am stiut f. bine, au zis ca is cea mai buna candidata si cu cea ami buna experientza, si ca imi fac in 2 zile o oferta, apoi io am zis ca sunt in conceediu de maternitate.... (MARE GRESEALA), primesc oferta, o accept, si apoi imi zic ca de fapt nu ma mai vor.
Al 3lea interviu, m-au sunat un fost angajator; m-am dus f. senina, convinsa ca la aia nu mai vreau sa lucrez, si am facut AS testul (din punctul meu de vedere), ba mai mult, am venit cu conta exemple, cu intrebari... la final zicand ca eu nu am pus la ei CV, si ca ei m-au chemat si ca eram in concediu asa ca am venit de la shooping la ei
Dar, mentionez... eu nu am incredere in mine....
Bun, ce legatura are cu maghyc.
DIn ce ai mai zis, shefa e de 2lei. O fi buna profesional, dar ca manager si ca buna crestere nimic. Ba as spune ca e invidioasa
Ce as face in locul tau: ma intorc la munca, si invatz, si mucnesc FARA ore suplimentare, ca nu esti platita cat ceilalti, iei acasa si inveti/sa termini taskul, dar numai sa nu recunosti in fata lor ca esti depasita, mananci cartea pe piine 1-2-3 luni, trece perioada de concedii si dai cv-uri SI NU SPUI LA INTERVIURI ca ai fo in concediu de maternitate.
Cand vezi cum e piatza de joburi, ii pui problema in fatza shefei:
"am salariu < decat colegii mei. Desi am avut o pauza de 2 ani, SUnt mai buna decat colegii care stau si peste program, re analizati salariul si pozitia mea ca job"
P.S. la teorie sutn buna, in practica m-as kk pe mine si as plange in pumni de frustrare.
Succes in a imbina cariera cu familia. Vei reusi!, am incredere in tine
ralcat spune:
Esti mama. Ai copil. Nu inseamna ca te-ai prostit, nu inseamna ca nu mai ai creier sau ca ai uitat sa-l folosesti.
Inseamna ca poti organiza si mai eficient ce organizai intainte, pentru ca experienta de mama te-a mai invatat niste trucuri in ale eficientei.
Inseamna ca nu vei mai accepta sa fii sclavul firmei, ca nu firma te ia de gat sa-ti spuna "te iubesc mami pana la luna si inapoi" si nici firma nu ti-o aduce un ceai peste 20 ani ... ci copilu.
Si daca nu te-ar primi, nici o problema exista tribunale pentru astfel de abordari ... nu te lasa intimidata.
Programul LEGAL de munca e de 8 ore, stiu ca toti acceptam mai multe, dar pentru ca le acceptam nu pentru ca ne sunt impuse, e o diferenta.
Si pentru cultura lor generala, daca am sta toti la munca si n-am face nici unii copii de unde ar mai avea ei mana de lucru si clienti peste 20 ani?
Succes mult si nu tel asa calcata in picioare
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu
nicopuscasu spune:
Mda, si eu de acord cu voi: si eu cat am stat acasa( 4 ani )am terminat 4 ani la zi de UMF Carol Davila/ Sectia Moase, si nu m-am ramolit chiar deloc...deci, exclus ramolirea, ba acum am niste simturi si mai dezvoltate...pe mai multe planuri:-).
Pe mine ma seaca salariul ramas in urma cu 4 ani, chiar nu se reactualizeaza daca am stat acasa 4 ani si acu e an de criza? E ilogic....
Sabina spune:
ce face madam asta e intimidare.
nu vad ce se mai poate discuta...vezi-ti de treaba si rupe usa cand trebuie, si oricum, in cateva saptamani te pui la punct cu toate.
Nu uita ca daca ai o atitudine umila tot pe tine te calca in picioare.
ce ma enerveaza genul asta de scorpii.
Tu esti in legalitate si ea nu, nu uita sa ii reamintesti asta.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Burtocika spune:
Andira - referitor la contractul pe durata determinata / nedeterminata, cred ca vorbim despre acelasi lucru. Tu n-ai intalnit niciodata situatia ca un angajator sa angajeze pe cineva pe durata nedeterminata, avand de fapt nevoie de cineva pe o perioada mai mult sau mai putin determinata ? Dupa ce isi face treaba, ce crezi tu ca il impiedica pe angajator sa gaseasca un motiv legal pentru a desface contractul de munca ?
Oricum, din cate am inteles de la Magghyc, "Au angajat om nou pe proiect meu cu contract normal - pe perioada nedeterminata" , deci discutia e inutila.
Ralcat, Sabina, teoretic, asa e cum spuneti voi. Practic, nu uitati ca (noi) traim in Romania, iar fetei i s-a pus cumva in vedere ca postul ei a fost deja ocupat si ca o primesc din mila (scuze daca n-am inteles ideea). Deci, daca vine acum cu pretentii (legitime, nu ma intelegeti gresit), cred ca foarte rapid i se va pune in vedere sa-si caute de lucru in alta parte.
Cum vad eu lucrurile ai doar 2 optiuni:
- ori incerci sa te reafirmi la fostul / actualul loc de munca, inghitind niste lucrui care nu-ti plac
- ori iti cauti altceva, dar parerea mea e ca nu iti vei gasi prea usor daca vei spune ca ai fost 2 ani in CIC; deci te intorci la optiunea 1, macar temporar.
Cam ce ti-a sugerat si Cleo78.
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele