Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (83)
Raspunsuri - Pagina 7
Lidia_P spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lore76 fete, e vreuna dintre voi care e fumatoare ca eu sunt si nu ma pot lasa Lore 20 + & |
si eu am fost o fumatoare inraita....adica timp de 10 ani aprox 1 pachet pe zi....in week-end chiar mai mult....am reusit abia in luna a 3 sa ma las de fumat.....adica de cand am aflat ca sunt gravi am scazut brusc la 6 tigari pe zi apoi in fiecare sap mai scadeam cate o tigare...
trebuie sa recunosc ca de cand m-am lasat am mai fumat in jur de 3-4 tigari dar le-am fumat pt ca eram prea nervoasa si trebuia sa ma calmez....
un atu al meu pot sa spun ca de cand sunt gravi am baut doar o cescuta de cafea si atunci pt ca imi era pofta in rest doar apa si mult lapte....recunosc ca uneori si un pahar de Pepsi pt ca sunt dupa el (nu stiu de ce pt ca inainte de sarcina nici nu puneam gura pe Pepsi sau Cola)
fetelor as veni si eu la intalnire cu voi maine seara dar imi este rusine sa apar pe acolo.....voi sunteti toate slabute si frumoase iar eu sunt cat muntele....ma mai gandesc si va zic maine daca ajung sau nu.....va pe toate
25+
alinushca spune:
Am vazut ca au fost cateva fete interesate de materialul despre evitarea epiziotomiei. Daca l-ati citit deja (si urmeaza sa nasteti in Bucuresti) trebuie sa mai adaug cu parere de rau mai ales pentru primipare, ca sunt foarte putini medici care accepta ideea de a nu face epiziotomie. De ce?
1) Toate interventiile medicale standard care se fac la spital pentru a grabi nasterea, impun epiziotomia (ati putut citi in studiu ce anume nu trebuie facut pentru a salva perineul iar la noi in spitale se fac toate)
Nasterea nici nu se concepe in ritmul ei natural in cele mai multe locuri, nu numai la noi in tara. Daca nu evoluezi in ritmul dorit de ei, incep interventiile care te duc tot mai aproape ori de epiziotomie ori de cezariana. Da, orice interventie poate deveni la final motiv de cezariana.
2) Daca sa zicem ca nu s-ar itnerveni medical pentru grabirea nasterii, tot ar fi nevoie in general de mai mult timp pentru expulzie, de mai multa rabdare din partea moaselor (care in general sunt si asa foarte ocupate sau obosite), ceea ce ar fi iar greu de negociat. Stiu fete care au fost lasate sa nasca complet natural dar care nu au fost indrumate de moase in asa fel incat sa se mai si odihneasca si sa isi traga sufletul iar la finalul finalului nu au mai avut ele nici o putere (iar scrie in studiu despre cand se poate odihni mama) si au acceptat epiziotomia.
3) Daca vreti sa discutati problema epiziotomiei cu doctorii vostri, faceti-o cat mai diplomat posibil. Culmea e ca desi poate nu o arata inainte de evenimentul propriu-zis, multi sunt realmente deranjati de asa o cerere din partea mamei. Chiar zilele trecute mi-a povestit cineva dintr-un spital Bucurestean cum dr s-a suparat pe o gravida prea informata si care stia bine ce vroia si i-a "scapat" ceva mai multa oxitocina decat putea duce, copilul a intrat automat in suferinta si i-au facut cezariana "de urgenta". Nu e deloc o gluma din pacate.
Sper ca nu v-am plictisit.
Mami de (28.10.2008) si bb2 25+
Joy21 spune:
'Neata! Daca va vedeti astazi pe la 19, venim si noi. Vineri cred ca fugim de caldura pe la munte. Ne putem vedea si luni, daca nu e tarziu pt Doura.
S-aveti o zi racoroasa!
Victoria, mami de Anna Sofia, 24+ cu inimioara
David Lloyd George
ratusca83 spune:
Ingrediente:2 kg dovlecei, 2 morcovi, 2 cepe, faina, 4 oua, 1 legatura patrunjel, usturoi, sare.
Dovleceii se curata de coaja si se dau prin robot sau razatoarea mare. Se sareaza si se lasa deoparte cam 20 minute.
Intre timp curatam restul legumelor, ceapa o taiem marunt, morcovul il dam prin razatoarea mica si incepem sa calim in putin ulei ceapa pana devine sticloasa. Apoi adaugam morcovul si amestecam cca 10 minute la foc mic.Curatam si usturoiul sa fie pregatit.
Dupa ce au trecut cele 20 minute, luam castronul cu dovlecei care au lasat destula apa si ne apucam sa ii strangem in mana pana cand raman uscati. Se trec in alt castron si adaugam celelalte ingrediente. se prajesc in ulei,dar eu vreau sa le fac la cuptor pe hartie de copt..incerc sa vedem daca imi ies.
23+ si ingeras in ceruri
danaint spune:
Doura, citisem ca tu te intorci acasa in septembrie, asa-i?
E ok cu zborul, ai vreo hartie speciala ceva pt avion? In cate saptamani o sa fii cand ai planificat zborul?
Dupa povestea trista a balantei, mi-a venit ideea: ce ar fi sa fac eco morfo de 32 sapt tot in Viena.... Zborul e mic, o ora si ceva, eu nu am avut probleme la niciun zbor in timpul sarcinii. As avea o siguranta mai mare ca s-a vazut totul ok... Ce ziceti?
s26
beatrice75 spune:
Cand am fost la Viena, mi-au zis sa vin la morfofetala acolo, doar daca in Bucuresti mi se mai spune vreo stupizenie(asa s-a exprimat), dar ca in principiu daca a fost ok la DT, nu as mai avea de ce sa-mi fac griji. Dar si eu ca orice gravidutza, mi-e putzin frica.Plus ca din cate am citit, exista malformatii care apar si in trim 3 de sarcina. In plus, nu cred ca cei de la aeroport iti vor mai da voie sa calatoresti dupa sapt 30.
25+
JoAnn spune:
citat din mesajul lui sugubina JoAnn tu de exemplu cand stai in picioare-iti simti asa burta mare ca atarna si ca e grea? Sau nu o simti deloc..? |
sugubina, cateodata chiar asa o simt, cand stau in picioare, mare si grea...si tot atunci ma ia si spatele...
dar nu tot timpul....cateodata ma simt asa...supla ...dar asta mai rar
allexxia_m spune:
Fetelor va invit in Craiova
la mine ploua acum, pana acum torential si acum asa mai slabut, dar este ok si temperatura tocmai buna de plimbare
am iesit eu putin inainte sa se puna ploaia si acum stau cu geamurile deschise sa-mi intre si mie aer curat in casa
asa ca, hai toate la mine, ca este bine!
27+
alinushca spune:
citat din mesajul lui danaint Dupa povestea trista a balantei, mi-a venit ideea: ce ar fi sa fac eco morfo de 32 sapt tot in Viena.... Zborul e mic, o ora si ceva, eu nu am avut probleme la niciun zbor in timpul sarcinii. As avea o siguranta mai mare ca s-a vazut totul ok... Ce ziceti? s26 |
pai probabil ca la 32 de saptamani este prea tarziu pentru orice sa zicem ca s-ar mai putea depista, asa ca in principiu nu are rost.
Mami de (28.10.2008) si bb2 25+
JoAnn spune:
felicitari fetelor pt schimbarea semnaturilor ...nu enumar, ca sigur uit pe careva