Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (83)
Raspunsuri - Pagina 10
Elfica spune:
Buna dimineata! Asa cum am promis ieri, sunt datoare cu inca niste raspunsuri:
Alexa85: Spuneai ca ai mai multe prietene care au nascut cu dl. dr. Haiduc si care au nascut natural. Spune-ne si daca au nascut pana in 40 de saptamani sau dupa. Ca stim ca incurajeaza nasterea naturala, doar ca se pare ca dupa termenul de 40, trece direct la cezariana, desi se poate naste fara probleme pana la 42. Si decizia cu cezariana se pare ca se ia automat, nu ca ar constata ceva probleme, ci exclusiv pentru ca termenul de 40 sapt. a fost depasit.
Sorinaalex: Ma intrebai ce dr. de la Polizu mi-a spus sa fac cezariana. E vorba de dr. Roxana Constantin, care m-a intrebat la a doua consultatie cu cine vreau sa nasc si cand i-am spus ca daca vin la dansa, normal ca tot cu dansa as vrea sa si nasc, m-a intrebat daca la Euroclinic sau la Polizu. Pentru ca buzunarul nu ma tine, i-am spus ca la Polizu si atunci mi-a spus ca ea acolo nu are decat doua garzi pe luna. Concluzia era ca ori nasc prin cezariana la Polizu, ori ea nu vine cand mi-o veni sorocul sa nasc natural. Nu am stat pe ganduri si am schimbat medicul... Si mai stiu un caz de la Polizu cand o gravidutza vroia sa nasca natural si pentru ca avea deja 40 de sapt. si colul lung si tare, dr. i-a facut cezariana, neasteptand sa vada daca nu se declanseaza pana in 42 de sapt. travaliul de la sine. In fine, copilul avea si cordonul in jurul gatului, poate si de asta a vrut cezariana, dar stiu ca acesta nu reprezinta un motiv pentru cezariana... In plus, putea sa i se desfasoare pana nastea... Dumnezeu stie daca a fost mai bine sau nu, ideea e ca desi tipa vroia sa nasca natural, la indicatiile doctoritei, a fost convinsa sa accepte cezariana.
Ral_eli: Apropos de faza cu sotul tau care a fost nemultumit de exprimarea ta cu "cuculetzul", ceva similar a scos si sotul meu. Initial, la 14 sapt. ni s-a spus ca e baiat, apoi la 16 si 24 ca e fetita. La care el zice ca spera din tot sufletul sa nu se fi inselat si sa fie fetita, atat pentru ca isi doreste mai mult fata, dar mai ales pentru ca daca e baiat si doi medici nu i-au vazut "minunea" dintre picioare (mai ales ca bebe era destul de mare si sansele sa nu se vada sunt minime), inseamna ca nu e prea dezvoltata, ceea ce nu e bine. Si el nu vrea un baietzel cu aia mica . Saptamana asta sau maxim cea viitoare ar trebui sa mergem la eco de 28 de sapt si atunci aflam din nou punctul de vedere al medicului care la 14 sapt a vazut ca e baiat! Va tin la curent...
Revin intr-o alta postare, ca ma lungesc prea mult.
27+
ALEXA1985 spune:
Cred ca m-ai incurcat. Cunosc persoane , dar au nascut pana in 40 sapt.
Citat: |
citat din mesajul lui Elfica Buna dimineata! Asa cum am promis ieri, sunt datoare cu inca niste raspunsuri: Alexa85: Spuneai ca ai mai multe prietene care au nascut cu dl. dr. Haiduc si care au nascut natural. Spune-ne si daca au nascut pana in 40 de saptamani sau dupa. Ca stim ca incurajeaza nasterea naturala, doar ca se pare ca dupa termenul de 40, trece direct la cezariana, desi se poate naste fara probleme pana la 42. Si decizia cu cezariana se pare ca se ia automat, nu ca ar constata ceva probleme, ci exclusiv pentru ca termenul de 40 sapt. a fost depasit. Sorinaalex: Ma intrebai ce dr. de la Polizu mi-a spus sa fac cezariana. E vorba de dr. Roxana Constantin, care m-a intrebat la a doua consultatie cu cine vreau sa nasc si cand i-am spus ca daca vin la dansa, normal ca tot cu dansa as vrea sa si nasc, m-a intrebat daca la Euroclinic sau la Polizu. Pentru ca buzunarul nu ma tine, i-am spus ca la Polizu si atunci mi-a spus ca ea acolo nu are decat doua garzi pe luna. Concluzia era ca ori nasc prin cezariana la Polizu, ori ea nu vine cand mi-o veni sorocul sa nasc natural. Nu am stat pe ganduri si am schimbat medicul... Si mai stiu un caz de la Polizu cand o gravidutza vroia sa nasca natural si pentru ca avea deja 40 de sapt. si colul lung si tare, dr. i-a facut cezariana, neasteptand sa vada daca nu se declanseaza pana in 42 de sapt. travaliul de la sine. In fine, copilul avea si cordonul in jurul gatului, poate si de asta a vrut cezariana, dar stiu ca acesta nu reprezinta un motiv pentru cezariana... In plus, putea sa i se desfasoare pana nastea... Dumnezeu stie daca a fost mai bine sau nu, ideea e ca desi tipa vroia sa nasca natural, la indicatiile doctoritei, a fost convinsa sa accepte cezariana. Ral_eli: Apropos de faza cu sotul tau care a fost nemultumit de exprimarea ta cu "cuculetzul", ceva similar a scos si sotul meu. Initial, la 14 sapt. ni s-a spus ca e baiat, apoi la 16 si 24 ca e fetita. La care el zice ca spera din tot sufletul sa nu se fi inselat si sa fie fetita, atat pentru ca isi doreste mai mult fata, dar mai ales pentru ca daca e baiat si doi medici nu i-au vazut "minunea" dintre picioare (mai ales ca bebe era destul de mare si sansele sa nu se vada sunt minime), inseamna ca nu e prea dezvoltata, ceea ce nu e bine. Si el nu vrea un baietzel cu aia mica . Saptamana asta sau maxim cea viitoare ar trebui sa mergem la eco de 28 de sapt si atunci aflam din nou punctul de vedere al medicului care la 14 sapt a vazut ca e baiat! Va tin la curent... Revin intr-o alta postare, ca ma lungesc prea mult. 27+ |
25+
beatrice75 spune:
citat din mesajul lui sugubina Chiar cam cat e perna aia? sugubina 22+ cu Puficele |
In jur de 100Ron. Si iti sustine si burtica. Apoi, ma gandesc ca o poti folosi la alaptat
25+
Elfica spune:
Stiu ca Alinushca spunea ca dr. H daca nu ai nascut la 40 de sapt., trece automat la cezariana, iar tu spuneai ca nu e chiar asa, ca ai multe prietene care au nascut cu el si toate natural. Vroiam sa stiu dc au nascut natural, dar dp 40 de sapt, sa vedem dc spusa Alinushcai se confirma. Te-am incurcat si e vorba de alta Alexa?
27+
alinushca spune:
crisis, nici eu nu vreau sa fac epidurala. insa in masura in care spitalul ti-o pune la dispozitie, pastreaz-o pentru caz de urgenta ca o optiune. adica, daca ai cumva parte de un travaliu lung, sau foarte dureros, nu strica sa ai putin ragaz de odihna inainte de expulzie. mie nu imi place deloc ideea de epidurala pentru ca sunt niste opiacee si niste anestetice care chiar ajung la copil orice s-ar spune. dar decat sa ramai la o adica fara putere si sa faci ceza pentru "fail to progress" mai bine o epidurala. sper ca m-am exprimat inteligibil ca pe caldura asta...
Mami de (28.10.2008) si bb2 25+
sugubina spune:
tenx Beatrice. Cam mult pt mine ..pt o perna. Las ca ma balenizez de pe o parte pe alta.
Gata am scos vinetele de la copt pe aragaz. Acuma se scurg. Am 5 buc. Cre ca nu le fac pe toate ca is singurica si nu are cine le papa. Fac cam jumate si restul le congelez..
sugubina 22+ cu Puficele
alinushca spune:
citat din mesajul lui Elfica Stiu ca Alinushca spunea ca dr. H daca nu ai nascut la 40 de sapt., trece automat la cezariana, iar tu spuneai ca nu e chiar asa, ca ai multe prietene care au nascut cu el si toate natural. Vroiam sa stiu dc au nascut natural, dar dp 40 de sapt, sa vedem dc spusa Alinushcai se confirma. Te-am incurcat si e vorba de alta Alexa? 27+ |
Pai sa ne confirme ele practica. Ca treaba cu 40 de saptamani nu este spusa mea ci spusa dr. H. La 9 saptamani am fost la el la medical city ca sa stam de vb pe larg si mi-a zis ca sarcina dupa 40 de saptamani nu mai este in siguranta, ca statisticile sunt gresite si ca daca nu nasc imi face cezariana. O fata de pe subiectul lui a "patit" asta recent. Pe ea nu a deranjat-o ideea de cezariana. Poate peste niste luni abia sa inteleaga ce s-a intamplat. oricum, intre timp a aparut si dr vedutza in peisaj si poate se vor mai schimba putin lucrurile la filantropia. inteleg ca are sprijinul dr. peltecu.
Mami de (28.10.2008) si bb2 25+
ALEXA1985 spune:
Nu eu am spus, dar cred ca nu am inteles ca dupa sapt 40. Una singura a nascut la 40 si 4 zile si a nascut normal.
citat din mesajul lui Elfica Stiu ca Alinushca spunea ca dr. H daca nu ai nascut la 40 de sapt., trece automat la cezariana, iar tu spuneai ca nu e chiar asa, ca ai multe prietene care au nascut cu el si toate natural. Vroiam sa stiu dc au nascut natural, dar dp 40 de sapt, sa vedem dc spusa Alinushcai se confirma. Te-am incurcat si e vorba de alta Alexa? 27+ |
25+
ALEXA1985 spune:
Dar nu este o alta modalitate sa iti poate provoca nasterea, ca sa nasti natural pana in 40 sapt? Sau nu e bine asa?
Citat: | ||
citat din mesajul lui alinushca
Pai sa ne confirme ele practica. Ca treaba cu 40 de saptamani nu este spusa mea ci spusa dr. H. La 9 saptamani am fost la el la medical city ca sa stam de vb pe larg si mi-a zis ca sarcina dupa 40 de saptamani nu mai este in siguranta, ca statisticile sunt gresite si ca daca nu nasc imi face cezariana. O fata de pe subiectul lui a "patit" asta recent. Pe ea nu a deranjat-o ideea de cezariana. Poate peste niste luni abia sa inteleaga ce s-a intamplat. oricum, intre timp a aparut si dr vedutza in peisaj si poate se vor mai schimba putin lucrurile la filantropia. inteleg ca are sprijinul dr. peltecu. Mami de (28.10.2008) si bb2 25+ |
25+