Bobocei de sept-oct 2008 (304)
Raspunsuri - Pagina 4
nikolici spune:
Hei hei, a doua zi de gradi a fost ceva mai bine a baut 2 guri de apa ce ma bucura enorm, ca totusi a acceptat fata de ieri cand nu a vrut nimic decat urlet.
Cat despre planset cica a fost ok, pana au adus masa de pranz si ea normal iara nu a dorit si au lasat-o la desene plangand si strigand in continuu mama mama mama.
Si mama a venit la timp sa o salveze
.Oricum ma bucura ca nu a mai suferit la cotele de ieri.
Dar atat de fericita este dupa ce o iau de acolo si acasa de nu am cuvinte sa exprim bucuria ei.
cu K2 in 27s si mamica de K1
nikolici spune:
ada eu cred ca si imaginatia ta iti lucreaza feste, caci e posibil sa crezi ca toti te privesc cu oarecare neplacere prin prisma faptului ca ti-ai permis sa stai acasa atat timp.Tu esti o persoana placuta si o sa si dovedesti in timp scurt ca aducerea si cresterea copiilor nu te-a deraiat de la aptitudinile profesionale pe care le aveai de dinainte.
babymom tu ce faci cu copiii cand te intorci la munci?
dya ei eu vroiam sa ti recomand DC-ul pt gasirea unei bone recomandate.Uf ce greu mi-e sa accept o persoana straina in casa noastra.Sper sa-i fie bine lu Deiu.
abe cum te simti?
babytza te-as suna dar nu stiu cand ar fi un moment ok si pentru tine, nu vreau sa deranjez cumva.
cu K2 in 27s si mamica de K1
Muuh spune:
Claudia eu cred ca este totusi firesc sa preia limba dominanta desi aud preponderent limba cealalta. Acum strict despre voi dar si despre noi, cred ca cu timpul vor vorbi si limba nedominanta, sigur o vor stii si in caz ca ne vom muta in tarile limbii minoritare le va lua maxim 3 luni daca nu si mai putin sa se puna la punct. La mine le va lua tot cam atat cand si daca vor merge la gradinita germana. Pe mine subiectul nu ma framanta dar daca gasesc ceva bibliografie promit sa o postez, te rog si pe tine sa faci la fel daca dai peste ceva.
Ada in mod paradoxal mie seful tau mi se pare bine intentionat, sigur conteaza si partea non verbala a mesajului dar in rest pare sa vrea sa inteleaga ca ai si alte prioritati in viata.
claudinna spune:
hello!
am culcat copilul si am facut o inghetata de pepene galben, abia astept sa inghete
Ada, tin pumnii sa fie bine si sa fie copiii sanatosi!
cat despre serviciu...te cred ca te-a deranjat..pe mine m-a sunat sefa de ziua mea sa-mi ureze ce se ureaza si printre altele mi-a zis ca "cutarita" (scuzati cacofonia) a venit la serviciu deja (copilul ei avea cam 6 luni...) si mai si alapteaza
i-am spus si eu ca fiecare cu prioritatile lui in viata...si am trecut peste, dar ce m-o astepta cand ma intorc...
numai ca pe mine nu au cum sa ma treaca pe un alt post...io tot treaba aia o fac, ba mai multa decat inainte
oricum, omul s-a aratat intelegator si sunt convinsa ca pe parcurs se vor aranja lucrurile asa cum vrei tu
claudinna spune:
incepuse R sa planga in somn...
Ada, a propos de copii si parinti, TL nu e in Bucuresti? in caz de boala nu ar putea sa-si ia un concediu medical, o zi-doua, sa stea cu copilul acasa...stiu ca se da pt parinti in situatii de genul asta
nikolici, of, sper sa se acomodeze repede si sa nu mai planga!
Dya, spor la bagaje!!
ClaudiaH spune:
Abe, am vazut din pacate multe cazuri cu copii care nu mai vorbesc limba materna. Inteleg dar... atat. Si cred ca ar fi pacat. N-o fi ea limba romana o limba de circulatie internationala dar e o limba care le deschide accesul spre limbile latine. Merci oricum, mi-ai dat putin curaj!
Tzitziri, oau! nu stiam ca avem asa fan infocat. Trebuie sa mai pun atunci un film cu tehnica imbunatatita: mai nou sterge lingurita de marginea castronului ca sa nu picure de pe dosul ligurii; m-a vazut pe mine si incearca sa faca la fel desi rezultatul e ca da pe jos mai mult inainte fiind mai atenta sa curete dosul lingurii decat sa pastreze continutul in lingura. Despre limba, da, intentionam sa ramanem aici. Merge la cresa 5 ore pe zi dar de doua saptamani e in vacanta si tocmai acum ca e acasa turuie mai rau in germana decat inainte. E drept ca Stefan vorbeste predominant germana iar Lucia il priveste pe Stefan ca pe un zeu asa ca... si are si asta o mare influenta. N-am decat sa ma relaxex si ce-o fi, o fi.
Despre cresa/gradinita vs. bona: eu sunt definitiv pro cresa respectiv gradinita si contra bona/bunici din 2 motive mari si latesi anume:
- cresa beneficiaza de personal specializat si care il poate ajuta pe copil sa se integreze in societate, sa invete regulile de convietuire si toate astea inca de mic cand copilul este maleabil. De ex. amandoi copiii mei au invatat foarte multe deprinderi de la gradinita pentru ca receptivitatea e mai mare cand sunt in grup.
- la cresa invata sa accepte ca nu e "buricul pamantului", lectie care nu se poate invata cu usurinta acasa.
Cat despre bolile pe care le ia de la gradinita eu as raspunde cu zicala "ce nu te omoara, te face mai puternic". Mai devreme sau mai tarziu copilul tot va merge in comunitate iar atunci va avea o imunitate mai scazuta decat a celor care au luat deja contact cu o parte din virusi. In plus chiar daca sunt mici copii sunt robusti si pot face fata imbolnavirilor.
Acuma, nah, fiecare face cum crede, eu i-am dat pe amandoi devreme: pe Stefan de la 20 de luni iar pe Lucia de la 12 luni. 3-4 ore pe zi la ineput si treptat mai mult. Ca parinti am gresit in multe situatii insa nu consider ca asta a fost una dintre ele.
kllemi spune:
buna fetele
niko se pare ca lucrurile merg spre bine
...ma bucur tare ptr. voi si integrare cat mai rapida 
lala foarte frumos lucrezi tu cu fetele, as putea sa spun ca si la noi se intampla la fel, doar pe jumatate, la noi mai tzine si cu "nu face aia ca te lovesti si faci bubu" si ptr. ca am vazut ca a inteles ce inseamna aia buba,(ca slava domnului, am facut destule si a vazut ca doare
) vreau sa zic ca tine si varianta asta ![]()
Sti cum e, fiecare are cate o regua dupa care functioneaza pe care incearca sa io implementeze si copilului, acum ramane la latitudinea copilului daca o accepta sau nu ![]()
andreutac am auzit si eu ca sunt reduceri mari la Kiabi, sper sa mai tina pina sapt. viitoare, ca atunci mai dispun de niste bani de cheltuit
,sa va bucurati de tot ce a-ti cumparat, in ceea ce priveste gradi. sa sti ca si eu mam lamurit mai astept pina la anu' nici sotul meu nu prea este de acord cu datu la cresa la varsta asta
...asta e 
fericita de
AMALIA-ANDREEA (12.10.2008)
dyanira spune:
Andreutac, Nikolici multumesc de sugestie.Ma gandeam ca apelez si la asta.
Intr-adevar e greu sa accepti pe cineva total necunoscut in casa.Dar cum cineva cunoscut nu gasim se pare ca asta va fi solutia pana la urma.Sper sa avem bafta sa nimerim bine.
Claudinna
sa arunci si incoace putina inghetata.
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
abe spune:
nikolici ma bucur ca a fost mai bine azi, cred ca va fi un pic mai bine in fiecare zi!
karinutza.
io-s bine, bebe misca foarte mult, ma cam termina caldura asta, as sta mereu in pat...
azi maria este extrem de de maraita, s-a trezit plangand, nu stiu de ce, si toata ziua a fost nemultumita...
daca e un argument care imi place mult apropo de mersul la gradi, e cel zis de claudiah, pana acum nu m-am gandit la asta, si anume faptul ca-si da copilul seama ca nu-i chiar buricul pamantului.
ei, copilul meu a avut parte zilele astea exact de mesajul opus! a fost inconjurat aproape non-stop de mami, buni, bona si tati!! si mai venea si matusa din cand in cand, asa ca cred ca banuiesc de ce-i asa de rasfatata azi...
oricum, tre sa avem sedinta diseara cu "bonele" ca in ritmul asta in care toata lumea sta dupa curu ei nu ne vad bine...
mami de Maria si
26+
piolica spune:
Claudia, sa stii ca si la noi e la fel, Elsa vorbeste mai mult in franceza decit in romana, insa mie nu mi se pare o problema, dimpotriva, ca doar aici traieste. In schimb intelege absolut tot in ambele limbi, iar eu continui sa-i vorbesc in limba romana cu toate ca ea imi raspunde de cele mai multe ori in franceza. Stiu ca la un moment dat o sa-mi raspuna si in romana.
Ada, eu zic ca seful tau a fost f ok si poate putin stingaci ti-a spus ca poti conta pe el. Banuiesc ca tu-l stii mai bine, insa nu e dracu asa de negru, nu?
Miruna, vroiam sa te intreb de unde ai luat tu 'Your competent child' ca pe amazon.co.uk e al naibii de scumpa, iar pe cel din state platesc transportul de ma usuca. Merci!
gradinita/cresa, eu sint pentru, iar motivele sint cele enuntate de Claudia deja, asa ca nu mai repet. Eu vad clar ca Elsa a invatat f multe chestii la cresa, asa ca sint pe deplin multumita si-mi dau seama ca am luat o decizie f buna. Bine, aici poate sint si alte conditii decit in Romania de unde si usurinta in a spune ca sint pro cresa.
Lala, mi-a placut foarte mult ultimul tau post despre cum te porti cu fetele, e de retinut.
Eu am inceput sa-mi cumpar carti despre cum sa reactionez cu pitica mea, ca vad ca intram in mici conflicte si nu vreau sa deraiez. Sint constienta ca meseria de mama se invata si nu o avem neaprat in gene (ma refer mai mult la educatia pe care o dam copiilor nostri), asa ca ma apuc de 'invatat'