Regasiri (47)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Citat:
citat din mesajul lui dastefa
eu am dat anul trecut 50 ron ....si a mers doar 3 zile tot anul.

Ha-ha-ha....deci la gradinita noastra ies mai ieftin

Mihaela, in banii aia-300 ron- a intrat si educatoarea aia a 2-a, dar nu numai, a fost si fondul clasei( sti tu...perdelute, covorase....etc). Chiar imi spunea ca au fost parinti care au dat doar 100 ron( ma gandesc ca astia erau banii ptr educatoarea a 2-a...nu stiu...dau cu presupusul si eu..) Dar copiii acestor parinti au fost cam dati la o parte si din activitatile de zi cu zi, dar si la serbari .
Cand ii spuneam lui Marius a inceput sa rada si mi-a zis ca pe Oana am mutat-o la alta scoala dupa 1 an, pe Ana la alta gradi dupa 1 an si jum, acum.....cu Calin...il mut din prima zi?

Deocamdata astept cu nerabdare prima sedinta ( in general eu sunt cea care le frecventez, nu Marius) si vad atunci...Varianta as avea, ca-l pot duce la gradinita unde au fost fetele, dar e mai complicat cu dusul si luatul...la urma urmei daca totul va fi ok...asta este...intram in hora.

Deci nu mi se pare numai mie ca-i cam piperat fondul asta....bine...nu comparam cu Spania, ca acolo n-o mai fii criza
Dbunny, voi mai cumparati rechizite sau in banii aia intra tot?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Tot eu

Am uitat sa va spun ca-s racita cobza, adica dureri de cap, nas curgator...stare cam aiurea. Ieri ma durea si gatul de parca mancasem cuie, dar am luat o inghetata apoi am supt 2 pastile de Propolis cu vit C si echinaceea si mi-a trecut, dimineata nu mai ma durea, o fi fost de la inghetata sau de la pastile?

Si inca ceva: a reusit Marius sa descarce pozele de la mare, dar mai am 6 poze cumparate de acolo, cu copiii in spectacol si maine sper sa le scaneze si p-alea , sa le pun pe toate. Sper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxana c.

Dbunny, voi mai cumparati rechizite sau in banii aia intra tot?

Mai este criza si aici, cacalau

Am dat 25€ de caciula pt rechizite si servetele umede. Iar in cei 120 sunt incluse fisele pt cele 3 trimestre(faine tare, cu actibilde, cartoane, poezii si povestioare, 3 dosare mari) si carticica de engleza(care vine cu CD cu cantecele)

La sf de an am dat cate 3€ si i-am luat doamnei o poseta si-un fular. Mi s-a parut anapoda, dar vad ca se poarta si aici cadoul de sfarsit de an. In schimb nema martisor, nema 8 martie...

Daca-l bag la sport ma costa cam 20€ pe luna. O ora de sport pe saptamana. Piscina e mai scumpa. Banuiesc ca si baletul

Da' tu de ce mananci cuie? fa o supa de pui cu ceapa...sau usturoaie..

Eu de spitale prin Romania n-am avut parte, chiar niciodata, in schimb am lucrat la ghiseu, daca eu am plecat traumatizata din tara atunci clientii... dar banuiesc ca fiinta umana e facuta in asa fel incat se obisnuieste cu toatele...

Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel

I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Roxana cum sa ma duc la nebunii aia? Nuuu, ala oricum e in Londra, vine rar. Am alt cumnat, de treaba. Sper ca te simti bine acum. Cat despre fondul de 3 mil pt gradinita mi se pare mult. Oricum stiu de la niste prieteni ca plateau 1.7 milioane, insa lunar duceau un top de hartie, hartie igienica si alte cele de trebuinta. Mi se parea aberant, cand consuma copilul ala un top de hartie?
Referitor la spitale eu cred ca primesc pe oricine, adik eu cand am avut sarcina oprita in evolutie anul trecut nu am avut nici macar buletinul la mine, il uitasem acasa. Si m-au internat asa cu rugamintea sa le trimit prin fax copia cand ajung acasa. Dar s-au comportat exemplar, asta in Bucuresti, la Elias. Si nu m-a costat nimic, doar am fugarit rezidentul sa-i dau 50 ron ca saracu a stat juma de zi nemiscat langa mine. Si nu a vrut decat cand i-am zis sa nu-i considere spaga si doar ca-i fac o cinste cu bere ca intre prieteni.
Acum depinde de experienta fiecaruia si unde anume a trait-o. Nu am trait insa nimic sa ma faca sa spun ca vreau sa plec din tara definitiv, doar sa vizitez alte tinuturi imi place .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Buna,
despre gradinite si banii de dat...mie nu imi mai cere decat strictul necesar dupa ce am cerut sa-mi explice de ce-mi cer bani pentru televizor???Pentru covor(dadusem si cu un an mai inaite)...si platesc optionalele(Bogdi face doar sport si asta dupa "ce am intrat in gusa" profesoarei)Da,dau cand organizam noi(grupa)cate ceva...dar aiurea nu le dau...chiar daca banii ii strange o mamica...dar educatoarea poate sa ceara oricand.

Citat:
citat din mesajul lui mayaione

Acum depinde de experienta fiecaruia si unde anume a trait-o. Nu am trait insa nimic sa ma faca sa spun ca vreau sa plec din tara definitiv, doar sa vizitez alte tinuturi imi place .

Majoritatea stiti povestea mea/noastra...si DA acum as pleca din tara daca ar avea al meu servici acolo(unde am ajunge)...Stiu ce ma asteapta anul acesta scolar...si cel ce va urma si as pleca fara sa ma uit in urma.Am plecat eu din Br( unde erau toate cunostintele noastre) in Ct(unde stiam doar nasii).Ne-am descurcat fara sa stiu o strada ,o persoana care sa ma ajute si avem deja 6 ani si o luna...si ...am reusit...as face fata si afara

Noi am avut o noapte urata ambii copii mi-au facut febra si-am bagat in otet si comprese alergand intre ei toata noaptea...(sotul vine la 3 saptamani acasa lucreaza in tara-)
all

Blogul Speranta moare ultima
Blogul lui Bogdan Andrei , goblenuri,Varsta lui Donu' Bodo,Varsta Isabella-Elena

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dodo-pui
Ne-am descurcat fara sa stiu o strada ,o persoana care sa ma ajute si avem deja 6 ani si o luna...si ...am reusit...as face fata si afara

Esti o mamica invingatoare!

Febra amandoi spui? Nu coboara cu nurofen? Varicela ati trecut-o? Sanatate multa!!

Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel

I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

MAYA_

pt mama ta !

DAYANARA clar ca e diferenta intre sistemul de aici si cel dinRo!
dar asta nu inseamna sa nu vad neregulile,si sa compar mereu cu ce ein Ro,pt ca eu nu traiesc in Romania de 15 ani,si defapt mare lucru nici nu imi amintesc,mai ales ca in sistemul sanitar aveam toata familia,asa ca nu prea m-am lovit ...sioricum la douaj de ani nu aveam eu nevoie pe acolo,niciodata nu am fost internata nici eu nici nimeni din jur,nici macar bunici..
deci eu aici ma lovesc de diverse,si aici platesc,nu am treaba ca e mai rau acolo,daca aici ma lovesc de ceva ce nu e corect.
deci nu e vorba ca nu preuiesc ce am,ca aici e viata mea,casa,familia,practic in Ro am prins tineretea in care oricum nu ma interesa sistemul,ca la varsta aia nu prea iti pasa..
dar nu inseamna nici sa ignor si sa nu imi cunosc drepturile acolo unde traiesc,doar pt faptul ca in Ro e si mai rau...ca practic nu am de ce sa fac comparatia asta .
bineinteles ca e mai bine din toate punctele de vedere,dar nu inseamna ca nu le vad!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dayanara

aelita tu probabil ai avut nevoie de documente de la seguridad social de la sotul tau daca el lucreaza cu nomina

eu spuneam altceva: daca nu ai nici.o munca, nu esti afiliat la seguridad social, nu platesti nici.o asigurare ai aceleasi drepturi si ai dreptul la orice medic
asa ca proba nu ti.au facut.o pt ca trebuia sa aduci de la sot sau de la hacienda in cazul in care nu lucra nici.unul din voi, nu inseamna ca daca nu platesti asigurare nu ai dreptul

in spania toti cetatenii si rezidentii legali au dreptul la sistemul public de sanatate in egala masura

roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006)
"De medico, poeta y loco todos tenemos un poco"
POZE

nu ,iubita,ca aveam toate actele ,dar unui copil nou nascut nu i se da "tarjeta" medicala in prima saptamana,pt ca dureaza tot,pana scoti certificatul de la judecatorie,pana faci toate hartoagele ca nu poti una fara alta,dureaza pana cand ei iti dau hartia la mana.ori proba de talon se face in prima saptamana,cand nici un bebelus nu are inca nici un act.si normal si legal sunt obligati sa faca proba,chiar de ai fi fara acte..si ei nu si nu,nu vroiau sa inteleaga ca dureaza pana se fac actele ,ca ei vor sa vada hartia medicala!
acum la Miguel la fel au zis,pana la urma s-au lasat convinsi ca DUREAZA actele si i-au dat programare la 5 zile.si la pediatru va avea la 15 zile.
la spital degeaba duci tu acte,ca ei nu stau sa se uite pe ele,ei cer "tarjeta" si desi si tu spui ca toata lumea are dreptul,ei spun ca bebe nu are dreptul.

zilele trecute mi-au dat cu chiu cu vai o hartie provizorie ,pana imi trimit ei cardul ala medical acasa.
bineinteles,toate cu actele de la seguridad si etc..ca altfel nu vezi nimic.

la tine merge mai repede,ca e cetatean spaniol,banuiesc.
sau pur si simplu,la Sofia nu am avut problemele astea,cand s-a nascut,dar depinde pe cine gasesti acolo.

la seguridad social trebuie sa le spui mereu cum e legea,ca incearca sa te minta,sau pur si simplu ei nu cunosc.
nu ma mai insir acum,dar de fiecare data a trebuit sa merg documentata ca iti spun niste aberatii de te crucesti! si de la INEM la fel.
ultima data,le-am spus ce scrie in lege ,si ala zice:da,in teorie asa e!
adica am eu dreptate,dar in practica cica nu e asa..cum vine asta??
adica legea zice ca ai mei copii au dreptul,dar in practica cica nu..

Mergi la inceput

mi s-a dus mesajul

DAYANARA-nu ai inteles ,eu stiu ca ai dreptul,spuneam cum unii incearca sa puna piedici.

la urgente te primeste,dar cu card expirat la medicul de familie te primeste??

va povestesc mai incolo alta,cand pierdusem cardul ala medical.

Mergi la inceput

uite poze,parca Dayanara a cerut.

Mergi la inceput