Bobocei de sept-oct 2008 (304)
Raspunsuri - Pagina 12
nikolici spune:
oana inteleg perfect ce spui si m-am gandit si eu ca pot produce mai mult rau daca stau si dispar dupa.Dar parca acolo 20 de minutele 2-3 zile la inceput pentru linistea mea.
Dar vreau sa cred ca totul va fi bine in curand!![]()
cu K2 in 27s si mamica de K1
preety spune:
Fetelor... v-as arata poze de la mare... dar sunt oleaca deochiate... fimea a stat mai mult nud ![]()
Poze un an si 9 luni!
Ticker Sorina Gabriela
felicic76 spune:
Femeia respectiva ii este nepoata si cumnata in acelasi timp.... dumneaei a fost o fata pe langa trei baieti in familie.... Unul dintre frati a luat de nevasta o femeie cu un copil, o fata, N. Au crescut-o in gospodaria mamei D-ne-i Vio, pana s-a facut de maritat. S-a casatorit cu un barbat din Tulcea si a facut 2 copii. Toate bune si frumoaser pana cand la un eveniment in familie, prezentandu-se N. cu sotul, soacra si copii din dotare, dumneaei nu a mai plecat acasa, si-a lasat copii si barbatul pentru unchiul ei, un frate al tatalui vitreg deci
A ramas in sat, in Moldova, cu un barbat mai mare ca ea, a renuntat la copiii pe care ii avea
si a mai nascut doi copii cu noul sot: pe Florin si Bianca. Cand Bianca avea pana intr-un an, fratele ei doi spre trei ani, sotul N. tatal copiilor, fratele D-nei V.,a murit, strivit de un perete de pamant. N. a ramas a nimanui, si-a gasit un concubin in persoana unui betiv notoriu, care-i batea si-i dadea afara pe toti din casa atunci cand se imbata, care- reprosa fiecare coltuc de paine mancat de copii ei, la mama ei neavand nici un sprijin, aceasta devenind alcoolica, a hotarat sa accepte propunerea unei rude de a cunoste un barbat divortat, cu copii ca si ea, la Alexandria( Intre timp, pana sa ajunga si sa-l cunoasca pe barbatul de la Alexandria, visa si la o noua viata in Italia, alaturi de un alt barbat care probabil i-a promis muulte, incerca sa-si pregateasca copii: mami pleaca si va lasa cu bunica/matusa, pleaca la munca in Italia sa va aduca etc....)
Si-a luat copiii si a plecat la acest barbat serios din Alexandria, cautand liniste si intelegere (asa am crezut noi, cu toti) , doar ca de aici se rupe filmul pentru toti, ce-a fost in capul ei, cum a actionat( copiii au fost inscrisi si au mers la scoala in Alexandria pana la vacanta).... nu se stie... se stie ca si-a dus copii in Moldova si somata de mama alcoolica sa si-i ia inapoi ca nu are cu ce sa-i intretina, s-a intamplat ce s-a intamplat....

ClaudiaH spune:
Bicicleta fara pedale: i-am luat-o lui Stefan la 3 ani. A cazut la inceput dar a invatat foarte repede (cca 2 sapt). Acum am pus-o si pe Lucia pe ea (e cea veche de la Stefan). Nu prea se descurca, mai mult merge cu ea intre picioare. Merge cu ea dar inca o mai ajut eu. Asa e la inceput dar daca parintele si copilul au rabdare in curand vine si fun-ul. Deocamdata o folosim pe distante scurte. Casca i-am luat lui Stefan si i-am pus-o cand am vazut ca incepe sa mearga pe ea mai cu viteza si bine am facut caci a tras o data o cazatura de a sarit o bucatica din marginea din fata a castii. Daca n-o avea cred ca dadea cu fata de pamant de numa'. Prima lui casca a fost mare si urata dar menita sa-i protejeze capsorul in orice pozitie ar fi cazut, inclusiv fata. A si costat vreo 25-30 de euro.
piolica spune:
Claudia, merci mult pentru sfaturi! O sa incerc sa pun in aplicare ce m-ai invatat cu toate ca la noi e mai cu cintec, in sensul ca Elsa vrea neaparat ca eu sa stau pe canapea intinsa si sa nu ma misc de acolo (si asta de cind a avut dureri mari de la canini, iar eu mi-am petrecut citeva nopti cu ea). Sper sa o rezolv intr-un fel!
Niko, Oana, aici perioada de adaptare se face cu mama din dotare sau cu tatal, cine vrea sa stea cu copilul la cresa, si totul se face progresiv. E drept ca aici copiii se duc devreme la cresa, mamele reincepind serviciul destul de repede, asa ca despartirea e mai usoara. Eu am dus-o pe Elsa la 11 luni si acomodarea a fost mai grea, de unde si disponibilitatea lor sa ma lase sa stau cu ea cit mai mult. Banuiesc ca ei au studiat problema si au ales ce e mai bine pentru copil! Nu pot sa cred ca la sistemul de aici ar face ceva in defavoarea copilului. (mai, sa nu mi-o luati in nume de rau, ca intentia mea a fost buna)
Niko, vorbeste-i Karinei cit mai mult de cresa, povesteste-i de educatoare, spune-le pe nume, de copiii de acolo, la fel, afla-le numele. Incearca sa vezi ce i-a placut cu o zi inainte si pluseaza pe chestia aia (banuiesc ca acum nu-i place mare lucru, insa o sa vezi ca o sa inceapa si sa-i placa la un moment dat). Mult succes!
Paula-Laura spune:
Nikolici, eu ti-as recomanda urmatoarea metoda: sa nu o mai duci saptamana asta deloc la cresa, ca deja a retinut ca la cresa nu e bine si sa reincepi de luni, insa cu 2-3 ore pe zi si sa cresti treptat perioada.
Eu asa am facut cu Mihnea. Desi e la particulara cei de acolo nu au fost de acord sa stau cu el in clasa deoarece as fi provocat agitatie printre restul copiilor, care ar fi dorit si ei sa aiba parintii langa ei (si mi s-a parut logica explicatia, desi nu mi-a convenit initial)
Si inca ceva- eu nu "dispar"niciodata de la gradi. Il tin in brate, il pupacesc, ii spun ca il iubesc si ii povestesc de copii care se joaca in clasa si ca sta cateva ora si pe urma il ia buni acasa. De obicei vede copii jucandu-se si pleaca la ei.
Asta merge la Mihnea, poate ca merge si la Karina
Bafta multa 
Mami de Mihnea (09.10.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=7a2406b2610465e5331ebf&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete
gaia.nevia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui tzitziri Am gasit http://www. andy kids .ro/produse.html incaltaminte..pare ca respecta ce zice doctorul (sa fie inalt in spate - se vede ca e mai inalt decat ce are el acum..).Sunt de la Ortopedia si au magazin si la Obor. andy_g, se pare case pot comanda si online si au numere mai mari (unele modele seamana cu ce mi-ai aratat tu ).Desi stiu ca nu e usor sa iei incaltaminte online fara proba...Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008) Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso |
Oana, Radu are sandale asemanatoare cu cele de la andy kids, i le-am luat de la Deichman, sunt brandul Elefanten. Au fost mai ieftine decat pe situl tau, ca erau la reducere, nu stiu daca mai au dar merita incercat.
abe spune:
niko imi pare rau ca n-a fost bine azi...
dar de ce crezi ca i-ar fi mai rau daca ar fi acasa si te-ar vedea cu k2? oricum, te va vedea, nu? iar cu persoana straina in casa sa stii ca si eu eram tare stresata la inceput, dar pentru ca nu am avut de ales, a trebui sa trec peste orice argument impotriva si sa ma acomodez...iar acum mi-e chiar bine
pio apai fetile noastre chiar seamana! maria de 3 zile este de necontrolat! se arunca pe jos, nu-i convine nimic, daca nu facem exact ce vrea tipa si plange si nu pot nicicum sa-i distrag atentia...nu stiu cum sa mai reactionze, tot sper ca-i o faza...s-ar putea sa fie si din cauza ca suntem prea multi in jurul ei, fiecare incercand sa o satisfaca, am tinut sedinta aseara, dar azi n-am putut aplica nimic.
referitor la somn, maria adoarme in continuare cu mine in camera. asta nu mi se pare inca asa grav, mai nasol este ca se trezeste in fiecare noapte pentru lapte, iar de asta chiar as vrea sa o dezobisnuiesc.
claudia si eu citesc sfaturile tale (ca de altfel si ale altora), chiar daca poate nu mi se aplica pe moment, le citesc cu atentie si le bag la cap.
tzitziri ortopedia au magazin si in unirii. tin pumnii sa se corecteze repede!
mami de Maria si
26+
gaia.nevia spune:
Hello, hello!
Multumim ca ati intrebat de noi.
Acum am apucat sa deschid calculatorul de acasa... ca stau sa-l pazesc pe Radu sa vad ce face cu febra aia peste 39.5 care il joaca pe degete de ieri.
Altfel m-as cam fi culcat ca sunt rupta de oboseala.
Maine incerc sa-l duc la CMU, sa am totusi un diagnostic, si sa stiu ca nu are otita, ca se tot trage de urechi si zice "au, au, chii..."![]()
La serviciu e un ritm infernal (asta stiam) iar seful meu direct ma freaca de 3 ori pe zi cu intrebari despre ce am mai aprofundat, de parca in 3 zile de munca din 2 in 2 ore sunt tot mai priceputa.
Cand plec la ora 5.30 se vede clar ca e un afront pentru toti ceilalti din echipa care raman acolo tristi lipiti pe monitoarele lor...
In fine... sper sa ma acomodez cat mai repede si sa fac fatza la ritm, e obositor sa nu dormi noaptea, sa faci scheme si artificii cu metroul si masina si sa buchisesti cifre si meetinguri de la 8.30 la 17.30...
Daaar, partea buna e ca citesc in metrou, am inceput o carte care mi se pare super faina, se numeste Anii Magici de Selma Fraiberg si vorbeste de psihologia copilului mic.
Sa stiti ca nici eu n-am stat la gradinita in grupa cu copiii, desi am cerut asta si mi s-a permis. I-am vazut pe ceilalti cum au lacrimi in ochi daca fac orice in plus pentru copiii mei, isi vor si ei parintii imediat si se starneste un haos fantastic la care educatoarele nu mai au cum face fata.
Cu Teo care este mai mare si raspunde coerent cand vorbesti cu el, am rezolvat spunandu-i mereu cand voi veni sa il iau. (poate si radu ar intelege, dar uite nu m-am gandit la asta...)
Intai era "dupa ce mananci de pranz" - in primele zile manca plangand si o punea pe educatoare sa ma sune sa stie el sigur ca vin, apoi incet incet a inceput sa aiba incredere.
Cand mi-a cerut sa doarma acolo, i-am explicat ca asta inseamna ca voi veni cand se trezeste NU dupa ce mananca... si acum cand am inceput serviciul e "dupa ce te trezesti, mananci, si te joci putin cu copiii"... mai vag adica... dar si eu sunt varza la asta, nu ajung ca ceasul...
Pe Radu nu l-am parasit niciodata (sa dispar adica). Imi iau la revedere de la el, il pup, il rog sa nu planga, el plange si eu plec.
Au fost multe zile in care l-am lasat plangand, dar n-am plecat niciodata fara sa imi iau la revedere.
De curand vad ca a inceput sa relationeze cu anumiti copii, si daca ii vede (de fapt, niste gagici...
) fuge la ei si nu ma mai baga in seama. Daca nu-s gagicile acolo, uneori plange, alteori nu.... Eu tot zic pa si plec.
Cred ca cu timpul a invatat ca ma asteapta cu Dorel si nu mai e chiar asa ingrijorat.
Cand ajung la poarta ii vad ca se joaca, n-au nicio treaba, dar cand intru se pun pe un plans (de fericire) de zici ca sunt torturati de dorul meu.
Cam asta de la noi... avem ritm, ca ne lipsea nene.
Muuh spune:
nikolici nu te inteleg dar nici nu trebuie sa te inteleg eu tu stii cel mai bine ce si cum. Am o idee atunci: "omeneste" pe cine vrei dar alege-ti in special o persoana pe care sa o stimulezi mai tare si ea sa devina incet incet persoana de referinta a Karinei. Sunt sigura ca intuitia ta de mama iti semnaleaza care de acolo e mai pe lungimea de unda a Karinei si cu care se poate intelege. Astfel ea se va atasa de aceea persoana, si-o va face "persoana de referinta" si va trece mai usor peste perioada de acomodare. Nu trebuie sa fie neaparat educatoarea poate fi infirmiera, ingrijitoarea oricine consideri tu.
felicia o solutie ar fi protectia copilului care da copii in ingrijire prin familie, asa e legea. Apoi tu prin doamna Vio sa le mai trimti una alta cat sa continuie scoala, nu stiu ce alt sfat sa iti dau.
Claudia si eu vreau sa ne mai scrii despre cum procedezi cu copii, eu una sunt avida de orice felde informatie chiar daca nu toate metodele sunt pe gustul meu sau nu merg la noi.

).Desi stiu ca nu e usor sa iei incaltaminte online fara proba...