Bobocei de sept-oct 2008 (304)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Oana multumesc pt recomandare.
Laura multumim pt urari si felicitari.
Pio da cand imi aduc aminte cat de tarziu a mers Deiu nu imi vine sa cred ca acum loveste mingea din alergare...Eu fotbalist nu as vrea sa il fac dar daca o avea talent cine stie.

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Cu programul sper sa si-l schimbe ca dupa ce incep serviciul imi va fi tare greu sa ma culc mereu la 12 noaptea mai ales daca voi avea ore de la 8 in fiecare zi.
Dar am hotarat sa il las in ritmul lui ca degeaba am incercat sa il fortez eu cu programul de somn ca nu a mers.Daca il trezesc mai devreme e tot obosit si marait ca nu si-a facut somnul si aduna mai multa oboseala pe timpul zilei iar seara de obosit ce e adoarme dupa 2 ore si tot la 23-23,30 ajungem cu ora de somn.

Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

Oana super se distreaza David la gradi si ce mare s-a facut!
Pio, da da colege de somn:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Dragele mele fete, nu ma intelegeti gresit. Nu am spus ca voi nu aveti rutina, spuneam doar ca la noi asta functioneaza bine, spuneam ce cred eu.

Piolica, si noi am avut perioade de regres cand deodata nu mai voia sa doarma singur/singura dar au trecut. Daca vrei sa-ti spun cum am procedat eu zi-mi ca nu vreau sa dau sfaturi gratuite.

Mergi la inceput

La capitolul adormit singur suntem in urma rau.Deiu nu vrea sa adoarma singur nici in ruptul capului de fapt el nu vrea sa adoarma decat cu mami cu tati nici gand vine dupa mine prin casa si ma pupa si ma trage sa merg cu el in pat sa dormim.

Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepurila spune:

ziua buna si de la Moldova.

un gand bun pentru babytza si o imbratisare stransa.
un pupic de incurajare pentru Nikole
Ada,

claudia, te rog eu mult detaliaza. Si eu as vrea sa o faci oricand fara sa consideri ca dai sfaturi gratuite. Eu una chiar am nevoie de sfaturile voastre, ale tuturor. mai ales ale celor cu mai multa experienta ca mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Citat:
citat din mesajul lui ClaudiaH

Dragele mele fete, nu ma intelegeti gresit. Nu am spus ca voi nu aveti rutina, spuneam doar ca la noi asta functioneaza bine, spuneam ce cred eu.

Piolica, si noi am avut perioade de regres cand deodata nu mai voia sa doarma singur/singura dar au trecut. Daca vrei sa-ti spun cum am procedat eu zi-mi ca nu vreau sa dau sfaturi gratuite.

mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008

Sa stii ca eu nu ti-am interpretat gresit mesajul, spuneam ca si noi avem / aveam, insa nu stiu ce naiba s-a intimplat ca nu mai merge ca inainte. E clar ca Elsa crese si se schimba.

da, da, eu vreau sa stiu ce ai facut tu! Mai ales ca Lucia e mai mare cu 2 luni, deci clar tu poate ai trecut prin astea deja! Am invatat foarte mult de la tine, de la voi toate!

Am si spus ca mi-am comandat niste carti acum, ca pe linga problemele cu somnul, mai avem si altele si am senzatia ca nu mai fac fata.
Oricum, imi dau seama ca Elsa incearca sa-si arate personalitatea, nu vreau sa i-o stirbesc, insa vreau sa am un dialog cu ea, sa reusesc sa ajungem pe o anumita unda comuna.
Si daca pot sa aflu mai multe din experientele voastre cu atit mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

pio din pacate nu vor sa lase mamele cu copiii in grupa.Procedura este in felul urmator la cresa noastra, te duci pana la clasa care are usa inchisa si nu intri, bati, astepti sa iasa ingrijitoarea sa preia copilul sau sa-l predea.Mi-au spus de la inceput ca nici macar 5 minute nu pot sta in grupa cu copiii.:(La particulare este altceva, alta lume.
Am aflat azi de la cineva care lucreaza la Directia Protectia Copilului ca ingrijitoarele sau infirmierele care au grija de copiii de la cresele de stat au 400 ron salariu in mana.M-am ingrozit instant, pai cum mama masii sa mai aiba chef sa ingrijeasca cum trebuie 24-25 copii in grupa?Deja ma gandesc cum sa le indes ceva prin buzunare, pt putin mai multa atentie.
Karina azi iarasi a plans mult mult, a si ragusit, mi-au spus sa o urmaresc sa nu faca febra la cat a urlat mititica.:(

cu K2 in 27s si mamica de K1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

b]Iepurila, merci de feed-back!
Piolica, [/b]fiecare copil e oricum foarte diferit, eu am doi si la Lucia am avut senzatia ca am luat-o complet de la capat, reactioneaza diferit la tot. E bine ca citesti, si eu citesc mereu dar senzatia ca nu tin pasul ramane pentru ca abia lamuresc si inteleg o etapa si incepe deodata alta etapa si iar sunt pe picior gresit.

Legat de somn, am citit o data da' nu mai stiu unde ca de fiecare data cand copilul face un regres trebuie sa schimbam si noi atitudinea si sa facem un pas inapoi o data cu el. Din varii motive si Stefan dar si Lucia au avut mai multe episoade din astea in care deodata nu mai voiau sa adoarma singuri, adormeau greu, erau clar nelinistiti cand venea vorba de culcare. Am zis: ok! Vrei sa stau cu tine pana adormi? Stau. In prima seara imi pun un scaunel langa pat si-l tin de mana, a doua oara, ii tin mana pe spate, a treia oara iau mana de tot dar raman acolo, a patra oara nu mai stau langa pat ci undeva intr-un colt al camerei, a cincea oara il pun in pat si ii spun ca ma duc sa beau apa si apoi ma intorc in coltul camerei, apoi ma duc sa-mi schimb pantalonii si abia apoi ma intorc, apoi ii spun ca ma duc sa fac ordine in bucatarie si vin mai incolo. In concluzie ma intorc unde vrea el si apoi ma redistantez treptat. Daca sa zicem ca a doua zi tot vrea sa ma tina de mana, il tin de mana insa seara urmatoare imi aduc o carte si ii spun ca trebuie sa tin cartea in mana (inca nu m-au intrebat daca pot sa citesc in semiintuneric). Si la fel daca vad ca inca nu-i pregatit sa se indeparteze o las mai incet, adaptez treptele de schimbare la ritmul copilului. Nu sunt adepta stilului: lasa-l sa planga pana cand adoarme. Cred ca au perioade in care se simt mai neajutoarati, in care sunt mai tematori si au nevoie sa ne simta aproape asa ca ma apropii cat vor ei si apoi ii ajut sa-si recapete increderea si independenta. La noi a mers de fiecare data metoda asta. [

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepurila spune:

Citat:
citat din mesajul lui nikolici

pio din pacate nu vor sa lase mamele cu copiii in grupa.Procedura este in felul urmator la cresa noastra, te duci pana la clasa care are usa inchisa si nu intri, bati, astepti sa iasa ingrijitoarea sa preia copilul sau sa-l predea.Mi-au spus de la inceput ca nici macar 5 minute nu pot sta in grupa cu copiii.:(La particulare este altceva, alta lume.
Am aflat azi de la cineva care lucreaza la Directia Protectia Copilului ca ingrijitoarele sau infirmierele care au grija de copiii de la cresele de stat au 400 ron salariu in mana.M-am ingrozit instant, pai cum mama masii sa mai aiba chef sa ingrijeasca cum trebuie 24-25 copii in grupa?Deja ma gandesc cum sa le indes ceva prin buzunare, pt putin mai multa atentie.
Karina azi iarasi a plans mult mult, a si ragusit, mi-au spus sa o urmaresc sa nu faca febra la cat a urlat mititica.:(

cu K2 in 27s si mamica de K1

offffff

Mergi la inceput