Copil...sadic?

Copil...sadic? | Autor: MariaMeda

Link direct la acest mesaj

Buna seara.
Citesc de mult timp cu interes postarile si articolele de pe acest site, dar pana acum nu mi-am facut "curaj" sa ma exprim si eu aici.
Sunt mamica unui baietel minunat, in varsta de 4 ani, pe nume Mihai. Este o frumusete de baietel, inteligent si sanatos. Exista totusi niste probleme carora pana acum nu le-am dat atentie, dar acum am inceput sa ma ingrijorez tare si nu stiu ce sa fac. De cand era si mai mic am remarcat ca daca ne lovea (voit sau nu) si ne durea, nu ii parea rau deloc (mereu mi-am spus ca empatia si mila se dezvolta pe masura ce trece timpul, dar se pare nu e asa). Acum ,de cateva luni am remarcat ca omoara cu usurinta gazele, intr-o zi a taiat cu foarfeca o furnica. Iar ceea ce este si mai oribil este ceea ce spune! Noaptea trecuta nu am dormit deloc dupa o discutie cu el si acum inca mai simt ca mi se face rau; mi-a spus intr-un moment de bucurie ca ii vine sa imi taie capul, iar eu ingrozita i-am spus sa nu mai zic asa ceva ca ma sperie si nu e un lucru frumos de spus. El m-a intrebat "de ce? ti-e frica ca si fac?" (!!!) la care ma consoleaza "da eu oricum nici nu pot sa tai osul ala!".
Aceasta poveste este ingrozitoare, eu sunt ingrozita si nu are rost sa ma justific spunand ca noi nu suntem niste parinti anormali, ca ii limitam cat putem timpul de petrecut la desene (si oricum el inca se mai uita la minimax) si nici nu are de unde sa aiba asemnea idei. Si nu e singura, spune des astfel de lucruri si eu sunt foarte speriata ca nu stiu cat de in serios sa le iau.
Ce puteti sa imi spuneti? Ce sa fac? Incotro sa ma indrept? Nu am nicio idee si sper sa gasesc aici un sfat.
Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

copilasul are putere asupra anumitor lucruri si o exercita...de 1000 de ori trebuie sa-i spui ca pe furnicuta o doare chiar daca el nu aude tipatul, ca si melcul este o fiinta exact ca si el care are familie, etc...si sa te vada ca tu si sotul/familia le protejati.
Al meu le strange cu manuta de pe alee sa le salveze sa nu le calce cineva...de mic i-am spus ca facem parte din universul acesta, nu suntem buricul, ca suntem conectati cu toate fiintele si frunzele/plantele si toata lumea sufera/are familie/vise exact ca si noi, singura diferenta este ca noi tipam mai tare si ne credem superiori.
repeta-i de 1000 de ori frumos, nu-i arata ca esti oripilata, arata-ti mila fata de alte fiinte ca sa invete de la tine

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Draga MariaMeda,te cred ca esti ingrijorata,si eu mi-as pune intrebari si as cauta cauze.Si una din ele cred ca ar putea fi exact acel program Minimax care tie-ti pare inofensiv,dar sa stii ca nu e asa,eu de 2 veri am mers in vacante in Ro,am si eu 2 fetite si le-am cautat si eu canale de desene si n-am gasit decit vreo 2 din care acest Minimax care mi s-a parut dezolant,sumbru,violent,plin de personaje fie cu arme fie cu coarne(da,cu coarne,poti sa te uiti si tu).Si si fetele noastre ne amenintau ca ne impusca in perioada aia,chiar ne miram de unde stiu ele ce-i aia pusca si a impusca,asa ca cine stie,si baiatul tau o fi vazut pe-acolo ceva...

Astept sa vad ce mai zici si-ti mai spun si eu ce as face,iti tin pumnii,oricum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Probabil ca va uitati la filme cu violenta, de unde copilul se inspira.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

total off topic - io m-am uitat la minimax ceva in viata mea (ma uit intotdeauna cand se uita copiii) si n-am vazut personaje cu coarne sau altceva, pe bune.
a, era un desen "jane si dragonul" unde aveau ceva sulite, dar n-am vazut sa fie folosite niciodata.

Oricum prea se pun in carca desenelor toate tarele copiilor. Povestile din copilaria noastra sunt mult mai sadice si oripilante - de exemplu, acolo e descris cu lux de amanunte cum e taiat capul zmeului, cum iese sange, cum ii cresc altele la loc, cum i se ofera corbului parti umane (ale adversarului) in schimbul ajutorului - eu aveam cartea si cu ilustratiile aferente. Si nu vad pe nimeni sa zica ca aceste povesti cu care au crescut "n" generatii au determinat un sadism global.

ON TOPIC, daca te ingrijoreaza starea copilului, mergi cu el la o persoana calificata sa-si dea cu parerea - un medic, un psiholog.

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

FEBRUARIE thing-a-day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Katya, sigur faci o confuzie intre canale

MarieMeda, exzact ca Deus iti spun si eu trebuie sa-i explici ca pe animale si gaze le doare daca sunt lovite, taiate, calcate. Si Filip anul asta a vazut un gandacel si l-a calcat repede pana sa apuc sa fac vreun gest dar am folosit priolejul ca sa-l dascalesc pe tema asta. Oricum e posibil sa fi facut asta deja fara rezultat si atunci as apela in locul tau la un psiholog de copii.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Verifica (si mai ales elimina!) TOATE sursele media TV, reviste, internet, calculator ce contin scene cu violenta directa sau indirecta. Fa-ti timp si verifica atent. SIGUR are surse de "inspiratie". Pe de alta parte umple-i timpul cu ceva constructiv: desene pe plansa, gradinarit, udat flori, sport (inot e sezonul) nu-i lasa o secunda timp de respiro pentru televizor. Afara la joaca, mancat, spalat, somn.
Ar fi recomandabil sa ii trasezi OBLIGATII PERSONALE. De exemplu sai aiba grija de ceva tangibil, plante, animale, pomi dar sa identifice cu persoana sa aceasta obligatie sau sarcina cum vrei sa-i spunem.
Cat timp si cu cine se joaca in 24 de ore?
TREBUIE insa avut grija la ceea ce ai remarcat. TREBUIE rectificat.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Mergi cu baiatul la un psiholog, numai dr. este in masura sa iti spuna ce aveti de facut. Ca a vazut la tv sau nu, ideea e ce trebuie sa faceti nu sa despicati firul in patru despre tv.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Daca as fi intr-o astfel de situatie as duce copilul la un psiholog sa-l "descoasa" sa aflati care e cauza si sa o indepartati.
Copiii sunt foarte curiosi si nici nu prea stiu cum sta treaba cu ce e voie si ce nu daca nu i se explica foarte foarte in amanunt. Eu de exemplu, cand eram mica (aveam aproape 6 ani), am auzit din greseala intr-un film ceva despre "a face dragoste" si am vazut un barbat si o femeie sarutandu-se. A fost o secventa de 10 secunde pana a apucat mama sa schimbe canalul dar mi-a ramas intiparita pe retina de o vad si acum. Incercand sa minimizeze importanta evenimentului mama nu m-a trimis la culcare imediat, tocmai ca sa nu ma prind eu ca e ceva in neregula. Ea spera ca poate-poate am sa uit, mai ales ca pe moment n-am zis nimic, n-am intrebat, n-am comentat... O ora mai tarziu mama m-a trimis la culcare si eu i-am zis foarte nonsalanta "mami, te iubesc mult, vrei sa facem dragoste?". Iti dai seama ca biata femeie s-a facut verde-albastra si nestiind cum sa reactioneze si-a schimbat tonul si aproape ca s-a rastit la mine: "ce-ai zis?" si eu vazand in vocea ei ca s-a suparat am detaliat oarecum ce intelegeam eu la vremea aia din aceasta expresie pt ca nu mi se parea nimic deplasat "pai sa ne pupam, sa ne jucam, sa povestim si la urma sa dormim". In mintea mea insa (tocmai pt ca mi-a mirosit ceva ciudat cand am vazut ca mama m-a lasat sa stau treaza pana mult mai tarziu si s-a si enervat cand i-am zis ce vreau) eram sigura de faptul ca "a face dragoste" inseamna totusi ceva mai mult de atat dar nu stiam ce si am venit cu "propunerea" tocmai pt ca eram tare curioasa si vroiam sa aflu.
Revenind la problema ta: daca incerci sa-i spui cum te-a sfatuit Deus si nu da rezultate sfatul meu este sa-l duci neaparat la psiholog. Altfel nu stiu cum ai putea rezolva asta.
Si cumpara-i DVD-uri cu filme de desene animate de la Disney eventual, nu-l mai lasa la Minimax, ca acolo pot fi si desene nu tocmai ok. Din ce am vazut eu nu sunt rele (locomotiva Thomas mie imi pare a fi ok, de exemplu) dar nu le stiu pe toate, deci...

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Si Aidan facea asa cand era mai mic. Acum nu mai face pt ca acum intelege mult mai multe decat la 2-3 ani.

Sunt de acord cu Deus, o fac pt ca pot, pt ca vor sa vada ce se intampla, la fel ca si cu restul lucrurilor, copiii invata din experimentari si nu pt ca sunt lipsiti de empatie.

Nu m-as ingrijora ca e sadic, explica-i mereu si va intelege pana la urma.

Adriana 35+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moonchild spune:

Noi suntem inca la BabyTV dar cand ai zis de Minimax mi-am adus aminte de o stire pe care am citit-o mai de mult, am cautat-o, uite ce am gasit:www.mediafax.ro/cultura-media/unicef-cartoon-network-jetix-si-minimax-cele-mai-violente-posturi-tv-4528242" target="_blank">http://www.mediafax.ro/cultura-media/unicef-cartoon-network-jetix-si-minimax-cele-mai-violente-posturi-tv-4528242

Eu zic sa stai linistita ca nu e nimic in neregula cu baietelul tau, are nevoie doar de alte modele (nu ma refer la voi ci la ce vede in jurul lui: tv, gradi, poate bona daca e cazul..)

Mergi la inceput