Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (83)
Raspunsuri - Pagina 11
fluturasha23 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui beatrice75 Voi spuneti ca perna de gravida este foarte utila, nu?Pt ca de 2 zile chiar nu mai ma pot odihni mai deloc si as vrea sa mi-o cumpar 25+ |
Da, e foarte foarte utila. Dar sa fie cu bilutze ca sa ia forma corpului, nu cu melana sau alt material. Si sa aiba husa detasabila pentru spalat.Eu am luat din real cu 79 ron.
alinushca spune:
La nasterea naturala dupa cezariana se prefera declansarea spontana a travaliului. ORICE declansare a nasterii inseamna dureri mai mari, uter mai chinuit (=copil mai chinuit), risc de a ajunge la cezariana de urgenta din X motive, si risc mai mare de rupere a uterului (indiferent daca femeia a mai nascut inainte si cum).
Stiu un doctor care mi-a propus sa inducem nasterea la o adica. Dar nu imi asum riscul crescut. Riscul fiind in mare moartea copilului si/sau a mamei. Doctora cu care am nascut eu data trecuta a avut un asemenea caz in urma caruia a ajuns sa sufle si in inghetzata... O femeie care nastea natural al doilea copil (primul tot natural). I s-a rupt uterul si copilul a murit. Cazurile astea sunt extrem de rare, mai ales in tarile dezvoltate. Insa in cazul meu, si la noi in tara, nu consider ca merita riscul.
Mami de (28.10.2008) si bb2 25+
mirunam spune:
Am studiat si eu perna si sincer raman la varianta cu perna normala pe care o mut unde vreau si cum vreau. Perna "speciala" este prea mare, lucru care pe mine m-ar deranja.
La alaptat nu as putea sa o folosesc, pe Ema il tineam pe o paturica si apoi pe o pernuta mica, speciala pentru el. Am vazut in poze bebelusi sprijiniti pe aceasta perna in pozitii de groaza pentru coloana vertebrala... perna pare a fi mult prea mare pentru un bebe.
In final, pretul este dispoportionat fata de produs. Probabil ca ar fi meritat o perna din spuma dar una cu bilute sigur nu.
MIRUNA cu Emanuel Alexandru si Iustin Adrian 26 +
lore76 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Lidia_P
si eu am fost o fumatoare inraita....adica timp de 10 ani aprox 1 pachet pe zi....in week-end chiar mai mult....am reusit abia in luna a 3 sa ma las de fumat.....adica de cand am aflat ca sunt gravi am scazut brusc la 6 tigari pe zi apoi in fiecare sap mai scadeam cate o tigare... trebuie sa recunosc ca de cand m-am lasat am mai fumat in jur de 3-4 tigari dar le-am fumat pt ca eram prea nervoasa si trebuia sa ma calmez.... un atu al meu pot sa spun ca de cand sunt gravi am baut doar o cescuta de cafea si atunci pt ca imi era pofta in rest doar apa si mult lapte....recunosc ca uneori si un pahar de Pepsi pt ca sunt dupa el (nu stiu de ce pt ca inainte de sarcina nici nu puneam gura pe Pepsi sau Cola) fetelor as veni si eu la intalnire cu voi maine seara dar imi este rusine sa apar pe acolo.....voi sunteti toate slabute si frumoase iar eu sunt cat muntele....ma mai gandesc si va zic maine daca ajung sau nu.....va pe toate 25+ |
e normal, doar nu e intalnirea manechinelor....
Lore 20 + &
Elfica spune:
alinushca: Tu ai nascut cu alta doctorita pentru ca Haiduc ti-a spus in sapt 9 ca dc depasesti 40 de sapt, iti face cezariana? Si in final si la doctorita asta ai ajuns tot la cezariana? Sau cum a fost? Acum mergi la dr. H?
Crisis81: Cum a fost cu fetita ta, ca din ce ne-ai povestit de-a lungul timpului inteleg ca stiai inainte de a se naste ca o vei infia si ca imediat dupa ce a iesit din spital ai luat-o direct tu acasa. Si am inteles ca pastrezi relatia cu parintii naturali. Daca poti sa ne spui cum a fost posibil... Cine s-a indurat sa isi dea copilul? O mama foarte tanara, necasatorita, care considera copilul o povara? Nu ti-e teama ca dupa ce o vei creste, la un moment dat va dori sa isi ia copilul inapoi? Daca ne poti povesti, nu vreau sa intru in intimitati, dar m-a intrigat putin cum a fost posibil... In legatura cu nasterea, te-ai hotarat daca nasti in apa sau nu?
27+
alinushca spune:
Lidia_P, as vrea sa te contrazic. TOATE gravidutele sunt frumoase indiferent ce dimensiuni au. Sarcina infrumuseteaza si implineste orice femeie. Toata lumea recunoaste ca e o lumina aparte pe fata gravidelor.
lorin7774 spune:
Lore, pe-asta cu malul am ratat-o pana acum.....
si eu am fumat....mult si bine....dar le-am lasat cand am vazut 2 liniute.....nu mi-a fost usor, si acum imi mai e gandul la ele, dar daca mi-l imaginez pe bb in burtica cu tigara in gura, imi trece subit pofta...
-----------------------------------------
LOREDANA, mamica de MIRUNA CAPSUNA
cu ajutorul lui Dumnezeu
22+
alinushca spune:
Elfica, dr.H nu are nici o legatura cu dr cu care am nascut prima data. Prima data mi-am ales o dr femeie, despre care stiam ca a avut bunavointa sa nasca mai multe femei natural fara epiziotomie si intre ele chiar una cu un bebe de 4,5 kg cu perineul intact!! Era doctora perfecta sub aspectele astea. Numai ca intre timp se schimbase in sensul ca devenise tot mai panicoasa si mai putin dispusa sa ofere o asemenea nastere iar eu nu stiam. Ea imi promitea ca tot ce vreau eu va fi posibil (sa fie tatal prezent la nastere, sa nu faca epiziotomie, sa am posibilitatea de a pune comprese calde pe perineu si ulei pentru masaj, etc.) dar de fapt mintea frumos. In momentul nasterii deja lucrurile stateau cu totul altfel. Ea este in continuare o doctora foarte ok dar numai pentru sarcinile fara absolut nici un risc si care merg perfect de la sine. Acum la a doua sarcina mi-a fost recomandat haiduc pentru nasterea naturala dupa cezariana. In ciuda faptului ca el scrie pe mai multe site-uri ca nu se recomanda asa ceva din cauza riscurilor foarte mari.
edit: oricum nasti inaintea mea asa ca astept cu interes sa vedem cum va fi pe ultima suta de metri si sa povestesti cum a fost.
MSymo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ana_o Symo, ma bucur ca ti-au placut prunele si sper ca nu ti-am transmis starea mea de agitatie, dupa cum m-ai vazut, nu eram 100% in apele mele... Oricum, s-au rezolvat problemele si acum e o zi senina. Multi pupici pentru tine si pentru Diana! P.S. Fetelor, pot spune ca Symo are o burtica superba, dar sper sa poata veni si ea la intalnire, sa va convingeti singure! Ana 27s, viitoare mami de, David Ciprian |
Ama, stai fara grija, a fost super ok.
Dar am o rectificare, burtica nu-i superba, e mareeeee si rotundaaaaa!!!!!
Symo 27+ Diana Nicole
Elfica spune:
Alinushca: Dumnezeu stie cand nastem fiecare... Eu am DPN-ul inaintea ta, ca de nascut, bebe isi va alege cand vine pe lume si la tine si la mine Eu sper sa stea pana la termen la amandoua si sa fie totul bine si cu noi si cu bebeii! Ramane insa de vazut!
27+