fetita mea nu vrea sa faca kk de frica

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Cum am scris mai sus, baietelul meu a avut fisura (inca de bebelus) si eu inainte si dupa ce facea kk luam pe deget ca o boaba de mazare si il mangaiam usor pana intra acolo - unguent din muguri de plop (tot recomandat de padiatra ca si lactoza de la humana ca si semintele de in).
E foarte posibil sa sufere de 'constipatia turistului' - la noi se declaseaza episoadele de constipatie cand plecam in concediu, asa ca acum ma pregatesc cu tot arsenalul.
Si mai zicea cineva mai sus de faptul ca sunt atasati de kk lor. La mine chiar s-a confirmat lucrul asta. Avea deja 3 anisori, facuse kk pe wc-ul lui si am tras eu apa inainte sa-l studieze sa-mi spuna ce forma are (deh, eu l-am invatat asta). Si a inceput sa planga si sa-mi spuna ca de ce am tras eu apa?!? ca el a muncit tare mult sa-l faca...
Promite-i ca stai langa ea si impingeti amandoua si las-o sa faca unde vrea, numai sa faca.

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Emilena eu sigur as duce-o la medic sa verifice cauza constipatiei, iar daca se constata ca e numai pe fond psihic, are nevoie de cineva specializat s-o ajute sa invinga teama asta. Sa stea si 7 zile fara sa faca mi se pare ingrijorator. A avut si fetita mea teama cand a fost constipata, tot asa nu mai vroia sa faca ca o doare, insa inainte sa faca ii dadeam cu f multa crema de galbenele, o tineam in brate, ii spuneam sa incerce usor, vedea ca nu o mai doare si isi revenea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ale_ro spune:

Cand am inceput sa folosim olita,fetita mea facea numai pisi.Pentru caca se ascundea prin casa si facea pe ea.Am tot urmarit-o si am gasit locul unde se ascunde cel mai des.Acolo am pus si olita si ii spuneam: hai sa ne ascundem sa facem caca.O puneam pe olita si ma trimitea de langa ea: dute mama dute.Facea fara probleme si am scapat si noi de copil murdar de caca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Nu am citit ce sfaturi ai primit dar vroim sa iti spun ca tocmai ce ne-am confruntat si noi cu acesta problema. S-a constipat , a durut-o cand a facut kk si nu a mai vrut sa faca. Desi ii venea nu vroia sa ii dea drumul. Am fost la medicul de famile si apoi la predeiatru care mi-a dat un sirop pt tranzitul intestinal 'sanzyme'. Fetita mea care are aceeasi varsta cu a ta nu vrea sub nici o frma supozitor si am profitat de asta si am amenintat-o ca daca nu face singura ii pun supozitorul . Dupa cateva amenintari s-a asezat singurica pe olita si facut fara dureri si a prins curaj. Asta cam la o luna dupa tot balamucul iscat. Acum usor usor intram in normal si ii dau zilnic siropul care se pare ca are efect.

Bazar general DC

Criss de Alessia si Andrada
"Humor is mankind's greatest blessing" - Mark Twain (Umorul este cea mai mare binecuvantare a omenirii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

aaa si inca ceva.Tot se plangea ca o doare funduetul in momentul cand ii venea dar se abinea. Si atunci ii spunem ca daca lasa kk sa iasa nu o va mai durea si nici burtica nu o s-o mai doara. Dar i-a luat tip sa se lase convinsa.

Bazar general DC

Criss de Alessia si Andrada
"Humor is mankind's greatest blessing" - Mark Twain (Umorul este cea mai mare binecuvantare a omenirii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

hmm, acum imi dau seama ca si fetita mea a trecut printr-o faza asemanatoare, tot cam pe la varsta de 2 ani si 7-8 luni
pur si simplu s-a constipat dintr-odata, fara a-i schimba ceva in alimentatia zilnica
o fi ceva la varsta asta, se schimba ceva in organismul copilasilor ?
a stat si cate 3 zile fara sa faca kk, am fost nevoita sa-i pun supozitor cu glicerina
singura metoda prin care puteam s-o conving sa faca singura, macar la 2 zile, a fost sa-i pun scutecul (pana la faza asta facea la olita si pipi si kk) si isi lua o pozitie "ajutatoare" intre picioarele scaunului ei de masa, se tinea cu manutele de scaun si se forta mititica pana reusea sa scoata ceva, plangea si spunea ca o doare
in disperare de cauza i-am introdus iaurtul activia cu bifidus in alimentatia zilnica, i-am mixat cu blenderul, in iaurt, fructe cu efect laxativ (pere, piersici, prune), i-am dat si un siropel pe baza de fructe (smochine, prune, pere)
dupa o perioada de aproximativ 2 saptamani tranzitul intestinal a revenit la normal, kk in fiecare zi, la olita, la aceeasi ora, cu anumite tabieturi
nici acum nu-mi dau seama din ce cauza a aparut si a disparut acea constipatie, in conditiile in care alimentatia nu s-a schimbat...
cred ca are legatura cu varsta, probabil se produc niste modificari in organism despre care noi nu stim mare lucru...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Si fetita mea tot intre 2-3 ani a trecut prin faza cu constipatia. De frica ca o doare se tinea cu zilele. Bineinteles ca se crease un cerc vicios. Pentru ca nu mai facea in fiecare zi kk se intarea si cand facea era foarte dureros de eliminat. A luat mult timp, multe discutii si incurajari ca sa se intoarca la normal. Dar am stat dupa ea, si m-am milogit de ea sa-si asculte burtica si sa faca in fiecare zi, stiinda ca orice zi amanata insemna kk tare=durere.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

Craciun 2008

Evil thrives when good men do nothing

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Buna, Emma. Da, noi ne-am confruntat, tot asa, din cauza constipatiei refuza sa mai faca kk. Si am ajuns la un moment dat ca i-am dat eu intentionat o doza mai mare de laxativ, ca sa ii provoc diaree, ca tre' sa scoata kk... Noua ne-a recomandat pediatrul Lax-A-Day (PEG FLAKES) si sa stii ca merge f bine la noi. Nu am solutie decat eu incerc sa o conving sa push out...

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Ah, am uitat: si Victoria la 11 luni facea pp si kk la olita, acum, la un an si 2 luni nu mai vrea nici sa stea pe olita fara diaper. Tot asa, de frica (cred eu) ca atunci se constipase, in perioada cand am inceput sa folosim olita si o durea, saraca de ea urla cand facea, facuse si fisura...

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinuza spune:

BUNA
Asa cum te-a sfatuit inainte si Mayaione, eu cred ca tb. intai sa fii sigura ca constipatia este "doar" pe fond psihic. Eu cred ca ar trebui sa o consulte intai un medic care sa elimine orice posibilitate ca sa existe si alte cauze. E ceva ce n-am inteles: in urma regimului (fructe, iaurt, lactuloza etc. ) scaunul are consistenta normala? Chiar daca face mai rar, ultima parte a scaunului ar tb. sa fie normala.

Mergi la inceput