Bobocei de sept-oct 2008 (304)
Raspunsuri - Pagina 18
dyanira spune:
Pio multumesc frumos.Plecam luni la mare stam o sapt si apoi mergem la Praid pt 9 zile.
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
ClaudiaH spune:
Andreutac, eu ti-as sugera sa incerci mutarea in mod treptat si in mod prietenos. Citesc acum o carte depsre ritualurile copiilor si se spunea acolo ca obiceiurile (fie ele cele proaste) nu trebuiesc schmbate brusc pentru ca dau senzatia de insecuritate si dadeau urmatorul exemplu: "ganditi-va ca intr-o seara partenerul dumneavoastra nu mai vine sa doarma cu dumneavoastra in pat ci in camera vecina. Cam cate griji si ganduri va faceti in urma schimbarii unui ritual? si poate de fapt partenerului i s-a parut doar ca e prea cald in dormitor sau prea frig." Copiii sunt reticenti la schimbari mai ales datorita faptului ca nu le inteleg motivele din spatele lor. Asa ca eu as incerca s-o atrag in bucatarie facand totul interesant si amuzant. De ex. n-o chema la masa ci asezati-va la masa si faceti un puzzle sau ce-i place mai mult sa faca. Apoi ia o papusa sau animal de plus care-i place ei si propune-i sa-i dati de mancare impreuna. Da-i ursuletului ceva ce-i place ei foarte mult, poti incepe prin a-i da o gustare nu neaparat masa principala si deci o budinca sau o crema de zahar ars... si garantat va vrea sa pape si ea nu doar papusa/ursuletul. Important e ca masa sa fie amuzanta. Daca insista sa mergeti in sufragerie, du-te cu ea dar arata-i clar ca nu mai esti vesela. In schimb serveste-l pe ursulet/papusa de cateva ori pe zi cu mancare in bucatarie si vorbeste-i si canta-i ursuletului ca si cum ar fi un copil. In scurt timp va intelege ca e mai fun in bucatarie si va vrea si ea sa beneficieze de distractia de care are parte ursuletul. Ideea e sa o determini pe ea sa vrea schimbarea. Schimbarea se poate si impune unui copil dar e mai dureros si da mult mai multa bataie de cap parintelui. Sper ca am reusit sa-ti spun ceva util.
mamidestefan spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui preety Nikolici: 1. am pus pozele temporar la rugamintea mamidestefan, neavand de gand sa le las acolo prea mult... daca verifici o sa vezi ca cele nud au fost deja sterse... 2. nu am obiceiul sa merg prea des pe autostrada si nici s-o las pe fimea sa doarma acolo... s-a intamplat odata si gata... nu vad de ce atata caz cu atat mai mult cu cat observ ca am ajuns acasa "safe"... Daca ti se pare ok le sterg si pe cele cu autostrada ca sa nu se mai panicheze nimeni ... Poze un an si 9 luni! Ticker Sorina Gabriela |
Scuze preety...am reusit sa vad in fuga pozici cu printzesa nuda
Eu banuiam ca vrei sa le scoti dupa ce le vedem..de aia am si indraznit sa cer..nu m-am gindit ca te "bag la balamuc"
Hai nu fi supi
..ca ai o printzesa nuda tare frumusica..iar cu noile palariutze "a la preety" e scumpica rau 
Moama mia ii faci concurenta Claudinnei..bravo tie

LIDIA
de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)
mamidestefan spune:
| citat din mesajul lui dyanira Lidia te intrebasem ca demult vroiam tu cu cine o lasi pe Iza?Sau ce solutie ai gasit? Diana mamica fericita de ANDREI TUDOR |
te las pe tine sa ghicesti (ai trei incercari)..ce zici
LIDIA
andreutac spune:
Dya, intrebasei zilele trecute de pretul bonelor. Eu ii dau pt 4h/zi 400 ron/luna, iar raportul asta se va mentine si atunci cand va sta mai mult, am vb deja cu ea. Acum nu se ocupa decat de Eva, insa daca s-a intamplat sa intarzii sau s-o culce mai devreme de 13, cand se termina si programul ei, din proprie intiativa mi-a mai spalat vazele, aragazul, a dus gunoiul sau a dat cu o matura pe jos. astea sunt exceptii insa,au venit din partea ei, pt. ca eu in momentul in care am angajat-o i-am spus ca ma intereseaza sa se ocupe exclusiv de copil.
Pretty, imi pare rau ca postarile noastre te-au suparat, insa intentia noastra (cel putin a mea) nu a fost sa te judecam in vreun fel, ci doar sa te atentionam, mai ales ca aproape toate ne confruntam cu copii care nu au stare in scaunul auto.
mamidestefan spune:
| citat din mesajul lui babymom75 Mai, am baiat mare! Mi-a crescut inima de bucurie, dar mi s-a si chircit sufletul cand am constientizat ce trece timpul... Sa va povestesc: Trebaluiam ceva prin camerele de sus, in timp ce Dragos se juca jos. La un moment dat aud ca se deschide usa de la intrare si mi-am dat seama ca a iesit in curte - l-am auzit povestind singur si jucandu-se cu masinuta lui. I-am dat pace. Dupa cateva minute aud poarta si am iesit pe terasa sa vad care-i treaba. Iesise pe strada. Il strig: "-Dragos!" "-Ce-i?" "-Ce faci?" "-Ban!" "-Pleci la Serban?" (e un baietel din vecini, prietenul lui Victor) "-Da" "-Dar esti descult. Te-ai incaltat?" "-Da. Papucii!" "-Cu ce papuci?" "-Papucii Vito" Era incaltat cu papucii de inot ai lui Victor, bineinteles, luati invers, dar mandru tare "-Stai, nu pleca! Vine mama sa-ti dea sandalele tale!" Sta si ma asteapta in poarta, eu cobor cu sandalele, se descalta singur cu picioarle goale in praful de pe strada, ii intind sandaua desfacuta, ISI STERGE CU MANUTA TALPA, si-si baga piciorusul, intai unul, apoi celalalt. "-Gata!", zice. "-Mama, du-te!" "-Sa ma duc??" "-Da, du-te acolo! (si-mi arata usa de la casa, ramasa deschisa in urma mea) Du-te acacha!" "-Bine, mama, ma duc." Rade fericit in timp ce-mi face cu mana, privind printre scandurile de la gard "-Ceau mama!" Si-a plecat... Am urcat iar la etaj, si l-am urmarit cu privirea cum se indeparteaza sigur pe el, imbracat doar intr-un body, cu palariuta de soare pe cap si fundicul leganandu-i-se ca la o ratusca mica, din cauza scutecului... Am baiat mare! S-a dus pana l-am pierdut din vedere in buruienile de pe camp si l-am vazut reaparand la poarta vecinilor (casa e cam la 200 m distanta). LE: Acum s-a intors. Tot singur! Am auzit poarta mare ruland pe sine (s-a chinuit s-o deschida si apoi sa o inchida la loc), a intrat in casa, l-am auzit deschizandu-si scaiul de la sandale si a urcat la mine. "-Mama, tita!" O fi el mare, dar tita-i tita! Lavinia mama lui Dragos si a lui Victor _ "Doar doua sunt testamentele valabile, pe care le putem lasa copiilor nostri: radacinile si aripile." |
Wow
ce baiat mare are mami...e cazul sa te intorci la munca..
se descurca baiatul si singur (te cauta doar la ora mesei
LIDIA
andreutac spune:
| citat din mesajul lui ClaudiaH Andreutac, eu ti-as sugera sa incerci mutarea in mod treptat si in mod prietenos. Citesc acum o carte depsre ritualurile copiilor si se spunea acolo ca obiceiurile (fie ele cele proaste) nu trebuiesc schmbate brusc pentru ca dau senzatia de insecuritate si dadeau urmatorul exemplu: "ganditi-va ca intr-o seara partenerul dumneavoastra nu mai vine sa doarma cu dumneavoastra in pat ci in camera vecina. Cam cate griji si ganduri va faceti in urma schimbarii unui ritual? si poate de fapt partenerului i s-a parut doar ca e prea cald in dormitor sau prea frig." Copiii sunt reticenti la schimbari mai ales datorita faptului ca nu le inteleg motivele din spatele lor. Asa ca eu as incerca s-o atrag in bucatarie facand totul interesant si amuzant. De ex. n-o chema la masa ci asezati-va la masa si faceti un puzzle sau ce-i place mai mult sa faca. Apoi ia o papusa sau animal de plus care-i place ei si propune-i sa-i dati de mancare impreuna. Da-i ursuletului ceva ce-i place ei foarte mult, poti incepe prin a-i da o gustare nu neaparat masa principala si deci o budinca sau o crema de zahar ars... si garantat va vrea sa pape si ea nu doar papusa/ursuletul. Important e ca masa sa fie amuzanta. Daca insista sa mergeti in sufragerie, du-te cu ea dar arata-i clar ca nu mai esti vesela. In schimb serveste-l pe ursulet/papusa de cateva ori pe zi cu mancare in bucatarie si vorbeste-i si canta-i ursuletului ca si cum ar fi un copil. In scurt timp va intelege ca e mai fun in bucatarie si va vrea si ea sa beneficieze de distractia de care are parte ursuletul. Ideea e sa o determini pe ea sa vrea schimbarea. Schimbarea se poate si impune unui copil dar e mai dureros si da mult mai multa bataie de cap parintelui. Sper ca am reusit sa-ti spun ceva util. mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008 |
Multumesc, Claudia. Chiar suna bine ce spui tu acolo, cu rabdare si tact cred ca o sa ne reuseasca. Mai spune-ne si noua ce carti interesante citesti, poate ne mai inspiram si noi. Eu, in limita putinului timp disponibil
alexa si mami spune:
Pio, Dia, Andreea sar'mana de felicitari. cu olita s-a familiarizat de ceva luni bune sa tot fie vreo 10 intai dimineata la trezire, iar acum de vreo 2 luni o tin prin casa si usor , usor mai nimerea si cate un pipi ziua. tinand cont ca nu vb mare lucru, deci nu spune doar imi trimite mesaj prin gesturi ca-l trece, cred ca mai imi tre' putina rabdare sa-l determin sa faca la copac:(
preety spune:
Mamidestefan 
Andreutac am inteles intentia ta si am bagat la cap.
In rest... numai noi (parintii ei) si poate Cosmina (Julymoorning) stim cum este de fapt Sorina si cata energie are...
Poze un an si 9 luni!
Ticker Sorina Gabriela
dyanira spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui mamidestefan
te las pe tine sa ghicesti (ai trei incercari)..ce zici LIDIA de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006) |
Deci prima incercare...Cand nu esti tu acasa sta cu tati???
Merge?Hai ca mai am 2 daca am dat gres.
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR