Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (8)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Seara buna,

azi am luat si eu banii, trusoul il mai asteptam.

Legat de BG eu ple cu fetele pe 3 si stu 15 zile, maine sper sa le fac pasaport. Copiii ies numai pe baza de pasaport din tara, altfel va intoarce de la granita.

Muscata ajuta f mult in furunculoza. Eu mi-am rezolvat furuncule f urate cu ea. Am avut unul langa coloana, nu mai trecea deloc, imi facea crater, nu m-am dus sa ma taie nici moarta, mi-am pus frunza de muscata in 3 zile m-a rezolvat. Mi-a vandut o tanti pontul. Vero s-ar putea ca dr sa nu iti dea voie sa pui muscata, de regula sunt anti aceste remedii. Bafta.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui corinasmile

Citat:
citat din mesajul lui ck_29

tigruta, ca sa pleci cu copilul din tara, l-ati trecut in pasaport? sau ai idee daca trebuie?

si noi vrem sa plecam cu fata in septembrie..ateva zile in bulgaria; fata va avea 3 luni atunci

mie nu mi se pare prea devreme..ca in sept nu va mai fo asa de cald..si o cura de aer sarata..aerosoli etc...ii va prinde foarte bine

fericita mamica de bebita Teodora 15.06.2010

Nu se mai trece copilul in pasaportul parintilor, ci se face pasaport separat. Noi ieri l-am ridicat deja pe al Mariei, i-au facut si poza.. e tare haioasa
Dar nu cred ca ai nevoie pentru Bulgaria.

Corina, mami de Maria (14.06.2010)

ptr Bulgaria este nevoie de pasaport. ALtfel va intoarce de la granita.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui corinasmile

Citat:
citat din mesajul lui tigruta

trebuie pasaport pt bulgaria..vrem sa mergem sa-i facem..
corina cat a durat pana l-ai scos?

Elena mami fericita de Luca

10 zile lucratoare.

Later edit: pasaportul electronic pt copil e valabil 3 ani. Taxele (vreo 270 lei, parca) trebuie platite la CEC, cu chitanta pe numele copilului, deci mergeti cu certificatul de nastere la CEC.
La depunere trebuie sa fie ambii parinti si copilul (sau un parinte si copilul + imputernicire notariala de la celalalt parinte), cu certificatul de nastere copil , buletinele parintilor si chitantele de la CEC (mai bine sa aveti si copii dupa actele de indentitate, just in case). Acolo se completeaza o cerere, semnata de ambii parinti si se face poza.
La ridicare poate merge un singur parinte, cu buletinul sau si certificatul de nastere al copilului.
Toata treaba se face la sectia de pasapoarte de pe str. Nicolae Iorga, la ghiseele speciale pt copii (chiar si asa, am stat aproape 2 ore la coada..)
Spor!

Corina, mami de Maria (14.06.2010)

se poate face pasaport pe un an in regim de urgenta, costa 2 milioane si vi-l da in 2 ore.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Onana

Salutare pe la amiaza!

Uff, ne topim cu caldurile astea..Ca intreba si Crissy cum facem, noi iesim pana la 11 max, dar numai la umbra si-n carut, oricum e ff cald. Pana seara stam in casa, la aer, dar tot e greu..

Artu, apropo de bazin, am zis ca tot e bine pt Tudor sa se obisnuiasca cu apa, sa nu ajunga ca Matei care daca-i intra veo picatura in ochi, tipa ca din gura de sarpe sa nu-i bag apa-n gura Dar apropo de ce ziceai tu cu bazinul mare, am vrut sa-l duc si pe Matei la bazin, aici intra si adulti insa ce-i distractiv e ca se cer o multime de analize, ceea ce mi s-a parut ff ok, insa cand am intrebat cum sa facem sa luam doar o sedinta sa vedem daca-i place mi-a zis ca pt o sedinta nu-s necesare analize, desi intru si eu cu el. Asta nu mi s-a mai parut ok, inseamna ca poate intra oricine O DATA fara analize, dar e suficient sa poti lua te miri ce din bazin, asa ca sa dau si atatia bani si sa nici nu fie stricti la capitolul igiena parca nu ne avantajeaza. Mai cautam..Si apropo:
La multe lunite sanatoase si fericite pt Sabina, Ekaterina si Iusina, care s-au facut fete mari.

Theo, mai povesteste-ne de voi. Cum mai e bebe Stelios?

Maribell, wellcome back! Te asteptam si pe tine sa ne mai povestesti de voi!

Ale, fug si eu acusica sa votez

Eu am alta problema: Tudor nu se intoarce inca pe-o parte, si nici de pe burta pe spate sau invers. Stiu ca e asa, mai greoi ca doar are vreo 8 kile jumate, insa parca ar fi trebuit sa reuseasca deja, nu?

Fug un pic ca tipa si ma-ntorc.

Sorana
Matei (21.02.2008) si Tudor (24.04.2010)

multumim de urari. Ieri am facut si noi in sfarsit BCG-ul dupa lungi si sculare lupte cu Euroclinic am reusit.

Ale mele se intorc doar pe o parte, pe burtica nu vor nici cum. Ekaterina mai incearca si se enerveaza ca nu ii iese, Iusti nici nu isi bate capul, in schimb moata are alte idei, isi scoate ambele picioare din carut si se arcuieste din spate, pe semne ca vrea sa incerce aruncatul in cap

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ioana1234

am votat si eu

Stiti cumva cum se numesc vaccinurile de la stat? caci mie mi-a zis asistenta azi la telefon ca e vorba despre :Petraxim, e no name, caci pe net am gasit numai in rusa sau alta limba. Eu sunt intr-o dilema, nu stiu ce vaccin sa aleg. Cele care ati ales infanrix sau pentaxim, la sfatul unui pediatru puteti sa imi spuneti si mie motivele? Eu la petrosani am numai doctori comunisti, dr mea mi-a spus ca nu este vaccin care sa contina si hep b, si sa ma duc sa-l fac la ea pana vine celalalt.

Maine m-as muta intr-un oras mai mare, si sistemul medical e un motiv puternic pt mine.

Va

de la stat iti da Pentaxim si inca unul separat ptr hepatita. Cel care le contine pe mandoua se numeste Infarix Hexa si costa, se gaseste in reteaua Helpnet sau Sensi blu.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Onana

Ioana, am auzit ca acum Pentaxim este in schema gratuita, si este ff ok. Noi am facut Infanrix, la recomandarea pediatrului, insa stiu ca si Pentaxim de la Pasteur e ok. Despre motive, ar fi ff mult de spus, gasesti multe info pe net, noi am mers pe mana pediatrului.

Despre antitermice la vaccin si pe noi la Matei ne-a pus pediatra sa-i bagam preventiv supozitor cu paracetamol, sa nu faca febra, am schimbat dr si acum cel de care-s multumita mi-a zis ca nu e cazul sa dam medicamente preventiv, ci doar daca face febra mare ca urmare a vaccinului, ceea ce nu s-a intamplat deci nu i-am dat nimic! Si mi se pare mai corect asa.

Eu vreau sa fug cu amandoi baietii la munte saptamana viitoare pe la sfarsit, poate joi sau vineri, dupa ce termina Tudor sedintele de "inot" . La Breaza sau la Tesila, racoare si aer curat sa fie!

Off topic: de duminica de cand m-am intors de la mare sunt la dieta (ca nu se mai poate!), iar acum am gasit pe net un club in apropierea casei unde poti face aqua gym, ca au si piscina, dar si aerobica, fitness, etc si merg acum sa vad ce si cum, vreau sa combin dieta cu miscare, sunt mai hotarata ca niciodata sa arat cum aratam odata, inainte de a-i avea pe cei 2 nazdravani.

Si as vrea sa schimb si parcul in care ne plimbam, in 23 sunt prea multe tentatii pt Matei, sta numai la masinute, saltele, gonflabile, si cheltuim mult, asa ca e cazul sa ne oprim. Plus ca IOR-ul e mai mare si mai frumos, doar ca ne e un pic mai departe.
Si mi-ar placea sa ne vedem acolo cu Laurita, Vivela si alte fete care isi fac plimbarea pe-aici, poate saptamana viitoare reusim, pana plecam la munte.

Fug acum si incerc sa revin mai pe seara.

fetele si o zi frumoasa!

Sorana
Matei (21.02.2008) si Tudor (24.04.2010)

eu mi-am cumparat placa Wii Fitness Plus, e super inventie, deja am dat jos 4 kg, in plus nu mai dau bani pe sala. Am gasit la debo.ro cu 380 lei. Sunt f happy. Mai rau ca ma bat cu Alex pe ea si eu stau mai mult noaptea. Merita mai mult investitia decat sala.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui R.Cata

Nu as da nimic inainte de vaccin. Nici macar dupa, daca nu are febra.
Sorana nici Miruna nu se intoarce de pe spate pe burtica sau invers. Dar nici nu o fortez. cd va stii ea cum sa faca sau cd va vrea. o las sa evolueze in ritmul ei.
Intrebare pentru fetele care si-au botezat floricelele: am auzit ca timp de un an de zile dupa botez nasa trebuie sa duca micul crestin la biserica la impartasit. Voi stiti de asa ceva? Este ceva religios sau "babisme"?

www.mirunailinca.blogspot.com/" target="_blank">Miruna-Ilinca 28.04.2010

e prima oara cand aud asta. MUltumim pentru urari.

Nici eu nu dau nimic preventiv copiilor. Le dau doar daca fac febra.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui veronicach

A SPART!!!!!!!!!!!!!!

mamica fericita de cuminte Matei Sebastian
10.05.2010

bravo. insista cu muscata sa curete tot puroiul. curata cu rivanol si schimba muscata la 2 ore maxim. stoarce sa iasa capul. hai ca o sa fie bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Vero ce bineee, ce bineee!!! vindecare completa cat de repede.

...noi bine sanatosi
Stiu ca noi suntem printre cei mai mici si posibil ca voi deja sa fi uitat, dar:
- mai sunt copilasi carora le tremura barbita/piciorusele?
- mai e vreun copilas caruia sa ii curga ochiul/ochii?

noi astea le mai avem...sper sa treaca in timp.

Seara linistita floricelelor!

mama lu' Rares (23.03.2007) & Horia (21.06.2010)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui roxanici

Vero ce bineee, ce bineee!!! vindecare completa cat de repede.

...noi bine sanatosi
Stiu ca noi suntem printre cei mai mici si posibil ca voi deja sa fi uitat, dar:
- mai sunt copilasi carora le tremura barbita/piciorusele?
- mai e vreun copilas caruia sa ii curga ochiul/ochii?

noi astea le mai avem...sper sa treaca in timp.

Seara linistita floricelelor!

mama lu' Rares (23.03.2007) & Horia (21.06.2010)

da noua ne mai curg okisorii. de 2 ori le-am luat analize si e sterila. le curat cu oftamezon N si e mult mai bine. De tremurat mai tremuram si noi uneori, dar pediatra ne-a trimis la analize, nivelul de calciu a iesit ok, asa ca nu ne-a dat suplimente. Calciul in exces se poate depune pe rinichi.

Mergi la inceput