Lucruri interzise pe care le-am facut
Raspunsuri - Pagina 3
Deus spune:
ok espiritu
zi faina sa ai![]()
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney
monalac spune:
Eu, de exemplu stiam anumite lucruri despre mine. Stiam ca n-as fura niciodata... Insa am facut-o o data pentru a pedepsi o persoana egoista, care credea ca e cu mult superioara restului muritorilor de rand. I-am luat un lucru la care ea tinea. Intamplarea a afectat-o extrem de mult si eu m-am bucurat fiindca nimeni nu-i daduse o lectie pana atunci. Am luat dreptatea in propriile maini. M-am simtit bine fiind rea.
daca subiectul asta e pe bune,atunci ceea ce ai descris mai sus ca ai facut e urat,foarte urat...
OrianaAlina spune:
Da, subiectul este in totalitate pe bune si nu un sondaj (decat poate pentru mine insami pentru a ma cunoaste mai bine). Nu am nici o tema de facut, pentru ca nu sunt la Facultatea de Psihologie.
Suntem doar pasionati de psihologie, atat eu cat si prietenii mei, pentru ca este, cred, singura stiinta care ne ajuta sa ne cunoastem mai bine pe noi insine si sa invatam sa-i acceptam pe ceilalti asa cum sunt.
Cine nu ma crede, ma poate cunoaste personal, pentru ca nu am nimic de ascuns.
Este singurul id pe care-l folosesc pe acest forum.
Si nu inteleg de unde atata suspiciune de vreme ce am fost 100% sincera cand v-am marturisit defectele mele. Poti fi sincer si mincinos in acelasi timp?
Da, am facut multe lucruri urate pana la aceasta varsta si am invatat multe facandu-le.
Le regret pe multe dintre ele, insa nu pentru ca societatea imi spune c-ar trebui s-o fac ci pentru ca au provocat suferinta. Si asta chiar e un lucru rau!
P.S.: Mai stiu ca pana voi muri voi mai face sute de greseli. E inevitabil, caci nu sunt perfecta.
Asta mi-e adevarul gol-golut!
ladyJ spune:
Oriana Alina, daca ai regrete cu privire la anumite lucruri facute, iti sugerez sa ceri iertare celor carora le-ai gresit.Te vei simti mai bine.
Repeti intruna ca nu esti perfecta, asta e o scuza pentru a-ti justifica tie lucrurile urate pe care le-ai facut.
Cat despre masca, nu, n-ai scapat de ea, cand l-ai ´´pedepsit´´ pe acel om furand de la el te-ai autointitulat justitiar, actionand dupa legi proprii.
Tu nu accepti rolul social care inseamna standarde comportamentale si norme sociale, dar ti se pare OK sa iti atribui rolul ´´celui care-i razbuna pe altii´´.
Motivatia, in definitie restransa, desemneaza semnalizarea unei stari de necesitate. Acum intreaba-te tu de ce ai simtit nevoia, necesitatea, de a ´´pedepsi´´ pe cineva ´´egoist´´.
OrianaAlina spune:
Lady, am facut-o !
O intrebare: Tu esti perfecta? N-ai incalcat nici o regula sociala, oricare ar fi motivatia?
P.S.:Chiar ma intereseaza raspunsul tau. So reply if you can.
ladyJ spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui OrianaAlina Lady, am facut-o ! O intrebare: Tu esti perfecta? N-ai incalcat nici o regula sociala, oricare ar fi motivatia? P.S.:Chiar ma intereseaza raspunsul tau. So reply if you can. |
Defineste perfectiunea, atat la nivel de individ cat si la nivel de societate, si iti raspund.
OrianaAlina spune:
La nivel individual (din punctul meu de vedere)perfectiunea reprezinta integrarea in cadrul unei singure fiinte a tuturor calitatilor umane posibile la nivelul lor absolut (cel mai inalt)si lipsa defectelor.
Ex: Fiindca eu personal (si recunosc ca am o experienta limitata pe acest Pamant) nu cunosc nici o persoana perfecta, singurul exemplu pe care-l pot da e DUMNEZEU.
La nivel social (tot din punctul meu de vedere)perfectiunea reprezinta internalizarea de catre toti indivizii unei societati a tuturor normelor, valorilor, regulilor,obliga#355;iilor, interdic#355;iilor #351;i practicilor sociale considerate desavarsite de catre aceasta.
Dau mai jos si cateva definitii preluate de pe wwww.dexonline.ro
(consider insa ca acestea sunt mai putin explicite)
PERFEC#538;IÚNE, perfec#539;iuni, s. f. Însu#537;irea de a fi perfect, starea a ceea ce este perfect; des#259;vâr#537;ire.
PERFEC#538;IÚNE PERFÉC#538;IE/ s. f. însu#537;irea, caracterul a ceea ce este perfect; des#259;vâr#537;ire. #9830; (în forma perfec#539;ie) la ~ = în mod des#259;vâr#537;it; f#259;r#259; cusur. (< lat. perfectio, fr. perfection)
PERFÉCT, -#258;, perfec#355;i, -te, adj., s.n. I. Adj. 1. Care întrune#351;te în gradul cel mai înalt toate calit#259;#355;ile cerute; des#259;vâr#351;it.
Sinonime: PERFÉCT adj., interj., s. 1. adj. des#259;vâr#351;it, excep-#355;ional, extraordinar, formidabil, ideal, magistral, minunat, splendid, sublim, superb, (înv.) s#259;vâr#351;it. (O interpretare ~.) 2. adj. v. irepro#351;abil. 3. adj. des#259;vâr#351;it, sfânt. (~ nevinov#259;#355;ie!)
OrianaAlina spune:
Sorry, unele caractere au fost inlocuite cu cifre. Sper ca totusi se intelege. Daca nu spuneti-mi si-l mai scriu o data.
espiritu spune:
| citat din mesajul lui OrianaAlina Sorry, unele caractere au fost inlocuite cu cifre. Sper ca totusi se intelege. Daca nu spuneti-mi si-l mai scriu o data. Nu cred intr-un destin care le este harazit oamenilor indiferent de ceea ce fac. Cred intr-un destin care le este harazit daca nu fac nimic. |
ala era un text cu diacritice de aia a iesit asa....l-ai scris tu cu diacritice?
I'm not crazy my reality is just different than yours !
AVoogt spune:
| citat din mesajul lui espiritu ala era un text cu diacritice de aia a iesit asa....l-ai scris tu cu diacritice? I'm not crazy my reality is just different than yours ! |
Din cate vad eu a specificat ca le-a preluat din dex ..deci le-a copiat.
Nu-i nici o tragedie