Bobocei de sept-oct 2008 (304)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

Neatza,

Dau coffe si imediat o supica cu galusti de pui.
Multumesc fetelor pentru toate sfaturile date.Incerc sa fac fata situatiei cu brio.
Apropo de "disparut" de la cresa.Si eu am o lunga discutie pana intram in cresa, de fapt discutia noastra incepe de cu o seara inainte.Si ea zice DA la tot...vrei mami la cresa...DA, dar nu mai plangi mami...DA, si te vei juca cu copiii...DA!!!;)Ma iubesti mami si nu te superi ca te duc la cresa?....DA DA DA
abe nu o vreau pe Karina in casa toata ziua pentru ca in mod cert se va ajunge la scandal daca ma va vedea cu bb2, imi cunosc copilul, cam stiu sa-i interpretez frustrarile si ultimul lucru de care as avea nevoie este sa o vad ca sufera ca eu stau cu bb mai toata ziua, sau in cel mai rau sa stau sa l pazesc sa nu iasa cu scantei.E greu iar pentru mine solutia optima va fi K la cresa, iar cand va veni imi voi face timp special pentru noi doua special special..Asta nu inseamna ca nu o iubesc la nebunie pe Karina si ca o indepartez de langa noi.Asta e feelingul meu de mama.

paula nu cred ca este o solutie sa o duc doar 3 zile si sa facem pauza pana saptamana viitoare.As vrea sa existe o continuitate cat mai mare, sper sa nu ne imbolnavim si sa ne fie acomdarea mai rapida.Doctora de la cresa m-a sfatuit ca dupa 2 saptamani de program scurt sa o las la pogram lung,( lucru care urmeaz sa-l fac dar as vrea din septembrie) pentru ca din experienta lor copilul se obinuieste cu ora 12.30 sa vina mami sa-i ia si iarasi va fi soc cand se va incerca programul lung.

cu K2 in 27s si mamica de K1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy.p spune:

Buna dimineata.
Eu dau .

Alexia s-a trezit ieri la 16,30..seara am reusit sa o culc la ora23,iar acum doarme

Pio,Dya,Alina,Kllemi voi la cat v-ati culcat??

Niko tin pumnii sa fie bine ptr.toata trei...eu .din experienta mea,pot sa-ti spun ca am petrecut timp cu Andy,doar noi doi ff rar,chiar si dupa ce venea de la gradi...doar cand reuseam sa o las in grija cuiva pe asta mica.Prima noastra iesire in doi a fost cam dupa vreo 6-7 luni.Si acum imi reproseaza...nici el nu a acceptat-o pe Alexia,iar cand venea de la gradi voia sa stau doar cu el,sa iesim,sa ne jucam,ceea ce nu puteam ptr ca cea mica avea nevoie de mine full time.Dar...pana la urma tu stii cel mai bine cum te vei organiza ca sa fie bine ptr amandoua.Acomodare cat mai usoara Karinutzei si tie muulta putere

O zi cat mai frumoasa tuturor...la noi e soare...a ajuns ploaia ceruta la voi??

Laura , Alexia (14.09.2008)
Andrei(07.04.2002)

"Oamenii mari nu pricep niciodata nimic si este obositor pentru copii sa le dea intruna explicatii"
(Micul Print)

Mergi la inceput

laura si crezi daca ai fi fost cu amandoi copiii acasa ar fi fost mai bine?
Sa stiti ca ma ajuta foarte mult experientele voastre!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Ori migrena care ma chinuie de azi de dimineata ma opreste sa inteleg corect, ori inteleg corect si imi dau seama ca sunt mama 'denaturata'.

Faptul ca ni s-a zis sa 'disparem' si noi am disparut nu inseamna ca noi 'disparem' zilnic.Asta a fost prima zi.Si lui David am inceput sa ii povestim de gradi de indata ce am gasit gradinita potrivita si deja stia povesti lungi despre ce o as faca la gradi.Ii povestim inclusiv acum seara ce o sa faca a doua zi.Nu inseamna ca am 'disparut' si nu ne-a interesat de el.Inseamna ca atunci, in acea prima zi, a fost mai bine pentru el sa 'disparem'.
Evident ca a doua zi nu a mai tinut figura pentru ca deja incepuse sa se agate de tati si sa vrea in brate si sa planga.Cand a fost luat usurel, a mai stat si tati cu el 10 minute si s-au jucat cu masinutele,i-a zis ca o sa plece la serviciu si ca el ramane sa se joace.Ceea ce nu inseamna ca s-au despartit amiabil in prima saptamana.Pentru ca desi nu a 'disparut' si l-a luat usurel si i-a povestit si s-a jucat cu el tot a plans la despartire.Deci nici asa nu a fost bine.
Nu stiu de ce - poate si din cauza durerii de cap- poate nu am inteles eu bine ce ati inteles voi din 'disparut'.Dar pentru acea prima zi de gradi (in care nu a plans deloc la despartire doar din cauza acelui 'disparut') la noi a fost solutia optima.Dupa aia nu a mai mers ca s-a prins cum stau lucrurile.Dar pana la urma si daca i-a povestit tati chiar atunci cand il lasa ca vine sa il ia, ca se joaca cu masinutele cateva ore si vine sa il ia - tot nu inseamna ca a fost mai usor pentru el.Eu una nu am vazut sa fi fost mai usor pentru el.

Chiar imi pare rau ca ati inteles ca noi disparem toata ziua buna ziua de la gradi si ca ne lasam acolo copilul 'de izbeliste'.Altfel nu imi explic sincer explicatiile de genul 'eu nu dispar niciodata'.Nici tati nu dispare ACUM.Pentru ca David este receptiv, pentru ca isi doreste sa ramana la gradi, pentru ca dupa prima saptamana de acomodare a inceput sa ceara sa ramana si la masa de pranz si pentru ca acum vrea sa stea si face cu mana la plecare si arata lui tati usa.Una este sa vorbim despre primele zile si alta despre urmatoarele cand copilul deja stie despre ce e vorba si este o placere si pentru parinte si pentru copil momentul despartirii cu pupici si declaratii si povestit ca parintele se intoarce....

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Imi cer scuze daca pare 'razboinic' mesajul de mai sus dar chiar imi pare rau daca prin 'disparutul' ala s-a inteles altceva.
Eu nu am obiceiul sa imi exprim pe forum sentimentele pentru David (o fac de cele mai multe ori pe blogul lui sau pastrez pur si simplu pentru mine), dar m-am simtit putin 'judecata' pentru acel 'disparut'.Pana la urma poate nu s-a inteles bine...dar chiar daca a parut altfel nu inseamna ca nu il iubim si ca nu vrem ce e mai bine pentru el.Iar pentru el acea solutie care poate parea tiranica a fost cea mai buna....

In alta ordine de idei: va multumesc pentru opiniile despre incaltaminte.Am luat ieri o pereche de sandalute Ortopedia (Ada, am vazut si Elefanten pe net si intr-adevar par la fel, dar nu imi e in drum si chiar vroiam sa le iau rapid, chiar cu diferenta de bani) si se vede diferenta DEJA de mers...mi se pare incredibil ca acum cu astea merge bine si cu cele dinainte mergea stramb...

Mergi la inceput

Oana sincera sa fiu, am crezut ca eu am dat startul la chestia cu disparutul, memoria imi joaca feste.
Mie nu mi se pare ceva iesit din comun din ce ai scris, clar ca va iubiti copilul si nu-l lasati de izbeliste la gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidestefan spune:

Citat:
citat din mesajul lui tzitziri

Imi cer scuze daca pare 'razboinic' mesajul de mai sus dar chiar imi pare rau daca prin 'disparutul' ala s-a inteles altceva.
Eu nu am obiceiul sa imi exprim pe forum sentimentele pentru David (o fac de cele mai multe ori pe blogul lui sau pastrez pur si simplu pentru mine), dar m-am simtit putin 'judecata' pentru acel 'disparut'.Pana la urma poate nu s-a inteles bine...dar chiar daca a parut altfel nu inseamna ca nu il iubim si ca nu vrem ce e mai bine pentru el.Iar pentru el acea solutie care poate parea tiranica a fost cea mai buna....

In alta ordine de idei: va multumesc pentru opiniile despre incaltaminte.Am luat ieri o pereche de sandalute Ortopedia (Ada, am vazut si Elefanten pe net si intr-adevar par la fel, dar nu imi e in drum si chiar vroiam sa le iau rapid, chiar cu diferenta de bani) si se vede diferenta DEJA de mers...mi se pare incredibil ca acum cu astea merge bine si cu cele dinainte mergea stramb...

Se pare ca subiectul "gradi" devine din ce in ce mai sensibil pentru mamicile de bobocei.

Parerea mea este ca uneori pe forum se poate intimpla ca "jocul de cuvinte" sa duca la interpretari..sau la reactii uneori departe de intentia initiala a dezbaterii.
Asta cred ca s-a intimplat si in cazul asta.

Dincolo de situatia in sine..eu zic asa : orice start de gradi provoaca in sufletul unei mame un razboi intre a se desparti de puiul drag si al ajuta sa se integreze intr-o colectivitate si mai apoi sa dobindesca putina independenta.Trecerea e dureroasa de ambele parti...asa ca orice metoda am folosi (care poate diferi mult de la copil la copil) trebuie sa urmareasca in primul rind sa minimizeze suferinta celui mic..pentru ca noi o "ducem" mai usor.
In concluzie, Oana eu zic sa nu fii supi ...eu zic ca cel mai important lucru este ca perioada de acomodare a fost foarte scurta in cazul vostru..

LIDIA de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns preety spune:

Neata si de la noi...
Subiectul "gradi" e intr-adevar sensibil si binenteles fiecare mamica si fiecare copil reactioneaza in felul lui propriu la perioada de acomodare si evident de "despartire"... Si binenteles ca fiecare mamica isi cunoaste puiul si stie ce "merge / nu merge" in cazul lui...
Deci disputele pe aceasta tema nu-si au nici un rost... mai mult decat sa ne faca sa constientizam ca problema in sine este cu adevarat serioasa si ca este un hop peste care mai devreme sau mai tarziu trebuie sa trecem cu toate.

In rest ... la noi e jale mare... fimea nu poate sta o secunda fara mine, acum a inceput cu "bate bate mami" intr-una de nu ma lasa sa gatesc si sa fac nimic... radea tasu ieri ca intorceam friptura cu fimea in brate...
Daca nu stau cu ea plange din tot sufletul de o sa zica lumea ca o maltratez... iar eu... cu rabdarea mea de fier... cateodata imi vine s-o plesnesc sa taca ca sa pot sa ma mai ocup si de altceva... In sfarsit, evident sfarsesc tot cu ea in brate lasand treburile casnice pentru cand voi avea vreodata timp...
Si in fine... ma intreb daca o avea ceva sau o fi doar rasfat...???
In rest toata bobocimea.

Poze un an si 9 luni!

Ticker Sorina Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Preety, oricat de multa rabdare ai avea, la un moment dat iti vine sa iti mai iei lumea in cap. Mai ales cu un copil care nu doarme inca noaptea, desi are aproape doi ani. Eu una te inteleg perfect fiind in aceeasi situatie. Important este ca atunci cand nu mai ai rabdare/calm sa se ocupe altcineva de copil macar un sfert de ora.

Ada, trebuie sa te inarmezi cu mult calm acum. Mie la evaluarea din iarna mi s-a reprsat de sefa mea ca nu ma implic suficient, ca imi fac rapoartele si plec acasa, asta in conditiile in care stateam in mod curent o jumatate de ora peste program si nu imi luam o ora pauza de masa. Ce daca am copil mic, ca nu doarme, etc. In acel moment imi venea sa imi trag palme ca m am intors cand m-a chemat. Bucura-te ca ai stat cu Radu pana la 2 ani.

Didi si bb Mihail (22.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidestefan spune:

Citat:
citat din mesajul lui preety

Fetelor... v-as arata poze de la mare... dar sunt oleaca deochiate... fimea a stat mai mult nud

Poze un an si 9 luni!

Ticker Sorina Gabriela

asteptam pozici deocheate!

LIDIA de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)

Mergi la inceput