Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (116)
Raspunsuri - Pagina 6
lorex spune:
"Introducerea alimentatiei diversificate la bebelus reprezinta o etapa destul de mult asteptata pentru mamici, intrucat se considera ca bebelusul a trecut intr-o noua etapa a vietii. Cu toate acestea, multe dintre mamici se grabesc sa introduca in alimentatie diverse alimente ce pot crea un disconfort abdominat sau boli severe la nivelul gastro-intestinal
Nu toate cunoasc ca pana la atingerea greutatii de 6 kg in alimantatia bebelusului nu trebuie adaugat nimic, exceptand laptele matern sau laptele praf. Tot astfel, bebelusilor hraniti la san li se va introduce in alimentatie diverse alimente de la varsta de 5-6 luni, pe cand cei hraniti cu lapte praf vor trebui sa ia putin mai devreme contact cu astfel de alimente intrucat laptele praf nu contine nutrientii calorici de care are nevoie cel mic, fiind mai slab calitativ decat cel matern.
Iata cateva alimente de care trebuie sa va feriti in momentul diversificarii alimentatiei:
1. Laptele de vaca si albusul de ou – pot fi greu de digerat sau pot provoca reactii alergice la copiii sub 1 an.
2. Alimentele mici sau lipicioase il pot ineca – alune, nuci, floricele de porumb, seminte, struguri, morcovi cruzi, bomboane, caramele sau bezele.
3. Mierea – poate transmite botulism (sistemul gastrointestinal al bebelusilor pana la 1 an nu este pregatit pentru a face fata sporilor de botulism din mierea nepasteurizata).
4. Nucile – pot provoca o severa reactie alergica.
5. Produse cu cafeina – creeaza agitatie (nervozitate) si scad absortia calciului.
6. Sucul de fructe nediluat (sucul de portocala mai ales) – poate fi prea acid pentru bebelusi. Asteapta pana cand bebelusul a implinit macar 6 luni si apoi dilueaza sucul cu apa.
7. Sarea – rinichii sunt imaturi si o metabolizeaza cu greu. Pana la 1 an nu este necesara."
din bebelu punct ro
_
Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele...
01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure..
_
ioana_fota spune:
Seara buna si de la noi.De urari cate o si un pt toate fara exceptie.La noi azi a fost o adevarata canicula daca nici pe faleza nu se putea sta ,unde de obicei mai adie birza ceva azi nimic imi venea sa lesin.In casa am 32 grade am dat drumu un pic la aer ca nu se mai putea.S-a chinuit mititica vreo ora sa adoarma ce evantai si ce mai incercam eu era fleasca asa ca am schimbat-o si am dat drumu la aer si acum doarme asa mumos .
de Maria Alexandra 26.03.2010
Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sa fim bine
larisel spune:
Helloo...
Nu shtiu cum faceti voi, dar eu gatesc zilnic pt fete si imi consuma destul timp daca pun la socoteala si spalatul vaselor, al stemerului, al biberoanelor, sterilizatul...etc. Dupa vreo 3 ore ies din bucatarie . Deci intrebarea: cum congelati piureurile? (xela - tu parca te ocupai dar eu nu am fost pe faza cand ai povestit "procesul tehnologic"...sorry). Doar legumele sau cu tot cu adaosurile de rigoare?
Astazi le-am introdus ca noutate ficat de gaina...shtiu ca am devansat cu vreo saptamana dar a fost un context favorabil. L-au primit bine...Nu voi face abuz de el, dar o data pe saptamana sau la 2 cred ca e ok.
din 09.12.2009 mami de Katya Natalia & Sofia Alena
AMR 2 (+11)
alicredo spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui rox_y
eee..semintee 31.12.2009 Roxi de Diana Poze Bebe Diana Poze noi |
corrrrrreeect!!!!
din 02.02.2010 cea mai fericita de David Gabriel !
te iubim puiule....!!!
lorex spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui dandanaG
intri la profil personal si ai acolo pe bara DRAFTS Dana, mamica de cretzulin Dragos Andrei (27.12.2009) poze |
_
_
larisel spune:
In general mi-am propus sa-mi hranesc fetele cat mai diversificat dar idei nu am chiar cu carul...Asha ca ash veni cu o propunere: sa zicem toate mamicile zilnic meniul pe ziua respectiva. Asha ne putem inspira una de la alta...poate ne scapa unele combinatzii...
AMR 2 (+11)
larisel spune:
miremia La Cta stam maxim 1 saptamana incepand de maine seara.
AMR 2 (+11)
lorex spune:
buna seara!
ce fac fetele mele?
vad ca a aparut si danyelana castelana (are castel si nu vrea sa zica )
MP...multumim de urari daaaar.....zici ca Alexander ii singur, huh?
ok,ok,ok...nu mai dau fata la nimeni!
o tin pana la 40 si apoi o dau lu' jiji
(rad in avans de reactia Decenuelei)
IOana, mama ce ai, lasa diversificarea, stai cuminte, fa provizii la congelator daca te mananca palmele.Alexandra are abia 4 luni si din cate stiu eu ii dai san...deci...mai asteapta macar o luna!
Fructe i-am dat pireut crud, adica date prin razatoarea de sticla...iese zeama cu pulpa!
Lucia, eu tot rata cuvarza votez..
E dementiala, daca-ti place varza gatita!
Mama mai face si rata umpluta...dar prefer cu varza!
Ce-o fi in mintea bebeilor cand isi zambesc...cred ca puritatea recunoaste puritatea. Energia pura se simte! Ei nu au resentimente..
Alicredo, gasesti calendar ortodox pe saituri despre ortodoxie
pur si simplu dai search pe google "calendar crestin ortodox"
Dandana, felicitari pt dintisor!
_
_
larisel spune:
Am sa incep eu cu meniul de azi (trec doar ingredientele, cantitatzile nu le masor niciodata decat la lp)
dimineatza: lp
gustare: mar golden pasat+branza de vaci+fructoza (refuzat) in consecintza lp
pranz: supa-crema de conopida (conopida fiarta, patrunjel frunze, unt, smantana, sare potasica, zeama in care a fiert conopida, zeama de lamaie) + piure cu ficat (ficat de gaina fiert, cartof+dovlecel la steamer, avocado, sare potasica, lp)
gustare: iaurt Tnuva simplu
cina: lp+cereale Nestele (orez cu roshcove)
Editez pt
masa de noapte:lp
AMR 2 (+11)
lorex spune:
Multumim tuturor pt urarile de azi!
Cand uram pufuletilor vostri LMA la 5 luni mi se pareau asa de mari..
na, c-o crescut si bobitza mea...e fetitza mare! si scumpa!
am vazut pufii din album, ce frumosi sunt!TOTI!
Imi cade parul ceva de speriat, dar stiu ca si vouav -a cazut prin luna 5...deci...ce-ati facut? sau trece de la sine?
milady, cate nunti ai facut? nu te mai saturi sa fii mireasa? :P
mi-a placut de voi ca sunteti (cel putin el) nonconformisti!
La multi ani JIJEL!
PATRIOTULE, unde esti? mama ta unde-i, nu da si ea un pireush ceva la pufuleti?
DANIEL!
IRINUCA printzesuca subtirica!
_
_