Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (83)
Raspunsuri - Pagina 4
allexxia_m spune:
'Neata fetelor!
Revin si eu dupa atatea zile de absenta
ati fost foarte harnice la scris, ca intotdeauna
Ana_o sper din tot sufletul sa nu mai ai parte de asa stari si odata cu mutatul in casa noua sa ai parte DOAR de fericire si iubire!
Ma bucur mult pentru Doura ca a venit in tara dar imi pare atat de rau ca nu am sa va pot cunoaste personal desi intalniri vad ca se stabilesc iar . Asta e, este bine ca sunteti aici si putem vorbi despre orice, este de mare ajutor pentru noi!
26+
allexxia_m spune:
As avea si eu o intrebare?
Cam cate contractii nedureroase sunt normale pe zi?
eu am inceput sa am, nu la un interval regulat, dar oricum mai multe ca inainte si mai ales, cu deplasarile astea, ma gandesc sa nu fie o cauza.
Nu am facut eu eforturi prea mari, nu am mers pe jos prea mult dar am stat pe canapea si parca am avut mai multe contractii numai din cauza asta
Am luat nos-pa dar si acum ca am ajuns acasa tot am contractii pe zi si seara, culmea insa cand stau intinsa in pat linistita si nu stiu de ce le am tocmai cand stau linistita ?
26+
alinushca spune:
eliza_cri, nu am spus ca bautul a 2 litri de apa in sine este un mit. ci faptul ca in acesti 2 litri de apa nu intra si toata apa din alimentele pe care le consumam si din alte lucruri pe care le bem. numai intr-o felie de pepene roshu de exemplu e o tona de apa. sigur ca e bine in sarcina sa fii poate mai atenta. dar chiar si atunci setea e un indicator foarte bun. pentru ca intr-o zi de canicula, daca trebuie sa mergi pe strada, s-ar putea sa ai nevoie de mult mai mult de 2 litri pe zi ca sa te mentii hidratata. postarea mea a venit doar sa le incurajeze pe acele fete carora medicii le-au spus ca nu au nevoie de vitamine si se intrebau daca totusi sa mai ia.
Mami de (28.10.2008) si bb2 25+
JoAnn spune:
Citat: |
citat din mesajul lui allexxia_m , culmea insa cand stau intinsa in pat linistita si nu stiu de ce le am tocmai cand stau linistita ? 26+ |
si eu am contractii cand stau linistita, intinsa in pat...si eu chiar nu fac efort, sau sa stau mult in picioare...de ce apar??? nici eu nu stiu...
allexxia_m spune:
JoAnn explicatia pe care am primit-o eu a fost ca, in anumite limite, aceste contractii nedureroase ar fi normale, chiar si atunci cand stam linistite si nu facem nici un fel de efort, caci se pregateste uterul pentru nastere ...
Deci cateva astfel de contractii sunt normale, eu as vrea sa stiu insa cam cate sunt considerate normale, sau daca am zile in care sunt mai multe ce ar trebui sa fac, sau este normal sa creasca numarul contractiilor pe zi cu cat inaintam in sarcina, sau cand trebuie sa-mi fac griji si cand nu ....
Scuze daca par paranoia .... sunt la prima sarcina
26+
JoAnn spune:
allexia nu esti paranoia ci doar ingrijorata...
eu cand "simt" ca deja sunt f. multe(nu as putea sa zic un numar), iau un gynipral sau o jumatate ca sa nu ma molesesc...si ma lasa
beatrice75 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lore76 fete, e vreuna dintre voi care e fumatoare ca eu sunt si nu ma pot lasa Lore 20 + & |
Acum nu stiu daca se mai poate, dar incearca Champix(pastile). Eu nu am fumat niciodata, dar sotul meu, fumator inrait (si multi alti prieteni de-ai lui in aceiasi situatie) s-au lasat de fumat cu ajutorul acestor pastile. Sotzul a zis ca se lasa de fumat cu 6 luni inainte de a concepe bebeul si s-a tinut de cuvant.
25+
allexxia_m spune:
"Contractiile din timpul sarcinii sunt sporadice si rare, fara sa dureze mult timp (cateva secunde), sunt nedureroase si dispar repede daca te asezi, te intinzi sau daca mananci si te hidratezi. Spre finalul sarcinii, aceste contractii incep sa devina mai puternice, mai dese si uneori chiar usor dureroase. Pe masura ce bebe creste si capata mai multa forta, atunci cand se misca loveste musculatura uterina si, astfel, aceasta raspunde prin incordare.
Exista cazuri in care contractiile devin puternice prea devreme, reprezentand un risc major si trebuie sa mergem la medic. Mergi la medic imediat daca: ai contractii dureroase si mai dese de 5 pe ora; simti crampe abdominale, insotite sau nu de diaree sau voma; simti o presiune pelviana (o „greutate jos“), constanta sau intermitenta; apare o durere asemanatoare cu cea de la menstruatie, eventual insotita de o mica scurgere maronie; observi orice scurgere abundenta (lichida transparenta, gelatinoasa rozalie, rosie sau maronie) diferita de scurgerile anterioare. "
asta este ce am gasit pe net referitor la contractii ....
nu este tocmai rapunsul exact pe care il cautam eu, dar macar este spus clar limita de la care trebuie sa ne facem griji: "daca ai contractii dureroase si mai dese de 5 pe ora"
oricum la mine nu sunt dureroase si nici atat de dese: 5 pe ora, deci din acest articol ar parea ok ...
27+
beatrice75 spune:
Credeti ca este tarziu daca in septembrie la BABY EXPO ma hotarasc asupra firmei de celule stem?
25+
lorin7774 spune:
buna dimineata la fete vorbarete
contractiile BH (Braxton Hicks) sunt perfect normale, atata timp cat nu deriva in altceva; cautati pe net, sunt o groaza de articole despre asta....am vrut sa pun un link si nu m-a lasat...
noi suntem ok, mai putin cu caldura asta.....nu ma adaptez nicicum si am senzatia continua de sfarseala, lene, sau cum s-o fi chemand....s-a mai potoloi si durerea din zona pelviana (probabil am exagerat cu invartitele la nunta), bubulina este activa cand pe dreapta, cand pe stanga.....deci suntem ok
aveti grija cele care tb sa iesiti din casa cu explozia solara si temperaturile astea nebune
o zi frumoasa!
-----------------------------------------
LOREDANA, mamica de MIRUNA CAPSUNA
cu ajutorul lui Dumnezeu
22+