Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (169)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

na- din dexonline, ca si eu am avut intrebarea ta
" LIGHEÁN, lighene, s. n. Vas de metal, de por#539;elan etc. larg #537;i pu#539;in adânc, întrebuin#539;at la sp#259;latul corpului, al vaselor, al rufelor etc. #9830; Con#539;inutul unui asemenea vas. – Din tc. li#287;en, legen. "

Mi-am adus aminte de faza amuzanta: Robert a inceput sa ceara la baie si sa zicaa "caca". Nu are rabdare sa-l faca in wc, fiind constipat il mai doare, plus ca la fel ca Patrick, daca se aude "clipocu" vrea imediat sa-l vada si sa traga apa. Aseaaa..ieri dupa iesirea de dimineata era in cada la baie, ca vine mereu plin de praf sia re dus si la pranz. Si l-am lasta singur, cu usa deschisa, mai strangeam una-alta. Cand colo aud "uite caca, uite caca"... ma duc sa vad ce zice. Nu va zic cine facea pluta in cada, ok?

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lorich

na- din dexonline, ca si eu am avut intrebarea ta
" LIGHEÁN, lighene, s. n. Vas de metal, de por#539;elan etc. larg #537;i pu#539;in adânc, întrebuin#539;at la sp#259;latul corpului, al vaselor, al rufelor etc. #9830; Con#539;inutul unui asemenea vas. – Din tc. li#287;en, legen. "

Mi-am adus aminte de faza amuzanta: Robert a inceput sa ceara la baie si sa zicaa "caca". Nu are rabdare sa-l faca in wc, fiind constipat il mai doare, plus ca la fel ca Patrick, daca se aude "clipocu" vrea imediat sa-l vada si sa traga apa. Aseaaa..ieri dupa iesirea de dimineata era in cada la baie, ca vine mereu plin de praf sia re dus si la pranz. Si l-am lasta singur, cu usa deschisa, mai strangeam una-alta. Cand colo aud "uite caca, uite caca"... ma duc sa vad ce zice. Nu va zic cine facea pluta in cada, ok?

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si 16+

bine ca l-ai gasit

edit: da ce, ligheanu nu poate fi din plastic? Lighenele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Mai, eu stiam ca se cheama "Trei ligheane"
Acum nu vreau sa ma contrazic cu dexonline - da parca pluralul lui lighean e ligheane -parca suna mai bine
Mi-aduc aminte si eu de pozele puse de Gabitza de la strandul asta si era frumos.
Era aglomerat?

Hai ca m-ai amuzat cu Micaela si ignore list - apropo mess, Lorich , abia astazi am vazut PM tau - nu merge f. bine la mine sectiunea mesaje private.
Nu am mess, defapt mess merge numai cand tin yahoo-ul deschis si asta se intampla f. rar

Cleo, bine ca s-a elucidat misterul. Mai ales vara mirosurile se accentueaza - la iarna nu mai simtiti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns socrate spune:

Deci chestia cu olita e de viitor la noi. Incerc sa il pun pe olita, sta ce sta poate face un pic de pipi, dupa care se ridica ii pun scutecul in secunda 2 face kk. Am incercat varianta fara scutec, a facut kk, a cazut din pantaloni ca il lasasem doar un pic inainte de baie, si el cu un servetel sa il curete.Asa ne-am prins 2 adulti ce s-a intamplat.
DEci mai asteptam.
Momentan nu il deranjeaza daca e ud, deci nu vad cum as putea sa il obisnuiesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Aoleu, Lori, ce sperietura!!! Sincer, te inteleg cu reactia ta.
O corectie mica, strandul e in Drumul Taberei, nu in Crangasi.
Costi al meu nu vrea sa ducem copiii la strand acum ca ar fi prea puternice radiatiile. Nu stiu, or fi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Adriana nu era aglomerat deloc, noi insa am mers de la ora 17 si ceva cand deja se cam adunau niste nori; a fost tare ciudat - erau cam 34 grade si fara soare, ma simteam ca la piscina acoperita probabil ca mai devreme fusese aglomerat, nu stiu.

socrate nici robert nu e deloc deranjat de umezeala - nicio treaba- ieri am schimbat intr-o ora vreo 6 perechi d echilotei, ma deranjeaza pe mine sa-l vad ud, el n-are treaba.

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

deci nu ala din Crangasi, de langa balta?

e altul, in dr taberei, la Moghioros?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Da, Cleo, este in Drumul Taberei, dar mai incolo de Moghioros. Adica de la Moghioros o iei spre Tricodava, daca stii zona(pe linia tranvaiului 41) si acolo o faci dreapta cateva sute de metri, acolo e intrarea in strand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Hello scumpele,

Ne-am intors de la mare, am fost en amoureux, a fost bine, ne-am relaxat creierii din cap si ne-am intors cu forte proaspete, mai ales ca pana in septembrie ii am pe amandoi acasica.
Copilasii i-am gasit f bine, Vlad s-a intors de la munte echilibrat, vesel, fara crizute.....m-am asteptat la contrariul fiind plecat cu bunica preferata, dar se pare ca funstioneaza f bine sa-i explici cu blandete ce are de facut, fara pedepse .......dar uneori, noi parintii nu avem rabdarea bunciilor.
Iar pe Luca l-am gasit un grasan cumintel care doarme pana la 6 dimineata.

Ma bucur enorm pt rezultatele bune la analizele Victoriei, Doamne ajuta sa fie totul bine in continuare.

Bratafel, nastere usoara!!!

Doloress, felicitari pt putzulica!! E superb si cu doi baieti, te asigur......si eu vroiam fetitza....poate cine stie, intr-o zi voi putea adopta una...daca voi reusi sa-l conving pe Stef. Dar asta cu adoptatul e o idee veche de a mea, nu are legatura cu faptul ca n-a fost barbata-miu in stare sa-mi faca si o fetitza e un vis de-al meu de demult...

Luminel, sanatate multa Cristianei!

Lorich, brrrrrrrrrrr, si eu fac crize la faze de genul...

LAurita, am ramas acasa, ne putem vedea in 23. Cand poti?

PS acum vad ca vestile despre Victoria nu sunt chiar asa bune dupa spusele lui Gabitzam...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

tzup si eu, desi nu cred ca imi duce nimeni dorul.
am zis eu ca mai itrnu, fiind o saptamana acasa, dar utie ca nu am mai intrat, neavand prea multe de povestit. am dormti saptamana aceea toti patru, la interecere. dormeam si cate 3 ore la pranz. a fost asa de bine.... tati si alex au avut program cultural, de mers la muzee, la film, la piscina. noi, fetele, mai casnice. am avut si noi o tentativa sa mergem si cu odo la muzeul de stiinte naturale, de m-am saturat sa o alerg printre schelete de dinozaur.
in fine, a trecut acea saptamana, a urmat una in care am avut musfiri din Romania, in care am pierdut toate orele de somn pe care le acumulasem cu o sapt inainte, ba chair am ajus la minus. ieri au pelcat si musafirii, a pelcat si tati in mutl visata excursie cu baietii in scotia, sa faca turul distilariilor cu bicicleta.
asa ca am ramas eu cu piticii, si deshi nu este tocami ushor, macar pot sa ma culc odata cu ei si sa ma trezesc si eu mai om.

in primul rand vroaims a spunc a ma bucur de orice veste buna despre Victoria, dar nici nu apuci sa te bucuri bine, ca mai vine o veste rea. pacatoasa boala. sper ca micutza sa iasa victorioasa din aceasta lupta si el doresc parntilor multa tarie.

apoi sa pup toate gravidutzele, mai vechi sau mai noi. mai felteor, asa imi e dor de un bebe mic.... mi s-a nascut o finutza in Romania si ma uit zilnic la pozele cu ea. acum umblu disperata sa ii cumpar hainutze de botez. in otcomrbie mergem acasa sa o botezam. abia ashtept. mi-a mai zis si sora-mea ca este insarcinata cu al doilea bebe. imi dau lacrimile de fiecare data cand aud de un nou bebe. dar incerc sa ma bucur de toti cei din jurul meu, ca eu nu mai am energie pt un al treilea. nu de sarcina si perioada de bebelushire imi e teama, ci de aia de dupa, cand incep sa faca prostii. mie mi se pare ca nu pot sa ii mai stapanesc. nu mai vorbesc sa am rabdare sa fac ceva constructiv cu ei, adecvat fiecarei varste in parte.

despre odo, e din ce in ce mai incapatzanata. o rog ceva, se uita in ochii mei si nu zice nici da, nici nu. se utia fix si atat. pana la urma ma intorc si plec, si abia atunci incepe sa miorlaie. de cele mai mutle ori, cand ma opresc si o mai intreb inca o data, raspudne cumva (adica vine, se imbraca, mananca, ia ceva, imi da ceva, ma rog, despre ce era vorba atunci cand o rugam). ce o sa ma fac eu cu fata asta mai tarziu?

la capitolul olitza, zic eu ca facem progrese, dar mici mici. adica imi zice ca face pipi sau caca, o intreb daca vrea la olitza, imi spune nu. o las in pace, ca doar nu o sa o pun cu fortza. cand o intreb eu si zice ca vrea sa stea pe olitza, nu face. daca o las fara pampers, face pe ea si incepe sa maraie atuncic and a facut deja juamte pe ea. o pun pe olita, si face restul in olitza, dar daca o las fara pampers, schimb si cate 10 perechi de pantaloni/chilotzi pe zi, ca ea tot nu zcie nimic.
dar, minune mar minune, dimineatza mi-a zis ca face pipi, am intrebat-o daca vrea pe olitza, a zis da, am pus-o si, culmea, cahir a facut. eu o iau ca pe un semn bun.
plus ca la gradi cica sta si ea cu ceilalti copii pe wc, uneori mai face, alteori nu. dar macar sta. deci suntem ep calea cea buna.

cu mancarea stam, ca de obicei, prost. vreo trei zile nu a mancat decat zeama din ciorbitza. carnea si legumele, nici gand. cu ce s-o fi hranind, nu stiu. dar slaba nu pot sa zic ca este, bine, nici grasa.

in schimb face mari progrese la vorbit. daca pana acum ma vaitam ca e muta, acum a inceput sa zica/repete o gramada de cuvinte. pe unele le nimereste din prima foarte foarte corect, de ma minunez, ca de ex "maimutza". pe altele le stalceshte si ies nishte chestii foarte simpatice.
in continuare este cu frate-su precum soarecele cu pisica. ii cara la pumni... alex se vaita de mama mama. o mai impunge si el pe infundate. doamne fereshte sa stea unul langa altul, ca ies scantei. se joaca si ei linishtitzi, dar ii cine circa 5 minute, ca dpa aia se aud tzipete.

deci, dupa cum va spuneam, ne-am inceput activitatzile normale. odo la gradi, unde se duce sa se joace cu "piii" (=copiii), alex mai are o saptamana de vacantza in care merge la gradi, dupa care incepe scoala, grupul 3, care este echivalentul clasei intai in rom. are mama baiat mare.eu la munca, pe baricade, tati inca in vacantza, dar se intoarce sambata si o incurca de sapt viitoare.
adio vacantza, (aproape) adio vara, deshi azi sunt 23 grade, un dezmatz. de acum ashteptam vacantza de Craciun.

va pup si mai viu eu

Poze
Poze noi

Mergi la inceput