Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (169)
Raspunsuri - Pagina 20
aldaesme spune:
LA MULTI ANI DOLORESS!!! Sa fii sanatoasa, implinita si fericita alaturi de toti cei dragi ai tai!
Esme
Doloress spune:
Multumesc fetelor! Cleo, Danicris, Simona, Laura, Adriana, Lorich, Dana, Alysh, Simonix, Gabitam, Bellanne, Andrada, Lily, Esme! sunteti minunate! Ce m-as face eu fara voi? 
cate un pupic pentru fiecare si un suc sau o bere, sau un vin, dupa preferinte
(of, ce pofta mi-e de-o berica, cand stiu ca iar o sa dureze vreo doi ani pana sa pot bea una intreaga....) Al meu nu ma lasa sa beau nici fara alcool, cica si astea contin putin alcool. Dar o gurita tot beau eu diseara, cand iesim la restaurant. ![]()
Piticul mi-a cantat Bonne fete to you! si mi-a urat si-un neaos mush ani! Ce poti sa-ti doresti mai mult?![]()
-13+ cu posibil 
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!
jozsaerika spune:
Doloress LA MULTI ANI !!! sanatosi si fericiti 
....eu am sa iau un pahar de bere sau mai bine o bucata de ciocolata Ferero daca mai ai ![]()
![]()
Cleo si la noi cea mica e umbra celui mare in majoritatea timpului
...astfel Beatrice se da demuuult pe topogane mari si pe cele mai micute (cam de inaltimea mea ) se urca chiar in picioare
...si ea este desculta in parc
(ca si Annika) plus diverse alte nazdravanii
.Norbert nu prea mai necesita supraveghere indeaproape in parc asa ca eu ma ocup de Beatrice si vede singura cate poate sa faca sau nu din ceea ce face fratele ei.Mai nou fiind vacanta si o puzderie de copii in parc fiecare isi gaseste parteneri de joaca din grupa lor de varsta ![]()
Incredibil pt mine eu nu am pedepsit-o si nici nu am pus-o in time-out pe Beatrice
.Cand am descoperit Dc-ul si am tot citit despre copii crescuti in acest spirit mi se parea SF
dar m-a ajutat DD si Bea este/ va fi crescuta asa
.Cu Norbert imi este greu pana in ziua de azi de cele mai multe ori nu stiu cum sa ma port cu el...si din pacate pe el il pedepsesc sau santajez 
Lilly concediu placut sa aveti parte de soare si apa calda 
va pupam
Erika
belleane spune:
Doloress: ce frumos spus!!!Merge si el la restaurant deseara?
Ylari: am uitat ca voiam sa-ti urez sanatate de vreo cateva zile
. Poti incerca niste ceaiuri/prafuri: uricol sau Urinal akut. Stiu ca sunt bune si naturale.
Simonix spune:
Jozaerika -
Asa ar fi minunat, sa nu trebuiasca sa recurgem la nici un fel de pedepse ever, dar uneori nu prea ai de ales - altfel nu stiu cum as putea de exemplu sa il atentionez pe Robert ca nu prea e OK sa muste. Stiu ca e doar o faza si va trece dar nu putem nici sa muscam tot parcul pana atunci. Acum il vad ca pricepe ce face si sigur nu va mai trebui in curand sa il "pedepsesc", de aceea mereu ma asigur ca a inteles de ce a fost dus de la locul cu pricina. Mi se pare important ca ei sa priceapa chestia asta, ca altfel am vazut copii la care se tzipa o zi intreaga si ei nu intelegeau de ce si se inraiau. Nu cred ca trebuie lasati sa urle si sa planga pana isi pierd vocea, saracii... eu nici nu pot rezista prea mult - oricum cu greu ma abtin, taica-su imi zice ca halal timeout :D ca dupa cateva secunde zbang peste el sa il impac si sa vorbesc cu el. Vad ca la Robert faptul ca ma vede suparata si ca il iau de acolo mai la stanga e suficient. Oricum secretul este cred ca echilibrezi si sa ii vorbesti mult, pe intelesul lui, sa il asiguri ca il intelegi si pe el dar ca uite, pe x il doare ca l-a batut etc.
Eu nu prea bag time out din prima - mai intai ii zic chestii de genul: Robert, nu e frumos, nu mai fa x, nu vrei mai bine sa facem y, pentru ca z etc etc. Apoi a doua oara ii mai spun ca nu e ok ce face din diverse motive. Abia a treia oara reactionez daca nu a inteles deja. El insa e destul de cooperant asa ca rar ajungem la time out. Daca stau sa ma gandesc am facut asta hmmm de doua ori zilele astea si inca de vreo 2-3 ori lunile trecute... Dar recunosc ca nu am cerinte foarte mari in privinta lui - pericole pentru el - aici nu discut, si pericol pentru altii. In rest cam toate ii sunt permise si intr-adevar, nu abuzeaza, poate pentru ca nu am exagerat niciodata cu pedepse sau altele, ci l-am lasat sa faca ce dorea el. Si nu e genul care sa faca prostii prin casa gen desenat pereti, urcat pe mobile, daramat chestii, tras de fire, prize, efectiv mereu s-a jucat doar cu jucarelele sau cu mami/tati, asa a fost de mic. Noi avem toate aparaturile, leptopuri, imprimante, digiboxul, ruterele, hardurile etc la indemana lui, pe jos, si alea au luminite, tot felul - numai bune de luat la smotoceala - el insa nu e interesat.
Si cred ca mai e un secret - sa vorbim cu el despre fapta
Dupa ce a trecut totul, in discutiile alea de final de zi, nu neaparat inainte de culcare, sa nu adoarma cu gandul ala in cap. Eu de exemplu fac asta la baitza, cand pregatim amandoi baia, punem covorashul, potrivim apa, pregatim jucarelele. Mereu discutam despre orice, nu neaparat chestii neplacute.
Si inca o chestie (si ma duc
): fetele sunt altfel cred. Mai putin agresive, mai cooperante. NU mereu
, dar in genere cam asta este, se vede din stilul lor de joaca, de exemplu.
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
Doloress spune:
Bellanne pai sigur ca merge si el, ca doar ce sa facem cu el, si in plus, e parte din famelie.
Mergem la un restaurant familial, aici sunt slava Domnului, i se dau carti de colorat, culori, este si o mascota ( un castor, dar ii e frica de el) , vine si bucatarul cu o papusa tip bucatar care danseaza daca in caz se plictiseste prea tare. Insa in general sta cuminte vreo ora, ii mai iau masinute si ne jucam cu ele pe masa si e OK.
Erika merci!
Nici eu nu pot sa-l pun in time-out ca n-ar sta. La noi time-out-ul e mai mult comportamental, adica in sensul, time-out de la joaca si atentie cu tine. Cateva minute, nu ma mai joc cu tine, sunt suparata. Ei, si intelege. Dar sa-l pun sa stea intr-un loc anume, no way, pai nu sta nici 5 secunde. Si am oroare sa-l bruschez si sa-l iau cu forta.
si Simonix are dreptate, cred ca ai remarcat si tu, cu un baiat si o fetita, fetele sunt altfel, eu asta am remarcat in jur, in parc. Bine, nu tot timpul, insa baietii au mai multa agresivitate, combativitate, vor sa fie in control mai mult decat fetele.
Noi oricum de cateva saptamani avem zile minunate, ne intelegm perfect, la gradinita doamna nu conteneste sa mi-l laude, se vede ca am trecut de trimestrul intai si mi s-au mai potolit si mie hormonii.
De ce sa nu recunosc, am mai multa rabdare cu el.
-13+ cu posibil 
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!
stefany_p spune:
Dolores, La multi ani!!!cum e la 23 de ani?![]()
despre ce restaurant vorbesti? a noi e imposibil sa-l scoatem la vreun restaurant, terasa, imediat vrea..pe masa![]()
Doloress spune:
Stefany merci! Vorbesc de Boston Pizza din Angrignon. Are doua sali, una pentru barbati, cu televizoare si hockey si una pentru familii cu copii. Am fost de vreo doua ori si a stat copilul cuminte, i-au dat planse si creioane de colorat, a venit si mascota, numai ca al meu a plans saracul de i se scutura camasa de pe el cand l-a vazut, i-au dat apoi o papusa tip bucatar care canta si dansa (mai rau ca voia sa-l ia acasa...) Si in plus are niste mancaruri 
. Pizza mai buna ca acolo n-am mancat pe nicaieri.
-13+ cu posibil 
Doloress spune:
hehe, la 23 de ani era naspa, la 32 e super !
Pe bune, eu nu ma simt deloc batrana desi nu m-am mai vopsit si am jumate de cap alb. Nu va zic ca duminica am sarit sotronul cu piticul? Ditamai balena cu burta care arata de cel putin 5 luni!
-13+ cu posibil 
Alysh spune:
Bonasera!
Azi a fost mai greut, Luca n-a dormit mai deloc, nici ieri nu prea a dormit, cred ca de la caldura, nu stiu. Acum seara , criza de plans, vad ca trece cu muzica data mai tare, off, astept sa treaca si perioada asta, abia dupa 3 luni la Vlad s-au sistat crizele de seara de plans, si vad ca seamana mult in comportament, deci mai am vreo luna de tras
M-am ocupat in schimb intens de Vlady, am citit multe povesti, am lipit abtipilduri, am consultat enciclopedii, am facut mulaje cu plastelina, am desenat, am cantat si dansat, ne-am alergat in casa si in parc. Pacat ca ne tine atat de mult caldura in casa.
Laurita, de data asta nu ne-am sincronizat, ar fi trebuit sa te sun, de maine suntem plecati in Pantelimon( si tre sa fug dimineata pana la Cora) si apoi la curte pana plecam in Bulgaria. Eu voi mai veni in oras si te sun inainte , vreau neaparat sa ne vedem putin.
Iar cu iesitul in parc, nu, nu ies singura, sunt cu strabunica, ea duce carutul cu Luca si eu alerg dupa Vlad.
Ah, si Vlad f agresiv azi in parc, credeam ca s-a potolit, a batut 2 fetite si un baietel, am intrat in pamant de rusine, l-am dus acasa mai devreme.
In legatura cu cortul, Adriana, Lorich, Stefany, si eu il cam urasc. In schimb sotul meu il adora. Uite un punct unde nu suntem pe aceeasi lungime de unde. Oricum el s-a straduit sa-mi ofere un cort de 5 stele
: mare, aerisit, cu saltele groase, confortabile. Am fost cu cortul si pe Coasta de Azur si totusi conditiile sunt altele. LA Romanica, bataie de joc, WC-uri murdare iar la dus iti curg zoaiele de la vecinele pe picioarele tale. Asa, ca sa va fac "pofta" de cort, la ultimul dush cred ca m-am trezit pe picioare cu ceva menstruatie de la vecina din dushul de alaturi![]()
![]()