In campu' muncii, dupa 2 ani de stat cu bebe

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marutzu spune:

off topic niko tu te ai intors intr un cuib de viespi...la mine a fo la fel k inaite nu am nici o colega noua si kiar sunt pe tura cu aceeasi colega cu care am lucrat 3 ani...la fel, nimik skimbat...sefa e noua nu o cunosc nu ma cunoaste salariul mi s a reactualizat in urma unui examen. si imi pare rau ca nu am apukt sa ne vdm eu sunt vineri de zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicopuscasu spune:

Examen??????????
Ce examen??? Spune-mi si mie te rog....cand l-ai dat si cu cine? Si ce inseamna "reactualizat" cat ai adica?
Eu intreb din aprilie pe toata lumea si toti dau din umeri....habar nu au de exemen...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Nico,
vezi ce bun e forumu asta cateodata...

Mergi la inceput

mai dar tu nu apartii de blocul operator? de sefa carmen din ortopedie? cik o sa ne reactualizeze nu stiu ce inseamna asta o sa iti spun in august ca deocamdata eu la doamna elena la personal figurez inca in postnatal ca a uitat sa ma treaca la "venite" cik...dar daca nu vine d na elena pana la sf lunii eu nu iau salariu pt ca desi sunt trecuta pe grafic in calculator nu figurez. deci vb dupa 15 august ca nici viki nici dorotea nu stiu ce sa sp

Mergi la inceput

si tot off topic. scuze.mie imi zisese o fata de pe a4 ca s ar fi dat examen kiar in aprilie parca pt ca si ea tot asa vrea sa dea pt reactualizare, ma mir cum de nu stii si kiar m ai bagat in ceata , noi am dat cu sefa si urma sa dam si pe cel cu comisia aia la care vine si dom director dar nu am intrebat cand pt ca mi au spus ca in 3 luni de cand reincepem....dar acum kiar nu stiu ce sa mai cred...nu am mai auzit asa ceva la mine toate care au reinceput au dat intai cu sefa si apoi cu comisia mare.o sa vad si eu dupa 15 august ce se intampla. si daca tu ai 9mil acu ca scade cu 25% cat naiba o sa mai iei? si m am gandit ca daca s a dat in aprilie s o mai da si in septembrie ca se da examen cand se strang mai multe fete . asa a fo cel putin pana acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Magghyc in mod sigur nu au deschis acum "un post" pentru ca sa te primeasca pentru ca postul tau nu a fost anulat cand ai intrat in CIC.Minte sefa.El exista si cel mult au angajat pe cineva provizoriu , atat timp cat postul tau este "blocat" .In mod normal se renunta la acel post provizoriu si se deblocheaza vechiul tau post.Dar cine stie ce miscari au facut ele la personal si acum vor sa te imbrobodeasca.E dreptul tau sa te intorci pe vechiul post fara nici un examen.Cu salariul insa nu poti impune prea multe pentru ca depinde de politica firmei.
Pe de alta parte,adevarul este ca afara din tara eu una nu am auzit de cineva ce sta pe bara 2 ani plini si nu se considera "ramas in urma". Majoritatea mamelor aleg in cunostinta de cauza: cu cat stau mai mult cu bebe, cu atat mai bine ii va fi lui dar stiu ca eu voi ramane pe loc profesional.Dar private cu 2 ani eu una rar aud.
Eu de exemplu am ales copilul.Sora-mea , munca.La 4 luni l-a dus la cresa si ea s-a intors la birou .Copilul are acum 4 ani si nu au nici o problema dar nici eu cu ai mei.Este vorba de alegere doar insa da, in campul muncii reintrata dupa doi ani daca firma chiar face ceva si nu freaca menta nu se poate sa nu ai anumite goluri.Bineinteles ca ele pot fi umplute(golurile) dar salariul merge.Asta-i legea insa trebuie sa te accepte macar 6 luni fara sa zica nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Apropo de programul de lucru.

In firma la care sunt eu acum circula acum cativa ani un banc, legat de nr de ore petrecut la birou. Respectiv:

"In birou, toti muncesc pe rupte, se sta peste program, pana pe la 9-10-11-12 seara. Numai ca de cateva zile, unul se ridica si pleaca la 8. Azi asa, maine asa, asta se tot ridica la 8, in timp ce ceilalti statea si munceau inca.
Dupa o saptamana il cheama partenerul in birou si-i spune: ""Ma Gigele, noi stam aici si muncim de ne rupem coatele, si tu la 8 pleci????""
La care vinovatul: ""Da sefu', da' eu sunt in concediu!!"

Cu statul acasa 2 ani ma abtin. Insa daca mi-ar face morala asta de care zice Magghyc, sincer as fi tentata sa o inregistrez si sa fac tam-tam pe unde pot.
Insa eu n-am stat acasa 2 ani pt ca erau cei 600 lei, sper acum sa imi iau revansa.

Eu, Irina (14.04.2005), Nati (04.06.2006) si Iris (28.03.2010)

Mergi la inceput

ma gandeam ca daca sefa are si ea copil e mai permisiva pt ca imi aduc aminte ca eu cand nu aveam bb nu le intelegeam pe cele care au si de multe ori cand ma rugau sa le fac cate o tura zikeam in gandul meu 'da ce nene a facut cu mine copilul? ete na m a gasit pe mine ca nu am copil si gata cik sunt disponibila" acum nu mai comentez nimik pt ca inteleg perfect si cat de greu a fo sa stau acasa cu copilutul 2 ani inainte ma gandeam ca ce naiba faci cand stai acasa cu cel mik ca e o placere ca ce poate sa ceara un bb asa de mik, acum m am skimbat, nu mai gandesc deloc asa...si credeam ca daca sefa are si ea copil poate sa o inteleaga pe magghyc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Din pacate n-ai ce face, asta e mentalitatea ... in principal la privat, dar sa stii ca nici la stat nu e mai bine.

Eu cand m-am intors (dupa 2 ani, ca lucrez la stat si n-am vazut nici un motiv sa revin mai devreme) nu ma plafonasem, pt ca in domeniul meu nu se schimbasera foarte multe. Dar exista domenii in care daca faci 2-3 luni pauza deja esti depasit de evenimente si ai mult de recuperat. Eu cand am plecat eram om de baza in serviciul meu, faceam de toate si bine; in 2 ani au fost angajate vreo 3-4 persoane care "sa-mi tina locul" si care faceau ce faceam si eu, doar ca mai prost (de-aia era nevoie de asa multe). Cand am venit, vroiau sa ma invete ele pe mine ce si cum Bineinteles ca s-au simtit amenintate ca le iau locul, noroc ca la stat nu e chiar asa mare pericolul de a fi dat afara. Si a trebuit sa ma "reafirm" in fata noilor sefi (ca cei vechi se pensionasera sau se schimbasera).

Fiecare caz se judeca in felul lui. O sa-ti fie greu, in primul rand din punct de vedere profesional, pana-ti gasesti locul si te pui la punct cu toate, apoi personal, pana te obisnuiesti cu despartirea de bebe si cu integrarea intre colegi.

Ce te-as sfatui eu: sa te porti normal, sa nu le dai de inteles noilor colegi ca vrei sa le iei locul, mesajul pe care vrei sa-l transmiti este ca "e destul de lucru pentru toti". Practic va trebui sa te reafirmi in fata sefei, s-o convingi ca nu te-ai plafonat, ca esti inca "pe val". Nu poti reveni dupa 2 ani (care, sa fim realisti, este o perioada foarte mare pt un privat, chit ca ai dreptul prin lege) si sa te astepti sa te primeasca cu bratele deschise ! Si cu omul pe care l-au angajat in locul tau ce sa faca ? Sa-l dea afara ? Daca ai fi tu in situatia lui ti-ar conveni ?

Dupa ce te reintegrezi si vezi cum stau lucrurile si in firma ta, si pe piata muncii, abia atunci zic eu ca poti sa incepi sa-ti cauti altceva de lucru ...

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Citat:
citat din mesajul lui Burtocika
Si cu omul pe care l-au angajat in locul tau ce sa faca ? Sa-l dea afara ? Daca ai fi tu in situatia lui ti-ar conveni ?

Nu prea se pune asa problema. Omul angajat in locul celei plecate in CIC stie din capul locului de ce si in locul cui a venit. Erau (cel putin cam pana acum 1 an) destule locuri de munca pe perioada determinata de 1 an, iar la interviu ti se spunea clar ca tii locul cuiva plecat in CIC.
Cu posibilitatea (sau nu) a prelungirii contractului.
Angajatorul are posibilitatea legal sa te angajeze pe perioada determinata, pe diverse motive. Unul ar fi asta, ca tii locul cuiva plecat in crestere copil.
In momentul in care motivul pentru care ai fost angajat pe perioada determinata nu mai exista (se reintoarce persoana respectiva) angajatorul e obligat fie sa iti faca contract pe nedeterminata, fie sa termine contractul.
In oricare din variante, e optiunea fiecaruia sa accepte sau nu un astfel de contract. Deci e constient ca dupa 1 an e posibil sa fie nevoit sa caute alt job.
Cum e si dreptul meu, al celei care ma intorc la munca, sa beneficiez de aceleasi drepturi contractuale ca si inainte.

Mergi la inceput