Albinute & bondari de mar-apr '07 (146)
Raspunsuri - Pagina 8
gaia.nevia spune:
Salutare.
Absentez motivat... fetelor, am re-inceput serviciul... (
). Teo a mers la gradi toata saptamana, dar cu muci si tuse, iar Radu a stat de miercuri acasa cu febra mare, nopti nedormite, tuse si muci si el.
Acum nu mai are febra, dar tusesc (amandoi) ca la balamuc de nu stiu ce sa le mai dau.
Deci, ma iertati, urez si eu cu intarziere LA MULTI ANI! sarbatoritelor.
Mady,
si putere, sa treaca cu bine mama ta prin asta. 
Mai mult de ultima pagina n-am apucat sa citesc... am inteles ca aveti pe ordinea zilei gradi particulare vs. stat.
Eu am ales particulara in primul rand pentru Radu, pe care nu-l primea la gradinita la care l-as fi dat pe Teo (in doua directii diferite nu ne permitem sa mergem). Intrucat Teo inca mai e in pampersi, nici pe el nu l-ar fi primit fara spaguta. Apoi, programul: tot anul, de la 8 la 20. Versus vreo 3 luni pe an vacanta, program pana la 5 maximum.
Fara spaguta... dar costa de ne usuca pentru amandoi.
Mai departe, am cautat un loc care sa mi se para mie safe, curat si cu oameni sufletisti. Si sa fie acreditata.
Deocamdata cred ca am gasit una buna, sper sa nu ne inselam.
Si a mai fost un punc important: comunicarea. Se comunica foarte bine cu gradinita asta particulara. Primim programul saptamanal pe mail, cu toate cuvintele in germana si engleza, cantecelele si matematica de o fac. Primim si meniul. Vorbesc cel putin odata pe zi cu educatoarea sau directoarea, au camere video.
La stat nu prea merg chestii din astea. Nu stii ce face copilul, el e prea mic sa iti povesteasca, iar educatoarele/ingrijitoarele numai de al tau nu tin minte ce-a facut cand au 20, 25, 30 de copiii.
La particulara sunt maxim 15 in grupa.
Sediul gradinitei particulare nu se compara cu cel al gradinitei de stat. Sunt in general prin vile, cu curti mici sau foarte mici, cu scari ca de casa nu ca de gradinita, etc. Dar compenseaza cu mers in parc, la inot, in excursii... contra cost desigur (in afara de parc
).
Lui Teo ii place foarte mult acolo, se vede pe el. Si incepe sa-i placa si lui Radu, mai ales daca sunt fetitele din grupa lui acolo deja, nici pa nu-mi zice cand fuge la ele...
A, si nu mai zic diferenta intre grupa lui Radu la particulara, si cresele de stat sau majoritatea gradinitelor care primesc copii asa de mici! Nimeni nu face nimic cu cei mici. Sunt bebelusi. Ii schimba, ii leagana, le dau sa manance si cam atata. La noi, la grupa lui Radu fac tot felul de activitati, cu povesti, cu invatat partile corpului, colorat, ii pune sa se joace impreuna, mersul piticului, tot felul de chestii pe care le fac toti odata... foarte dulci sunt!
Cam asta, ca mi-am pierdut din idei. Tuseste Teo de m-a zapacit.
Va pup pe toate, cu mult drag, si mi-e dor de voi!
menuet spune:
Buna dragele mele
Mady-multa credinta, rugaciune si putere
Gaia-multa sanatate la pitici
Roxi si tie un pupic ca sa treaca dorul.Eu stiu ce inseamna ca o vad pe Veve 2 zile pe saptamana sau dc se intampla si nu am bani sar o saptamana si merg la 2 saptmani sa o vad.
Stefimic iarta-mi te rog intarzierea in a-ti ura un sincer si un calduros La multi ani!
Sunt un pic data peste cap.M-a sunat fratele meu care e taximetrist sa imi spuna ca schimbul lui, un coleg de 34 de ani a murit,,,se pare ca inima a cedat si in ultimul timp il ruga pe frate-miu sa il lase pe el mai pe racoare..Dumnezeu sa il ierte!![]()
Pentru cine tine post am facut niste chiftelute din soia cu cartofi.Delicioase
rein spune:
Mady, ce faceti?
Ada, nu ai zis cum a fost acomodarea, cred ca erai cu gandul la baieti si cu fizicul la serviciu. Buna gradi asta de care zici tu.
Noi am fost ieri la Muzeul Tehnic (
Diana) si apoi in parcul Carol. Ai mei s-au cam uitat printre muci dar a fost interes maxim.
Au racit amandoi de la AC. Dar lui Petru pare ca i-au ajuns 3 zile, pe Calin il mai tin in prelungiri.
Rox, daca zice Kit ca nu-ti place, uite, ia si de la mine: 

sa-ti treaca de dor.
gaia.nevia spune:
rein, da, ce acomodare... nu m-am acomodat frate. Sunt varza de oboseala si cum nici cafea nu mai beau e totul cam ciudat...
Dorel a mers la gradi toata saptamana, dar Radu nu, a stat acasa cu socrul. Vreo trei zile a avut febra aia peste 39, deci am cam stat cu gandul sa nu-i faca si lui socru-meu figura, dar nu... a fost ok, doar un puseu pe zi.
Joi a fost infernal: du Dorelu la gradi, du masina la parcare, du-te la serviciu (cu metroul), de unde n-am reusit s-o sterg inainte de 5.30, metrou inapoi, masina din parcare, cucu mucu pe sosea pe la Pieptanari ca a fost un accident de masina... ia Dorelu de la gradinita, iar cucu mucu prin trafic, lasa Dorelu acasa, ia Radurile, fugi la CMU (am evitat Pieptanari, dar sa vezi surpriza de bagat in priza, ca era inchis si Principatele Unite si a trebuit sa fac iar cucu mucu prin trafic pe la Unirii unde era o aglomeratie de groaza.)
La CMU am asteptat mai bine de o ora... si intr-un final apoteotic cu antibiotic pe reteta pe la 9.30 am ajuns acasa.
Daca se uita cineva pe geam... e o furtuna de zile mari!
Azi a bubuit si Dorelu, febra 39.8 si o tuse oribila.
Acum o ora ne-a furat un idiot oglinda de la masina, cea din stanga. Daca ploua cu o ora mai devreme, nu mi-o fura, nu??!!
Ca sa revin... la serviciu inca nu stiu cum e. Abia am inceput sa preiau si sunt cam bulversata... e foarte mult si nu pare deloc ca voi reusi sa plec vreodata la 5 jumatate cand voi fi singura pe treaba mea.
ioanaradu spune:
neata! 
saptamana asta dau cafeaua in fiecare dimi la 7.
a fost cam furtuna azi noapte. noi am gasit langa masina o plasa de la un geam. sper sa si-o recupereze vecinii.
ada si totusi ce zic marii homeopati si alopati de racelile baietilor?
matei era bine. se balaceste in piscinuta toata ziua.
v-am spus ca dupa episodul mare a ramas cu o pofta de mancare la care nici n-am visat vreodata? nu-mi vine sa cred cum si ce mananaca!!! da Doamne sa-l tina.
noi ieri am facut o excursie "kamikaze". adica noi, parintii. am fost o "fuga" la mangalia sa-i lasama pe socrii la mare. ca sa ocolim aglomeratia am luat-o pe un drum de pe harta. am ocolit ca naiba ... drumul oaselor. la intoarcere ne-am mai desteptat un picut ca am vazut ca pe sensul de intors erau mai multe indicatoare spre A2. a fost mult mai bine ca la dus pana la o rascruce de drumuri. acolo ne-am uitat pe harta, din nou si am decis ca nu mergem spre A2, o luam spre calarasi. frumos peisajul. cam pustietati asa, dar frumos. si saracie. lucie. doamne! cum or trai oamenii aia prin satele alea uitate de lume??? tot din deal in deal si din curba in curba ajungem la Ostrov. o minunatie de peisaj!!! si pe borna scria: calarasi - 13 km. motorina ... asa si asa ... ne ajunge pana la calarasi. surpriza!!! trecem cu bacul. nici prin cap nu ne-a mai trecut ca vom trece cu bacul. deci stai la coada la bac aproximativ 1 ora si uita-te la motorina cum se duce ... se duce ... am ajuns pe malul celalalt. coboram de pe bac si intram pe un drum. in fata noastra se vedea o sosea luuuuungaaaaaa si pustiu pe stanga si pe dreaptaaa!!! becul de la motorina deja era aprins ... peisajul se transformase in putin SF: atmosfera putin pe inserat, in stanga dunarea, in dreapta un imens centru industrial ... parasit. am mai mers cam 5 km si am ajuns la prima benzinarie!!! civilizatie!!! evrika!! si functiona si plata cu cardul ... 
cand am intrat in bucuresti aveam fix 12 ore de cand eram in masina.
o adevarata excursie!
sa aveti o saptamana buna!!!
absoluta spune:
Contrazic putin cele spuse de gaia parca. la cresa unde a fost Timeea se lucreaza si cu cei mici, mici.....nu spun din auzite, spun din traite... hai sa incercam sa nu facem supozitii nefondate si sa generalizam....
daca este sa-mi spun parerea referitoare la gradi de stat sau privata , eu sunt pro gradi de stat. pana sa aranjez sa o bag pe Timeea la cresa asta de stat, am fost si pe la cateva private. Am gasit numai nereguli, plus ca totul era comercial. in fine....fiecare cu punctul lui de vedere, insa nu mai vreau sa generalizam.
In rest sunt cu sufletul la pamant. Pentru prima data Timeea este plecata fara noi. Este la Tg-jiu in vacanta la bunici.
Toata luna august are vacanta. A stat mama cu ea aici si duminica le-a dus barbata-miu la Tg-jiu. Initial ziceam sa o lasam 2, 3 saptamani dar nu pooooooooooooooot. Deja imi plange sufletul. Vineri cred ca ma duc sa o iau.
Nu stiu ce o sa fac cu ea, cine o sa stea cu ea, insa o vreau cu mine, e casa goala, e liniste, nu stiu, sunt asa goala in suflet.
roxanici spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui absoluta In rest sunt cu sufletul la pamant. Pentru prima data Timeea este plecata fara noi. Este la Tg-jiu in vacanta la bunici. Toata luna august are vacanta. A stat mama cu ea aici si duminica le-a dus barbata-miu la Tg-jiu. Initial ziceam sa o lasam 2, 3 saptamani dar nu pooooooooooooooot. Deja imi plange sufletul. Vineri cred ca ma duc sa o iau. Nu stiu ce o sa fac cu ea, cine o sa stea cu ea, insa o vreau cu mine, e casa goala, e liniste, nu stiu, sunt asa goala in suflet. |
of of, mai mai, ne luam de mana si bocim cupiii care isi vad de ale lor la bunici.
io il am pe gogosica mic cu mine da tot mi un dooooor.
io mi-am zis sa rezist sa nu il chem acasa dar mai voalat le-am zis bunicilor sa vina mai rpd daca cupilu nu mai poate de dor (de fapt e invers)
ioana rade de mine dar de cand o plecat rares de-acasa ma tot gandesc ce o fi in sufletul unei mame cand ii pleaca cupilu' de-acasa....la casa lor de ex....of of
Diana bafta la rmn, si sa nu fie nimic acolo
mama lu' Rares (23.03.2007) & Horia (21.06.2010)
ioanaradu spune:
bocitoarele de serviciu ... luati o pauza! copiii sunt bine, sanatosi ...
eu pana la urma cred ca sunt o mama fara suflet ... 
madybulancea spune:
Rein..mersi de intrebare!a inceput chimio vineri, i-a fost bine 2 zile dar duminica i-a fost rau,a dormit toata ziua azi am vb cu ea si cica e mai bine......eu sunt asa ok cand sunt cu ea, cu razvi,nu ma gandesc, dar am momente cand as vrea sa plang....sa plang mult,ma tot gandesc de ce ea, ea care a suferit o viata intreaga, a crescut 5 copiii,numai ea stie cum...de ce mama mea?

Poze Razvanelu vechi
poze razvanelu noi