FIV in Ungaria 112
Raspunsuri - Pagina 16
edennoa spune:
Buna tuturor,
am primit acum si eu analizele de trombofilie si e asa:
- mutatie V Leiden - negativ
- mutatie gena protrombina - negativ
- mutatie MTHFR 677 - negativ
- mutatie MTFHR 1298 - homozigot
- mutatie PAI1 4G/5G - heterozigot (risc trombotic)
Tratament am primit: aspenter 75 mg/zi a la long si ac folic 5mg/zi cu 3 luni inainte de sarcina si primele 4 luni de sarcina.
Ma ajutati cu o parere, ce inseamna, e okay? Oare mai are cineva asa pt ca am vazut ca multe fete trecute prin fiv au mutatii...
Multumesc.
melisa28 spune:
edennoa , pt ce ai facut analizele de trombofilie, ti-a spus vreun doctor sa le faci? se cer inainte de FIV ? sau ai avut probleme inainte ?
melisa28 spune:
Referitor la analizele tale din cate am citit si eu mutatia asta nu e bine cum ti-a iesit MTFHR 1298 - homozigot, iar cealalta ultima care in dreptul ei scrie ca e in stare heterozigota nu e chiar asa de gravn cum, ti-a iesit , inseamna ca esti doar purtatoare de mutatia asta. De ce nu suni la cabinet sa intrebi doctorul sa te lamureasca ...e cel mai bine asa...pup.
edennoa spune:
am facut analizele astea pt ca avem infertilitate inexplicabila si tot cautam o potentiala cauza; in plus, bunica din partea mamei avea varice si m-am gindit ca sa nu fie ceva gena
o sa merg si la interpretare, dar ma gindeam ca am tot vazut ca fetele au diverse si poate sunt la fel ca mine mutante
speranta2008 spune:
Buna
De fiecare data cand intru, trag cu ochiu la voi. .
Sami - bine te-ai reintors! Dar ai stat nu gluma!!!
Laura - cu asa tratament, sigur va fii BB! . Daca imi permiti, sa stii ca sportul ajuta foarte mult organismul. In mai, eu am alergat in parc, usor fara sa fac efort.
Pogonici - sa fie cu ochisori!
Noilor venite - bine ati venit si sa nu stati mult!
Tami - ce creste BB! Nu imi vine sa cred ca au trecut atatea saptamani. Sarcina usoara si bb sanatos!
"Ceea ce este imposibil pentru om, este posibil pentru Dumnezeu" +10
(Matei19:26)
tamaryllis spune:
Speranta, acest motto ti se potriveste perfect!
Si mie mi se pare ca a trecut f. repede timpul!
Edenoa, PAI heterozigot nu prea e bagat in seama. Daca era homozigot era luat in considerare in stabilirea tratamentului.
Pt mthfr homozigot ai tratamentul dat, respectiv aspenter si ac folic. Daca faci fiv, lucrurile ar putea sa se schimbe, in sensul ca hematologul ar putea recomanda heparina.
Ai mai putea sa faci homocisteina, sa vezi cat de grav e afectat organismul de mthfr si in functie de rezultat sa stabilesti perioada buna pt fertilizare. Ma refer la faptul ca daca homocisteina va avea o valoare mare, atunci ar fi indicat sa rezolvi problema asta inainte de fiv.
Sarcini pierdute ai?
18+
incepand cu anul 2010 voi fi fericita de copilas sanatos!
MTHFR C677T heterozigot, proteina S 51%, PAI 4G/5G heterozigot
Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.
fc_anca spune:
gagici unguroaice, daca are vreuna din voi nevoie de suprefact, mai am o sticluta neinceputa, tinuta la frigider de cand am venit din ungaria. pe drum nu am avut frigider, insa am mers cu aerul conditionat la 20 de grade. deci e ok, nu a fost expusa la caldura.
Eu incepusem tratamentul cu suprefact, urmand sa plec pe 19 la PK, insa am facut ceva, nu stiu, sunt mai multe variante - fie alergie, fie o infectie a glandelor sudoripare si m-am trezit cu niste chisturi. drept urmare, am oprit tratamentul, iar PK a spus ca luna viitoare mergem direct pe gonal cu protocolul scurt, fara suprefact.
Daca cumva ii este vreuneia dintre voi utila, o donez. dati-mi va rog PM, vad mai repede, pe forum de cateva luni incoace intru destul de rar din lipsa de timp.
pupici!
Anca
edennoa spune:
multumesc tamarillys
nu am nici o sarcina, doar inseminari incercate fara succes (fara stimulare, pe ciclu natural)
adipapazi spune:
poppy, asa e, voia buna e f importanta! dar asa m-am dus si eu la fiv 1, demoralizata complet, mai eram si fara sotz pana la punctie. era dembrie,beculetze, lume romantica alergand disperata dupa cadouri, air fivul meu mergea prost si eu plangeam pe strazi. asa ca am invatat atunci ca lucrurile se intampla cand vre DD.asa ca lasa tristetea si baga acolo injectii si voie buna. plus vin.
sami, bun venit acasa!
mami, pupicei
noi am fost azi la eco de 23 sapt si suntem bine, avem 540 de grame, copiii se mangaiau si baietzelul se juca cu putza, a fost disttractiv!
o la toate!
Adi +22 cu si