permanent....da sau nu

permanent....da sau nu | Autor: dennissa

Link direct la acest mesaj

Am si eu o problema cu look-ul daca pot sa-i spun asa

Am parul fin fin, subtire, dar mult ca si "cantitate"

Am eu in cap o idee de permanent (nu din ala de oaie) ceva mai "slabut" daca exista, gen Shakira (in unele look-uri, nu de fiecare data) si sunt in dubii de vre doua luni: sa-mi fac, sa nu-mi fac?!...

Am inteles ca strica parul destul de tare, dar parca as risca, daca ar arata bine pana la urma, usor creata, nu inele :)
L-a trata cu masti, sampoane speciale, etc daca as stii ca as avea si eu un par cat de cat cretulin. Sa se poata aranja cu suma si cu difuzor
Ce sfaturi imi dati? Cele care v-ati facut asa ceva?
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Eu mi-am facut de 2 ori.
Prima data pe la 20 de ani. Am aratat bestial toata vara. Toamna insa parul meu arata distrus cu toate mastile de par cu care l-am tratat. Se uscase si se rupea. M-am tuns scurt si am tot plans pana mi-a crescut la loc.
Cand mi-a crescut la loc deja incepuse sa se manifeste tare rau sindromul ovarelor micropolichistice si fiindca mi se ingrasa rau ma spalam pe cap zilnic. Am stat asa pana acum 2 ani cand iar mi-am facut un permanent, ca mi se si rarise parul in fata si am zis ca odata incretit o sa aiba volum mai mult si nu o sa se mai vada asa tare pielea capului si o sa se si degreseze de la solutia aia.
Din pacate cand am venit acasa de la coafor m-am spalat pe cap (uitasem ca nu trebuie sa ma spal in ziua aia, oricat n-as suporta mirosul de solutie de permanent) asa ca parul meu s-a lasat si permanentul a durat fix 2 saptamani dupa care parul a ajuns la stadiu de dinainte.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

parerea mea este sa-ti lasi parul in pace, asa cum este si sa incerci sa ti-l ondulezi prin alte metode, mai putin agresive : bigudiuri de burete, foehn cu perie ondulatoare...

gandeste-te in felul urmator : chiar daca solutiile pentru permanent of fi mai bune acum decat in urma cu 20 de ani, faptul ca nu se mai poarta permanentul face ca multe dintre coafezele/hair-stilistele mai tinere sa nu fie atat de dibace in realizarea unui permanent reusit, in urma caruia parul sa aiba cat mai putin de suferit...
cu atat mai mult cu cat spui ca ai par fin si subtire, daca te decizi sa-ti faci totusi permanent, tine cont ca parul tau va avea foarte mult de suferit si poate vei fi nevoita sa te tunzi foarte scurt...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Si eu am vrut sa imi fac dar mi-a spus coafeza un NU mare si hotarat.
Nu are rost

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Eu am fost facuta permanent timp de vreo 5 ani, ce-i drept din ala scurt si cret. Si-mi statea foarte bine, dat cu spuma si aranjat cu degetele, aveam un look foarte fresh si tineresc, nimeni nu stia ca sunt facuta permanent. Ce-i drept am avut o coafeza foarte buna, pe care o regret si acuma ... Ma facea cu solutie romaneasca si ma tinea permanentul 3 luni (de fapt m-ar fi tinut mai mult, dar imi crestea parul si mi-a spus ca 3 luni e minimul intre 2 permanentari).

Ceea ce vrei tu se chema (pe vremea mea) spiralat, si in principiu cred ca poti sa-ti faci linistita. Cel mai bine ar fi sa iei cateva poze si sa le arati coafezei. In principiu e greu sa te rateze, chiar daca nu sunt prea pricepute, in cel mai rau caz ti-l fac prea slab, dar nu prea tare.
Parul nu se arde, are aspectul asta inainte sa-l speli, dar dupa 2-3 spalari isi revine si arata ok. Mastile si balsamurile te pot ajuta, dar atentie ca iti inmoaie parul si dispare senzatia de volum.

Ca sa iasa bine si sa tina trebuie respectate cateva reguli, pentru un par foarte subtire:
- se sta cu solutia minim 30 minute, maxim 60 (eu stateam 60); primele 20 minute cu plastic, urmatoarele fara plastic, doar cu prosop
- nu se pune balsam in solutia de clatire
- nu se intinde firul prea tare prin pieptanat
- nu se spala parul minim 1 saptamana, dupa ce vii de la coafor; cu cat stai mai mult, cu atat va rezista mai mult
- dupa ce-l speli, nu-l piepteni cu un piepten foarte des, de preferat cu unul gen "furculita", cu care doar sa-l descurci

XIO, de ce ti-a spus coafeza ta sa nu te faci permanent, poti sa detaliezi ?

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karfe spune:

in facultate ma faceam si eu un permanent f.slab de 20 min la Blondi.
Eu am parul f.fin si fara volum,si permanentul mi-l facea putin mai valvoi.Era f.ok.

de vre-un an ma tenteaza sa ma fac.Am intrebat pe la saloane,dar nu mai fac.
Am sa incerc sa ajung la Blondi sa intreb.

Trebuie sa mergi la o persoana cu experienta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Burtocika, a spus ca imi stric aiurea parul, sa il las asa cum e . Al meu e lung, usor ondulat la varfuri.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Burtocika

Eu am fost facuta permanent timp de vreo 5 ani, ce-i drept din ala scurt si cret. Si-mi statea foarte bine, dat cu spuma si aranjat cu degetele, aveam un look foarte fresh si tineresc, nimeni nu stia ca sunt facuta permanent. Ce-i drept am avut o coafeza foarte buna, pe care o regret si acuma ... Ma facea cu solutie romaneasca si ma tinea permanentul 3 luni (de fapt m-ar fi tinut mai mult, dar imi crestea parul si mi-a spus ca 3 luni e minimul intre 2 permanentari).

Ceea ce vrei tu se chema (pe vremea mea) spiralat, si in principiu cred ca poti sa-ti faci linistita. Cel mai bine ar fi sa iei cateva poze si sa le arati coafezei. In principiu e greu sa te rateze, chiar daca nu sunt prea pricepute, in cel mai rau caz ti-l fac prea slab, dar nu prea tare.
Parul nu se arde, are aspectul asta inainte sa-l speli, dar dupa 2-3 spalari isi revine si arata ok. Mastile si balsamurile te pot ajuta, dar atentie ca iti inmoaie parul si dispare senzatia de volum.

Ca sa iasa bine si sa tina trebuie respectate cateva reguli, pentru un par foarte subtire:
- se sta cu solutia minim 30 minute, maxim 60 (eu stateam 60); primele 20 minute cu plastic, urmatoarele fara plastic, doar cu prosop
- nu se pune balsam in solutia de clatire
- nu se intinde firul prea tare prin pieptanat
- nu se spala parul minim 1 saptamana, dupa ce vii de la coafor; cu cat stai mai mult, cu atat va rezista mai mult
- dupa ce-l speli, nu-l piepteni cu un piepten foarte des, de preferat cu unul gen "furculita", cu care doar sa-l descurci

XIO, de ce ti-a spus coafeza ta sa nu te faci permanent, poti sa detaliezi ?

Multumesc mult mult pt sfaturi chiar am nevoie de ele, avand in vedere ca sunt nestiutoare in domeniul permanent. M-am interesat eu pe net despre el, modele, "stricaciunile" provocate de el etc. dar sfaturile ma ajuta enorm de mult
nu spirale vreau eu, ti-as arata o poza , dar nu stiu cum sa fac sa se vada aici
oricum mi-am pregatit o poza doua pt coafeza, in caz ca ma hotarasc sa-mi fac. Mie mi-e frica sa nu-mi faca parul prea cret....sa fiu creata creata, vreau doar asa..lejer, intelegi? si chiar n-ar fii o problema asa mare daca nu m-ar tine foarte mult.
Eu am mai avut permanent o data acum vreo 10 ani...si tare mi-a placut, nu m-am tuns din cauza lui chiar mi-a placut si asa as vrea ca atunci, lejer si cat mai natural sa arate parul, dar stiu eu daca imi iese asa cum vreau?! aici e dilema mea
Eu nu prea folosesc fixative/spume/lacuri/geluri de par si de aia vreau un permanent care sa ma ajute sa arat cat mai natural, adica spalat pe par, aplicat spuma (ca ma gandesc ca fara ea nu arata nicicum), uscat cu difuzorul si gata freza.

Mergi la inceput

Revin cu amanunte, am citit mai atent ce-ai scris tu ...

"Spiralat" inseamna ca se pune pe bigudiuri verticale (nu orizontale cum se face permanentul clasic) si se infasoara ca pe o spirala. Cat de cret iese depinde de lungimea parului si de "taria" solutiei.

Eu zic sa nu-ti faci probleme ca va iesi prea cret, coafezele astea tinere nu mai stiu sa faca un permanent tare, asa ca sansele mari sunt sa-ti iasa slabut.

Ar fi indicat sa gasesti o coafeza mai in varsta, macar la vreo 40 de ani, care sa stie si "scoala veche" si substantele si tehnicile noi.

Pune si tu aici linkurile pe care le-ai gasit despre permanent, ma intereseaza si pe mine !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

Eu m-am facut permanent (cica) acum a luna la un salon normal, fara fite sau pretentii. Am stat 30 de minute cu solutia in cap, de la Subrina era solutia, m-a pus coafeza pe niste bigudiuri mici. Dupa ce m-a aranjat era putin umflat, arata ok, nu buclele pe care mi le imaginam, ( as fi vrut ceva cam asa http://www.hrhairstyles.com/maggie-grace-curly-medium-hair.jpg ) dar ok. Am plecat de la coafor prin oras, iar dupa 2 ore cand am ajuns acasa parul era la fel de fin si lins ca atunci cand m-am dus la coafor. Deci...esec total. Nu mi s-a ars sau ceva, dar imi pare rau ca n-a mers. Parul meu tot asa de fin este, se pleosteste una doua si speram sa ii mai dau putin forma si volum asa.

Mergi la inceput

Ralucis, chiar nu se mai vedea nici o urma din permanent ? Era chiar lins ca la inceput ? Dar nu te-a dat cu spuma sau ceva ???

Eu acum sunt facuta permanent, dar nu mi-a iesit cum vroiam ... Eu vroiam cret de tot, cam asa aratam la un moment dat, doar ca tuns un pic altfel http://trendyhairstylewomen.blogspot.com/2010/03/how-to-cutting-womens-short-curly.html

Mie acum mi-a iesit cam asa www.hji.co.uk/image/1984-short-curls-qhs2459.html" target="_blank">http://www.hji.co.uk/image/1984-short-curls-qhs2459.html (bine, cu mai putin par )

Mergi la inceput